• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba bayanlar,
benim oğlum da konuşma konusunda isteksiz olanlardan... yetişkin bir birey gibi herşeyi anlayıp uyguluyor, ama konuşma yok.
belki tekrar eder diye konuşan kedi tom'u aldık. kediye bağırıyor, o da bağırınca hoşuna gidiyor. anlamsız şeyler söylüyor kediye.. yani pek işe yaramadı. çok az da olsa gelişme var ama çok yavaş...
babasını karşıma aldım, a de babası... babası a dedi... anne de, babası anne dedi... karşılıklı babasını konuşturdum, oğluma hiç bakmadan... babası elma de dedim, babasından önce emma dedi. bizim oyun oynadığımızı sandı, bize bakıp bakıp gülüyor. bu şekilde tam net söyleyemese de havuç, panda, yastık kelimelerini de tekrar etmeye başladı...
ali babanın çiftliğinden hevesle kedi,tavuk, horoz, at, inek,keçi,arı sesleri çıkarmayı öğrendi. 1 aylık gelişim bbu kadar. cümle kurma yok...
oğlum daha 13-14 aylıkken kolay şeyler söylüyordum, tekrarlıyordu. bi ara kırıldı, karanlık bile demeye başlamıştı (kığıldı gağannık şeklinde:)
habire kalın sayfalı kitap okuyoruz. o hangi sayfayı isterse oraya bakıyoruz. adimadim.com diye bi site farkettik bu arada...abone olduk, henüz kitap gelmedi elimize ama ilgilenirseniz siz de bakabilirsiniz.
bu aralar üstüne düşmeyi bıraktım konuşma konusunda... siz ne yapıyorsunuz.paylaırsanız sevinirim...

selmlar... kizimi memeden kesmistim 4gun oldu ama cok pisman oldum memelerim tas oldu sutler birikti:( bugun cocuk dr.muzu aradm konustum tekrar anne sutu verebilirmiyim dedim verebilirsin dedi...once beklemis sutleri pompayla sagdim doktum ve arkasindan tazesi geldi cok mutlu oldum...ama kizcem mememi emmicek boyle alisti pompalayip biberonala vercem anne sutunu icsin...iki yasini bile gecircem kesmicem ben cok kotu oldum hergun agladm.simdi cok iyiyim.

merhaba güzel anneler uzun zamandır kimse gelmemiş bu sayfaya.kızımı 2 hafta önce memeden ayırdım.ilk hafta ikimiz içinde çok zorlu geçti.kızım emmek istediğinde sirke sürdüm.kokusunu hiç beğenmedi ve yaklaşmadı. 2 kere sürmem yeterli oldu. ilk gece hiç sorun çıkarmadı ayağımda sallayarak uyuttum.önceden hep memede uyuyordu. sonraki günler uyuması zorlaştı. resmen meme emmediği için kıvranmaya başadı.meme bağımlısı olmuş. 2. ve 3. gün bende çok kötü oldum pişmanlık yaşadım.keşke bira daha emzirseydim dedim sağolsun eşim destek oldu atlattık.daha fazla yemeye başladı. gece en az 5-6 kez uyanıyordu çok şükür sabaha kadar deliksiz uyuyor. meme ne oldu diyoruz koku diyor.
1 haftadır birçok şeyi söylemeye başladı.koltuğun arkasına giriyor orda sıkışınca anne kuytay ,baba kuytay diyor..
bebişlerinizle birlikte sağlıklı mutlu günler diliyorum hepinize....

merhaba güzel anneler uzun zamandır kimse gelmemiş bu sayfaya.kızımı 2 hafta önce memeden ayırdım.ilk hafta ikimiz içinde çok zorlu geçti.kızım emmek istediğinde sirke sürdüm.kokusunu hiç beğenmedi ve yaklaşmadı. 2 kere sürmem yeterli oldu. ilk gece hiç sorun çıkarmadı ayağımda sallayarak uyuttum.önceden hep memede uyuyordu. sonraki günler uyuması zorlaştı. resmen meme emmediği için kıvranmaya başadı.meme bağımlısı olmuş. 2. ve 3. gün bende çok kötü oldum pişmanlık yaşadım.keşke bira daha emzirseydim dedim sağolsun eşim destek oldu atlattık.daha fazla yemeye başladı. gece en az 5-6 kez uyanıyordu çok şükür sabaha kadar deliksiz uyuyor. meme ne oldu diyoruz koku diyor.
1 haftadır birçok şeyi söylemeye başladı.koltuğun arkasına giriyor orda sıkışınca anne kuytay ,baba kuytay diyor..
bebişlerinizle birlikte sağlıklı mutlu günler diliyorum hepinize....

siz atlattınız cok geçmiş olsun.
bende bekliyorum doğum gününden sonra kesicem memeden Allahın izninle.
son 2haftamız kaldı.
inşallah bizde kolay atlatırız.

merhabalar, bende uzun zaman bu foruma ugramiyordum vaktim olmuyordu bir türlü.

oglum iki hafta sonra 2 yasina girecek, hala emiyor ama arada bir, cok fazla aradigi yok. su aralar yemek yemesi ile cok dertliyim. önceden bamya, fasulye, et herseyi yiyen cocuk simdi tüm yemekleri kesti. arada bir haslanmis tavuk, bazen et, arada bir tarhana/sehriye/yayla corbasi. kahvalti her zaman sIkIntiydi ama bunada sükür, biraz salatalik veya domates, sucuk ve bazen cani isterse omlet. yumurtayi sadece omlet olarak yer ama o da belki anca haftada bir kez. bu aralar tabi birde ben yeniden ise baslamam ile bir bakicida kaliyor gündüzleri oradada kahvaltida kuru ekmek/cörek ve cay, ögle yemegi olarak sadece meyve yiyerek geciriyormus. bu durum malesef gecen sene ekim ayindan beri devam ediyor, vitamin mineral alma acisindan sIkInti olur diye düsündüm doktorum sorun degil dedi, zaten hala yatmadan önce ve sabah bakiciya birakmadan evvel biberon formül sütü devam ediyor. emmeyi zaten kendiliginden birakti ama bazen mizmiz günlerinde istiyor. kilosu boyuna göre gayet iyi gidiyor doktor cig sebze ve meyveyi bolca yedigi icin ekmekten karbonhidrat ve etten protein aldigi icin beslenmesinde eksiklik görmedigini söylemisti ama anneyiz iste, önceden güzel yiyen cocuk birden kesilince ister istemez endise ediyorsunuz.

son 4 disimiz hala cikmadi. konusma konusunda gayet iyi gidiyor fakat cok net anlasilmiyor :) söyle sayarsam 100 kelimeyi günlük konusmasinda kullaniyor ve arada bir bizim konustugumuzu tekrarliyor ama cok güzel anlatiyor birseyleri. birde ayni zamanda almanca ögreniyor sanirim onunda etkisi var, doktor sen almancayi devam et diger kisiler zaten türkce konusuyor ögrenir demisti. iki veya daha cok dilde yetisen cocuklar genelde gec ya da cok eksik konusurmuslar ama cok sükür bizimki bidibidibidi konusuyor sadece almanca'da israrla ben almanca konusurken oglum bana türkce cevap veriyor fakat konusmamakta israr ediyor. keyfi yerindeyse almanca kelime tek tük cikiyor agizdan.

uyku sorunu hic yasamadik fakat isten dolayi erken kalkmamiz gerekiyor buna da cok cabuk alisti. uyku saati artik en gec 20 oldu, gündüz ögle arasi 1-2 saat uyuyor. ayakta sallamiyoruz artik, cok sükür kendi kendine uyuyor. aksamlari beni yaninda istedigi icin yaninda uzanip ninni söyleyip uyumasini sagliyorum.

Son düzenleme:
selm arkadaslar...benim kizim halan konusamiyo:( dr. gotursemmi diye dusunuyorum...herkeste gerek yok konusur diyolar kimi cocuk gec konusur diyolar..kayinvaldemde esim icin 3yasinda konusmaya basladi diyo offff canim sıkılıyor yinede. yasitlarini konusurken gorunce uzuluyorum bebegime:( yilbasindan sonrada kismetse insallah memeden kesicem insallah cok zorlanmayiz ama zor olcak cok duskun memeye..

merhaba benim oğlumda 26 aylık ama ancak iki kelimeli birkaç cümle kurabiliyor , bence daha zamanı vardır her çocuk aynı zamanda konuşmaya başlamayabilir, o yüzden yaşıtları ile kıyaslayıp üzmüyorum kendimi :)

selam şubat anneleri bebişleriniz ve siz nasılsınız umarım herşey yolundadır.biz 26 aylık olduk..hiçbi problem yok iştahsızlık dışında..ama okudum ki bazı anneler bebişlerin konuşmalarına takmış..bence çocuk kaç kelime konuşuyo diye bakmayın sizin verdiğiniz yönergeleri ne kadar anlıyo bi şuna bakmak daha mantıklı hem ben asla kıyaslama yapmıyorum benim çocuğumun yaptığı bişeyi üstün gördüğüm başka çocuk yapamıyo olabilir nicelik bireyler arası farklılık gösterebilir.sonuçta einstein çocuklar öğretmeni tarafından spastik olarak nitelendirilmemiş mi sonuçta iyi olsun zeki olsun o benim çocuğum.geliştirici hikaye kitapları okuyun bol bol bi eğitimci olarak bunu uyguluyorum ve faydalı oluyor.tüm bebişlere huzurlu sağlıklı günler..:3:

merhaba arkadaşlar, herkes çocuğunda ne yavaş gelişiyorsa ona endişeleniyor. çok klasik olacak ama endişelenmeyin ve bu zamanların tadını çıkarın, her çocuk ayrı bir birey, kimi geç yürür kimi geç konuşur... benimde kızım hala yemeklerini blendırdan geçmemi istiyor, normal şekilde çok az yiyor, yumurta yemeyi bıraktı, kakamızı çişimizi hala bezimize yapıyoruz, 2 yaş sendromu falan filan... dertler bitmez. tadını çıkarıyoruz bu zamanlarımızın ilerideki dertler daha zor olacak çünkü..

bende uzun zamandır uğramıyordum kızlar oğluşum hala arasıra agrasiflik yapıyor ama eskisi gibi kalmadı.asıl sorun hala emiyo ve geceleri çok sık uyanıyor ne yapsam bilemedim bişeyler sürmenin psikolojisini etkilediğini söylüyorlar ee bıraktırmazsam artık verdiği yorgunluğa dayanamıyorum ne yapıcam bilemiyorum kışın çişini kakasını yapmaya alışmıştı lazımlığına yapmaya ailevi sorunlardan dolayı ara vermek zorunda kaldım şimdi tekrar başlayacağız .konuşmasıda açıldı sanki 2 aydır falan baya baya tekrarlıyo söylediklerimizi işten ayrılıp başbaşa kalınca sinir falan kalmadı ve şuan kendimi öyle suçlu hissediyorumki .bide sizlere azı dişleri çıkıyomu diye sormak istiyorum şuan arka damağı kabardı oğlumun ucu görünüyo kalan sinirin bundan olduğuna inanıyorum:16:

selam arkadaşlar. benimde kızım bu ara çok huysuz, çişimizi kakamızı da daha bezimize yapıyoruz, yemek de yemiyoruz artık, herşeye hayır diyor ve ağlıyor. abur cubura bayılıyor ama hiç hayır demiyor. bende yemek yedikten sonra ödül olarak veriyorum, yemeğini yemezse vermiyorum öyle aç aç geziyor. tek güzel gelişmemiz çok güzel konuşuyor, yarım yarım ama ne isterse anlatabiliyor artık. 16 tane dişimiz var bizim.

selam arkadaşlar. benimde kızım bu ara çok huysuz, çişimizi kakamızı da daha bezimize yapıyoruz, yemek de yemiyoruz artık, herşeye hayır diyor ve ağlıyor. abur cubura bayılıyor ama hiç hayır demiyor. bende yemek yedikten sonra ödül olarak veriyorum, yemeğini yemezse vermiyorum öyle aç aç geziyor. tek güzel gelişmemiz çok güzel konuşuyor, yarım yarım ama ne isterse anlatabiliyor artık. 16 tane dişimiz var bizim.

kızımda aynı herşeye başını sallayıp hayır hayır diye ağlıyor.bu hafta annemler yanımızda ben okuldayken çok sakin uyumluymuş ama ben geldikten sonraa mızmızlık yapıyor çok nazlı oluyor diyor annteem.benim üstümden ayrılmıyor.anneannesinin ve dedesinin yüzüne bakmıyor bile. konuşması iyi.herşeyi anlatabiliyor.azı dişleri çıkmadı henüzköpek dişlerimiz yeni tamamlandı. diş konusunda yavaş.

gece yanımızda yatmak istiyor. bu konuda çok sıkıntı çekiyoruz.

bende tuvalet eğitiminden yana biraz dertliyim birkaç gün üzerine düştüm sürekli kaka varmı çiş varmı diye bizim kız kakası geldiğinde anne kaka diyip ağlamaya başlayınca bırakmak zorunda kaldım birkaç gün sonra yeniden deniyeceğim aslında lazımlığına oturuyor tuvalet kağıdı istiyor banada anne sende otur diyor ama lazımlığa yapmıyor nedense anlamadım sizlerde durumlar nasıl kızlar

arkadaşlar tuvalet eğitimini tamamladık gibi. ilk 2 gün kabus gibiydi, wc hariç heryere yaptı çişini. bu arada kakasını 3 gün tuttu. 3. günün akşamı kakasını yapmasıyla beraber ertesi gün herşey çok normaldi. anne çişim var demeye başladı ve kakasınıda sorunsuz her gün yaptık. ama bu arada gece kaçırmaları başladı. bende 3. geceden sonra tecrübe ederek artık her akşam 2-3 kere çişe kaldırıyorum. 2. haftamız bu şekilde bitti ve bu gün wc adaptörü aldık onuda çok sevdi, hemen eve gelir gelmez birkaç sefer kullandık. şimdilik gece eğitimi dışında sorun yok gibi. hepinize kolaylıklar ve sabır diliyorum.

yeme içme konumuz bayağı bi sıkıntılı. sabahları yumurta yemiyor uzun zamandır, sebze yemeğini de zor yediriyorum. blendırdan geçersem yiyor ama normal haliyle tadına bile bakmıyor. hep abur cubur istiyor. artık kendimi kötü anne gibi hissediyorum, yemeğini ye ondan sonra vericem demek üzüyor artık beni. birde sanırım 2 yaş sendromundan pek bir asi bu ara. çok şükür diyelim, Allah büyük dert vermesin, bunlar tek sıkıntımız olsun diyerek teselli ediyorum kendimi :16:

kızlar ben 22 haziran 2011 de ilk bebegimi dogurdum biraz zamansız olarak 2. bebegimide 8 subat 2013 de dogurdum rabbim esirgesin bebeişlerimizi benm büyük bebegimin cişini söylemesini istiyorum ama cok sıkıntılı geciyor tuvalet egitimimiz cişini dısarı yapmaya korkuyor bezi cıkartınca 6 saat cişini tututugunu biliyorum bezim die aglıyor bnde takıyorum yapıo bezine tuvalet egitimini nasıl verebilirim sizce korkutmadan. lazımlık oturmuyor cişinin geldigini biliyor bezimi tak diyor acıksa altı ama dısarı nasıl yaptırcam bilmiyorum 24.cü aydayız 2 bebek zor oluo stres yapıyorum artık 2 bebişe yetmeye calısıyorum yardım edin tuvalet egitimini bitirenler ve bu asamada olanlar yardımcı olursanız sevinirim

kızlar ben 22 haziran 2011 de ilk bebegimi dogurdum biraz zamansız olarak 2. bebegimide 8 subat 2013 de dogurdum rabbim esirgesin bebeişlerimizi benm büyük bebegimin cişini söylemesini istiyorum ama cok sıkıntılı geciyor tuvalet egitimimiz cişini dısarı yapmaya korkuyor bezi cıkartınca 6 saat cişini tututugunu biliyorum bezim die aglıyor bnde takıyorum yapıo bezine tuvalet egitimini nasıl verebilirim sizce korkutmadan. lazımlık oturmuyor cişinin geldigini biliyor bezimi tak diyor acıksa altı ama dısarı nasıl yaptırcam bilmiyorum 24.cü aydayız 2 bebek zor oluo stres yapıyorum artık 2 bebişe yetmeye calısıyorum yardım edin tuvalet egitimini bitirenler ve bu asamada olanlar yardımcı olursanız sevinirim

canım çok sıkıntılı geçecek birkaç güne hazırsan ısrar et bez bağlama. ama ben de hazır değilim, sinirlerime engel olamam dersen bir kaç ay daha bekle. çok geç değil çünki şu an. ben kızıma wc eğitimine başladığımda 27 ayını doldurmuştu. sadece 3 gün çok zor geçti. senin bir çocuğun daha var birde (Allah bağışlasın). zaten stresli ve yorgunsundur. kendini hiç üzme, 3 yaşına kadar vakti var. kimi çocuk 3 yaşında kendini hazır hissediyor. sende kendini hazır hissettiğinde başlarsın.

Son düzenleme:
canım çok sıkıntılı geçecek birkaç güne hazırsan ısrar et bez bağlama. ama ben de hazır değilim, sinirlerime engel olamam dersen bir kaç ay daha bekle. çok geç değil çünki şu an. ben kızıma wc eğitimine başladığımda 27 ayını doldurmuştu. sadece 3 gün çok zor geçti. senin bir çocuğun daha var birde (Allah bağışlasın). zaten stresli ve yorgunsundur. kendini hiç üzme, 3 yaşına kadar vakti var. kimi çocuk 3 yaşında kendini hazır hissediyor. sende kendini hazır hissettiğinde başlarsın.

canım dün size yazdıktan sonra halı yıkarken oglumun bezini cıkartıp yanıma aldım baya bi ısrar etti bezim die ama suyun içinde olunca ister istemez yaptı hemde 6 7 kez basta cişine bakamadı elleriyle gözünü kapattı sonra bak bülüşten su cıkıo derken alıstı eve geldim bülüşü sıkınca lazımlıga oturttum ve su cıkar hadi güzel oglum dedim ve yaptı ilk defa dün oglumdan siş cıktıgını gördüm:) hep beze yapıodu ısrar edince bez takıodum beze yapıodu ama dün gördüm inanın cocuk gibi sevindim :))sonra bez bagladım gece yattık sabah hiç ciş yapmamaıstı bezine hemen lazımlıga oturttum su cıkar bakim dedim yaptı korkmadı dur bakim insallah ögrenecek zaten bizim tek sıkıntımız korkmasıydı cişini belli ediodu ve pipisini sıkıodu simdi öyle yapınca su cıkar dicem insallah devamı gelir canım simdiden tesekkürler

canım dün size yazdıktan sonra halı yıkarken oglumun bezini cıkartıp yanıma aldım baya bi ısrar etti bezim die ama suyun içinde olunca ister istemez yaptı hemde 6 7 kez basta cişine bakamadı elleriyle gözünü kapattı sonra bak bülüşten su cıkıo derken alıstı eve geldim bülüşü sıkınca lazımlıga oturttum ve su cıkar hadi güzel oglum dedim ve yaptı ilk defa dün oglumdan siş cıktıgını gördüm:) hep beze yapıodu ısrar edince bez takıodum beze yapıodu ama dün gördüm inanın cocuk gibi sevindim :))sonra bez bagladım gece yattık sabah hiç ciş yapmamaıstı bezine hemen lazımlıga oturttum su cıkar bakim dedim yaptı korkmadı dur bakim insallah ögrenecek zaten bizim tek sıkıntımız korkmasıydı cişini belli ediodu ve pipisini sıkıodu simdi öyle yapınca su cıkar dicem insallah devamı gelir canım simdiden tesekkürler

o zaman başladın eğitime kolay gelsin diyeyim sana. ben gecede bez takmıyorum ilk bikaç gün sabaha kadar kuru uyudu, ama sonra yatağına kaçırdı. bende şimdi gece 3 kere kaldırıp wc ye götürüyorum. ilk başlar kalkmak istemedi çok ağladı ama şimdi biraz mızıldayarak kalkıyor. bi süre sonra 1 kere kaldırıp öyle devam etmeyi düşünüyorum.

kaka olayınız nasıl peki, tutuyor mu yaptı mı?

o zaman başladın eğitime kolay gelsin diyeyim sana. ben gecede bez takmıyorum ilk bikaç gün sabaha kadar kuru uyudu, ama sonra yatağına kaçırdı. bende şimdi gece 3 kere kaldırıp wc ye götürüyorum. ilk başlar kalkmak istemedi çok ağladı ama şimdi biraz mızıldayarak kalkıyor. bi süre sonra 1 kere kaldırıp öyle devam etmeyi düşünüyorum.

kaka olayınız nasıl peki, tutuyor mu yaptı mı?

evet basladık canım 2 gecedr bezine hiç ciş yapmadı sabah bezini cıkartıyorum aksama kadar saat bası zorla pipiden su cıkar diyerek lazımlıga oturtuyorum yapıyor acaba beklesemmi kendini ıslattıgında mı daha iyi anlar yoksa saat bası çişe tutimmi hangi yöntemle ögrenir sizce

Back