2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Canım biz henüz yolculuk yapmadık ama bence kendi aracizla giderseniz problem olmaz ama otobüs le sorun olur.

canım hiç takma kim ne derse desin ben bir doktordan dinlemiştim emzik bebeklerin ihtiyacından dolayı ortaya cıkmıs birseydir diye yani eme refleksinin bir sekilde tatmin edilmesi gerekiyor o nedenle emzik kurtarıcı ben vermeye calsıtım ev cesit ceşit emzik doldu almıyor benim kuzu hala deniyorum ben alsın diye ugrasıyorum

Offfffff bu gün 52. gün ve ben hala adet olmadım!!! Oglumda 45. gün olmuştum. İyice stres yaptı bende!!!

canım tabii senin 2. çocuk daha ii bilirsin ama bazen 6 aya kadar olmayanlar oluyomuş olmazsa dr una bi sor

canım otobüs zor olur ama kendi arabanız yoksa mecbur benim yengem gidiyodu yegenim bebekken 2 bilet alıyodu koltuk komple onların bide arkada alıyodu alt açma yı da mecbur kalmadkca molalarda yapıyodu emzirmek içinde üstüne bi örtü alırsın emzirme önlüğü gibi

Bakalım ben ne zaman olucam
Süt vermekle ilgisi yok yani
Adet olunduğuna göre gebe de kalinabilir dımı?

canım ben biyoloğum bildiğim kadarıyla adet oluncaya kadar korunnmuş oluyosun çünkü yumurtlama yapılmıyo ama adet olunca korunmalısın. adet olma da bünyeden bünyeye değişebiliyo kimi hemen olurken kimi de 1 yıl hiç olmayabiliyo

buarada emzikle ilgili destekleriniz için saolun ben vermeyi hiç düşünmüyodum ama sizin burdaki görüşlerinizden dolayı alıştırdım sonuçta okadar kişiyiz hepimiz okumuş,bilinçli insanlarız... içim bi kez daha rahatladı zaten sürekli vermiyorum işim varken veriyorum yoksa onu oyalamk dünyanın en güzel şeyi aramıza emziğin girmesine izin vermem

canım 1 aylık bebeğin midesinde sizin verdiğiniz kayısıyı sindirecek enzimler mevcut değil böyle konularda akıl verenlere karşı çıkın ve bir daha bu tarz şeyleri vermeyin bebeğinize zarar verirsiniz!!

Cnm insanlara dışardan laf söylemesi çok kolay tabi. Zeynepe bakan sensn. Benim kıza da emzik vermeye çalıiıyorum almıyor. İnan seninki aldıysa ne mutlu. Benimki memede dalmaya alıştı ama bazen sırf dalmak için fazla emiyor ve bu da onu huzursuz edip uyutmuyor. Sonrasında 2-3 saat ağlıyor fazla yemekten. Kusuyor. İlk başlarda anlamadım tabi sonra sonra keşfettim. 3 marka emzik denedim. İlk verdiğimde alıyor. Ertesin gün almıyor anlamayamadım. Yüzünü buruşturuyor. Emziği alsa rahatça dalacak. Ben de ilk başta vermicem diyordum ama başa gelince anlıyormuş insan. Sakıncalı değil bence.

Fatmacım sen yakınmışsın ama aşkolsun ben sana hep cevap vermeye çalışıyorum.Bu arada NUK un dediğin biberonu aldım ancak iki sorunum var 1. si bebek o biberonu emerken üst kısmı dudağının üstüne dayanıyor ve orayı kıpkırmızı yapıyor gerçi emmeden sonra geçiyo ama seninkindede varmı bu durum.Bide ne taraf üste gelicek biberondan içerke anlamadım.Böyle hava çıkışı sağlayan delik yerimi üste bakacak? Yoksa Nuk yazan kısmımı? Hadi bu kadar soru sordum bisde senin sorularını cevaplayayım.
1.Evet pişik için yazdığın doğru bide çok pişği olan bi arkadaş hametan diye sanırım bi krem yada merhem kullanmıştı iyi geldi diyodu ama sen önce zeytin yağını dene derim.
2. O sivilceler anne sütünün yağlı olmasından kaynaklanıyormuş.Doktor elleme kendiliğinden geçer sadece su ve pamukla sil yüzünü demişti.
3.Ferro sanol bilidğim kadarıyla demir ilacı aslında demir ilacına daha geç başanıyor diye biliyorum ama senin doktorun öyle uygun görmüş olabilir.

canım zaten verdilklerini görseydim izin verirmiydimm ben ilaç bile vermiyorum doğru dürüst doktorun önerdiği bitkisel tedaviler dışındA ama onlara dalga konusu olduk biz bilmiyormuyuz çocuk büyütmeyi diye laf konuşan konuşana herkes kendini çocuğunu büyütsün bırakın artık dedim sonunda tlf edip bide kayısı kabızlığı geçirir diyolar bende biliyorum geçirirde bu bebeğe verilecek diye bişey yok hem vermişler hemde emziği batırıp batırıp dayamışlar çocuğpa emirde tatlı diye çekmiş durmuş allahtan yavaş yavaş kendie geldi

selam kıslar...artık hiç yazamaz oldum...azcık giriyom nete, birazcık geçmiş okuyem derken ya yağmur zırlıyo yada başka bi iş çıkıyo ona koşturmaktan cevap yazamıyom hiç...neyse ben biraz kötüydüm geçen..kocişim her lafın arasında bana şişman diyomuş gibi geliyodu...demiyo tabi garibim..biraz beynini yedim ağladım zırladım...dün bi baktım hadi gezmeye götürem seni dedi...annaaam nasıl sevindim...annem bizde kalıyodu cumaya kadar...kaçtı gitti evine..bebeğide bırakamdık...18 günlük çocukla sahile çıktık...baktık esiyo hava..ben arabada bakem çocuğa sen yürü biraz dedi...ayy sağolsun bi iyi geldi....kuş gibi oldum...oksijensiz kalmışım meğer çok rahatladım...insan hergün dışarlarda olup birden eve kapanınca bunalıma giriyomuş meğer...size tavsiyem çıkın bi oksijen alın kızlar...neyse buğünde dışarı çıkcaz benim bankada işim var bide eşofman gibi bişiler alayım diyorum..hiçbişeye sığamıyorum hamile kıyafetlerimi giymekte ayıbıma gidiyo...en azından öyle idare edeyim diyorum....bu arada anneme çok kızgınım..ya bende kalıyodu...ben yorulmasın etmesin diye gece bile kaldırmamaya çalışıyodum..en az şekilde iş yaptırıyodum.sadece oturduğu yerden bazen çocuğa bakıverse ben bdiğer işlerimi yapıyodum...yinede dayanamadı...bide ben çok iyi çocuk bakarım..aman torunuma ben bakcam diye hava atıyo millete...buğün sabahtan gelir heralde diye umuyodum...nerdeee...öglen aradım neymiş işi varmış..ben bakarmışım zaten çocuğuma...uyuz..gelip bi saat başında dursa nolur sanki...sanki işi var...bakarım çok şükür çocuğuma ama insan üzülüyo...bide eşime çok hevesli gibi gösteriyo kendini...ben arada kalıyom hep...neyse gönlü olursa 3e doğru gelecekmiş hanım...komşuya bırakem bari çocuğu...size bakıyom kıslar kaynanalarınız bile fedakar...benim annem bile çekm iyo nazımı...bide iş falan yaptırsam...eve geldiğim 3. gün yemek yapmaya,bebeğime bakmaya başladım...yaaa şans işte... neyse kızlar ben kızımı uyandıremde emişelim...döktüm içimi yine saolun..iyiki varsınız...

faygencim kilo meselesi eşimle benim aramda da dert bana tombişim diyip duruyo rahatsız oluyorum
ayrıca ne giycem sorunu bende hiç bitmiyo hamile kıyafetlerim bol gelio eski kıyafetlerim dar (ya xs yada s) ee kilo vercem die yeni kıyafetde almıyorum inat edttim yine eşim sevdiğm kıyafetlerin gitmiş L sini almış ona da bozuldum ne demek istiyosun ben kilo veremezmiyim die

Son düzenleme:
kızlar bişi sorcam geçen konuşulmuştu sanırım spiral meselesi :44:
benim perşembe 40 kontrolum var korunmayı da konuşcaz drumla karar ver gel dedi
ama ben kararsızım önceden hiç düşünmüyodum spirali eşim korunur emzirme bitince de ben hap kullanırım diyodum ama etrafımda ki çoğu kişi kılıfın tam korumadığını söyledi ki ben de ööle eşim korunurken hamile kalmıştım en iisi spiral diolar siz napcaksınız bide 2. bebeği olanlar 1.de taktırmışlarmıydı??

slm kızlar
ay özlemişim buraya yazmayı :) hergün düzenli girip okuyorum ama herzaman yazamıyorum malum yoğunluktan :)
fatma seni çoook iyi anlıyorum şu cvp verilmeme konusunda.ki sen söylediğin gibi herkese cvp veriyosun.beni de kimse takmıyo genelde.kendi kendime konuşuyorum ama hadi ben zaten arada yazıyorum senin maşallahın var :)))
mkt cnm yaa valla şu korunma olayı benim de çok canımı sıkıyo.napıcaz nasıl korunucaz bilmiyorum ama spiral fikri bana çok soğuk geliyo yaa.öyle içimde bişi olduğunu bilmek psikolojik olarak rahatsız eder beni.ee geriye kalıyo tek seçenek o da kocişe düşüyo ya zaten ben kısmetse 2 sene sonra 2. cocuğu da yapıp tüplerimi bağlatmak istiyorum.ama o 2 sene napıcaz bilmiyom artık
faygen cnm valla haklısın.dışarı çıkmak öyle iyi geliyo ki insana.dün bizi de babamız kahvaltıya götürdü.bi avm de kahvaltı yaptık dolaştık kızımla ailecek.çooook iyi geldi valla bana da :)))

Kızlar sizden acil cevap istiyorum ben sütümü sağdım bebeişimde uyuyordu tam dolaba kaldıracaktımki baktım bebiş uyandı hemen içine rezene kimyon karışımından 2 çay kaşığı koydum onu yapana kadar benimki yine uyumuş bende dolaba koydum sütü.Sonra aklıma geldi acaba rezene karışımı sütün yapısını bozup bozulmasına sebep olurmu hmen içirsemmi uyanmasınımı beklesem.Yarım saate uyanır o zmanada kadar dolapta dursa bişey olur mu ya.Normal süte olmaz biliyomda içine rezeneyi katınca şüphelendim bilginiz varmı

bende aldım cnm...evet cok zor bulunuo bende her aksam yatrmadan once saat yonunde karnına masaj yapıorum kızıma ama gene gecelerı sabaha karsı ıkınıo ve aglıyo...yanı rahat uyuyamıo yavrum..Napcam bılemıom geceye gunduz ayrımını yapmaya calısıorum sımdılerde onunda bıraz faydasını goruorum..ama yatırıorum mınıgımı gece emmeye kaktıgında aglayarak uyanıo napcamı bılemedım valla..sende nasıl bı etkısı oldu bebekde kestımı tamamen gaz sancısını cnm

bende aldım kremi eczacı bize günde 3 kez sürün faydasını görceksiniz 7 aydır satıyoruz geri dönüşü çok olumlu diyor biz daha 2 gündür sürüyoruz öyle çok faydasını göremedik ama en azından ara ara gazını kendi çıkarıyor uyurken,kakasını ve çişini hala ıkınaak yapıyor altın açınca biraz rahatlıyor rahat yapıyor..

sabah akşam ayrımını nasıl yapıyorsunuz benim velet vampir gibi gündüz uyuyor gece ağlama sızlanma acıkma sabaha kadar uykusuz geçiyor..

Manikcim en son ne zaman emmişti. Eğer karnı açsa uykusunda da alır bi dene. Rezene karışımı sütün kimyasını bozar mı bilmiyorum. Sanıorım bozmaz.

Mrb kızlar birsey soracagım kızıma mama vermeye basladım iki gündür aksam sütüm kalmıyor 1 defa mama veriyorum siz mamayı nasıl hazırlıyorsunuz üzerinde 10 dk kaynamıs suyla diyor suyu kaynatıp sogutması zor oluyor bagırıyor benimki topluca kaynatsam cam şişeye koysam mama yapacagımda ılıtıp mamayı yapıp hemen versem olurmu?birde sagdıgınız sütleri dolaptan cıkardıktan sonra nasıl ısıtıyorsunuz?

Manikcim bence verme o sütü.tekrar yaparsın gerçi sütün var mı bilmiyorum ama sonuçta kimse kesin bisey bilmiyo bu konuda.

burda bi arkadaş da senin dediğin gibi yapıyormuş canım önceden kaynatıyor saklıyormuş mama yapacağı zaman ılıtıyormuş oluyor demekki.. bu sütü ısıtma olayı benim de kafamı karıştırıyor ama en mantıklısı sanırım ılık yada sıcak su dolu kaba biberonu koyup ılıtmak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…