uykusuzluk çok zor yaa bende hiç dayanamam
gündüz meteh<n uyuynca bende hemen yatıyorum gerçi uyanınca salak gibi oluyorum ama gece beni idare ediyo yoksa gece çok fena oluyorum.
ya kızıyorum işte ne bilim sanki yeterince ilgilenmiyomuşum gibime geliuyo
annem çok seviyo seve seve yapıo bende ses etmiyorum zaten 40 gün burda yapsın diye.kayınvalidem geliyo sık sık oda gözünün içine bakıyo deli oluyo ilk torunu onada ses etmiyorum oda burdayklen ilgileniyo bana pek bişi kalmıyo galiba emzirmesem çocuk bana gelmicek.sonrada vicdan azabı çekiyorum hiç ilgilenmiyomuşum gibi geliyo.ama geceleri aşk yaşıyoruz resmen geceleri yapıorum çok ağlarsa annem kalkıyo.bilmiyorum işte karışık duygular hissediyorum bazen
canim bence gunduzleride ilgilenmeye calis
annenler gidince zorlanabilirsin
banyosunu falan yaptiriyormusun kendin
ben ilk basta korkuyordum ama simdi alistim kiziminda baya hosuna gitmeye basladi
önceleri kendini yirtiyordu resmen kipkirmizi oluyordu
demekki zamanla alisiyorlar
valla annem yıkıyo ben su döküyorum.öffff o bile sorun yanii.artık ben devralsam iyi olacak sanırımm yoksa zorlanacağım
cesaretim var aslında ama tecrübesizlik varya anneme daha çok güveniyorum o yüzden o yapsın istiyorum
kızlar mama kaç saatte bozulur diye merak ediyodum milupaya face ten sordumda cevap vermişler paylaşayım istedim.
merhaba milupa.yapılan biberon maması kaç saatte bozulur
Milupa Anne Bebek Kulübü Biberon mamasını hazırlamışsanız ve daha bebeğinize vermemişseniz, 2 saat içinde, eğer bebeğinize vermişseniz yani mama ile tükürük karışmışsa 1 saat içinde tüketmelisiniz.
aynısı benim kızımdada olmuştu.çok fena çapak oluyordu.dr tobrased diye bir damla verdi.hemen geçti canım.geçmiş olsun
aramıza hoşgeldin canım ay ben bisürü şey deniyorum
biraz arttı eskiden iki göğsümden toplam 15-20 ml süt geliyordu şimdi 60ml ye ulaştı ama hepsini hergün tükettiğim için hangisi fayda etti bilmiyorum
marketten fayrouz veya maltana alıp günde 1-2 şişe içiyorum
1 bardak meyve suyuna bildiğimiz kurumayayı 1 çay kaşığı koyup hemen karıştırıp içiyorum
1 kibrit kutusundan az olmamak üzere helva yiyorum
humana çayı içiyorum 2 bardak
rezene ve ısırgan çayı içiyorum günde 1 er veya 2 şey bardak
en az 2-3 lt su tüketiyorum
hoşaf türü tüketiyorum
günde 1 kere sağıyorum
yemekten hiç kesmedim herşeyi yiyorum
inşallah seninde artar canım
ama buna ragmen yinede günde 2-3 kez mama veriyorum mecburen
CANIM BENDE BUNLARIN BAZILARINI YAPIYORUM AMA DEDIGIM GIBI HER GUN AYNISINDAN DEILDE FARKLI YAPIYORDUM SIMDI HEPSINI YAPIYORUM BAKALIM INSALLAH FARKEDER.SÜTÜNÜ NEYLE SAGIYORSUN BU ARADA.TAVSIYLEERIN ICINDE TESEKKURLER..
seni hatırlıyorum canım ben bigün deneme amaçlı sağmıştım sütümü çünkü kızım göğsümü boşaltıp sonrada tekrar aranmaya başlıyodu bende sütüm az diye üzülüyordum.Emmesinden 4 saat sonra sağdım 100 ml hatta 110 filan çıktı ama benim bebişe yetmiyo. Bebiş iyi çekemiyomu acaba ya çünkü bi kerede o emdiktan sonra sağmıştım 30 filan çıkmıştı.
canım ben elle sagılan pompalardan var bebedorun ama hıc verım alamadım ondan ..verdıgım parada bosuna gıttı.ama eşimde başka pompaya gerek yok zaten sütün az diyo vallah ne yapcam bılmeme.acaba dıyorum farklı bır pompyla sagsam daha fazla cıkarmı....bebeıs aslında guzel cekıyo gıbı glıyo bana ama bılmıyorum belkıde oledır..
apt.dan komşular geldi dua ettim bebişim uyanmasın diye. paşa oğlum benim uyudu mışıl mışıl ay bu çocuk kıskanç yaptı beni ya, kimse ellesin mıncıklasın istemiyorum. ben rahat bi insandım halbuki huy değştirdim bu lohusalıkta
canım sanırım aynı sey hepımızde var bende kımseye vermek ıstemıyorum:annem ve eşimden başka..ama napım alıncada bırak denmıyo...sonra sonra düzelırız ınsallah.çünkü bazen kırıyorum sanırım ınsanları..
allah kabul etsin canım mevlüdünüzü.
sen takma kimseyi, herkes ahkam kesmeyi biliyor
zaten kimse benim sütüm yoktu yetmedi demiyor ne hikmetse
sen yaşadığını biliyorsun
boş ver heee de geç
önemli olan senin ve bebişinin mutluluğu
mama verince doyup rahat huzurlu oluyorsa bırak öyle olsun
canım işte olmuyo..tam unuturyorum takmıyorum kafama.bır kısı gelıyo dank dıye bır laf sokuyo yıne aklıma gelıyo uzuluyorum ama artık takmıcam ınsallah. evet mama yedıgı zaman mışıl mışıl uyuyo..hem Allaha şükür kızlar benım melegımde hıc gaz sorunu olmuyo.mamadan mı bılmıyorum pre aptamıl kuollanıyorum ben.gazını cıkartıp bır bırakıyorum yerıne emzık agzında uyuyp kalıyo.ben hıc saatlerce aglaıdıgını gormedım masallah oglumun.arada bır bıraz kırmızı olana kadar aglıyo o zamanda kucagıma alınca hemen gazını cıkaryıyo...çok şükür.
Ay sinir oluyorum şu insanlara ya sanane kardeşim sanane..Hem bu mantıkla düşünecek olursak hiç sütü olmayan anneler atsınlar kendilerini köprüden aşağı ne alaka yani.Mama ile beslenen bebeklerin diğerlerinden nesi eksik allahaşkına.Kimse anne sütünün yararını görmezden gelmiyor ama yok ilerde hastalık riski olur yok dayanıksız olur hepsi hikaye.Ben bu tür serzenişte bulunanlara hemen soruyorum cep teli kullanıyormuyuz evet.Bebek yanımızdaykende tel ile konuşuyomuyuz evet.Eee mama bunlardan dahamı zararlı boşversenize ya.Banada bi arkadaş gelmişti bebek ziyaretine küçük kızı yüzünden bebeğim uyanmıştı ve uyuyamıyodu.Kızı bebeğe bişeyler fırlattığı için! Bende ana kucağına aldım sallıyorum.Bana demezmi ay sallamaya mı alıştırıyon çok çekersin. O an ona senin salak kızın olmasa sallamama gerek kalmayacaktı demeyi çok isterdim ama diyemedim.Onun yerine "ben çok mazoşitim böyle sallayarak kendime eziyet çektirmeyi seviyorum " dedim.Anlayana tabi.Farkındamısınız kızlar etrafımızda boğazlanacısa çok insan var.Boşver canım sen onları.Süleyman Demirelin tabiriyle "sütümüz vadıda biz mi vermedik"
çok dogru soyluyorsun canım sütüm varda benmı vermıyorum....ama yıne de olan ne kadarsa emıyo yavrum...bazen acaba yetıyorda benmı anlamıyorum dıyorum.bakalım yarın doktora goturucem kalca cıkıklıgı ıcınde bakılıcak hemde butun sorunlarımı anlatıcam bakalım dr ne dıcek...
ayy bişi sorcm kızlar,biraz özel oluck ama..
kırkı çıkanlar yatak odalarında durumlar nasıl?
ben normal doğumdan snra biraz korkuyorm da dikişlere bişi olrmu acırmı vs die..:26:
canım ılk bıraz zor oluyo evet ama daha sonra gecıyo napalım...ama bende hafıften bır catlak oldu orda her ılıskıde yenılenıyor napıcm bılmıyorum(
2 yaşında bir oğlum var doğumdan hemen sonra hastalandığım için sütüm çok azalmıştı ve ben de mama ağırlıklı ama azıcık süt gelse de 5 aya kadar emzirerek büyüttüm ondan sonra kendi memeyi istemedi. neyse oğlum 5 aylıkken desteksiz oturabiliyordu 10 aylıkken yürüdü hatta koşuyordu. şuan 23 aylık şakır şakır konuşuyo hatta yorum yapıyo herşeye. 24 lü puzzle yapabiliyor sadece bizi seyrederek play station u düğmesinden açıp film koyuyo bana kumandayı getiriyo anne üçgen e bas sincaplı filmi aç diyo. doktorumuz bile ileri zekalı olduğunu bunu değerlendirmemiz gerektiğini söylüyor. Mama olayına kafayı takma al sana mamayla büyümüş çocuk.
Şimdi kızım doğdu da 21 günlük sütütm var bu kez sadece emziriryorum. oğlumdan üstün mü olacak? hiç sanmam.
ay canım agzından bal damlıyo ınsallah bende oglusumun o gunlerını gorurum ...asluında cok haklısınız takmamak lazım ama ıste bırazda sanırım lohusalık psıkoljısı ..hos ben dogum yapalı 2 ay oldu ama ...
kek yapmıştım babası öğretmiş gelmiş yanıma annemm eline sağlık diyoooo:) düşünün işte bugünler gelecek depresyon falan hikayeymiş diyeceksiniz o zaman:)
oy oy oy yerım ben onun dıllerını...benım oglumda dıcekmı oyle ya:))
aynennn,banada uyku yarıyor,uyku süt yapıyor,şu sıralar kesik kesikde olsa uyuyabiliyorum,nerde o eski günler
sorma sedacım,3 kıyafetim var bebeği rahat emzirebildiğim,önden düğmeli falanda değil sadece yakaları geniş,memeyi hooooppp yakadan sarkıtıyorumbu 3 kıyafetin içinde ölecem neredeyse,yıkayıp yıkayıp giyiyorum,dışarı çıkma şansımda yok,ah bir ısınsa havalar yaaa,bu arada ben 15 kg vermişim,5 kg kaldı yinede eski kıyafetlerimin içine giremiyorum,sadece 3,4 kg memelerde maşallah:)
bende bu mama takıntısını anlayabilmiş değilim,millet iyice tırlattı,bebek mama yemesinde ölsünmü Allah korusun ya,süt azsa azdır,gelmiyosa gelmiyodur,insanın elinde olan bişeymiki bu,keyfindenmi emzirmiyosun yani,hem mamaya zehir muamelesi yapmak ne saçma bişeydir yahu,sezaryen doğum içinde yüz buruşturan tipler vardırya,yani bu tipler her yerde karşımıza çıkabilirler,salla gitsin hiç takma apatman teyzelerini.
ıste agzı olan konusuyo canım...yeten buyutur anne sutuyle yetmeyen mama verır.hanı sankı ben keyıften vermıyorum...
ayy dilimimi ısırayım kıçımı mı kaşıyım bilemedim uyudu benim zillim anane sen git beni merak etme demek istyo sanırım :))
canım bende mamayla büyümüşüm valla gayette sağlıklıyım çok şükür zekamdada bişi yok :)) olmayınca olmuyo senin elindemi sanki sen kulak asma insanlara çok biliyo onlar
bende emınım benımde oglum saglıklı olucak ınsalllllaaahhhh.annemın sutu hepımızde yetmıs 4 kardesız bende nıye boyle oldu acaba ya kızlar yapıdan genetık dıyolar ya bence deıl..ama nıye oluyo onuda anlayamıyorm.neyse takmıcam artık..belkı boyle daha ıy gelır sutum
pötibör bisküvi ve meyve suyu, rezene çayı, hoşaf komposto meyve suyu, kereviz salatası süper süt yapıyor hele pötibör e meyve suyu tek geçtiklerim . gögüs ucu için emzirdikten sonra ucuna kendi sütünüzden sürün kuruyuncaya kadar havalandırın geçer :) ( kereviz salatası 1 kereviz 1 elmarendesi yoğurda ekleyin 1 avuç ceviz ekleyip afiyetle yiyin)
kerevız aldım canım denıycem sımdı çok sagol tavsıyleerın ıcın..
Kod:
kız sen niye ağlıyon benimde yetmiyodu. zehir mi veriyon bebeğine mama altı üstü ağlanacak ne var. şimdi mamayı yüksek bi yere koy önce sütünü artırmaya bak. pötibör bisküvi ve meyve suyu ye iç hemen sütü artırır. yap bir kazan hoşaf gir çık iç. rezene çayı al aktardan yap yap iç. mamayı en ihtiyacın olduğu zaman ver mecburen ver.boş kaldıkça al oğlunu kucağına emzir emzirdikçe süt gelir . HEM GELMESE N'OLUR ANNESİSİN SEN ONUN MAMADA VERSEN SÜTTE VERSEN ONU ÇOK DÜŞÜNEN Bİ TANECİK ANNESİSSİN . AĞLAMAK ÜZÜLMEK SÜTÜ AZALTIR AKILLIM. milleti de salla 5 tane çocuğu bakımsızlıktan ölen kadın bebğimi eşime bırakıp mutfakta çay içtim diye çocuğa bakamıyosun dedi, sen bebeğine kötü bişey yapmazsın vermezsin çünkü onu çokk düşünüyosun mama veriyorum diye ağlayan kaç tane anne vardır. senn çok iyi bi annesin moralin bozuk doğumdan sonra sütüm yetmiyo diye herkes düşünür. abartma tamam mı:) sevgileerr kız annelerin ayakları altına cennet seriyor ya mevlam bak sen de cennetliksin hem de meleğin şimdiden yanında :)
bende bazen dıyorum canım sagflıklı olsunda mamayla buyusun dıye benım oglum premature oldu...sonucta kucagımda dıyorum ama.ıste bır kısı deyınce yıne kafam allak bullak oluyo ama bunsdan sonra cevabını verıcem herkesın
Günaydın Kızlar Gece Hiç Uyumadım Oğlumun Gaz Sıkıntısı Bana da Sıkıntı Verdi Sabaha Kadar Uyumadık, Sabah Altını Bi Açtım Güzelce Uzun Uzun Gazını Çıkarttı Kakasını Yaptı Şimdi Misler Gibi Uyuyor Yok Yaa Bu Oğlanın Gece Bana Garezi Var Gündüz Mis Gibi Uyuyor :}
Kayınvalidem ve Görümcem Mevlüt Şekeri Almaya Gitmişler Ben Burda Eşşek Başıyım ya Bana Ne Sorun Oldu Ne Danışan Nasıl Bişey İstersin İstediğin Bişey Var mı? Benim Bebeğimin Oğlumun İlk Göz Ağrımın Mevlüt Şekerini Babannesi ve Halası Seçiyor Annesinin Telefonda Haberi Oluyor Şekercidelerken.. Onu da Haber Vermiceklerdi de Kaç Kişi Gelir Diye Aramışlar Sağolsunlar..
Ayy Delircem Yaaaaa, Herşey Üstüme Üstüme Geliyor, Ufak Tefek Şeyler Öyle Sinirime Dokunuyor ki.. Eşimde Sağolsun Bi Havalara Girdi, Sanki o değilde ben lohusayım Herşeyden Şikayet Şikayet Şikayet..Zaten Emziremiyorum Diye Üzülüyorum Her Gelen Ah Keşke Emzirsen Dene Ama Sürekli Bırakma Tüh Tüh Vah Vahlar Falan Sanki Ben İstemiyorum Emzirmek Ben Engelliyorum Çocuğu Kendimi Eksik Anne Giib Hissediyorum :{
Off Bahar Gelsin Oğlum Büyüsün Atıcam Kendimi Parklara İnsan İstemiyorum Etrafımda Kocama Bile Tahammül Edemiyorum Karı Gibi Şikayet Ediyor Bu Sıkıntımın İçinde, Ben Şikayet Ediyorum Ama Bu Kadın Ne Halde Haftalardır Uykusuz Yok Anam Yok Akşamları Bi Kahve İçmeye Gidelim Bebeği Annene Bırakalım Diyor O Kadar Yok Diyorum Bi Kahveyle Olcak İş Değil Ben Huzur İstiyorum Ama Ya Anlamıyor Gerçekten Ya da İşine Gelmiyor Anlamamak..
Ama Dur Bakalım Bu Çocuk Bi Düzene Girecek Ben Gücümü Toplıcam Herkesn Hesabını Dürücem Tek Tek :}
Ay Çok Asabi Gördüm Kendimi Bugün.. Neyse Siz Takılmayın Benim Gibi Herşeye Sütünüz Azalmasın..
İllaki Bu Sıkıntılarda GEÇECEK!!!
gecer canım gecer hepsı gecer bende ılk gunlerde oyleydım ama sonra sonra hepsı gecıyo alıstıkca kendıne gelıyosun ..
kızlar cok dikkat edin oğlusum 15 günlük akgieri enfeksiyn kapmıs doktor ziyarete gelenlerden kapmıs olabilir dedi gelenede gelme denmiyrki bebege bakmak istiyorlar ...birde bir haftalıkken gaz sancısı yüzünden 2 gün agladıgı için acile götürmüstük ordanda kapmış olabilir ...oğlumu küvezde bırakıp eve gelmek cok agrıma gidiyor allah yavrularımızın canını sağ etsin onların acısını göstermesin...
canım benım ya cok gecmıs olsun benım oglumda 5 saat kadar sarılık yuzunden yattı kuvezde o kadar zor gectıkı o 5 saat..senı cok ıyı anlıyorum ama uzulme yeterkı ıyı olsunda varsın yatsın kuvezde
mama veren arkadaşlar bebeğinize azda olsa anne sütü veriyomusunuz 1-2 kaşıkta olsa.
herkes bişey söylüyo emzir emzir diye sanki ben istemiyorum bebeğimi emzirmeyi.göğsümün ucu hiç yok.geçen yılda ameliyat oldum gögüslerimden meme asimetrisinden dolayı.
bi kaç gün emdi bebeğim silikon uçlarla süt gelmiyo diye almıyoda göğsümü.sağsam 2 kaşık anca çıkıyo.mama veriyorum bende.mamayla büyüyen çocuklar çok kilolu olurmuş sağlıklı olmazmış hep hastalanırmış vss.20 gün tam depresyondaydım yeni yeni kendime geliyorum.dün kuaföre gittim saçlarımı kestirdim boyattım havada güzeldi azcıkta hava aldım biraz moralim düzeldi.
oh ıyı yapmıssın canım ...bendemı ole yapsam acaba
keşke göğüslerimizde bi gösterge olsa kızlariçinde ne kadar süt var ne kadarı gitti ne kadar kaldı o göstergeden görsekte uğraşmasak dimi çok fantastik düşündüm ama güzel olurdu bee
ay canım aynı seyı bende hep dusunuyordum yaznı görünce çok güldüm demekkı sutu yetmeyen herkesde var bole duzunceler dıye:)))
Hadi yaaa,du bidaha bakayım ben de sipariş veriim bari eşim gelince,saol cnm.
sana da geçmiş olsn bu arada neyse ki rahatlamşsn biraz,inşallah kesn çözm olur bu sağma makinası sana
canım ya bu makınalar gercekten ıse yarıyormu..az surt cogalır dıyolar ama
slm anneler bişey sorcam sıze acil cvp beklıyorum...hem emzıren hemde mama veren anneler hangı sıklıkta ne aralıkla nekdar cc verıyosunuz mamaya başlıycam bende sütüm az..napıyım bebeğe mama başlasammı memeyı bırakmaz dımı mamaya başlarsam bıberon düşünüyorum bıde...yardım beklıyorum...
canım ben sutumu ıyıce emzırıp daha sonra 60 cc verıyorum hepsınıde ıcıyo sıpam afıyetle.ne zaman aglardsa aynı seyı tekrar edıyorum beslenme saatımız acayıp uzun suruyor o yuzden
kaç cc vermen konusunda bişi diyemem ama biberon olarak NUBY öneririm ben sadece mama ile bebeğimi besliyorum ama çok doğal bir biberon anne göğsüne çok yakınmış bence araştır..
bende duydum onu ama ben nuk marka bıberonla verıyorum çok şükür bırakmadı benı alsammı acaba bende ondan
canım senın bebıs erken dogmus sanırım 1 kılomuydu dogdugunda masllahhhh o zaman 5 kıloya vbenımkı 2 575 dogdu daha 4 ancak oldu sanırım yarın ogrencem bakalım kılosunu ınsallah artmıstır bırazBu arada arkadaşlar bebeğim 4.900 olmuşş boyuda 54 cm ve bu bizim için mükemmel bişi.. Çok çook süper gelişio yawrucum (maşallah) sanırım hırs yaptı arkadaşlarına yetişmek için1 kilodan 5 kiloya çıkıncaaa nasıl kocaman gelio gözümee kuzucum anlatamam..
canım ben önce emziriyorum.sonra sütü pompayla sağıp veriyorum sonrada 60 lık mama veriyorum.sütüm le biraz doymuşsa 40 lık da olabiliyor.niberonda chicco nunki 1 aydır kullandım bırakmadı göğsümü inş bırakmaz.
canım sen neyle sagyorsun sutunu
şundaki keyfe bakarmısınız
yatağına koysam uyanacak biliyorum.neyse kucağımda uyumasından iyidir.dün bütün akşam ya benim yada annemin kucağında uyuduuuu
ben kadirhastan almıştım canımkızlar size bişi sorcam bu oto koltuğu olarakda kullanılan anakucakları varya onların hepsi emniyet kemeriylemi monte ediliyo yoksa direkt araca takılabilenleride varmı bu konuda hiç bi araştırma yapmamıştım şimdi arabayla döncez konyaya 1 hafta içinde almam gerekiyo internetten bakıyorum burda kadir has çocuk dünyası var ama en uygun 180 lira dediler internette 50-60 liralık bişey almayı düşünüyorum ne önerirsiniz??
Bu arada arkadaşlar bebeğim 4.900 olmuşş boyuda 54 cm ve bu bizim için mükemmel bişi.. Çok çook süper gelişio yawrucum (maşallah) sanırım hırs yaptı arkadaşlarına yetişmek için1 kilodan 5 kiloya çıkıncaaa nasıl kocaman gelio gözümee kuzucum anlatamam..
Hoşgeldin DEPRESYON..
Ben de depresyonlular arasına katıldım sanırım, farkında olmadan farkına wara wara durumumun şuanlık( ama benimkisi üst baş zaman azlığı vb durumlar değil.. Oğlum kaybedicem die aklım çıkıyor Yaşadıklarım şimdi patlak verdi sanırım. Gece boyunca gözümü kırpmıyorum oğluma bişi olur duyamam diye.. 5 dk uyusam sanki saatlerce uyuyup kalmışım gibi yataktan fırlıyorum ve hemen bebeğimi kucağıma alarak nefesini kontrol ediyorum.. Sonrada oturup ağlıyorum ( oğlum son 3 gecedir mışıl mışıl uyuyor ama ben asla uyuyamıyorum.. Sanırım yardım almalıyım.. Yaşadıklarım çok ağır geldi..
niyet ettim diyet etmeyeayyyy...misler gibi banyo yaptım ,saçlarımı züleştirdim..ytertemiz pijamalarımı giydim uzandım.elvini emzirip yatırmıştım
dün itibariyle diyetime de başladım bakalım 12 kilo gitmişti zaten
buseeemmmm
canım aynı şey ben de de oluyor ama eminim sen çok daha ağır şeyler yaşadığın için zordur canımm,yardım alman en güzeli hem fiziksel hem manevi yoruldun sen
ben de bakıcam o kreme , 3 gündür fenalardayızzzz. akşam 6dan gece 11e kadar gazdan deliriyor oğlum, önceden birkaç günde bir olurdu ama şimdi hergün aynıkızlar sevim bir krem önermişti zor oldu ama bulduk sonunda ve muhteşem bişey...çok şükür şimdilik kızımı rahatlattı.
sabsimplexle birlikte.
karnına sürüp masaj yapıyorum fön makinesiyle sonra ayaklarını spor yapar gibi karnına bastırıyorum pırrt çıkıyor ,şükürler olsun.
Allah razı olsun sevimcim ya
WIND SALBE-N GAZ GDERC MERHEM Form Salk Doal Beslenme Destekleri
kremle ve uygulanışıyla ilgili bilgi var linkte
kızlar daha önce konuşuldu biliyorum ama benim oğluşumun gözleri çapaklanıyor (daha çok sol ) ve akıyor sütümü sıktım sildim gülsuyu ile sildim çay ile sildim bir işe yaramadı ama onu öyle görünce içim gidiyor acaba tavsiyenizle damla alıp sıksam mı yoksa doktora mı götürsem ne yapayım yardım edin bugün ikinci gün böyle
metsil gaz ilacnı kullanan var mı kızlar? bu diğer damlalar gibi bitkisel değil sanırım bayağı ilaç yani
aldım ama bebişe vermeye cesaret edemedim.
bilen kullanan varsa yardım ltfen
canım ben orda horasan bebeden aldım aklında bulunsun fiyatı hatırlamıyorum ama memnunum
BABYHOPE Z-104 ANA KUCAĞI VE OTO KOLTUĞU GittiGidiyor.com'da #37179235
kızlar bu anakucağındn aldık salı günü teslim etcklrmş inş beğenrz
aaa çağlayancım hiç denk gelememiştik
canım ben anlayamdm ama doğumdn snra sıkıntılr yaşmışsınız galiba gelmiş geçmiş olsun inş
saol canım eşim bakacak yarın orayada baksın söyleyeyimde seninki de medalamı?
uzun zaman oldu canım karşılaşmayalı seninle.Doğum biraz sıkıntılı oldu canım benim kızımdada solunum sıkıntısı yaşadık ama şimdi iyiyiz çok şükür.
ama benim dikiş yerlerim hala acıyor oturup kalkarken zorlanıyorum onun için çok fazla giremiyorum net'e.
Sen nasılsın kızın nasıl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?