2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

herkese günaydın kızlarr
yaa benim kız durmuyo artık hiç açamıyorum pc yi ben de çok yoruluyorum o uyuyunca yıgılıp kalıyorum akşam da eşimde oluyo pc hiç giremedim bayaa

kızım geçen hafta 6. hastalık geçirdi bi arkadaşın kzından bulaşmış bu haftada grip oldu dedesinden bulaştı çok mızmız sürekli kucakta kollarım agrıyo artık :-(( insanlar hastayken nie bebegin yanına gelir ki hem arkadaşıma hemde kp ye kızıyorum yavrum perişan oldu tabii bende gece sürekli uyanıyoo aglıyoo sadece kucakta uyuyo

çok geçmiş olsun canım bol bol emzir demişti dr bana geçen hafta benim kız da bronşit olmuştu şimdi iyi anlıyorum seni. şu dedeyle babanneyi de çözmüş değilim. bana sürekli orasını kapat yel kaçar yok kulağına yel kaçar diyerek yedi bitirdi beni doğduğundan beri babanne olacak cadı ama kendisi kızımın parmağını ağzına alır, sakızını tutturur. ağzına yakın yerden öper, deli oluyorum deliiiiiii. kıyamam bi an önce iyileşsin. bi de nane yaprağı, ıhlamur ve elma kabuğunu kaynatıp pekmezle tatlandırıp içirdim canım ben

saol canım
zaten sürekli memede iştahsız pek bişi yemiyor habire emiyo meme meme diye geliyo bana
ıhlamur limon ve pekmez içiriyorum canım eline de mandalina portakal veriyorum zaten
büyükleri anlamak zor

ah ıste bana cok mınık gelıyor bırde emmıyor bızımkı dogdugundan berı emmedı hep sagarak verdım ıse baslayınca 7.ayda bıttı gıbı sutum banada ezıyet olmaya baslamıstı 20cc 20cc ıcın sagmak psıkolojım bozulmustu bırakıverdım bu ay kan testleırmız var hıc olmassa onlar duzgun cıksın takmıycam kafama zayıf olusunu dıyorum

bende aksamları ısten geldıkten sonra onunla oynayacak gucu zor buluyorum kendımde ev zaten dandını haftadan haftaya temızlenıyor bazen ısım cıkıyor onu bıle yapamıyorum..
gecmıs olsun kuzuna bu 6. hastalıgı cok duymaya basladım etrafta ama bı bılgım yok bıraz bılgı verırmısın nasıl gecırıdnız nasıl atlattı her cocukta oluyormuymus kızamık cıcek gıbı bırsey mı?

kızlar bebekelr emeklemeye başladı mı?benim tembel emekleyemiyor.Emekleme pozisyonunda yere koyuyorum hiç ilerleyemiyor dönüyor ama olduğu yerde sağa sola doğru, çember çiziyor anca:)

ha bir de arada bir yemeklerine kahvaltısına badem sütü kullanıyorumbadem yüksek kalsiyumdan dolayı yanlış bilmiyorsam faydalıymış.Ama çeliştiğim birşey varki, yumurta beyazı da yüksek kalsiyum bebeğe ağır gelir diye bebeklere verilmiyor. Acaba bu mantıkla badem sütü de zararlı olur mu?

kızımın ateşi çıkmaya başladı 38-39 u buluyodu 1.gün diştendir dedik 2.gün de oldu üşütme belirtisi felan da yok 3. gün drumuza gittik idrar tahlilinde bişi çıkmadı bogazdada bişi yok dr.umuz yarın sırtında kırmızı kabartılar olursa korkma dedi bende duymuştum şubat bebişlerinden çok geçiren oldu 6.hast mı dedim? evet dedi ve bilgilendirdi bizi

4 yaşına kadar her çocuk geçirirmiş 1 kez geçiren bida geçirmezmiş bagışıklık kazanıyomuş 3 gün 39-40 bulan ateş var 4.gün sırtda ve karında kırmızı döküntüler oluyo ve bitiyo ilacı tedavisi yok tek tehlikeli yanı ateş biz ateşi sagsalim atlatmıştık gerisinden korkmadık. solunum yoluyla bulaşıyomuş bizede 5 gün önce arkadaşım gelmişti kızı ateşliymiş 2 gündür diş çıkarıyo dedi ama meger 6.hast mış zaten çogu ebeveyn bu hastalıgın üşüttü yada diş çıkarıyo die farkında bile olmazmış. kan tahlilinde belli oluyomuş lokosit yükselmesinden ama drlar pek gerek görmüyo tahlile.
hııı bu arada 6.hast salgını varmış siz siz olun diş çıkarıyo ateşli denilen çocuklara yaklaştırmayın bebişlerinizi

kızlar bebekelr emeklemeye başladı mı?benim tembel emekleyemiyor.Emekleme pozisyonunda yere koyuyorum hiç ilerleyemiyor dönüyor ama olduğu yerde sağa sola doğru, çember çiziyor anca:)
6 aylıkken başladık ama emeklemeybilir canım senin kuzu her çocuk farklı bazısı emeklemeden yürüyo

drumuz yumurta beyazını verebilirsin dedi ama ben vermiyorum daha badem sütünü de ilk defa duyuyorum canım bebekler en çok Ca u yogurttan ve lordan alırmış beslenme uzmanımz ööle demişti

slm kızlar hasta bebeklere cok ock geçmiş olsun hemencecik iyileşirler ins.kızlar biz eprem telasıyla bu ay doktora gidemedik.dün sağlık ocagına gittik boy kilo ölçümü yapıldı bu ay yapılacak başka bişey var mı yada yemeklistesine giren ek gıdalar neler beni bilgilendirrseniz sevinrim baklagiller nohut,fasulye,bulgur ,mercimek başladınız mı?

benimki de emeklemiyor tam anlamıyla sadece biraqz sürünüyor

bi de yumurta beyazında yüksek kalsiyum olduğundan değil yüksek protein olduğundan önermiyorlar 1 yaşına kadar diye biliyorum

ayrıca fazla protein de vücuttaki kalsiyum atımını hızlandırır
ve su kaybına yol açar

ayyyy aynı benım kaynana oğluma ninni söyluyom ona bıle soyleme yel kaçar hasta olur...kafasını okşasam okşama koca kafalı olur ne alaka yanı...
çok gecmiş olsun kapalı alanlara gırdımı cocuklar hasta oluyolar dvmlı...bundan sonra fazla çıkarmamaya calışcaz artık napalım....

ben fasulye verdım kabuğunu soyarak bıraz sevdı sevmedı bı yedı bı atıyodu ağzıdan ama mercimeği hiç sevmedi benımkı arpa şehriye corbasına bayılıyo cok sevıyo önerebılırım...
valla benım oğlanda dvmlı tv sehpasının önünde buna cözüm bulmamız lazım dıyom babaya bakalım napçaz hıç durmuyo dizlerini görsen hep kıpkırmızı heryere gırıp çıkıyo ve cok hızlı ...
kesin benim kız da sinirlenir. zaten felaket sinirli hele bi yerinden kaldırmayayım:) gör sen şenliği hele bi emeklesin '' salcam çayıra, mevlam kayıra'' artık
tabı cnm cok salarsın görürüm ben senı hıçte saldım cayıra mevlam kayıra olmuyo benden söylemesı emeklemeye başladığında şaşırma yanı...tahmın edemeyeceğin yere gırer alır elıne kalkar çıkar bılemıyrum yanı yaşamak lazım :)))
hahahah guzelmiş kod adı benımkı tam bır serseri valla heryerı karıştırıyo araştırıyo ablası resim yapçak mesela ondan önce koşuyo masanın başına bızımkı anne gel şu oğlunu al kızımda bağrıyo aynı bu şekıl... abla ne yapsa bı emekleyeşi var ablaya yetişmek için anlatamam...buyukler der hep en ıyı çocuk uyuyan cocuktur :)))
maşallah senin kuzuya:) ahhh ahhhh emeklese var yaa alcam kumandayı elime uzancam koltuğuma zapp zapp zappta zapppp
onların yediklerinden içtiklerinden biz de mi yesek içsek acaba, bak nasıl enerjik oluyolar:)

tabı tabı zap zap yaparsın emın ol....sen zap yapana kadar o tv kablsounda ip atlar...

Son düzenleme:
kızları olan anneleeeerrrrrr
kulaklarını deldirdiniz mi ben bugün deldirmeyi düşünüyorum
ama erken mi acaba bilemiyorum
bayramda küpeli küpeli gezelim istiyorum
kırmızı,pembe bile giydirsem herkes erkek mi diye soruyo
sinir oluyorum

Son düzenleme:

sorma canım yaa aynen benim kıza da ne renk giydirsem erkek mi diyolar saç kısacık... ama küpe konusuna gelince ben deldirmiycem. elini kulağına götürür mikrop kaptırır, oynar, çekiştirir, yara olur vs vs korkarım... kendisi ne zaman özenip '' anne benim niye küpem yok'' dediğinde deldiririm heralde

çok saol yaa bütün yazdıkların beni öyle güldürdü ki sabah sabah:) moralim sıfırında altındayken... çok teşkkür ederim Allah da seni güldürsün canım

selam canım benımde kızım var bende cok ıstedım deldırmeyı bu aylarda ama dıs cıkaerdıgı ıcın cokca sacını yoluyor yada kulagını kasıyor korktum olurda kupeyı farkederde koparırsa kulagına zarar verırse dıye bıryasını beklıcem benımde aynı bazı anlamazlar soruyor kızmı erkek mı dıye:)eger kulak kasıması cekmesı falan yoksa olabılır aslında cok mreaklıyız yaw bızde hemen kupe taksın toka taksın ıstıyoruz bız hala toka takamadık mesela:)eger deldırmeye karar verırsen yaz olurmu canım

canım benim kız çok sinirli hemen saçını başını yoluyo kulağını da çeker diye vazgeçtim
hem dr u arayıp sordum 3 yaşından önce önermedi bekliicem artık aklı erip de benim neden
küpem yok derse deldiririm ne yapalım küpesiz nice bayramlara

ben hepsinden veriyorum artık drumuzda süt,bal,tuz,şeker ve kuruyemiş dışında herşey verebilirisin demişti

ben çok istedim 5 aylıkken izmirde deldircektim ama eşim istemedi şimdi de kulagını çeker die ben istemiyorum çok kaşıyo kulagını zaten bide benim küpelerimi çok seviyor oynuyor çıkartıyor kendininkinide çıkartır die erteledik

dökülse de çok şükür saçımız var toka takıyorum bant taktırmıyor artık hemen çıkarıyo ama tokası da olsaa aa ne tatlı bi oğlan diyen patavatsızlar oluyo maalesef

Ya Ayni sorun bizdede var arabasi kirmizi,ust bas pembe ayyy ne tatli oglan demiyolar mi he oglan diyorum Kulak anne karnindaki bebegin yapisi diye okumustum.kulak memesi kafasi uzantilar vucut organlariymis.kulagi deldirdigin zaman kan dolasiminin seklini degistiriyormusun.suan icin cok erken bence.vucut duzeni daha yeni oturuyor.biz bir sure daha erkek olmaya devam edicez

Yeni anneleri en çok meşgul eden şey sadece yeni doğmuş mis kokulu bebekleri değil, aynı zamanda çevreden gelen tepkilerdir (uyarılar, tavsiyeler, akıl vermeler, eleştiriler...) Yaşadıklarımı, sağdan soldan duyduklarımı, biraz da abarttıklarımı yazdım burada.

“Aman kızım ayağına çorap giy bebekte gaz olur”; Ya anne zaten geberiyorum sıcaktan, hormonlar vurmuş tepeye, bir de sen... vurma sözlerinle. Bebek ağlar anne suçludur “ne yedin de çocuk ağlıyor yine?” derler. Bebek kıvranır, “çocuğa yelek giydirmedin bak üşüttü karnı ağrıyor” derler. Bebeği kucağına alırsın “bak kucağa alıştı şimdiden, bırak şunu sürekli kucakta taşıma” derler. Ağlarken iki dakika yatağa koyarsın belki susar diye “ne ağlatıyorsun küçücük bebeği” olur. Çocuk öksürür, “yine mi hasta ettin çocuğu?” derler. Evet, en büyük zevkim onu hasta edip gece saat başı uyanmak bu aralar! Yelek giydirirsin, “sıcağa alıştırma” derler. Yeleği çıkarırsın “aman bebek üşütecek yelek giydir” derler. Sen çıkarırsın, gizli gizli giydirirler, sen giydirirsin sağdan soldan hava delikleri açarlar. Ya kardeşim rahat bırakın da kendi bildiğim gibi yapayım. Olmaz, olamaz sen ne anlarsın ki? Onlar daha iyi bilirler çünkü onlar annedirler, babadırlar. Sanki sen bebeğin ablasıymışsın gibi davranırlar.

Daha bitmedi; Bebek daha 6 aylık olmamıştır, kilo alımı iyidir “e ne zaman mamaya başlayacaksın büyüdü yeter artık, yazık çocuğa hep aynı şey bıktı valla”! laaa!

Doktor, bir yaştan önce tuz vermeyin der, “doktor da kim oluyor ki, çocuğa yediriyorsun tatsız tuzsuz şeyleri” derler. “Kızım ne zaman çikolata vereceğiz bu çocuğa?”. Üç yaşına kadar bekleyin, “aa sen de gestapo gibisin, n’olur versek sanki?”, e vermesen ne kaybeder ki?

“Bu çocuk ne zaman TV seyredecek?”. Durun daha da abartısı; “odasına ne zaman TV alacaksınız?”. Hemen bugün birinci doğum gününde alayım isterseniz? “Yürüteç almayacak mısın çocuğa?”, niye ki yürümeyi öğrenemez mi yoksa?

Bir de felaket tellalları vardır; Bebek parmağını emerken yakalanır, “aman filancanın kızı da parmak emiyormuş, parmağı ucubeye dönmüş, kız 18 yaşında hala gizli gizli emiyor. Vah vah bu da öyle olacak herhalde”. Bebek kaka yapmakta zorlanır çoğu bebek gibi, “ah vah ninesine çekti garibim o da zor yapıyor”. Çocuk 3.5 yaşına yaklaşıyor, hala bezli; “Okula da bezle gönder bari, kızım artık çıkar şu bezi”. iki hafta sonra çocuk o bezi kendi atar ama bir kaç kere de kaçırır, “e erken bıraktırdın galiba, bak hazır değilmiş” ...

Ne yapsan yaranamazsın, ters giden her şeyden sen sorumlusundur, sen bilmezsindir, üniversite okumuşsundur, çocuk gelişimi ile ilgili yazılar, kitaplar okumuşsundur, düzenli doktor kontrolüne gitmiş ve onun tavsiyelerini uygulamışsındır belki ama hiç birinin değeri yoktur, çünkü sen sadece annesindir.

Ya yormayın bizi. Tavsiyelere elbette açığız ama abartmayın. Alın, sevin, okşayın, gerisini de bize bırakın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…