• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

cnmm yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana valla doktorum bana recete yzmdaı bilmiyorum karılıyormu ama karşılasa yazardı heral de dimi evet cnm OM-X bitkisel şurup günde dört kez bir tatlı kaşıgı ver dedi sabah öğle akşam birde gece yatrken ver dedi maşallh onu verince büyük insan gibigaz cıkarıyor nettende aratrdım kullananlar cok memnun kalmışş son olarak ben almadım ama dün almnyadan yengem aradı lafex diye bir alç varmış türkiyede yokmuş işe yaramassa almanyada göndercekti ama gerek kalmadı .:))

tamam tatlım alıcam yarın oğlum aslında gazı çıkarıyo dediğin gibi büyük insan gibi ama yine ıkınıyo:( sanırım devam ediyo sancısı tabi devlet karşılasaydı yazardı zaten bitkiisel şeyleri karşılamıyo genelde zincoyuda ödemiyodu

inş başka bişeye gerek kalmazda bizide rahatlar yavrum onu öyle kıpkırmızı görünce :(::(

merhaba kızlar
bugün ilk aşımızı olduk 2 gün banyo yaptırmayın dedi hemşire.bugün medelanın göğüs pompası geldi manuellerle uğraşmaktan bıkmıştım.sağdım 2 göğsümüde azıcık geldi 5-10 ml anca moralim bozuldu :(
ben de çok memnın değilim canım sütüm çok ama çekemiyor ben üstten ovalayarak sağınca çok çıkıyor
ya melocum bu isilik dediğiniz şey nedir? benim kızımın 2 kaşının başlangıç yerinde kabuklu bişey çıktı,böyle uçuk yarasının kabuklaşmış hali gibi,bu nedir acaba,birde alnında başında yüzünün bazı bölgelerini sivilce bastı,kırmızı uçları beyaz,olmazsa sağlık ocağına gidip aile hekimimize göstericem
senin dediğin konak canım sanırım benim öyle değil
Ben demedim mi sana bizim kızlar aynı diye :)

Dün akşam benimki de nihayet aldı emziği. Eşim nöbetçiydi yine çileden çıkmış bir halde bir hışımla bütün emzikleri denedim. Almadı. Sonra ilk defa 1-2 sn agzında tuttugu wee marka emziği suya batırıp verdim gözlerime inanamadım. Oley be diye çıglık attım sevinçten : :) Arkasından tekrar denedim o anlık mı aldı acaba diye. Alıyor ama suya batırınca alıyor. Kuru iken verdiğimi almıyor :)
yaaaa..ben de deneyeceğimmmm benim de almıyor
günaydınnn şirin meleklerin güzel anneleri

uykum varrrrrr acayip ilginç ve komik bi gece geçirdik emir huysuzlanınca mutfağa gidip aspiratörü açtık orda uyudu sonra yatağına geldik tekrar başladı ağlamaya bizde mutfaktaki çekyatlara kurulduk eşimle birinde eşim birinde benle emir evde yankılanan son ses aspiratör sesi ama ses az geldi emir beye daha yakına götürdük uyudu mecbur eşim başında durdfu ben uyudum azıcık gece bi kalktım eşim battaniyeyi halıya sermiş emirin yanına kıvrılmış çok üzüldüm kalk git dedim yatağa gitmedi bende koltuk minderlerini getirdim öyleoğlunun yanında yattı 4e kadar sonra postaladım yatağa emiri aldım odaya geldim uyandı tabi 5buçuğa kadar oynaştık ülüştük uyudu 6da tekrar uyandı 7ye kadar altını temizle emzir gazını çıkar filan yinee uyudu 8:30 uyandı yanıma aldım kolumun üstünde kucağımda uyumuşuz ben uyandım o yatıyor şuan ama mızırdanmaya başladı bilee

ayyyyy..hepimizin hikayeleri farklı yaaa...
sevim tahlil sonuçlarınız nasıl merak ediyorum sizi

kaç haftadır evde olmaktan temiz havayı unutmuşum bugün 2 kere markete gittim temiz hava çarptı heralde :37: boğazım acıyoo öksürüyorum ateş yaptı titredim falan hemen parol içtim şimdi daha iyiyimm.burnum falan akıyodu başım ağrıyodu.boğazım acayip gıcık yaptı öksürüyodum öksürürken midem bulanıyodu kusacak gibi oluyodum
ama çok ilginçtir öksürmekten midem bulanırken emzirmeye başladım emzirme boyunca hiiçç öksürmedim emzirme bitti yatağına koydum öksürük yine başladı.Allahın işine bak bebeğim etkilenmesin diye korudu heralde :17:

evet o kadar güzel uyuyorki insan kıyamıyor,birde bende uykusuzsam uyudu deyip bir hevesle hopp kendimi yatağa atıyorum ama sonrası malum bir vıyaklama sesi,hadiii dön başa.:37:
evet evet kesinlikle doymuyomuş yavrumm.bugün uzun uzun emzirdim uyudu uyandırdım arada gazını çıkardım bidaha emzirdim 2.5 saat çok güzel uyudu.yavrum kıyamam hemen uyuyo diye yatırıyodum artık öyle yapmıyorumm.biraz yoruluyorum ama olsun yavrum tam doysun yeter

canım bence o bebekten bebeğe değişir az verirsen 1 saaate kalmaz yine ister çok verirsen kusar atar yani o enindesonunda doyuyurur kendini

sedacım maşallah metehana :nazar: minik poliscik pek de yakışıklı çıkmış

teşekkür ederiz canım

mern canım benim kızmıda da oluyordu gözü hemen yapışıyordu gerçi ben suyla temizledim arda gene oluyo 2 kere dr götürdük damal kulanduk meğerse gözyaşı damarı tıkanıkmış masaj verdi onu yapıyoruz geçer ama geçmezse küçük bi cerrahi müdaheleyle açılır demişti istersenbi dr göster

doktora sormuştum bende oda aynını söyledi masaj yapmayı gösterdi emzirirken yapıyorum zaten her zaman akmıyo.tamamende kesilmedi ama

kızlar bışey sorcam yardım edın benım oğlan yediği gibi altına yapıyo ve hep ıshal ama sureklı öyle...kakası sulu normalmı aceba sütümmü yaramıyo....

canım benimkide öyle.ee içtikleri sadece süt :34: haliyle sıvı oluyor kakaları.normal yani.mesela benimki bugün yarım saat içinde 3 tane bez değişti.altını değişiyorum pıırrtttt kaka yapıyooo temiz beze.bizimkinin poposu çok hassastır öyle kirli bezle duramaz poposu kuru olacak çiş yapıo değişiyoruz temiz beze kaka yapıo yani o çişli beze yazmaz illa kuru olacak :37: aman yapsın yeterkii rahat etsin babası ne için çalışıyo dimii :27:

valla benımkı altı bı ıslansın bas bas bağrıyo gel hemen altımı değiştir diye...bızımkı gecenın 1 de uyanık kalıyo gecede her saatte bır kalkar sabahta 6 dan sonra uyanır bır sure daha boyle olcaz gıbı :) allah yardımcımız olsun...

aynen deminde dediğim gibi hayatta ıslak bezle durmuyoo popomuz hassas,
bizde hergün mutlaka sabah ezanını dinliyoruz.geceleri hep aynı saatte uyanıyo 12de 2de 4-4.5 da 1 kere alt değişiyo her seferinde emiyo.gecelerimiz düzene girdi gibi ama büyük konuşmamak lazım hiç belli olmuyo malumm

merhaba kızlar bıze bugun kalcada gelısım gerılıgı teshısı kondu 1 ay cıft bez kullanıcaz eger gecmesse askı takılacak cok uzgunum bu durumu yasayan varmı aranızda

merhaba kızlar bıze bugun kalcada gelısım gerılıgı teshısı kondu 1 ay cıft bez kullanıcaz eger gecmesse askı takılacak cok uzgunum bu durumu yasayan varmı aranızda

canım geçmiş olsun.çift bez kullanan arkadaşlar vardı mesajlarını hatırlıyorum ama kim olduğunu hatırlamadım şimdi.inşallah çift bezle hallolur askıya gerek kalmaz.üzme kendini benim kuzenimde çift bez taktı 1 ay geçti düzeldii.sizinde düzelir inşallah.

canım geçmiş olsun.çift bez kullanan arkadaşlar vardı mesajlarını hatırlıyorum ama kim olduğunu hatırlamadım şimdi.inşallah çift bezle hallolur askıya gerek kalmaz.üzme kendini benim kuzenimde çift bez taktı 1 ay geçti düzeldii.sizinde düzelir inşallah.

tsk ederız ıns duzelır askı kullanmak cok zor bısey ıns mınıgım ıyılesır ve gerek kalmaz

cnm çok geçmiş olsun gerek kalmaz inş bezi kullanmaya başla sen bende hatırlıyorum çift bez kullanıp geçenleri ama isim hatırlayamadım Allah şifa versin gerek kalmadan rahatlar inş

cnm m oğlumda öyle hatta emziriken karnından sesleri duyuyorum bağırsaklar çalışıyo illa byapıyo her bezde azda olsa kaka oluyo ve sıvı içinde pütürler varsa ishal değilmiş cnm bizimkinde var çok şükür sendede bağırsaklardan sen geliyomu böyle guruldama gibi ben saat tutmuyorum nezaman istese emziriyorum bazen gaz sancısı hafiflesin unutsun die alıyorum kucağıma veriyorum valla memeyi en azından orda biraz rahat oluyo
tatlım ben bişi sorcam ya oğlum çok kasılıyo işte bu uyuz sancılardan dolayı ve karnı sert oluyo sizinde öylemi annem kızlara sor bi dedi dikkatini çekmiş göbek deliğini olduğu yer sert yumuşak değil bende korktum

anım gazdan o doktor biz hastanede kalırken karnına bakmıstı cok sert cok gazı var ondan demişti.

arzuh cnm bide bişi sorcam gaz için bişi verdimi doktor yoksa sadece gazlı olduğunu mu söyledi sen ne yapıyosun cnm çıkarıyo oğlum sonra yine ıkınmaya başlıyo kıpkırmızı oluyo sizin nasıl

kızlar hep söyleyecek oluyrm unutuyrm doktor gaz için bize laktazim diye bir damla verdi emzirmeden önce iki damla ver dedi sütün içindeki laktoz sekerinin sindirimini kolaylastırıp gaz olusumunu engelliyormus gercekten kullandıgımda kızımın gaz sancısı olmuyor ilaç hakkında bilgisi olan varmı?içeriginde süt alerjisindede kullanılır falan yazıyor?

iyi akşamlar kızlar nasılsınız bende sizinle yazışmak kızımla ilgili şeyleri paylaşmak istiyorum ama ben ne zaman bilgisayarın başına geçsem kızım huzursuzlk yapıyor en son sayfayı okuyup çıkmak zorunda kalıyorum benim kızımda çok ıkınıyor gazını çıkarıyor ama halen ıkınması devam ediyor geceleri uyumuyor kucagıma alıp uyutuyorum beşine koyunca uyanıyor ne yapıcamı şaşırdı kızım benim kokuma iyice alıştı galiba kendime bile vakit ayıramaz oldum kırklı çocuk geceleri uyur diyorlar ama benim kuzum uyumuyor gözleri kıpkırmızı oluyor uykusu geliyor ama uyumuyor kilo alımıda normal olunca doktor karnı doymasa kilo alımı iyi olmaz dedi gaz sancısı için ilaç vermiycez bir ugraşıp çıkarıcaksın dedi ağlayınca elim ayağım birbirine giriyor ne yapıcamı şaşırıyorum şimdi babasının kucagında duruyor oda kolum uyuştu demeye başladı bile çocugu kaynanamlar ancak sevmeye kucaklarına alıyorlar ne bi gaz çıkarmak için nede alt temizlemek için almıyorlar gece uykularım yok gündüz kendi bakımım yok aslında şikayetçi değilim kuzucum iyi olsun ben başka birşey istemiyorum ama kızımın sıkıntısını anlayamamak beni üzüyor geceleri neden uyumuyor halen anlamıyorum :43::43:

iyi akşamlar kızlar nasılsınız bende sizinle yazışmak kızımla ilgili şeyleri paylaşmak istiyorum ama ben ne zaman bilgisayarın başına geçsem kızım huzursuzlk yapıyor en son sayfayı okuyup çıkmak zorunda kalıyorum benim kızımda çok ıkınıyor gazını çıkarıyor ama halen ıkınması devam ediyor geceleri uyumuyor kucagıma alıp uyutuyorum beşine koyunca uyanıyor ne yapıcamı şaşırdı kızım benim kokuma iyice alıştı galiba kendime bile vakit ayıramaz oldum kırklı çocuk geceleri uyur diyorlar ama benim kuzum uyumuyor gözleri kıpkırmızı oluyor uykusu geliyor ama uyumuyor kilo alımıda normal olunca doktor karnı doymasa kilo alımı iyi olmaz dedi gaz sancısı için ilaç vermiycez bir ugraşıp çıkarıcaksın dedi ağlayınca elim ayağım birbirine giriyor ne yapıcamı şaşırıyorum şimdi babasının kucagında duruyor oda kolum uyuştu demeye başladı bile çocugu kaynanamlar ancak sevmeye kucaklarına alıyorlar ne bi gaz çıkarmak için nede alt temizlemek için almıyorlar gece uykularım yok gündüz kendi bakımım yok aslında şikayetçi değilim kuzucum iyi olsun ben başka birşey istemiyorum ama kızımın sıkıntısını anlayamamak beni üzüyor geceleri neden uyumuyor halen anlamıyorum :43::43:

cnm ne zmandır görünmüyodun hepimiz aynı şekildeyiz bende çok giremiyorum iki şey yazıp çıkıyorum sorularımı soruyorum cevaplayanlardan Alah razı olsun işte
tatlım gece uyusa sende dinlenirsin uykusuzluk çok zor bizimde deliksiz uyumuyo 2saatte bir kalkıyoruz aradada ıh mıhlar oluyo işte gaz sıkıntısı tam senin söylediğin gibi çıkarıyo üsttende alttanda ama ıkınmaları devam ediyo arada bi sancı girip çıkıyo yani uyanıkken hep bu şekidle yavrum
Allahım hepimiznkine sağlık versin bende saldım kendimi iice hep pijama eşofman saçlar dağınık emzir indir emzir indir bi bakıyorum bazen bluzumu bile geri çekmemişim düzene gircez inş 40ımızda pazartesi çıkıyo hayırlısyla dediğin gibi onlar sağlıklı olsunlarda inş uykunuz düzenme geçer cnm

Canım bizde de vardı. Bir ay çift bez kullandım. Doktor düzelmiş dedi. Çift bez kullanmamıza gerek kalmadı ama ne olur ne olmaz die çift beze devam ediyorum. Gazını çıkartırken çok zor oluyor çift bez. Arada bir tek takıyorum ıkındığı zamanalarda özellikle. Canım Allahın izniyle düzelir. Sen çift bezi ihmal etme ama. Allah şifa versin. Genelde kızlarda görülüyor. Sizin cinsiyetinizde kız mı?

hayırlı geceler

hemen şikayete başlıyorum ,sanırım Allah beni sınıyor,kızım gündüz 2 den beri ayakta,bir kaç gündür gündüz zerre uyuduğu yok,geceleri uyuyor sadece,bugün tam 10 saat oldu,uyku muyku yok,sürekli emiyor,kucağımda uyukluyor,yerine koyunca zombi kesiliyor,kucağa almayınca ağlıyor,alınca 2 dakika geç meme versem ağlıyor,altını değişirken 1 dakika geç bağlim hemen ıııııhhhlıyor,sıkıntıya hiç gelemiyor 2 dakika dayanamıyor hiç bişeye,sırt üstü yatmaya gelemiyor,sürekli dikeltip evin içinde turlamam lazım,çüşş artık:)
birde ağladığı zaman normal ağlamıyorki,akşam ne oluyorsa kuduruyor resmen,artık beynimin içi zonkluyor,okadar keskin ve tiz bir seski,günlerdir başım ağrıyor

herşeyi bir tarafa koydum,kızlar kızım önceden gün içinde 3,4 kez kaka yapardı,şu sıralar günde 1 e düştü kakası, 2 gündürde kaka yapmıyor,bir sorunmu var acaba,altını sürekli kontrol ediyorum kaka yapmışmı diye,ne oluyor anlamış değilim,bu kullandığımız d vitamini kabızlıkmı yapıyor acaba? çok üzülüyorum

hayırlı geceler

hemen şikayete başlıyorum ,sanırım Allah beni sınıyor,kızım gündüz 2 den beri ayakta,bir kaç gündür gündüz zerre uyuduğu yok,geceleri uyuyor sadece,bugün tam 10 saat oldu,uyku muyku yok,sürekli emiyor,kucağımda uyukluyor,yerine koyunca zombi kesiliyor,kucağa almayınca ağlıyor,alınca 2 dakika geç meme versem ağlıyor,altını değişirken 1 dakika geç bağlim hemen ıııııhhhlıyor,sıkıntıya hiç gelemiyor 2 dakika dayanamıyor hiç bişeye,sırt üstü yatmaya gelemiyor,sürekli dikeltip evin içinde turlamam lazım,çüşş artık:)
birde ağladığı zaman normal ağlamıyorki,akşam ne oluyorsa kuduruyor resmen,artık beynimin içi zonkluyor,okadar keskin ve tiz bir seski,günlerdir başım ağrıyor

herşeyi bir tarafa koydum,kızlar kızım önceden gün içinde 3,4 kez kaka yapardı,şu sıralar günde 1 e düştü kakası, 2 gündürde kaka yapmıyor,bir sorunmu var acaba,altını sürekli kontrol ediyorum kaka yapmışmı diye,ne oluyor anlamış değilim,bu kullandığımız d vitamini kabızlıkmı yapıyor acaba? çok üzülüyorum

canım benimki de memeden ayrılmak istemiyor. kucağımda uyuyor ama yerine bırakınca ki yaavaaaş yavaş alıştırarak çekiyorum ellerimi ama yine de biraz sonra uyanıyor.
ben de bugün emzik deneyim dedim bakalım alacak mı nasıl olcak diye..
baktım emziği cok cok emdi hemen ama bu sefer de düşünce ağlıyor. yaaa hiç alıştırmasam mı acaba emziğe dedimm..

canım benimki de memeden ayrılmak istemiyor. kucağımda uyuyor ama yerine bırakınca ki yaavaaaş yavaş alıştırarak çekiyorum ellerimi ama yine de biraz sonra uyanıyor.
ben de bugün emzik deneyim dedim bakalım alacak mı nasıl olcak diye..
baktım emziği cok cok emdi hemen ama bu sefer de düşünce ağlıyor. yaaa hiç alıştırmasam mı acaba emziğe dedimm..

alocum aynen,bende sessizce yatırıyorum ama nafile

ya bende hiç alıştırmim diyorum emziğe,çünkü emziği zar zor ağzına veriyorum,ögg yapıyor neyse sonra alıyor bi şekilde, meme zannediyor emzikle ağzında uyuyor bu sefer emzik düşünce uyanıyor,üstüne bide ağlıyor,uykusu zehir oldu kızımın,tuhaf oldum hoşumada gitmedi

cnm m oğlumda öyle hatta emziriken karnından sesleri duyuyorum bağırsaklar çalışıyo illa byapıyo her bezde azda olsa kaka oluyo ve sıvı içinde pütürler varsa ishal değilmiş cnm bizimkinde var çok şükür sendede bağırsaklardan sen geliyomu böyle guruldama gibi ben saat tutmuyorum nezaman istese emziriyorum bazen gaz sancısı hafiflesin unutsun die alıyorum kucağıma veriyorum valla memeyi en azından orda biraz rahat oluyo
tatlım ben bişi sorcam ya oğlum çok kasılıyo işte bu uyuz sancılardan dolayı ve karnı sert oluyo sizinde öylemi annem kızlara sor bi dedi dikkatini çekmiş göbek deliğini olduğu yer sert yumuşak değil bende korktum
gaz sorunu varsa öyle oluyor.
masajla hafifletebilirsin elma yağı kullanılıyor genelde masaj yaprken
hayırlı geceler

anlattığın sorunlar gazla ilgili güzelim gaz ilacı olarak ne kullanıyorsun rezene ve kimyon vermeyi de dene .bazen bizde de oluyor ama geçiçi .ama çok zor geçiyor o zamanlar biliyorum.
kızlar hep söyleyecek oluyrm unutuyrm doktor gaz için bize laktazim diye bir damla verdi emzirmeden önce iki damla ver dedi sütün içindeki laktoz sekerinin sindirimini kolaylastırıp gaz olusumunu engelliyormus gercekten kullandıgımda kızımın gaz sancısı olmuyor ilaç hakkında bilgisi olan varmı?içeriginde süt alerjisindede kullanılır falan yazıyor?

çok süpermiş yaa.ben laktozsuz süt içiyorum ne zamandır ..ondan da laktaz enzimi vr bu ilaçta da mantık aynı ama neden yaygın değil bizim doktorlarımız neden bize önermedi bilmiyorum.yanetkisi var mı acaba??

ben de çok memnın değilim canım sütüm çok ama çekemiyor ben üstten ovalayarak sağınca çok çıkıyor

senin dediğin konak canım sanırım benim öyle değil

yaaaa..ben de deneyeceğimmmm benim de almıyor

ayyyyy..hepimizin hikayeleri farklı yaaa...
sevim tahlil sonuçlarınız nasıl merak ediyorum sizi
gerçekten hepimizin yaşadıkları farklı aslında bebeişler aynıda bizim çözümlerimiz bazen saçmalama yolunda ilerliyor dün bişey farkettik gerçi eşim farketti ve gözünden yaşlar gelene kadar güldü dalga konusu oldum yine emir eşimin kucağında oturuyolar bende karşı koltukta sallanıyorum eşim tuvaletin var galiba dedi ilk baş yok dedim meğersemn oturduğum Aandan itibaren dizlerimi sağa sola sallıyomuşum emir var diye ben iyice cozutmaya başladım sonum hayrola canım sonuçlar dün çıktı p.tesi yada salı göstermeye gidicez

bide medela pompadan memnun değilim demişsin ya acaba ayarını düşükmü tutuyorsun emir hastanedeyken ben her sağdığımda bir tane süt poşeti doldurabiliyordum çok iyi çekiyo yani şimdide emir bırakırsa sağıyorum 70-80 cc çıkıyor tabi bunun için emirin göğüslerimi rahat bırakması lazım dün lastik gibi çiğniyordu çekince ağlıyordu eliyle vuruyordu her çektiğimde

günaydın kızlar
bölük pörçük bi gece geçirdik.oğlum gece boyu kaka yaptı 3 kere falan bez değiştik.

ya bişi sorcam dünden beri kakası keskin bi şekilde kokuyo bide böyle sümüksü gibi rengi altın sarısı cıvık ama sümük gibi afedersiniz.niye acaba.sizdede oldumu hiç.acaba benmi üşüttüüm yada oğlummu üşüttü?

uyutuyorum gazını çıkarmaya çalışıyorum bikere çıktı gece diğerlerinde çıkmadı bende yatırdım ama uykusunda sürekli inler gibi boğazını temizler gibi sesler çıkardı.her ses çıkardığında kalktım baktım gözleri kapalıı.uyuyo.ama sabaha kadar ıkındı durdu.yavrum sonunda saat 6 da dayanamadım babası aldı kucağına gazı varmış nihayet çıktı emzirdimm yine ıkınmaya başladı belki bir saat uğraştım şekilden şekle girdik sonunda bi pırtt ve kakasını yaptıı rahatladı yavrumm emdi ve uyudu.ama kaka yine böyle sümüksü gibiydi.

şimdi uyuyo.benimde uykum kaçtı gecede düzgün uyumadım zaten ama uyku gitti hemen size gelip sorayım dedim.

Back