• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canım benimki göğüs iltihabı,hem göğsümün etrafı kıpkırmızı hemde zonklama yapıyor,ateş yapıyor ilk zamanları.süt kanallarım tıkalı iltahaptan dolayı.inş,görüşürüz canım,allah sanada kolaylık versin,bu arada benim aldığım pompa için sütüde arttırır diyorlar aklında bulunsun madela marka bbek gibi emiş yaptığı için süt artıyormuş.

ben de ondan aldım canım biraz işe yaradı ama hala oğlumu doyuracak kadar süt gelmiyor.yapacak bişey yok artık.sana da çok geçmiş olsun

merhaba arkadaşlar....
öncelikle hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum...nasıl vakit bulup bu kadar yazışıyorsunuz anlamıyorum...sanırım ben çok beceriksizim:35:
ben misafirrr kafilesine yakalandım...5 gün eltimler burdaydı...onlar gitti ertesi günü yanı dün bi arkadaşlar bebek görmeye gelmek istediler bayadır istiyorlardı ben kabul edememiştim artık geri çevirmek ayıbıma gitti bi de bu arkadaşlar eşimle beni tanıştıran arakadaşlarımız ayrı önemleri var yani
:37:
eşler aynı işyerinde çalışıyorlarr yanı onun eşi de nöbetli....arkadaşım bu ara biraz zor zamanlar geçiriyo gece rüyasında korkutuyorlarmış o yüzden yalnız kalamıyo evde...neyse dün gece eşi nöbete gitti o bizde kaldı...4 yaşında bi oğluu varr acaip yaramazz oturma odamın altı üstüne geldi resmen....
bi de akşam selma betül o kadar huysuzlandı ki anlatamamm sürekli emmek istedi yatağ koyunca uyandı,ağladı ay kabus gibiydi....normalde babasıyla çok güzel vakit geçirirler ama dünn kar etmedi nerdeyse bütün akşam kucağımdaydı....
evimm berbat bissürü çamaşır yıkıyorumm sürekli henüz ütüleme faslı başlamadı nevresimdir havludur nasıll işin içinden çıkcam bilmiyorum...akşam kızım huysuzlandı,arkadaşın oğlu yaramazlık yaptıkça sinirlerim hopladı ama bişi diyemedim,aklım evde nasıl toplucam diee baya kötüydüm yanı
bugün öğleden sonra geçirdim onları sonra kızımızı yıkadık bi haftayı geçmişti yıkanmamıştı prenses...
şimdi uyuyo çok şükür bende birazdan ütüye başlıcam
perşembe günüde annemler geliyo inş...:32:
bi kilo daha vermişimm çok şükür ki....69 olmuşum ama daha çokkk vermemm lazım çok
burayı çok özledimm saattlerce lak lak etmeyi amaa sanırım artık hayalll:86:

CANIM BENİM ANNEM YANIMDA ONDAN YAZABİLİYORUM.SANIRIM ÇOĞU ARKADAŞIN YANINDA BİRİLERİ VAR YARDIMCI.
buarada annem gidince benim arkadaşların yardımcıları var onu çağıracağım.yakınınızda anlaşabilceğiniz arkadaş varsa siz de bizim gibi yapabilirsiniz.5 arkadaş temizliğe giden bir bayanla anlaştık.haftada 1gün geliyor yarım gün çalışıyor.önce evi süpürüp siliyor kalan saatlerini de ne yaptırmak isteyorsan(ütü,1-2 cam silme,halı yada koltuk sildirme vb)onu yaptırıyorsun.düzenli her hafta yaptırınca camlarında halıların da ütülerin de yapılmış oluyor.aylık her arkadaş 100 lira veriyor (hafta 25 lira) 5 kişinin parası toplanıp 500 lira bu kadına maaş gibi veriyoruz.valla rahat oluyor hele çocuk olunca tavsiye ederim

slmm kızlarrr bugün ço güzell gün geçirdikk gezmelere gttikk kızımla annemlere gittik bir ilgii sormayın izmirde havalar çok güzelll sanki bahar geldi valla hava almk ço güzel kç gündr evde otur oturr qynışeyler kafayı yicektimm şimdidekızımı uyuttum ama mırnkırın yapıyor uyandı sanırım :))

11 kilo verdim hiç bişi yapmıyorum yiyorumda yiyorum.süt olmaz diye korkumdan bişi yapamıyorum.ama sanırım emzirdikçede o kilolaar gidiyo.gitmezsede canım sağolsun napimm

ama benimde göbeğimdeki hamilelilkte çıkan o kahverengi çizgi geçmedi yaa hala duruyo.geçmicekmi o sizdede varmıı arkadaşlar.
bide göbek deliğim bi çirkin bi hal aldı yaaa.pöfffff canım sıkılıyo benimde bunlara

o çizgi bende de var canım göbek deliğimin içide kahverengi ama ne çatlakları ne onu sallıorum tek derdim kilooooooo :44:

nurcumda sormuş nasıl fırsat buluyısunuz diye
valla anacım sağolsun o olmasa zor. yemeği annem yapıo temizliği çamaşırı ütüyü annem yapıo Allah razı olsun.bende arada mete uyumuşsa yardım ediyorum.yoksa nerde pc yi açmak gözümü açamam.40ına kadar annem burda gidince napıcam hiiçç bilmiyorum.oğlanın üstünü bile değişirken cebelleşiyorum yarısında anneme devrediyorum :37: sonrada kendime kızıyorum ne biçim annesin yapsana diyee.:14:

bende aynı senin gibiyim sedacım annem var herşeyimize o koşuyo saolsun ama iyimi kötümü bilmiorum.. bii hafta annem gitti eltim geldi o zaman kızımla ben ilgilendim gecesi gündüzü hatta pat die bi gün kardeşine kalmaya gdince o zaman gerçeği gördüm ama iyi ki de öle olmuşş tek kızım sağlıklı olsun sağlık sıkıntısı olmasında ben herşeye razıyım uykusuzluğada açlığada..
yalnız banyo konusunda biraz hatta baya bi biraz zamana ihtiyacım var

:nazar::nazar:bu arada dün ilk ay kontrolündeydik kızlar, 2300 gr ve 47 cm doğan oğluşum 3750gr 53cm olmuş:nazar::nazar::nazar: arkadaşlarına yetişti sıpacım
ah bir de gazmız olmasa tam süper olacak;)))

maşallah canım oğluşunaa kızıma baktıkca bu da büyüyecekte geçip karşıma bana laf yetiştirecek diorum :)

:nazar::nazar:bu arada dün ilk ay kontrolündeydik kızlar, 2300 gr ve 47 cm doğan oğluşum 3750gr 53cm olmuş:nazar::nazar::nazar: arkadaşlarına yetişti sıpacım
ah bir de gazmız olmasa tam süper olacak;)))
maşallah benim yakışıklımaaa...biz de yarın gidiyoruz bakalım
metsil gaz ilacnı kullanan var mı kızlar? bu diğer damlalar gibi bitkisel değil sanırım bayağı ilaç yani
aldım ama bebişe vermeye cesaret edemedim.
bilen kullanan varsa yardım ltfen

şenay metsil kullandım ben işe yaradı ama benim kızım çok çokgazlı yetmedi

ayyyyy..öyle yoğundu ki bugün..
haftasonu gelip giden olur diye kızıma kırmızı fırfırlı elbisesini giydirdim
kendimde kot ve gömlek giydim uzun zamandır kendimi bu kadar güzel hissetmemiştimmm

neyse 4 büyük posta misafirim geldi sabahtan tava böreği ve cuplara tatlı yapmıştım elvin uyurken iyi oldu.
iki ayrı posta komşu,sonra okuldan amirlerim,ardından eşimin üniversiteden arkadaşları derken saat 7 olmuştu ben elvini uyuttum eşimde ortalığı topladı

annelerden konuşmuşsunuz biz 13 günlüktük annemler gitti ve ben kendi başıma uğraşmayı öğrendim sanırım.ama eşim Allah binlerce kere razı olsun çok yardımcı bana...
temizliğimi kadın yapıyor ben de kızım uyuduğunda yemekleri yapıyorum.bir uykuda yemek yapmışsam diğer uykuda buraya bakabiliyorum
böyle işte.

çağlayancım sevilin iyi olmasına sevindim canım.
umarım sen de en kısa zamanda daha iyi olursun

kayınvalidem ve görümcem gittiler eşim otogara bindirmeye gitti şimdi
arkalarından bu kadar aglayacağımı tahmin etmezdim
Allah razı olsun 15 gündür kılımı kıpırdatmadılar
ev ıpıssız kaldı yine
gurbetlik ne zor ya:58:
hem lohusalığın verdiği duygusallıkta var
şimdiden ağlıyorum kızlarım ilerde gurbet ellere düşerse ben naparım diye:43::43::58::58:

bana sitede 2-3 kişi dışında kimse cevap yazmıyor ama ben herkesi cevaplıyorum bilgim dahilinde herkese destek olup önerilerde bulunuyorum
bugün çok duygusal gördüm kendimi yaaa:58::43:

sizin için çok güzel açıklayıcı bilgiler olan bir site buldum kızlar daha önce link vermiştim kaçıranlan için tekrar
2. Ay Bebek Gelişimi | Zamane Bebek

bana sitede 2-3 kişi dışında kimse cevap yazmıyor ama ben herkesi cevaplıyorum bilgim dahilinde herkese destek olup önerilerde bulunuyorum

sizin için çok güzel açıklayıcı bilgiler olan bir site buldum kızlar daha önce link vermiştim kaçıranlan için tekrar

cnm bnm inan bende aynı durumdayım herkesi okuyup elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum ama çok az kişiden aynı ilgiyi görüyorum:(ama olsun kaçırıyoruz fırsatımız olmuyo falan die düşünüyorum napiim eminim ev boşalınca çok zor gelmiştir bende annemin 40ım çıkınca gidiceğini düşündükçe bi fena oluyorum ağlamaktan ne hale gelirim bilemiyorum uf gurbetlik cidden çok ama çok zor fatma bazen düşünüyorum şu3günlük dünyada neden uzak yaşıyoruz die ahh yaa:(:(:(

verdiğin site çok güzel teşekkürler cnm bilgilenicez ordann

2 -3 kişinin içine dahil olma çabasıyla yazayım ..:))canım eskiden neyse bu aralar herkes kopmuş durumda boşver .... sen kızlarına iyi bak....ben okumaya zor fırsat buluyorum ..anneme iş söylüyorum sen şunu yap bunu yap ben de kızlara bakayım diye :))) son bir kaç günüm annem gidince sonumuzu allah hayır eylesin ...öpüyorum herkesi :)))

cnm bnm inan bende aynı durumdayım herkesi okuyup elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum ama çok az kişiden aynı ilgiyi görüyorum:(ama olsun kaçırıyoruz fırsatımız olmuyo falan die düşünüyorum napiim eminim ev boşalınca çok zor gelmiştir bende annemin 40ım çıkınca gidiceğini düşündükçe bi fena oluyorum ağlamaktan ne hale gelirim bilemiyorum uf gurbetlik cidden çok ama çok zor fatma bazen düşünüyorum şu3günlük dünyada neden uzak yaşıyoruz die ahh yaa:(:(:(

verdiğin site çok güzel teşekkürler cnm bilgilenicez ordann

fns93 ve nurberra'ya :) siteye geç katıldım ama çok faydasını gördüm Allah razı olsun hepinizden yazdıklarınızı görünce bu msjı yazmayı borç bildim.. iyiki warsınız.. buarada fns93 kimyon rezene tüyosu harika sonuç verdi ççoooook teşekkürler! buarada ben ayrıca akşam yemeklerden sonra 1 çay kaşığı kimyon yutuyorum yediklerimden süte geçip gaz yapmasın bebişe diye ve etkisini gördüm paylaşmak istedim..

fns93 ve nurberra'ya :) siteye geç katıldım ama çok faydasını gördüm Allah razı olsun hepinizden yazdıklarınızı görünce bu msjı yazmayı borç bildim.. iyiki warsınız.. buarada fns93 kimyon rezene tüyosu harika sonuç verdi ççoooook teşekkürler! buarada ben ayrıca akşam yemeklerden sonra 1 çay kaşığı kimyon yutuyorum yediklerimden süte geçip gaz yapmasın bebişe diye ve etkisini gördüm paylaşmak istedim..

cnm mesajına çok sevindim saol ya:)
bu kimyon rezeneyi nekadr zamand bir ve miktar olarak bebişe nekadr veriyosdun cnm
bnm oğlumdada çok gaz var aslında çıkarıyo ama yine kıvranıyo anlayamıyorum neden öyle kıpkırmızı oluyo yavrum banada tam oalrak ne ölçüde verdiğini söylersen sevinirim islemcim

Son düzenleme:
cnm mesajına çok sevindim saol ya:)
bu kimyon rezeneyi nekadr zamand bir ve miktar olarak bebişe nekadr veriyosdun cnm
bnm oğlumdada çok gaz var aslında çıkarıyo ama yine kıvranıyo anlayamıyorum neden öyle kıpkırmızı oluyo yavrum banada tam oalrak ne ölçüde verdiğini söylersen sevinirim islemcim

bu fns93ün tarifi:) 1çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı rezene yarım çay bardağı suda kaynatıp soğutup ve ben bir tülbentten süzüyorum bebeğe 2 çay kaşığı verdim genelde benimki akşamüstü başlıyodu ağlamaya o zaman lar verdim ve memnun kaldım umarım senin de işine yarar..

bu fns93ün tarifi:) 1çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı rezene yarım çay bardağı suda kaynatıp soğutup ve ben bir tülbentten süzüyorum bebeğe 2 çay kaşığı verdim genelde benimki akşamüstü başlıyodu ağlamaya o zaman lar verdim ve memnun kaldım umarım senin de işine yarar..

tarifi fatmadan okumuştum cnm sadece ne kadar vemrm ve hangi sıklıkta vemrme gerek bilmiyodum tamam bende sızlanırken veriim ozmzn inş işe yararrr

gece nöbetinden sabah nöbetine geçtik.ya bi doğru dürüst uyumadı oğlum.mızırdandı durdu.şuan hala uyanık memede uyudu yatırdım mızırdandı kaldırdım gazı varmış çıkardım şimdi çipil çipil bakıyoo.şaşırdım valla napacağımı yatırsam durmuyo kucağa alıştı galiba.bazen yatakta kendi kendine uyuyo bazen mümkün diil uyumuyoo.birazda keyfi davranıyo galiba yaa

canım ettirmedik yaa doktorlar farklı farklı şeyler söylüyoo bizde şaşırdık.
gittiğimiz doktor ben biraz büyüyünce tavsiye ediyorum şuan gerek yok dedi.çok küçük dedi.7-8 yaşında tavsiye ediyorum ben dedi.valla bende cesaret edemedim çok küçük derdinden anlamayız falan diye.erteledik büyüsün öyle artık

benimkide sesler çıkarıyo hırıltı gibi.hatta burnuna falan baktım biişimi var diye yoookk
doktora sordum uykusunda falan hırıldıyo diye doktor yapar dedi özellikle emdikten sonra çıkarır öyle sesler bebek sütü sindirirken bu tür sesler çıkarabilir demişti.

ayy inşallah nedeni böyle basit birşeydir hala geçmedi aynı sesi çıkartıp duruyo :(

:2:canlar benım bı sıkıntım var moralmen kötüyüm çocuklarımla eşimle ılgılenemıyorum dun gece sabhaladım bebeğim bı uyudu bı kalktı sıfır uykuylayım tam oğlan uyudu bende uyuyum dedım yatamadım afedersınız ama be buyuk abdest yerınden çok rahatsızım şuanda şiş durumda çok fenayım oturup oğlanı emzıremıyorum bıle ağrıdan ağlıyorum resmen bu dikişli halımle neyapacam kıme sorcam utanıyomda bana yardımcı olun lutfen :(:2:

çok geçmiş olsun canım ne iyi gelir bilmiyorum ki basur sıkıntısı belliki hoşaf falan çok iç kabızlık sıkıntını artırır bi bunu biliyorum :26:

canım benimde öyle sorunum oldu serum fizyolojikten yaklaşık 5-10 dk sonra burun pompası kullanarak temizlemeye çalışıyorum işe yarıyor en azından birkaç saat epey rahatlatıyor ama şöyle ki pompalama işlemini biraz uzun tutuyorum anca cıkıyor ama bebeği rahatsız etmiyor

benimki burun aspiratörünü kullanınca bas bas bağırıyo korkumdan sadece serum fizyoloji yapabiliyorum ama bağırsada bi deneyim bari yapmayı.

kayınvalidem ve görümcem gittiler eşim otogara bindirmeye gitti şimdi
arkalarından bu kadar aglayacağımı tahmin etmezdim
Allah razı olsun 15 gündür kılımı kıpırdatmadılar
ev ıpıssız kaldı yine
gurbetlik ne zor ya:58:
hem lohusalığın verdiği duygusallıkta var
şimdiden ağlıyorum kızlarım ilerde gurbet ellere düşerse ben naparım diye:43::43::58::58:

maşallah canım ne kadar şanslısın kayınvalideden yana üzülme allahım sağlık versin yine gelir giderler bende annem gidecek diye üzülüyorum ya gerçi bakma...

kızlar sizlere sorularım var ben sizden sonra doğum yaptığım için geriden geliyorum.
1. oğlumun poposu pişik olmuş ne yapayım zeytin yağını ısıtıp sürün dediğinizi hatırlıyorum doğrumu?
2. birde oğlumun yüzünde minik minik sivilceler çıkıyo napsam ki normalmi bu durum.
3. doktor bebişime ilaç olarak devit 3 ve ferro senol damla verdi devit 3 ü duymuştum da ferro senol kullanan varmı emin olamadım kullanıp kullanmamada.

uzun oldu ama yardımcı olun lütfen...

birde kızlar doktorum sezaryenden sonra hemen korse kullanmaya başla demişti gün içinde ara ara taktığım halde bayağı toparlandı göbeğim.ağrım olur diye korkumdan kullanmak istemedim önce ama tam tersi takınca göbeği tuttuğu için daha rahat yürüyorum ağrım az oluyo şiddetle tavsiye edilir...

Back