• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ben ıstanbulda yasadıgım ıcın hersey ulasmak kolay zara ındırımınde zara kıdsten aldım baya bırsey bırde yılda ıkı defa olan burberry outlet ındırımı oluyor eylul ve nısan ayında ordan baya sey alıyorum bıyere gıderken gıyılecek ıyı seylerını aslında cok masraf yapıyormus ggıbı gorunuyor ama ındırımlerı takıp edersenız hem kalıtelı hemde uygun fıyata gıydırme sansınız oluyor ornegın ben zaradan 3 tane polo yaka tshırt aldım bu yaz ıkıde sort butun yaz bıryerlere gıderken onları gıydı tshırtlerın tanesı 12tlydı mesela lcw fıyatı sayılır ama kesımlerı daha ıyı oluyor lcwdende gunluk ev gıyımı fılan alıyoruz bırde h&m var kı gunluk gıyım ıcın orasıda cok uygun oluyor

bilmemzmiyim istanbulun güzelliğini bu yönden:)bende doğma büyüme oralıyım ama işte hayat heryere sürüklüyo insanı:)evt cnm fiyatlarda süpermiş hemde kesinlikle daha kaliteli giyim dediğim gibi burda seçenek az bende olduğu kadar idare edicem istanbula geldiğimde de indirim dönemlerine denk gelemiyorum olduğu kadar artık:)

Herkese iyi bayramlar. Forumdaki paylaşımlarımız yeniden hareketlendiği için çok memnunum. Bizim bayramda pek bi ziyaretimiz olmayacak gibi onun için pek hazırlık yapmıyoruz. Tek isteğim huzurlu bereketli bir bayram olsun. Seyahatlere giden herkese hayırlı yolculuklar olsun :)) dönüşte kış hazırlıkları paylaşalım ne dersiniz?

gunaydın hanımlar
dorukta bır 15 gun once gecırdı bu el ayak agız sendromundan once 2-3 gun dırenc gosteren ates oluyor sonrada dokuntuler doruk zaten ısthasızdı bırde agzında cıkan aftlardan oturu cok zor zamanlar yasadık bu donemde en ıyı yardımcımız karadut surubu oldu agız yaralarımızın cabuk ıyılesmesını ve acının azalmasını sagladı aklınızda bulunsun olurda basınıza gelırse aktarlarda mınık sıselerde satılıyor ayrıca bu hastalık korkulacak bırsey degıl artık cocuklar kızamık su cıcegı gıbı hastalıklardan asılar sayesınde %90-95 arası korundugu ıcın bu gıbı vıruslerın sekıl degıstırmıs hallerı ıle karsılasıyorlar tabı uzun vaadede zararları var mı bılmıyoruz cunku drlarda bu konuda son derece tecrubesız bızım drumuzun soyledıgıne gore bızım gıbı hastalar geldıkce bu hastalıklar konusunda tecrube edınıyorlarmıs.

18 ay asısına gelınce bızım asımız bacaktan yapıldı ates yapmadı bıze bence bacaktan yapılan asılar daha az hassasıyet gosterıyor benım gozlemledıgım o suana kadar
sımdıden herkese ıyı bayramlar dılıyorum tatlı bebıslerı opuyorum bayramlıklar alındı mı forumda yenı bır konu baslatsakta bebekelrımızın bayramlıklarını paylassak enazından nerden nekadara aldık nasıl kombın yaptık boylece fıkır olurdu olmaz mı ?
ılk ben baslayayım ;
burberry polo yaka yesil tshirt
marks&spancer beyaz sort
kıfıdıs sandalet

sizede geçmiş olsun bişey sorucam size bulaştımı bu el ayak ağız sendromu hastalıgı genelde 10 yaş altı diyor ama sanki bendede bişeyler varda

kiloyu sorun etme derim ben

bizim de yeme problemimiz var ne maymunluk yaparak yediriyorum

kilonuz kaç:26:

ne maymunluk ne şebeklik işe yaramıyo bizde sacede pepee yani pepee saati bizim yemek saati bizim kılomuz oldukca düşük şu anki kilosu malesef 7.700 :(

bayramlıklarımızı anlatmıştık ama bir de fotoğraflarını yükleyeyim istedim.
işte bunlarda bizim cicilerimiz.
herkese iyi bayramlar:16::16:

$IMG_4305.JPG $IMG_4306.JPG $IMG_4308.JPG

Son düzenleme:
kızları olan annelere birşey sormak istiyorum
kızlarınızın kulaklarını deldirdiniz mi?
biz hal deldirmedik geç mi kaldık acaba ,yoksa biraz daha beklemeli miyiz karar veremedim.
şimdi deldirirsek sürekli oynayıp kulağı mikrop kapıp yara olur mu acaba.

biz hal deldirmedik geç mi kaldık acaba ,yoksa biraz daha beklemeli miyiz karar veremedim.

ben de çok düşünmüştüm bu konuda ama en sonunda gözümü karartıp deldirdim 2 ay önce sadece ilk gece biraz huzursuz oldu değişik geldi sanırım sonra da bişey olmadı deldirebilirsin

zaten 3-4 gün krem sürüyosun bişey olmuyo

bayramlıklarımızı anlatmıştık ama bir de fotoğraflarını yükleyeyim istedim.
işte bunlarda bizim cicilerimiz.
herkese iyi bayramlar:16::16:

Eki Görüntüle 491812 Eki Görüntüle 491813 Eki Görüntüle 491814

ayyy maşallah çok güzel bunlar bizimde hazır bayramlığımız güle güle sağlıklı günlerde giysin kuzun :nazar:

sanırım geç kaldık cnm ya kızı benim kızımla yaşıt olan arkadaş deldirmiş bende şu aralar deldirmeyi düşünüyorum bayramdan sonra inş.bakalım ne olcak:18:

Son düzenleme:
ayyy maşallah çok güzel bunlar bizimde hazır bayramlığımız güle güle sağlıklı günlerde giysin kuzun :nazar:

sanırım geç kaldık cnm ya kızı benim kızımla yaşıt olan arkadaş deldirmiş bende şu aralar deldirmeyi düşünüyorum bayramdan sonra inş.bakalım ne olcak:18:

bizde bayramdan sonra deldirmeye karar verdik.herhangi bi rahatsızlık olursa bayrama denk gelmesini istemedim.inşallah bir sorun olmaz.

merhabalar.hepinizin bayramını kutluyorum.biraz önce 2 yaş sendromu ile ilgili bir yazı okudum ve çok beğendim. hepimiz için yararlı olacağını düşündüğüm için burada paylaşmak istedim.

Didem Küt/Pedagoji

İki yaş sendromu

Çocuğu 2 yaşına yaklaşan ya da basan aileler için ürkütücü bir dönem olan ''iki yaş sendromu'' ile ilgili bilgileri Uzman Pedagog Didem Küt veriyor. 2 yaş sendromu çocukların özerkliklerini kazanmaya başladıkları ve kendi benliklerini anneden ayırmaya başladıkları 18 ay ile 36 ay arasında sıklıkla rastladığımız çocuğun alışagelmiş davranışlarından sıyrılarak agresyonunun artması ile baş gösteren kendi istekleri doğrultusunda bağımsızca hareket etmek isteyen, sınırları zorlayan, istedikleri şeyler için bile ilk önce hayır kelimesini kullanan, otoriteye karşı gelen, sürekli zıtlaşan kendini merkeze alarak haraket etmeyi amaçlayan ve ilk sosyal hayata uyumun ilk basamaklarıdır.

Öfke nöbetleri gelişim sürecinin bir parçası

Öfke nöbetlerinin sıklıkla gözlemlendiği bu geçiş dönemi çocuğun kişilik özelliği ile birlikte ailesinin tutumlarıyla da paralellik gösterir. Bu gelişim sürecinin bir parçasıdır fakat her çocuk aynı şiddette yaşanacak diye bir kaide bulunmamaktadır. Bazı çocuklar bu süreci çok rahat atlatırken bazı çocuklarda ebeveynler nasıl başa çıkacaklarının bilmediklerinden bir uzmandan yardım alamaya bile ihtiyaç duyabilmektedirler.

Kucağınıza alın, sevin

Çocuğumuzda istediğimiz davranışları görmek istiyorsak istemediğimiz davranışları mümkün olduğunca görmezden gelip sakinleştiğinde kucağımıza alıp sevip aferin diyerek olumlu davranışları pekiştirmeliyiz. Öfke kontrolünün sağlayamayan çocuk karşısında öfkeli bir yetişkin gördüğünda bundan beslendiği gibi davranışlarında da bir artış gözlemlenebilir. Çocuğun doğru ile yanlışı ayırt etmeye çalıştığı bu dönemde çevresinde yakın ilişkide bulunan herkes aynı tepkiyi ve tavrı göstermelidir ki çocuğumuzun aklında net bir yapılması gereken ve yapılmaması gerekenler oluşabilsin.

İnatçı çocuğa karşı tutum ne olmalı?

İnatçılığa karşı alınması gereken önlem çocuğu kendi başına bırakmaktır. Onla inantlaşmamalı ona karşı kötü örnek olunmamalı gereksiz yere çocuğu engellenmemelidir. Çocuğumuza sınırlarımızı öğretmemiz gerekmektedir. Ev içinde yemek yeme saatimiz belliyse ve bu saatte yemek yemeyi red eden bir çocuğumuz varsa masadan ayrılmasına izni verilmeli fakat daha sonra ben acıktım diye geldiğinde bir sonraki öğüne kadar beklemesi söylenmelidir.

Bu dönemi atlatabilmek için tavsiyeler

■Sabırlı ve sakin olmaya çalışalım.

■Bunun bir süreç olduğunu ve belli bir süre sonra biteceğini bilelim.

■Çocuğumuza kaliteli zaman geçirip beraber etkinlikler yapıp, oyunlar oynayıp sosyaleşmesini sağlayalım.

■Çocuğumuzla konuşurken göz mesafesini koruyup ona dokunarak hissetmesini sağlamalıyız.

■Aile ilişkilerinde mümkün olduğunca tutarlı olmaya çalışacağız, kurallarımız ve sınırlarımız olmalı ve bunu çocuğun direncini çok artırmadan yavaş yavaş koymalıyız.

■Çocuğumuza seçme şansı verip kendi karar vermesini sağlamalı, onun yapabilceği şeyleri onun yerine biz yapamamalıyız.

■Öfke nöbetleri geçirdiğinde bir süre duyarsız kalıp sakinleştiğinde iletişime geçmeliyiz.

■İnatlaşmalardan kaçınmalıyız. Dirence dirençle cevap vermemeliyiz.

■Gereksiz cezalardan kaçınmalı olumlu yanlarını takdir etmeyi unutmamalıyız.

■Çocuğa karşı iyi bir örnek oluşturmalı ve bu örnekleri çevresinde bulunmasını sağlamalyız.

■Ağlayarak bir şey elde etmesine izin vermeyin. Dikkatini dağıtıp alternatif sunulmalıdır.

■Kuraların nedenleri açıklanmalı ondan tam olarak ne istediğimiz ifade edilmeli bunu yaparken de çocuğumuzun yaşına uygun beklentilerde bulunmalıyız.

günaydınn.. biz hala 18 ay aşısını yaptıramadık. pazartesi yaptıracağız inşallah.2 haftalık gecikmeden bir sorun olmaz heralde.
kızımın 12 dişi var.sağ alt süt dişi tek kökte iki diş var gibi .diş doktoruna gösterdik..nasılsa değişecek bu dişler bir sorun olmaz dedi.

nerelerdesiniz gerçekten kızlar gelinde biraz paylaşım yapalım tuvalet eğitimi yaklaşıyo nasıl olucak erken mi karar veremedim siz ne durumdasınız

nerelerdesiniz gerçekten kızlar gelinde biraz paylaşım yapalım tuvalet eğitimi yaklaşıyo nasıl olucak erken mi karar veremedim siz ne durumdasınız

bizde yazın tuvalet eğitimi girişiminde bulunduk ama klozete ve lazımlığa oturmak istemeyince ısrarcı olmayıp bir süre daha erteledik.

bizde yazın tuvalet eğitimi girişiminde bulunduk ama klozete ve lazımlığa oturmak istemeyince ısrarcı olmayıp bir süre daha erteledik.

benim kızım gece degiştirip yatırdığımda eger yatmadan çok su içmediyse sabah uyunana kadar bişey yapmıyor çişin varmı dediğimde ciş ciş diyo bezini çekiştiriyo ben doktora sordugumda henüz erken şimdi başlarsanız ters tepki verebilir demişti ama istersen 1-2 sefer deneye bilirsin fazla ısrarcı olma diye uyardı ama henüz denemedim kararsız kaldım ama artık zamanı geldi sanırım çünkü altını bezletmiyo çok zor değiştiriyorum

benim kızım gece degiştirip yatırdığımda eger yatmadan çok su içmediyse sabah uyunana kadar bişey yapmıyor çişin varmı dediğimde ciş ciş diyo bezini çekiştiriyo ben doktora sordugumda henüz erken şimdi başlarsanız ters tepki verebilir demişti ama istersen 1-2 sefer deneye bilirsin fazla ısrarcı olma diye uyardı ama henüz denemedim kararsız kaldım ama artık zamanı geldi sanırım çünkü altını bezletmiyo çok zor değiştiriyorum

cnm bnmki daha konuşmuyo o yüzden erken diye düşünüyorum ama kızın sanırım hazırlık yapıyo bence denemelisin bazı ebbekelr çok erken öğrenebiliyo farklılıklar var mutlaka bizimkide çok zor bezletiyo bide arada bezini çekiştiriyo rahatsız oluyo ama bi çiş kelimesini öğrense sanırım 2yaş itibaren başlıcam denemeye olmazsa ısrar etmicem tabi:)

Bende çiş diyebileceği zamanı bekliyorum... Ondan sonra doktorumuz sakın zorlamayın dedi. Ama lazımlık alıp gözünü alıştırabilirsiniz dedi. Bakalım (Ya ne olur paylaşımlara devam edelim, mesela Sürmeli nerelerde çok merak ediyorum, muhtemelen yeni bir gruba katılmıştır)

Bende çiş diyebileceği zamanı bekliyorum... Ondan sonra doktorumuz sakın zorlamayın dedi. Ama lazımlık alıp gözünü alıştırabilirsiniz dedi. Bakalım (Ya ne olur paylaşımlara devam edelim, mesela Sürmeli nerelerde çok merak ediyorum, muhtemelen yeni bir gruba katılmıştır)

cnm burda en ilk olanlardan bi sen bi ben yazıyoruz eskiler hiççç yoklar halbuki ne günler paylaşmıştık dolup taşıyodu yetişemiyoduk yazılanlara :(şimdi bikaç arkadaş anca yazıyoruz sürmeli 2013 mart anneleri grubunda tatlım bende ordan bakıyorum arada ona cinsiyetide merak ediyorum yeğenimizin:)sanırım oda çok giremiyo artık

Back