• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

:3::3: Kızlar benim cimcimem yürümüyor dahaaaa:14::14:

Selam canim coktandir ugramiyordum bir bakim bizim kizlar ne yapiyor dedim öncelilikle ikin cocugun hayirli olsun ins benim kizimda daha 1 ay önce yürüdü ben telas ettim acaba fiziksel bir sorunmu var diye ergo therapiye götürdüm doktor kizima bakti herseyi normal görünüyo dedi sonra kucagina aldi yataga yatirdi ve izledi onu düsecek gibi oldu bana dogru kizim kendini uzatti, doktor bu hareketi cok iyi fiziksel birsey yok dedi hic meraklanma kimin baskalarinida takma dedi doktorumuz, ve kizim cok sükür 1 hafta sonra parkta cocuklari görünce biranda kosa kosa yürüdü, buarada doktor dediki benim kizim 18 aylikkene yürüdü ve herseyi normaldi dedi. Saglikli olsunlarda önemli olan o:40:

canım hiç yürütece koymadınmı kızını ben 6.ayından başlamıştım yürütece sonrada tek elini tutup yürüttüm sürekli 13.ayında başladı tek yürümeye şimdi koşup zıplıyo heryere.sen düşer diye korkma bırak elini önüne geç sana doğru adım attır o alışır 2 güne gerisi gelir zaten.bakalım 2 numaram erken yürücekmi.senin 2.bebekte hayırlı olsun.2 bebek çok zor oluyor ben kafayı yiyorum kızım çok kıskanç oğlanı yoluyor.

canım hiç yürütece koymadınmı kızını ben 6.ayından başlamıştım yürütece sonrada tek elini tutup yürüttüm sürekli 13.ayında başladı tek yürümeye şimdi koşup zıplıyo heryere.sen düşer diye korkma bırak elini önüne geç sana doğru adım attır o alışır 2 güne gerisi gelir zaten.bakalım 2 numaram erken yürücekmi.senin 2.bebekte hayırlı olsun.2 bebek çok zor oluyor ben kafayı yiyorum kızım çok kıskanç oğlanı yoluyor.

herkese hayırlı ramazanlar Oruç tutanlara Allah kolaylık versin çünkü çok çok çok sıcak:37: kızlar bebişleriniz gündüzleri uyuyolarmı kaç kez ve kaç saat benim kız tatile girince iyice düzenini bozdu sabah geç kalkıyo 10 10buçuk gibi bi dahada uyumuyo akşam 11e kadar non stop dur durak bilmiyo benide çok yoruyo tabi. atta atta hiiç evde durmak istemiyo:25:

merhaba. kızım sabahları 6 buçukta kalkıyor. öğlende bir, bir buçuk gibi uyuyor bir kere.akşamları da on, on buçuk gibi uyur tekrar. bütün gününü koşturarak geçiriyor. nasıl bir enerjidir anlamıyorum.

canım yaa geç olsun güç olmasın benim kızımda 10.5 aylıkken yürüdü yaşında bacağı kırıldı 40 gün alçıda kaldı hatırlarsınız belki sizinlede paylaşmıştım erken yürüdü ama tekrar unuttu alçıda en başa döndük o yüzden hiiiç takma Allah herşeyi çok güzel ayarlıyo inşallah koştuğu günleri görürsün....

arkadaşlar bende bişi sorcam size paşam dün çok ateşlendi doktora gittik 39,4 çok korktuk Allaha şükür havale gibi bişi olmadı Rabbim esirgesin hepsini işte ateş sürekli kontrol edilsin dedi boğaz enfeksiyonu varmış10tanede iğne yazdı :(bende hemen eczaneden bi ateşölçer aldım şu alından ölçer kızılötesi ssizler ne kullanıyosunuz doğru ölçüyodur değilmi yani sapma olurmu acaba

doruk hasta oldugunda herzaman kullandıgımız kulaktan olcerı ıstemedı bızde bır tanıdıktan alından olcen o kızılotelı aletten aldık ancak onunla kulaktan olcer arasında cıddı fark vardı 1 derece kadar eksık gosterıyordu dolayısıyla ız kullanamadık eger elınızde baska bır ates olcme aletı varsa onlarla karsılastırın derım dırek guvenmeyın aslında en dogrusu su eskı usul koltuk altında olcen cıvalılar sanıyorum nekadar az teknolojı okadar dogru sonuc..

heralda yaniii 15 subat dogumlu kizim

ayakta tay tay duruyor ama adim atmaya cesareti yokkk

benım oglumda 15 subat dogumlu 14 aylıkken yurudu aslında 18 aya kadar yurumemsı bır sorun olmasada normal karsılanıyor ancak sızde 18 aya yaklasmıssınız bır dra gorunun derım ıcınız rahat eder

heralda yaniii 15 subat dogumlu kizim

ayakta tay tay duruyor ama adim atmaya cesareti yokkk

ooo zaman yürür allahımın izniyle takma kafana bol bol yürüt bide babasıyla karşılıklı oturup elinize bişey alıp yürütmeye falan çalışın hevesle daha çabuk yürür belki benim kızım yaşına bir hafta kala yürüdü:nazar: ama hep o şekilde tabi bizde hevesten sürekli aramıza alıp yürüttük iki günde o şekilde hemen yürüdü :34:

arkadaşlar bende bişi sorcam size paşam dün çok ateşlendi doktora gittik 39,4 çok korktuk Allaha şükür havale gibi bişi olmadı Rabbim esirgesin hepsini işte ateş sürekli kontrol edilsin dedi boğaz enfeksiyonu varmış10tanede iğne yazdı :(bende hemen eczaneden bi ateşölçer aldım şu alından ölçer kızılötesi ssizler ne kullanıyosunuz doğru ölçüyodur değilmi yani sapma olurmu acaba

eczaneden bana da tavsiye ettiler ama ben almadım pek kimse yoktu çevremde kullanan tereddüt ettim aslında en sağlıklısı en iyi sonuç vereni civatalı eski ateş ölçerler ama onlarda yasaklanmış eczaneler satmıyormuşş:44:

Geçenlerde amcası yürüttü 2 adım attı sonra düştü :1: yuruseydi kuzum bı

BuArada ben 2.ye hamileyimm bugun 9+3 günlük oldu:49:

mrb arkadaslar kızımın tum gelışımı normal...ama son gunlerde çok sinirli...dışarıya gıttığımızde eve gelmemek için aglıyor. veya bırı gwldıgınde gıtmesın dıye...her gun zaten dışarı çıkarıorm yani sürekli evdede değil.babasıda bende çok sakin insanlarız.ama yemek yemek ıstemedıgınde bıle sinirli sinirli söylenerek:) masaya vuruyor.tvde de yumurcak bakıyor bıde sarkıları sevıyor.siznkilerde böyle durumlar oluor mu.

Geçenlerde amcası yürüttü 2 adım attı sonra düştü :1: yuruseydi kuzum bı

BuArada ben 2.ye hamileyimm bugun 9+3 günlük oldu:49:

hadi bakalım hayırlı olsun kazasız al kuzunu kucağına canım :emir_bebek:

mrb arkadaslar kızımın tum gelışımı normal...ama son gunlerde çok sinirli...dışarıya gıttığımızde eve gelmemek için aglıyor. veya bırı gwldıgınde gıtmesın dıye...her gun zaten dışarı çıkarıorm yani sürekli evdede değil.babasıda bende çok sakin insanlarız.ama yemek yemek ıstemedıgınde bıle sinirli sinirli söylenerek:) masaya vuruyor.tvde de yumurcak bakıyor bıde sarkıları sevıyor.siznkilerde böyle durumlar oluor mu.

aynen benim kız da öyle hadi adda gidiyoz dedikmi evdekilere hemen el sallamaya başlıyor sonra akka akka diye ayakkabılarını giyiyo anata diye de evin anahtarını alıyo eline hemen dışarı sonra da hiç girme eve gelmek istiyor sinirlilik zaten var yani istediği bişey olmadığında hemen bağırıyo bide ilgilenen olmadığında sinirleniyo:36:

yine de çok tatlı oluyorlar bu dönemde...yeni şeyler öğreniyorlar...tırmanmadığı yer kalmadı:)benim kol çantamı alıp kıvıra kıvıra babaaayy diyor..yiyesim geliyorr.peki su çiçeği aşısını yaptırdınız mı

yine de çok tatlı oluyorlar bu dönemde...yeni şeyler öğreniyorlar...tırmanmadığı yer kalmadı:)benim kol çantamı alıp kıvıra kıvıra babaaayy diyor..yiyesim geliyorr.peki su çiçeği aşısını yaptırdınız mı

yok cnm yaptırmadım çünkü benım kızım 7 aylıkken su çiçeği çıkardı arkadaşlar gelmişti oturmaya o benim kızda alerji gibi bikaç bişe çıktı falan dedi şekeri çok yiyo ondan dır dedim meğerse su çiçeğinin yumurtlama dönemiyle bir hafta sonra benim kızda da çıkmaya başladı bende alerji zannettim ama sonra hemen heryerini sardı ateşlendı falan ama geçti zor oldu biraz tabi kaşımayı bilmediği için iz kalmadı o yöndende şanslı kaşındıkça ağladı yavrum bende gül suyuyla ovaladım ama poposunda patlamış bi tane inan hala izi belli o yüzden çok önemli bu :emir_bebek:

merhaba canım.kızımda her yere tırmanıyor çok yaramaz olacak ondan herhalde diyorduk ama demek ki bu dönemde tüm bebekler yapıyor. sehpanın üstüne çıkıyor başlıyor orda kıvırmaya.koltukların kenarları,masa nereyi gözüne kestirirse tırmanmaya çalışıyor.bizimkide gezmeyi çok seviyor sabah uyanmış. bay bay diyor, el sallıyormuş. su çiçeği aşısını 15 aylıkken yaptırmıştık biz.doktorumuz yaptırmamızı önermişti.ben 23 yaşında çok ağır bir şekilde su çiçeği çıkarmış birisi olarak hemen yaptırdım.aşı yaptırılınca hafif geçiriliyormuş.

canım 2 yaş sendromu varmış. 18 aydan sonra başlıyormuş.bu dönemde çocuklar aşırı sinirli oluyormuş.bu döneme erken ergenlikte diyorlar.bizim kızda aynı önceden o kadar sakin olan çocuk gitti yerine başka çocuk geldi sanki.dün akşam cam çay tabağı almış.babası elinden aldı diye yapmadığını bırakmadı.böyle durumlarda sadece sarılmak sakinleşmesini sağlıyormuş.bende hiçbirşey demeden kucağıma alıp sarılıyorum sadece.canım kızım falan diyorum etkili oluyor gerçekten.çizgi film çok seviyor ama fazla izletmek istemiyorum çünkü tv beyin hücrelerini öldürüyormuş. tv. önüne gidiyor pepe pepe diyor ve pepeyi açmamı istiyor.

Bizimki de aynı çok hareketli. Hop koltuğun üstü hop masanın üstü. Sürekli sokak kapısının önünde mırmır kedi gibi. Demek kız erkek bu dönem hepsi aynılar. NOT: Burada yazışma görünce çok mutlu oluyorum.
Birde oğluma PZT karma aşı yaptırdık (18.ay) ilk defa çok sarstı oğlumu. Birde üstüne azı dişleri geliyor ki sormayın :(

Bizimki de aynı çok hareketli. Hop koltuğun üstü hop masanın üstü. Sürekli sokak kapısının önünde mırmır kedi gibi. Demek kız erkek bu dönem hepsi aynılar. NOT: Burada yazışma görünce çok mutlu oluyorum.
Birde oğluma PZT karma aşı yaptırdık (18.ay) ilk defa çok sarstı oğlumu. Birde üstüne azı dişleri geliyor ki sormayın :(

selam kzılar bneım oglumun hala 6 dısı var sızınkıler azıları cıkarıyor hatta dıslerını tamamlayanlar var nasıl sasırıyorum bılsenız benım farem hala dısszı dedeler gıbı hareketlılık bızdede full 2011 suba bebelerı bomba gıbı bır nesıl olacak anlasılan

selam kzılar bneım oglumun hala 6 dısı var sızınkıler azıları cıkarıyor hatta dıslerını tamamlayanlar var nasıl sasırıyorum bılsenız benım farem hala dısszı dedeler gıbı hareketlılık bızdede full 2011 suba bebelerı bomba gıbı bır nesıl olacak anlasılan

aynen bizimkide öyle 2 dakka oturmaz yemek yedirmez annesine canım bizimde daha 11 dişimiz var ama azılarımızdan 3 tanesi çıktı bende buna şaşırıyorum azılar son çıkmazmı yoksa sırası yok mu diş çıkarmanın bilemedim:):26:

kızlar ya ben 2 gün önce 18 aylık aşısını yaptırdım kuzuma ama çok ateşlendi ve şuan kolu kıpkırmızı ufr:(:(:(

doktora götürdük gece aşıdan dedi koluna sürekli soğuk uygulamak gerek dedihemşire hiç uyarmadıki ne biliim diğer aşılarındahiç bi sorun yoktu buzmana kadar ateş bile olmamıştı yapıyorum ama kızarıklık çok yayıldı aşının etrasfı çok kızardı napıcam geçer değilmi:( salak hemşire öyle kötü vurduki bide bunu genelde bacaktan yapıyolarmış ağır bi aşıymış bizimkini koldan yaptı sinirlerimi bıozdu zaten bidaha sağlık ocağına gittiğimde görürsem bi fırçalıcam uyuz ya

Son düzenleme:

bizimde 11 diş var cnm ve 3 tanede patlamaya ahzır bomba :)azılarda çıkkıyo bide üstüne aşı geldi yavrumm iice ateşlendi hayırsıyla sağlıkla bi büyüseler bu dönemler çok zormuş gerçekten

Back