• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

geçmişi okuyup alıntı yapmıştım bissürü prenses uyanınca hepsi laldı birazdan devam edicem geçimişi okumaya ama bişi sorcamm kızım bugün çok kusuyoo anlamadım...emdikten sonra gazını .çıkarırkenn ağız dolusu çıkardı sonra yinee...tekrar emzirdimm gazını çıkardım şimdi kucağımda uyuyoo neden olabilir bi fikriniz mi var mı yada normal mi

Cnm,Süt olduğu gibi yani sıvı yapısı bozulmadan çıkıyorsa kustuğunu,kesik kesik ve koyu bir şekilde çıkıyorsada çocuğun çok ii beslenip fazla sütü çıkardığını söylüyor annem

geçmişi okuyup alıntı yapmıştım bissürü prenses uyanınca hepsi laldı birazdan devam edicem geçimişi okumaya ama bişi sorcamm kızım bugün çok kusuyoo anlamadım...emdikten sonra gazını .çıkarırkenn ağız dolusu çıkardı sonra yinee...tekrar emzirdimm gazını çıkardım şimdi kucağımda uyuyoo neden olabilir bi fikriniz mi var mı yada normal mi

canım üşütmüş olabilirmiki.yada sürekli ve çok emdiyse fazlasını da çıkarıyor olabilir.sende dikkat et kendine hep derlerdide inanmazdım anneden alır diye.ben azıcık üşütsem metehan rahatsızlanıyor.ayaklarını falan sıcak tut aman

Cnm,Süt olduğu gibi yani sıvı yapısı bozulmadan çıkıyorsa kustuğunu,kesik kesik ve koyu bir şekilde çıkıyorsada çocuğun çok ii beslenip fazla sütü çıkardığını söylüyor annem

benimki bazen ağzından koyu ve kıvamlı bi şekilde akıtıyo kusmak gibi değilde sanki peynirimsi gibi parça parça çıkarıyo.her zaman olmuyo ama arada yapıyo.sütü alıyo peynir olarak geri verio diyorum bende :37: annenin teorisine göre yarıyo ozaman süt

merhaba kızlar ay oku oku anca bitti yaaa amma cok yazmışınız yine:1:
bizim bugün 1. ayımız doldu kızım bana hediye verdi 2 gülücük çoookk mutluyum çookk
kayınvalidemler dün gitti bugün ilk günümüzdü tek tecrübe falan hikaye ay çok zorlandım ben
ev dandini üstüne bide misafir gelmezmi
bütün halıları topladım halıcı gelip alacak birazdan yıkamaya temizlik içinde kadın tutcam valla ay yapamam yoksa şu sıralar 15 te haftada 1 gelse yine yeter ama mutfak felaket olmuş bir rendeyi 5 dk aradım kendi mutfagımda eski düzene girmek zaman alacak eeee beylik buraya kadarmış şimdi el mahkum iş yapma zamanı 2 aydır mutfaga girmeyen ben bugün pek zorlandım canımm:1::60: bu arada hametan krem kaç lira kızlar yaa bebeğim pişik oldu hemde ben tarif verdim 2 gün önce pişik için ama insan hemen geçsin istiyor işte:26:

cnm bnm inan bende aynı durumdayım herkesi okuyup elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum ama çok az kişiden aynı ilgiyi görüyorum:(ama olsun kaçırıyoruz fırsatımız olmuyo falan die düşünüyorum napiim eminim ev boşalınca çok zor gelmiştir bende annemin 40ım çıkınca gidiceğini düşündükçe bi fena oluyorum ağlamaktan ne hale gelirim bilemiyorum uf gurbetlik cidden çok ama çok zor fatma bazen düşünüyorum şu3günlük dünyada neden uzak yaşıyoruz die ahh yaa:(:(:(

verdiğin site çok güzel teşekkürler cnm bilgilenicez ordann

annen yanındayken bol bol dinlen canım
megen ne rahatmuışım 1 aydır ben
inan bugün ilk günümdü felaket şuan uyududa bi bakayım dedim
ev mahvolmuş durumda üstüne üstlük bide arkadaş bebek görmeye gelmezmi
misafir odası temizdi Allahtan
çok zorlandım çoookkk

2 -3 kişinin içine dahil olma çabasıyla yazayım ..:))canım eskiden neyse bu aralar herkes kopmuş durumda boşver .... sen kızlarına iyi bak....ben okumaya zor fırsat buluyorum ..anneme iş söylüyorum sen şunu yap bunu yap ben de kızlara bakayım diye :))) son bir kaç günüm annem gidince sonumuzu allah hayır eylesin ...öpüyorum herkesi :)))

zaten dahilsin canım :)
dünkü hassasiyetle biraz sitem ettim işte bugün normale döndüm şükür

fns93 ve nurberra'ya :) siteye geç katıldım ama çok faydasını gördüm Allah razı olsun hepinizden yazdıklarınızı görünce bu msjı yazmayı borç bildim.. iyiki warsınız.. buarada fns93 kimyon rezene tüyosu harika sonuç verdi ççoooook teşekkürler! buarada ben ayrıca akşam yemeklerden sonra 1 çay kaşığı kimyon yutuyorum yediklerimden süte geçip gaz yapmasın bebişe diye ve etkisini gördüm paylaşmak istedim..

işe yaradıysa ne mutlu canım benim:16:

cnm mesajına çok sevindim saol ya:)
bu kimyon rezeneyi nekadr zamand bir ve miktar olarak bebişe nekadr veriyosdun cnm
bnm oğlumdada çok gaz var aslında çıkarıyo ama yine kıvranıyo anlayamıyorum neden öyle kıpkırmızı oluyo yavrum banada tam oalrak ne ölçüde verdiğini söylersen sevinirim islemcim

günde 1- 2 kez 2-3 kaşık veriyorum

maşallah canım ne kadar şanslısın kayınvalideden yana üzülme allahım sağlık versin yine gelir giderler bende annem gidecek diye üzülüyorum ya gerçi bakma...

kızlar sizlere sorularım var ben sizden sonra doğum yaptığım için geriden geliyorum.
1. oğlumun poposu pişik olmuş ne yapayım zeytin yağını ısıtıp sürün dediğinizi hatırlıyorum doğrumu?
2. birde oğlumun yüzünde minik minik sivilceler çıkıyo napsam ki normalmi bu durum.
3. doktor bebişime ilaç olarak devit 3 ve ferro senol damla verdi devit 3 ü duymuştum da ferro senol kullanan varmı emin olamadım kullanıp kullanmamada.

uzun oldu ama yardımcı olun lütfen...

sağol canımmm
ferrosanolu kızımda vermişlerdi ama bunda vermediler kullanan arkadaşlar var canım

günaydınn çok kötü bi gece geçirdik bu gece emir kakasını yapamadı yine eşim kulak çubuğuyla oynadı yok fitil attı yok çocuk yapmıyor kakasını gazını çıkarmıyor çıldırdı resmen bide kusmaya başladı yapışkan bi şekilde kafayı yiyecektim doktora gidiyoruz hep aynı şeyler çarşambaya ünv hastanesine götürcem özzellerde paramızla rezil oluyoruz herkes saçma sapan şeyler söyleyip bişiler verdi kabızlığı için görümcem kayısı yaptı eşim zorla içirdi çocuğa 2 kaşık omu dokundu kimyon rezene verdim omu dokundu yoksa güündüz terasta güneşlendirdi eşim biraz fazla kaldı havamı çaprtı ama yavrum mahvoldu peşinden bende öldüm öldüm dirildim sabaha kadar yazık bu minicik bedenleriyle neler yaşıyolar gece 1.5dan sonra rahat uyudu ama sabah yine emdiğini kustu şimdi uyuyor zaten kafasını kaldırmaya mecali yok dünden sonra :14:

kimyon rezenenin zararı olmaz ben size tavsiye etmeden önce dr umuza sordum önce kızıma kullandım faydasını görünce buraya yazdım canım
sanki anlattıklarından bana bebiş üşütmüş gibi geldi
ama kayısı vermekde kesinlikle doğru değil bence neden karışırler şu çok bilmişler bebek büyütmemize yaaa
sen görmeden vermişler hemde cok sinir oldum şimdii:47: çocuk onu sindiremezki :47:

geçmiş olsun bu arada:nazar:

Fatmacım senin bu msj görünce yazma istediği duydum canım.
Ben artık siteye eskisi kadar sık gelemiyorum dikişlerimden malum.
Annem izin vermiyor oturmama sürekli yatar pozisyondayım şu andada o burda yokta girip yazıyorum.
Diğer kızlarda eminim fırsat bulamadıklarında yazamıyorlardır.çünkü çoğumuz geçmişi okuyup çıkıyoruz.
ama senin verdiğin bilgilerden ben çok faydalanıyorum söylemeden geçemiycem.

Verdiğin siteyi en yakın zamanda inceliycem canım.
.

canım sağolasın
evet herkesin bebişi var artık eskisi gibi değil
bende dün çok duygusldım yazıverdim işte öylesine
mam konusunuda takmamamn iyi olmuş herkes bi laf söylüyor amann kızımda mamayla büyüdü maşallah çok zeki
bak sende mamayla büyümüşsün
yoksa napalım açmı kalsın bebecikler yani

fatmacım bunu yazmana çok üzüldüm sen herkese hep cvp verip yardımcı olıuosun sen benim için çok değerlisin canım tecrübelerini esirgemiyosun bizden çok teşekkürler :71: :54:

canım böyle düşünmen beni çok mutlu etti
faydam oluyorsa ne mutlu bana:16:

günaydınlar herkese

hafta içi artık o kadar yorulmuştum ki dün eşime dedim canım annenler gelmesin bu hafta çok yorgunum sen bak bebişe ben dinleneyim biraz dedim o da ok dedi ama yine misafirden başımızız alamdık eşim hayır diyemez kimseye hem c.tesi hem pazar misafirimiz vardı ben hazırlık yapıım diye eşime veriyorum zeynebi o ya kız kucağında internet başında yada tv ye bakıyo sinir oluyorum yaa ilgilensene işte tüm hafta göremiyosun çocuğunu şarkı söyle konuş bişiler yap (ki benim kız bakar dinler güler tepki verir yanii)

sonra dün gelen misafirlerden birinin 1.5 yaşında kzı var 2.side karnında zeynep onlar gelince uyandı bizde yanımıza aldık kucağımda duruyo benim uyukluyo bi türlü dalamadı ağlamaya başladı bizde emzik verdik kadın başladı aaa emzik mi veryosunuz şukadarcık çocuğa biz karşıyız kesinlikle vermedik die ben de durmuyo napiim kucağa alıştırdılar böyle oyalanıyo hem sadece uyumadan önce veriyorum deim ama gidinceye kadar emziğime taktıı kızım ağlıyoo emziği düşmüştür diyip dalga geçio eşimede kocası sen daha baba olamamışsın emaneten tutuyon demesin mi eşim bi bozuldu bi üzüldü tüm gece keyfi yoktu kızı alamadı onlar bişi dicek die ayy ne düşüncesiz insanlar varya
ayrıca o kadın yüzünden emzik konusunda endişelenir oldum acaba vermekle kötü mü ettim die emzik verenler siz ne düşünüyosunuz nette araştırdım 1. aydan sonra 6. aya kadar verilmesinin hiç bi sakıncası yok dio uzmanlar :44:

biz 2. günden beri veriyoruz
hastanede çocuk dr u kontrole geldiğinde sordum emziğe alıştırmak istiyorum ne zaman vermeye başlayayım diye
oda bu gece başlayın hemen dedi:)
vallahi kurtarıcı emzik ben devam ederim:)

Canım sana yine 2-3 kişi bana çogu zaman cevap dah verilmiyor :(

Ama herkesin yogunluguna baglıyorum. Boşver takma sen de...

Allah kavuştursun bu arada. Gurbet çok zor bilirim.

Ama yalnız kalmaktan korkmayın. Ben 7. günden bu yana yalnızım. Hatta iki çocukla eşim nöbetteyken baş ediyorum. Asya kucagımda emiyor,tek elimle de Kaan'ın karnını doyurmaya ugraşıyorum :) Başa gelen çekilir :) Alıştım artık.

Bu arada sen eşimin işini sormuşsun. Geçen okumuştum ama cevap yazmaya fırsat bulamadım. Eşim de ögretmen. dogum parası çocuk kimin üstüneyse ona yatıyor canım. Ondan eşin alacak demişlerdir..

sağol canııım
eşim alacak ozman bizim paraları desene:47:
adet konusuna gelince belki bu sefer geç olursun ben 6. ay olmuştum ilkinde kardeşim 1.5 yıl sonra oldu
olmamak daha iyi keyfine bak dicem ama korunmakta lazım tabi
sizin az kalmış 2 aya :1:

Fatmacım sen yakınmışsın ama aşkolsun ben sana hep cevap vermeye çalışıyorum.Bu arada NUK un dediğin biberonu aldım ancak iki sorunum var 1. si bebek o biberonu emerken üst kısmı dudağının üstüne dayanıyor ve orayı kıpkırmızı yapıyor gerçi emmeden sonra geçiyo ama seninkindede varmı bu durum.Bide ne taraf üste gelicek biberondan içerke anlamadım.Böyle hava çıkışı sağlayan delik yerimi üste bakacak? Yoksa Nuk yazan kısmımı? Hadi bu kadar soru sordum bisde senin sorularını cevaplayayım.
1.Evet pişik için yazdığın doğru bide çok pişği olan bi arkadaş hametan diye sanırım bi krem yada merhem kullanmıştı iyi geldi diyodu ama sen önce zeytin yağını dene derim.
2. O sivilceler anne sütünün yağlı olmasından kaynaklanıyormuş.Doktor elleme kendiliğinden geçer sadece su ve pamukla sil yüzünü demişti.
3.Ferro sanol bilidğim kadarıyla demir ilacı aslında demir ilacına daha geç başanıyor diye biliyorum ama senin doktorun öyle uygun görmüş olabilir.

1.sorunun cevabı bebeğe dik olarak verme biberonu ondan kırmızı oluyor dudagı gayet rahat olmalı emerken yatay dursun ancak son damlada dik pozisyonda ver
bende olmuyor kırmızılık ama ilk kızımda öyle oluyordu
2. deliği alta getirince süt çok akıyor bebek hepsini yutamadı bende şimdi üste getiriyorum böyle iyi emdi:)
bu arada cevap veriyorsun canım sen biliyorum yani:71:
pişiğe krem tarifi yazdım ama kızım çok feci pişik oldu iyimi:(
hametan alayım bende bari:26:

Mrb kızlar birsey soracagım kızıma mama vermeye basladım iki gündür aksam sütüm kalmıyor 1 defa mama veriyorum siz mamayı nasıl hazırlıyorsunuz üzerinde 10 dk kaynamıs suyla diyor suyu kaynatıp sogutması zor oluyor bagırıyor benimki topluca kaynatsam cam şişeye koysam mama yapacagımda ılıtıp mamayı yapıp hemen versem olurmu?birde sagdıgınız sütleri dolaptan cıkardıktan sonra nasıl ısıtıyorsunuz?

canım ben hergün sabahtan 1 cezve suyu kaynatıp cam şişede saklıyorum mama yapacağım zaman kaç ml lazımsa okadarını ılıtıyorum çok kolay oluyor

slm kızlar :71:
ay özlemişim buraya yazmayı :) hergün düzenli girip okuyorum ama herzaman yazamıyorum malum yoğunluktan :)
fatma seni çoook iyi anlıyorum şu cvp verilmeme konusunda.ki sen söylediğin gibi herkese cvp veriyosun.beni de kimse takmıyo genelde.kendi kendime konuşuyorum ama hadi ben zaten arada yazıyorum senin maşallahın var :)))
mkt cnm yaa valla şu korunma olayı benim de çok canımı sıkıyo.napıcaz nasıl korunucaz bilmiyorum ama spiral fikri bana çok soğuk geliyo yaa.öyle içimde bişi olduğunu bilmek psikolojik olarak rahatsız eder beni.ee geriye kalıyo tek seçenek o da kocişe düşüyo :17: ya zaten ben kısmetse 2 sene sonra 2. cocuğu da yapıp tüplerimi bağlatmak istiyorum.ama o 2 sene napıcaz bilmiyom artık :27:
faygen cnm valla haklısın.dışarı çıkmak öyle iyi geliyo ki insana.dün bizi de babamız kahvaltıya götürdü.bi avm de kahvaltı yaptık dolaştık kızımla ailecek.çooook iyi geldi valla bana da :)))

amaannn nazar değmesin :nazar:kızım uyudukça düzenli girmeye çalışıyorum
bakma tecrübeli görünüyorum ama mutlaka okuyorum bende çok şey öğreniyorum
bilgileri kaçırmama babında yani:1:

selam kızlar
oğlumu yıkadık emzirdim uyuyo şimdi.arada sesler çıkarıyo uykusunda ama uyuyo yanii

bişi sorucam size.oğlumun burnunda sümükcükler var sankii.çok ilerde bişiyle alınabilecek gibi diil.ama sanki arada bıurnunu tıkıyo gibi hırıldıyoo.onu nasıl temizleyebilirim
serum fizyolojikten bahsediyodunuz bir ara. nasıl kullanılıyor o bana bi yardımcı olsanız.burnu iyice tıkanmasın

fatmacımm biraz melankolikleşmişiz sanırım.sen tecrübeli annelerimizdensin senin verdiğin tüm bilgiler inan çok işimize yarıyor.kendi adıma eğer görmediğim durumlar olduysa hepinize sadece sen diil kusura bakmayın durumumuz malum bazen pc açık kalıyo meteyle ilgilnirken sonra gelip bakmadan kapatıyorum mecbur

1. hametan ı bende tek geçerim burda kızlardan duymuştum.bende kullandım 1 hafta olmadan yatıştırdı iyi geldi.bide kaka yaptığında yıka poposunu krem sür.

2. o sivilcelerden bizdede var hatta oğlum ergenliğe girdi 20. gününde 40ındada bıyıkları çıkacak diye dalga geçiyorum.kendiliğinden geçiyo canım bişi yapmadım ben

3. bize vermedi sadece demir için damla verdi doktor.günde 3 damla.devit ten.başka bişi yok kullandığımız

ayyy dışarı çıkıp gezen arkadaşlkar ne güzell ben bakkala ekmek almaya gidiyorum ancak
eşimde pek bi pinpirik çocuk üşür diye çıkmıyoo.oda bizle oturuyo evde.oğlanı bırakıpta çıkamıyorumda aslında nolcak annem var ama ne bilim içim elvermiyo emziriyorum ben süt sağıp bırakmam lazım ozaman falan filan azcık daha havalar düzelsin hep beraber çıkarız.Ankara soğuğu malumm cesaret edemedik daha.

çoook sağol sedacım bende sizlerden bişeyler öğreniyorum canıımmm:16:
bu arada keşke bikaçkişi yakın otursaydık hepimiz hametan alacağımza ortak alıp bitince yenisini alırdık:1:

Kızlar kanamanız ne kadar sürdü? Benim azaldı bitti dedim duş aldım az az geliyor. Günlük ped kullanıyoruM. 28 gün oldu doğum yapalı.

Birde ebe miz 3 ay cinsel ilişki yasak dedi. Eşime söyledim 3 ay mı :20: dedi. Ben 40 biliyorum demesin mi :9: Doğrusu nedir?

2 ay yasak dedi hatta burda verdiği kağıdın yazısını paylaşmıştım
2 AY KESİNLİKLE YASAK yazıyordu
benimki bugün bana diyorki yaşasınn 1 ay kaldı:17::1:

Canım her akşam aynı saatlerdeyse kolik olabilir. 5 s kuralını uygula derim.

Ağlayan Bebeği Susturan 5S Kuralı - Sayfa 2 - iVillage Türkiye Kadın

Bizimki kolik değil ama ağladığında uyguluyorum işe yaıyor. ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ sesini söylemekten ağzım yoruldu dün :))) Ses kaydı yapıp dinleteyim diyorum. Sesimi kestiğim an başlıyor mızırdamaya.

ayyy bilmeden ben hepsini yapıyormuşum bunların yaa
vay be içgüdülere bak:1:
ben gece kundak yapıyorum kolarını kıpırdatmayınca 5 saat uyuduğu oluyor
dün gece yapmadım mesela 15 dk bir uyandık:44:

Mrb arkadaşlar
Gaz için muskat cevizi rendesini bebişine veren varmı?
Dün Arifoğlu baharatta çalışan bayan önerdi aldım, sabah minicik verdim suyla valla ii geldi gibi,mütamadiyen ağlayan oğlum ilk kez bu denli az ağladı ve uyudu.

ilk kızımda şöyle bıçağın ucuyla çay kaşığına 1-2 kez kazıyıp 2-3 damlada sütümü sağıp üstüne veriyordum
bişey olmaz verebilirsin canım
inşallah faydasını görürsün

Mrb arkadaşlar
Gaz için muskat cevizi rendesini bebişine veren varmı?
Dün Arifoğlu baharatta çalışan bayan önerdi aldım, sabah minicik verdim suyla valla ii geldi gibi,mütamadiyen ağlayan oğlum ilk kez bu denli az ağladı ve uyudu.

Duydum Ama Hiç Denememiştim Ayy Ne Güzel Bi de Onu mu Denesek Nasıl Verdin Canım?

bir de elma suyu falan ne zaman veriliyor bebeğe bilen veren var mı?

Günaydın kızlar dün gece öyle bir uyumuşum ki sabah sevil'in sesine uyandım.
Dün o kadar yoğun bir gündü ki gelenimiz hiç eksik olmadı saolsunlar sevdikleri için geliyorlar biliyorum ama ben çok oturunca rahatsızlanıyorum.
Şu bebek ziyaretlerini kısa tutsalar ne kadar güzel olacak.Birde kucaklarına almayı istemiyorlar mı deli oluyorum.Minicik bebek zaten bu daha üstelik yoğun bakımdan çıktı.Dr öyle herkese vermeyin dikkat edin dedi.Ama bizim insanlarımız çok biliyor versen ne olacak ki.Yedik mi kızını ne kıymetli falan diye sinir oluyorum.kıymetli tabi ben onu nasıl doğurdum kendim biliyorum hele sonraki ayrılık ama yaşamayan bilmiyor işte.

Dün gece dikişlerim çok sancı yaptı eşimde git yat sen ben bakarım dedi.Görümcemde bizde tabi.Dün gece beni hiç kaldırmadan bakmışlar kızıma.
Tabi gece mamaya yedi kızım gene çünkü benim geceleri sütüm gündüzden dahada az oluyor.
Çok şükür rahat bir uyku uyudumda kızımı güzelce emzirdim bu sabah gerçi gene yetmedi ama olsun o birazcıkta olsa benim sütümü içiyor ya o bile bana yetiyor.

Dün geçmişi okurken mamalardan söz edilmişya bende hep mama yiyerek büyümüşüm.Babaannem ben daha doğar doğmaz bana şekerli meme vermiş.Annem hastanedeymiş beni eve göndermişler hatta ilk eve gittiğimde ölü bebeğim diye yüzüme bile bakmamışlar sonra ağlamaya başlamışım ağzıma şekerli emziği vermişler.Bağırsaklarım yapışmış birbirine.
Sonra süt yerine hep mamayla beslenmişim.Ama çok şükür aklımda fikrimde yerimde.İlk mamayla beslenen çocuklar bizimkiler olmayacak ben kulaklarımı herşeye karşı tıkadım.
Ben istemezmiydim doğar doğmaz onu anne sütüyle besliyim.Ama olmadı işte kısmet değilmiş.Bende böyle olsun istemezdim ama oldu.Yapacak hiç birşey yok ben elimden geldiği kadar onu emzirmeye devam edicem.
Dışardan gelen seslere ne kadar kulak tıkarsak hayat o kadar güzel devam ediyor.

Çok konuştum bu sabah artık gidiyim ben görümcem kahvaltı hazırlamış.Kızımda uslu uslu yatıyordu tek başına ama halası saolsun rahat bırakmadı kızımı şimdi mızırdanıyor kahvaltı edicem ya ahh ahhh duran çocuğu neden kudurturlar hiç anlamam ki...
merhaba canım doğumdan sonra bi kopukluk yaşadık hemen hemen hepimiz...çok geçmiş olsun sıkıntılı bi dönem geçirmişsiniz sanırım inş en kısa zamanda iyice toparlanır sevil hanımla oyunlar oynarsınız....
canım normal doğummuydu bi dr a git canım bide bol bol kayısı suyu kompostosu ve kurusu ye geçmiş olsun

canım bizde de oldu ben kaynatıp soğuttuğum suyla sildim günde 2-3 kez hergün geçti şimdi bence damla kullanma daha yeni olmuş 3-4 gün sil geçmezse kullanırsın damla

olmaz mı canım ya gazı vardır yada kakasını yapamıyodur

ayyy canım bana misafir deme annem gittiğinden beri hergün hem gündüz hem akşam misafir ağırlıyorum bi bitmedi ne lohusalıpım kaldı ne yenidoğmuş bi bebeğim olduğu kızımla mı ilgilencem temizlik yapıp ikram mı hazırlıcam bilemedim bi de hiç biri afedersin k.kaldırıp yardım etmiyoo :47:

canım bişi olmaz bence sonuçta bizde aşı oluncaya kadar ya dışarı çıkartıyoz yada gelip gidenlerle temas halinde oluyo inş kapmaz canım hastalık felan hem dogdugunda 1.dozunu vurulmuştu bu 2. olcak

canım benim de geçmedi o çizgi ve çok begendiğim göbeğime şimdi bakamıyorum çatlak yok ama göbek deliğm çok çirkin olmuşşş :83:

fatmacım bunu yazmana çok üzüldüm sen herkese hep cvp verip yardımcı olıuosun sen benim için çok değerlisin canım tecrübelerini esirgemiyosun bizden çok teşekkürler :71: :54:

1.canım hametan krem kullan tek geçerim
2.olur onlar canım bişi yapmasan da geçer ama istersen kaynatıp soğuttuğun suyla silebilrisn bizde de oluyodu geçti artık
3. devit kullanıyoruz ama demir için bişi vermediler

canım Allah yardımcın olsun ben 1 bebekle zor ilgileniyorum sen ikizlerle nasıl cebelleşiyosundur kim bilir sabır...

canım yine senin annen gelecekmiş benim annem 22.günümüzde gitti ve ben koşuşturmadan yoruldum ev işleri yemek misafir ve minik prensesim :52: herşeyi bırakıp zeyneple ilgilenmek istiyorum tek :16:
ben artık uyumuyorum eşim gittikten sonra uyumuyo çünkü miniğim gece ne kadar uyuduysam artık
ay canım misafiri hem istiyorum hem istemiyorum...zor oluyo gerçekten bi de önceden olduğu gibi temizliği 2 3 çeşit ikramı olsun deyincee işler çığırından çıkıyo olan bana oluyo...benim annemlerde 1 haftalıkkken gitmişlerdi...perşembe geliyorlar haftasonun kalıp geri dönecekler torunlarının hasretine dayanamıyorlar....
benim kızda babası gittikten sonra uyumuyo herhalde anlıyo babasının gittiğini....gece nöbetlerindede daha uslu duruyo sanki biliyo benim yalnız olduğumu kıyamıyo annesine...babasının olduğu gecelerde babasına naz yapıyo galiba mızmızlanıyo:9:
günaydınlar herkese

hafta içi artık o kadar yorulmuştum ki dün eşime dedim canım annenler gelmesin bu hafta çok yorgunum sen bak bebişe ben dinleneyim biraz dedim o da ok dedi ama yine misafirden başımızız alamdık eşim hayır diyemez kimseye hem c.tesi hem pazar misafirimiz vardı ben hazırlık yapıım diye eşime veriyorum zeynebi o ya kız kucağında internet başında yada tv ye bakıyo sinir oluyorum yaa ilgilensene işte tüm hafta göremiyosun çocuğunu şarkı söyle konuş bişiler yap (ki benim kız bakar dinler güler tepki verir yanii)

sonra dün gelen misafirlerden birinin 1.5 yaşında kzı var 2.side karnında zeynep onlar gelince uyandı bizde yanımıza aldık kucağımda duruyo benim uyukluyo bi türlü dalamadı ağlamaya başladı bizde emzik verdik kadın başladı aaa emzik mi veryosunuz şukadarcık çocuğa biz karşıyız kesinlikle vermedik die ben de durmuyo napiim kucağa alıştırdılar böyle oyalanıyo hem sadece uyumadan önce veriyorum deim ama gidinceye kadar emziğime taktıı kızım ağlıyoo emziği düşmüştür diyip dalga geçio eşimede kocası sen daha baba olamamışsın emaneten tutuyon demesin mi eşim bi bozuldu bi üzüldü tüm gece keyfi yoktu kızı alamadı onlar bişi dicek die ayy ne düşüncesiz insanlar varya
ayrıca o kadın yüzünden emzik konusunda endişelenir oldum acaba vermekle kötü mü ettim die emzik verenler siz ne düşünüyosunuz nette araştırdım 1. aydan sonra 6. aya kadar verilmesinin hiç bi sakıncası yok dio uzmanlar :44:
canım herkes her konuda kafasına göre bişiler söylüyo takmamak lazım...banada geçen arkadaşın biri ayy memede uyumaya alıştırma sonra çok çekersin diyo...kendi çocuğuda hep memede uyuduu senelerce...çocuklar kendi kurallarını koyuyor biz zorla alıştırmıyoruz ki akışına bırakmak lazım herşeyi bi de he deyip geçmek...
Günaydın Kızlar..

Değişik Bir Hafta Sonu Yaşadık,Cumartesi Günü Eşim Çok Sıkıldın Dedi Beni Yemeğe Götürdü oğlanı da Anneme Bıraktık, Pazar Günü Oto Pazarına Gittik Araba Bakmaya,Eve Geldiğimde Oğluma Sıkı Sıkı Sarıldım Çok Özledim Yaaaa :} Akşam Yine Ev Doluydu.. Oğlum Kendne Aşık Etti Herkesi Maşallah Gelen Bi Daha Geliyor Evde Misafir Eksik Olmuyor Sağolsunlar.. İyiki Annem Var Tabi..

Ben 1 Haftadır Uykusuzum Oğlum Bi Türlü Geceleri Düzenli Uyumuyor Gündüz Çok Güzel Uyuyor Ama Gece Yok Anam.. Hele Tam Daldı Yatağına Yatırıyım Diyorum Anında Uyanıyor, Zaten Bu Gaz Belası da Var..

Cumartesi Günü 1 Aylık Olcak Gerçi 28 Gün Ama Olsun Şubat Ayında Doğanların Kaderi :} Tam 1 Aylıkken de Mevlütümüzü Okuycaz İnşallah.. Bu Hafta Yoğun Geçecek Temizlik Yapılcak Hazırlıklar Falan.. Bakalım Neler Bekliyor Bu Hafta Bizi.. Uykusuz Geceler Kesin Var Ondan Şaşmıyoruz :}

selam kıslar...artık hiç yazamaz oldum...azcık giriyom nete, birazcık geçmiş okuyem derken ya yağmur zırlıyo yada başka bi iş çıkıyo ona koşturmaktan cevap yazamıyom hiç...neyse ben biraz kötüydüm geçen..kocişim her lafın arasında bana şişman diyomuş gibi geliyodu...demiyo tabi garibim..biraz beynini yedim ağladım zırladım...dün bi baktım hadi gezmeye götürem seni dedi...annaaam nasıl sevindim...annem bizde kalıyodu cumaya kadar...kaçtı gitti evine..:37:bebeğide bırakamdık...18 günlük çocukla sahile çıktık...baktık esiyo hava..ben arabada bakem çocuğa sen yürü biraz dedi...ayy sağolsun bi iyi geldi....kuş gibi oldum...oksijensiz kalmışım meğer:52: çok rahatladım...insan hergün dışarlarda olup birden eve kapanınca bunalıma giriyomuş meğer...size tavsiyem çıkın bi oksijen alın kızlar...neyse buğünde dışarı çıkcaz:66: benim bankada işim var bide eşofman gibi bişiler alayım diyorum..hiçbişeye sığamıyorum hamile kıyafetlerimi giymekte ayıbıma gidiyo...en azından öyle idare edeyim diyorum....bu arada anneme çok kızgınım..ya bende kalıyodu...ben yorulmasın etmesin diye gece bile kaldırmamaya çalışıyodum..en az şekilde iş yaptırıyodum.sadece oturduğu yerden bazen çocuğa bakıverse ben bdiğer işlerimi yapıyodum...yinede dayanamadı...bide ben çok iyi çocuk bakarım..aman torunuma ben bakcam diye hava atıyo millete...buğün sabahtan gelir heralde diye umuyodum...nerdeee...öglen aradım neymiş işi varmış..ben bakarmışım zaten çocuğuma...uyuz..gelip bi saat başında dursa nolur sanki...sanki işi var...bakarım çok şükür çocuğuma ama insan üzülüyo...bide eşime çok hevesli gibi gösteriyo kendini...ben arada kalıyom hep...ney:67:se gönlü olursa 3e doğru gelecekmiş hanım...komşuya bırakem bari çocuğu...size bakıyom kıslar kaynanalarınız bile fedakar...benim annem bile çekm iyo nazımı...bide iş falan yaptırsam...eve geldiğim 3. gün yemek yapmaya,bebeğime bakmaya başladım...yaaa şans işte... neyse kızlar ben kızımı uyandıremde emişelim...döktüm içimi yine saolun..iyiki varsınız...:16:
sanırım şu ara hepimizin biraz hava almaya ihtiyacı var...biraz daha sabır bahar bi gelsinn evde hiç durmayalımm:1:
faygencim kilo meselesi eşimle benim aramda da dert bana tombişim diyip duruyo rahatsız oluyorum :15:
ayrıca ne giycem sorunu bende hiç bitmiyo hamile kıyafetlerim bol gelio eski kıyafetlerim dar (ya xs yada s) ee kilo vercem die yeni kıyafetde almıyorum inat edttim :37: yine eşim sevdiğm kıyafetlerin gitmiş L sini almış ona da bozuldum ne demek istiyosun ben kilo veremezmiyim die
sorunlar hep aynı... kiloo benimde sıkıntım kıyafet almam lazım...ama ben mecburen alıcam pardesülerim olmuyo haliyle...aşırıya kaçmadan bi kaç bişi almam lazım 1 ay sonra falan memlketlere gidicez insanlar gelicek kızımı görmeye şık olmam lazım:12:
ay inş öyledir...normal yani ben hemen panik oluyorum yarın gidicez doktora....
SEDAcım dikkat etmeye çalışıyorum dün banyo yaptırdık acaba o zaman mı üşüttü ki pöff ne zormuş ya insan hep tedirgin oluyo eşim çok kızıyo gerçi bana çok pimpirikliymişimm:30:

korse giydim şimdi ayyy çok sıkmıyo sanki ama ne bilim işe yarar inşallahh.

ayyhhh nefes alamıyorum.:37:

kızlar hangi mamadan kullanıyosunuz büyüyen yavruma sütüm yetmiyo dr a gidecektim ama hiç halim yok geceden buyana uyumadım.yavrum aç kalır diye korkuyorum

çok sıkmıyo demiştim yaaa ayhhh sözümü geri alıyorum :37: sıkıyoomuşş.dur bi eski pantolonumu giyeyim bakalım olacakmıııı :27:

Duydum Ama Hiç Denememiştim Ayy Ne Güzel Bi de Onu mu Denesek Nasıl Verdin Canım?

bir de elma suyu falan ne zaman veriliyor bebeğe bilen veren var mı?

6 aydan önce anne sütünden veya mamadan başka bişey verme canım
6 ay dolunca az az meyve suları başlıyor

kızlar hangi mamadan kullanıyosunuz büyüyen yavruma sütüm yetmiyo dr a gidecektim ama hiç halim yok geceden buyana uyumadım.yavrum aç kalır diye korkuyorum

Milupa aptamil1 aldır canım anne sütüne en yakın mama

yok anam yookk kot senin neyinee :30:

bacak ve popo kısmı çok güzel olduu.hiç tam olarak dolduramıyordum hoş oldu ama gel görki göbikten kapanmadı iki karışmış meğersem benim pantolonların belleriii.pöfff top gibi kaldı göbeğimm :14:

ben hastaneden çıkınca aptamil 1 almıştım 1 kere verdik metehana açtık yani kutuda duruyo bozulurmuki bişi olurmuki mamaya.ne olur ne olmaz duruyoo

:40:

ya bilmiyorum ki annem biz size 2-3 aylıktan sonra vermeye başladık elma suyu,elma rendeleyip dedi de bilemedim bende 6 aydan önce bişey verilmez die biliyordum :S

:40:

ya bilmiyorum ki annem biz size 2-3 aylıktan sonra vermeye başladık elma suyu,elma rendeleyip dedi de bilemedim bende 6 aydan önce bişey verilmez die biliyordum :S

yok canımmm 2 aylıkta çok küçük

bebeğe versen yer yemem demez ona şimdi yemek bile versen yutar.mesele yemesi değil zaten midesi hazmedemez.sıkıntı yaşar 6 aydan önce verilmez diye biliyorum bende.hatta önce sulu şeylerle başlanıyor

yok anam yookk kot senin neyinee :30:

bacak ve popo kısmı çok güzel olduu.hiç tam olarak dolduramıyordum hoş oldu ama gel görki göbikten kapanmadı iki karışmış meğersem benim pantolonların belleriii.pöfff top gibi kaldı göbeğimm :14:

daha dur canım çok yenisinnn yakında fıstık gibi olursun merak etme:34:

kızlar bebeğinizin şiş ve kaka olan kıyafetlerini direk makinaya mı atıyorsunuz?ben önce 3 defa elimde yıkıyorum sonra atıyorumm amaa yetişemiyorumm:52:

hangi bezi kullanıyorsunuz?
ben molfix almıştım ilk önce memnundumm sonra bi kere prima almak zorunda kaldık kızımın poposu kıpkırmızı oldu...sonra yşne molfix aldık amaa geçmedi kırmızılık....şimdide huggies aldık kırmızılık biraz daha iyi gibi ama bu da acaip sızdırıyo her seferinde kıyafet değiştşrmek zorunda kalıyoruzz:35:

kızlar bebeğinizin şiş ve kaka olan kıyafetlerini direk makinaya mı atıyorsunuz?ben önce 3 defa elimde yıkıyorum sonra atıyorumm amaa yetişemiyorumm:52:

kaka olursa bende çitiliyorum ama çiş olanları direk makineye atıyorum.orda yıkanması yeterli diye düşünüyorum.

zaten benimkinin üstünü çiş yapma performansı çok kuvvetli hergün açılıyo makina neredeyse.günde 2 kere falan üst baş değişiyoruz bezini açar açmaz fışşş koyveriyo benimki bazen altını açıp bezle kapatıyorum bekliyorum yapsın diye yapmıyo ben bezi altından çektiğim an koyveriyo resmen dalga geçiyo benle :37: hele bugün önce çişi yaptı tamda benim yatağın üstündeydi onu kurtarayım derken bide kakasını koyverdiii tam komediydi altını açmayı fırsat biliyo yaaa:37:

Back