• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

o zaman başladın eğitime kolay gelsin diyeyim sana. ben gecede bez takmıyorum ilk bikaç gün sabaha kadar kuru uyudu, ama sonra yatağına kaçırdı. bende şimdi gece 3 kere kaldırıp wc ye götürüyorum. ilk başlar kalkmak istemedi çok ağladı ama şimdi biraz mızıldayarak kalkıyor. bi süre sonra 1 kere kaldırıp öyle devam etmeyi düşünüyorum.

kaka olayınız nasıl peki, tutuyor mu yaptı mı?

kaka olayımız kilotuna yaptı bi kere ve kendini cok suclu hissetti bn de aferin oglum kaka yapmıssn ama bi daha tuvalete yapalım dedim bakalım bi dahakine ne yapcak gercekten sabır işi ya egitim

aynen canım sabır işi gerçekten. sen yine gündüzleri sık sık tut çişi için. ama arayı biraz aç yavaş yavaş. zaten kısa zaman sonra kendi söyleyecek. hele de 1 hafta sonra iyice alışmış olur.
benim bıdıcığımda gece olayını bi atlatsa çok sevinicem. dün akşam 4.30 vardiyamıza kalkamadık hemen ıslamış yatağını :27: rahatsızda olmuyo, öyle ıslak ıslak uyuyo.

aynen canım sabır işi gerçekten. sen yine gündüzleri sık sık tut çişi için. ama arayı biraz aç yavaş yavaş. zaten kısa zaman sonra kendi söyleyecek. hele de 1 hafta sonra iyice alışmış olur.
benim bıdıcığımda gece olayını bi atlatsa çok sevinicem. dün akşam 4.30 vardiyamıza kalkamadık hemen ıslamış yatağını :27: rahatsızda olmuyo, öyle ıslak ıslak uyuyo.

canım yaa yazık sende gece bagla ama yinede cişe götür benim oglan bu gecede kuru sabahladı gece götüreyim diyorum mızmızlanıo tutuyor cişini demekki cünki egitime basdlamadan önce gece 11 de bagladıgım bezi sabah baya ciş dolu oluyordu
simdi bezi kuru ama gece bebegimi emzirmeye kalkınca uyandırıp cişe gidelimmi diyorum bilinc altında kalsın ögrensin die ama kakayı hiç belli etmeden kilotuna yapıo onu söylermi acep zamanla:)

canım yaa yazık sende gece bagla ama yinede cişe götür benim oglan bu gecede kuru sabahladı gece götüreyim diyorum mızmızlanıo tutuyor cişini demekki cünki egitime basdlamadan önce gece 11 de bagladıgım bezi sabah baya ciş dolu oluyordu
simdi bezi kuru ama gece bebegimi emzirmeye kalkınca uyandırıp cişe gidelimmi diyorum bilinc altında kalsın ögrensin die ama kakayı hiç belli etmeden kilotuna yapıo onu söylermi acep zamanla:)

söyler söyler merak etme. bu wc eğitimi gerçektende çok zor bi dönem, her çocukta değişik bi sorun. eğer kaka saatleri değişmediyese, zamanını biliyorsan kaka zamanı uzun otuttur lazımlığına, birde çok sevdiği bişeyi (çikolata vb.) göster bunu kakanı buraya yapınca sana vericem falan de. ama yapmazsa verme tut kendini. birde çişini yapınca yap aynı şeyi bişey göster ver ki kakayada vereceğini görsün. böyle oyunla falan işte, bizde ödüllerle güzelleştirdik, sevimli göstermeye çalıştık. ama dediğim gibi her çocukta farklı gelişiyor bu durumlar. birde kaka yaptığında gösterme, bazı çocuklar görünce korkup wc ye yapmak istemiyorlarmış.

söyler söyler merak etme. bu wc eğitimi gerçektende çok zor bi dönem, her çocukta değişik bi sorun. eğer kaka saatleri değişmediyese, zamanını biliyorsan kaka zamanı uzun otuttur lazımlığına, birde çok sevdiği bişeyi (çikolata vb.) göster bunu kakanı buraya yapınca sana vericem falan de. ama yapmazsa verme tut kendini. birde çişini yapınca yap aynı şeyi bişey göster ver ki kakayada vereceğini görsün. böyle oyunla falan işte, bizde ödüllerle güzelleştirdik, sevimli göstermeye çalıştık. ama dediğim gibi her çocukta farklı gelişiyor bu durumlar. birde kaka yaptığında gösterme, bazı çocuklar görünce korkup wc ye yapmak istemiyorlarmış.

canım massallah bizim ciş olayımız tamam. oyun oynasa bile anne ciş dio hemen oturuo lazımlıga bazanda kilot yoksa üstünde bi bakıyorum gitmiş yapmıs oluo lazımlıga cişini sonra bana gösterio massallah 1 aydır ne cekmiştim korkuodu ciş bacagına degecek die 7 saat ciş tutuyor cıkarmıyordu beze yapıodu en son ama halı yıkarken suyla oynaması ve sudan korkmaması işe yaradı bak sende su cıkarıon dedim masallah ertesi gün benim zorumla yapıodu ama simdi kendi gelince söylüyor üstü acıksada oturup yapıo bana sölemeden masallah.kakayıda ögrenecek insallah; halinden anlıyorum lazımlıga oturtuyorum yapıyor gece ciş olayımız cok sükür hiç bezine yapmadı halaaa 5 gündür uyanınca hemen kalkıo annemmm dio sarıloo ve sonra cişşş dio aslında ilk 2 gün zor oldu 2 bebek old için oda fazla da zorlanmadım ah bide kaka dese ama bence 2 güne onuda söyler gibi darısıda diger bebişlere bakalım

canım massallah bizim ciş olayımız tamam. oyun oynasa bile anne ciş dio hemen oturuo lazımlıga bazanda kilot yoksa üstünde bi bakıyorum gitmiş yapmıs oluo lazımlıga cişini sonra bana gösterio massallah 1 aydır ne cekmiştim korkuodu ciş bacagına degecek die 7 saat ciş tutuyor cıkarmıyordu beze yapıodu en son ama halı yıkarken suyla oynaması ve sudan korkmaması işe yaradı bak sende su cıkarıon dedim masallah ertesi gün benim zorumla yapıodu ama simdi kendi gelince söylüyor üstü acıksada oturup yapıo bana sölemeden masallah.kakayıda ögrenecek insallah; halinden anlıyorum lazımlıga oturtuyorum yapıyor gece ciş olayımız cok sükür hiç bezine yapmadı halaaa 5 gündür uyanınca hemen kalkıo annemmm dio sarıloo ve sonra cişşş dio aslında ilk 2 gün zor oldu 2 bebek old için oda fazla da zorlanmadım ah bide kaka dese ama bence 2 güne onuda söyler gibi darısıda diger bebişlere bakalım

çok sevindim canım, maaşallah akıllı kuzucuğa. :nazar:

merhaba kızlar uzun zamandır 2011 şubat anneleri sayfasını ziyaret etmeyince başlığı bile bulmakta zorlandım.bu sayfayı ararken 2011 annelerinin göbüşleri sayfasına bakmadan geçemedim.zaman ne kadar çabuk geçiyor..sabırsızlıkla göbüşlerimiz büyüsün diye beklediğimiz günler çabucak geçip gitmiş...
kızım 1.5 aydır bezi bıraktı.. tuvalet eğitimi tamamladık.ne zaman artık altına kaçırmıyor dediysem ufak kaçırmalar oldu.ama o kadarda nazar boncuğu olsun artık diyorum.
hepinize iyi bayramlar..kuzucuklarımızla nice mutlu güzel bayramlar yaşarız inşallah...

2011 şubat anneleri, hepinize iyi bayramlar, kuzucuklarınız ve sevdiklerinizle sağlık, huzur, mutluluk ve bereket diliyorum..

slm şubat annişleri 2011 in bebişleri artık kocaman oldu ya maaşallah
bnm oğlumda artık Allaha şükür kaçırmıyo altına kendi söylemesede ben götürdüğümde yapıyoruz tuttuğunu anlıyorum zaten giidp yapuııyoruz çişimizide kakmızıda elhamdülillah bu işn bitmesine çok az kaldı bakalım kendide söylicek yakında inşallah

slm kızlar sizden bir ricam olacak 2011 şubat anneleri facesinde olanlar beni gerizekalı azize çıkardı lütfen buna bir çözüm bulabilirmisiniz her girdiği grupta bunu yapıyor rica ediyorum face ismimde hatice su beni bukadar çekememesinin nedeni nedir bilmiyorum ama tek bildiğim fena şekilde kıskandı lütfen bu konuda desteklerinizi bekliyorum

Yeniden sohbetlere başlamak çok güzel. 2.bebek kararı verirken aynı durumda olan arkadaşlardan fikir alabilmekte ayrı güzel. Bunları büyütmeye çalışırken 2.leri de düşünmeden edemiyoruz değilmi?

Herkese sevgiler...

merhaba kızlar..
kızım çok huysuz oldu. öğlen uykularını bıraktı. öğlenleri uyutmaya çalışınca çok hırçın oluyor. uyumak istemiyor. Bana çok düşkün çalıştığım için mi bilmiyorum. akşamları sürekli onunla ilgilenmemi istiyor. telefonla bile konuşturmuyor. ağzımı kapıyor.

kardeşiyle aralarında 4 yaş olsun istiyordum ama kızımın bu hareketleri korkutuyor beni 1 yıl daha ertelemeyi düşünüyorum.4 aylık kuzeni var.çok seviyor.bebeği kucağıma almamı istiyor. ben alınca kıskanmıyor ama. sürekli bebekle oynamak istiyor başını okşuyor uyumasını istemiyor uyuduğu zaman uyandırmaya çalışıyor. bir de kardeşi olsa bebeği rahatsız edecek gibi geliyor biraz daha bilinçlendiği zaman 2. bebeği düşüneceğim galiba.

sizin çocuklarınız nasıl? face de 2011 şubat anneleri grubunuz varsa oraya da katılmak isterim.yardımcı olursanız sevinirim.

:3::3::3::3::3::3::3::3::3::3:

merhaba ilk gözağrılaım:)
nekadar oldu yazmayalı ben ikinciyi doğurdum kıslarrr
:):)
Rabbim bi şehzade daha nasip etti iki aylık olduk bile günlerim okadr yoğunki eymen bana çok düşkün yetişmeye öalışıoyorum Allahım kolaylığını veriyo tabi ama yorulmuyorum desem yalan olur gece olup ikiside uyuduğunda o melek yüzlerine bkınca şükrediyorum yeniden ve tüm yorgunluğumu unutuyorum 2. bebekle daha bi anne oluyo insan kızlar daha bi bölüyo bedenini parçalara sevgiyide katlıyo kat kat arttırıyo kuzularına
eymen hala çiş söylemiyo nasıl alıştırıcam bilmiyorum tuvalete gitmek istemiyo kızlar biara halleder gibi olmuştuk başa sardı sizler neler yaptınız ne zormuş bu wc işi ya bizimde gündüz uykumuz yok artı daha doğrusu günler çok kısa uzadığında yien uyur inş herşeyi biliyoruz çişi söylemiyo :(inş onuda aşarız 3 yaşlarına doldurmaya çok az kaldı Rabbim hepsine sağlıklı uzun ömürler versin aeolun:16:

Son düzenleme:
:7:

Selam arkadaşlar yeniden merhaba herkese....

Uzun zamandan beri görüşmemiştik...

Yine paylaşımlarımızı yorgunluklarımızı tatlı heyecanlarımızı paylaşmak üzere geldim :)))

eskidende görüştüğüm arkadaşlarım nerelerdenisniz?

Oyelken, bağnur, aselkuzum,enice, hacer1,ladykedi,benim olan,nilmeşeker,buklee,kırmızıcilek,lılyum,sınemaksungur,elefera,bennebileyim ve daha çooook arkadaşımmm ugruyormusunuz??

Selam bayanlar, ikinciler dusunulmeye baslanmis hatta ikinciyi doguran bile olmus, hayirli olsun, Allah anali babali, saglikla buyutsun.
Bende istiyorum 2. Yi ama bi taraftan da cesaret edemiyorum. Wc egitimini soran arkadas, arada kaciriyoruz ama genelde sorun yok. Gece 3 de ve sabah 7 de kalkiyoruz cise.

Selamlar. Oğlum 3 yaşında oldu bile. Gecen sene Mayıs'ta tuvalet eğitimine başlamıştık fakat hazır olmadıgını hissedince bıraktık. Cocuğu bosuna strese sokmak istemedim. Sonra Ağustos'ta tekrar başladık ve basarı ile bir ay gibi bir sürede gündüz ve gece bezsiz tamamladık. Arada bir kaçırdığı oldu bakicisindada kazalar oldu ama genel anlamda başarılı gecti diyebilirim.

Bu arada 9 aylık hamileyim kızımız olacak :))) daha 3 haftam kaldı ve cok sabirsizlaniyorum. Bu kez de ne yazık ki sezaryan olacak. Bu gebelikte bir hayli sorunlarım oldugu için riskli gebelik üstelik kızım da oğlumda oldugu gibi yan yatıyor. Hayırlısı artık.

Sizin su an 2011li lerle en cok yaşadığınız sorunlar nedir ?

Oğlum disipline pek gelemiyor. Yemek konusunda çok secici halbuki 2 yas oncesine kadar herseyi yiyordu.

Sevgiler

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Selamlar. Oğlum 3 yaşında oldu bile. Gecen sene Mayıs'ta tuvalet eğitimine başlamıştık fakat hazır olmadıgını hissedince bıraktık. Cocuğu bosuna strese sokmak istemedim. Sonra Ağustos'ta tekrar başladık ve basarı ile bir ay gibi bir sürede gündüz ve gece bezsiz tamamladık. Arada bir kaçırdığı oldu bakicisindada kazalar oldu ama genel anlamda başarılı gecti diyebilirim.

Bu arada 9 aylık hamileyim kızımız olacak :))) daha 3 haftam kaldı ve cok sabirsizlaniyorum. Bu kez de ne yazık ki sezaryan olacak. Bu gebelikte bir hayli sorunlarım oldugu için riskli gebelik üstelik kızım da oğlumda oldugu gibi yan yatıyor. Hayırlısı artık.

Sizin su an 2011li lerle en cok yaşadığınız sorunlar nedir ?

Oğlum disipline pek gelemiyor. Yemek konusunda çok secici halbuki 2 yas oncesine kadar herseyi yiyordu.

Sevgiler

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Ne guzel ikinci bebeginde geliyor. Aralari cok iyi, bende boyle isterdim hep ama ertelemek zorunda kaldik.
Sag salim kucagina alirsin insallah. Benim kizimda eskiden herseyi yerdi ama biz ulke degistirdik. Sebze ve taze balik yok.
Sadece arada karnabahar ve kereviz geliyor taze olarak. O yuzden sebzeden sogudu kizim, zor yediriyorum. Cok balik yerdi, insallah turkiye ye donunce tekrar yer. Balik yagi iciriyorum mecburen. Disiplin konusu tabiki zor, daha erken zaten. Tek sorunum ben artik yetemiyorum, duzgun bi okul arastiriyorum.

Ne guzel ikinci bebeginde geliyor. Aralari cok iyi, bende boyle isterdim hep ama ertelemek zorunda kaldik.
Sag salim kucagina alirsin insallah. Benim kizimda eskiden herseyi yerdi ama biz ulke degistirdik. Sebze ve taze balik yok.
Sadece arada karnabahar ve kereviz geliyor taze olarak. O yuzden sebzeden sogudu kizim, zor yediriyorum. Cok balik yerdi, insallah turkiye ye donunce tekrar yer. Balik yagi iciriyorum mecburen. Disiplin konusu tabiki zor, daha erken zaten. Tek sorunum ben artik yetemiyorum, duzgun bi okul arastiriyorum.

Teşekkür ederim. Bizde geçici olarak ülke değiştirdik ve buraya geldiğimizden beri oğlumun yeme alışkanlığı değişti. Kendi kafasının dikine gidiyor ve çok seçici oldu. Yeni tadlara daha önce de açık değildi ama burada daha da kötü oldu. Birde sebzelerden tad alamıyor sanırım çünkü türkiyede sebze yemekleri yiyordu. Bakıcı da iyi alışmıştı fakat 3 yaşına girince kreşe başladı ve orada pek dikkat etmiyorlar ne yiyip yemediğini. Bizde dogum sonrası zaten yine memlekete dönüyoruz o yüzden bu yemek konusunda daha ümitliyim.

Back