• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Yeni anneleri en çok meşgul eden şey sadece yeni doğmuş mis kokulu bebekleri değil, aynı zamanda çevreden gelen tepkilerdir (uyarılar, tavsiyeler, akıl vermeler, eleştiriler...) Yaşadıklarımı, sağdan soldan duyduklarımı, biraz da abarttıklarımı yazdım burada.

“Aman kızım ayağına çorap giy bebekte gaz olur”; Ya anne zaten geberiyorum sıcaktan, hormonlar vurmuş tepeye, bir de sen... vurma sözlerinle. Bebek ağlar anne suçludur “ne yedin de çocuk ağlıyor yine?” derler. Bebek kıvranır, “çocuğa yelek giydirmedin bak üşüttü karnı ağrıyor” derler. Bebeği kucağına alırsın “bak kucağa alıştı şimdiden, bırak şunu sürekli kucakta taşıma” derler. Ağlarken iki dakika yatağa koyarsın belki susar diye “ne ağlatıyorsun küçücük bebeği” olur. Çocuk öksürür, “yine mi hasta ettin çocuğu?” derler. Evet, en büyük zevkim onu hasta edip gece saat başı uyanmak bu aralar! Yelek giydirirsin, “sıcağa alıştırma” derler. Yeleği çıkarırsın “aman bebek üşütecek yelek giydir” derler. Sen çıkarırsın, gizli gizli giydirirler, sen giydirirsin sağdan soldan hava delikleri açarlar. Ya kardeşim rahat bırakın da kendi bildiğim gibi yapayım. Olmaz, olamaz sen ne anlarsın ki? Onlar daha iyi bilirler çünkü onlar annedirler, babadırlar. Sanki sen bebeğin ablasıymışsın gibi davranırlar.

Daha bitmedi; Bebek daha 6 aylık olmamıştır, kilo alımı iyidir “e ne zaman mamaya başlayacaksın büyüdü yeter artık, yazık çocuğa hep aynı şey bıktı valla”! Hoppalaaa!

Doktor, bir yaştan önce tuz vermeyin der, “doktor da kim oluyor ki, çocuğa yediriyorsun tatsız tuzsuz şeyleri” derler. “Kızım ne zaman çikolata vereceğiz bu çocuğa?”. Üç yaşına kadar bekleyin, “aa sen de gestapo gibisin, n’olur versek sanki?”, e vermesen ne kaybeder ki?

“Bu çocuk ne zaman TV seyredecek?”. Durun daha da abartısı; “odasına ne zaman TV alacaksınız?”. Hemen bugün birinci doğum gününde alayım isterseniz? “Yürüteç almayacak mısın çocuğa?”, niye ki yürümeyi öğrenemez mi yoksa?

Bir de felaket tellalları vardır; Bebek parmağını emerken yakalanır, “aman filancanın kızı da parmak emiyormuş, parmağı ucubeye dönmüş, kız 18 yaşında hala gizli gizli emiyor. Vah vah bu da öyle olacak herhalde”. Bebek kaka yapmakta zorlanır çoğu bebek gibi, “ah vah ninesine çekti garibim o da zor yapıyor”. Çocuk 3.5 yaşına yaklaşıyor, hala bezli; “Okula da bezle gönder bari, kızım artık çıkar şu bezi”. iki hafta sonra çocuk o bezi kendi atar ama bir kaç kere de kaçırır, “e erken bıraktırdın galiba, bak hazır değilmiş” ...

Ne yapsan yaranamazsın, ters giden her şeyden sen sorumlusundur, sen bilmezsindir, üniversite okumuşsundur, çocuk gelişimi ile ilgili yazılar, kitaplar okumuşsundur, düzenli doktor kontrolüne gitmiş ve onun tavsiyelerini uygulamışsındır belki ama hiç birinin değeri yoktur, çünkü sen sadece annesindir.

Ya yormayın bizi. Tavsiyelere elbette açığız ama abartmayın. Alın, sevin, okşayın, gerisini de bize bırakın...
aynen öyle vallahi:46::46::46:

:9::9::9:çok saol yaa bütün yazdıkların beni öyle güldürdü ki sabah sabah:) moralim sıfırında altındayken... çok teşkkür ederim Allah da seni güldürsün canım:16:
amın cumlemızı ama gercek bu yanı benım oğlum şahsen nereyı bulsa giriyo cıkıyo....
Yeni anneleri en çok meşgul eden şey sadece yeni doğmuş mis kokulu bebekleri değil, aynı zamanda çevreden gelen tepkilerdir (uyarılar, tavsiyeler, akıl vermeler, eleştiriler...) Yaşadıklarımı, sağdan soldan duyduklarımı, biraz da abarttıklarımı yazdım burada.

“Aman kızım ayağına çorap giy bebekte gaz olur”; Ya anne zaten geberiyorum sıcaktan, hormonlar vurmuş tepeye, bir de sen... vurma sözlerinle. Bebek ağlar anne suçludur “ne yedin de çocuk ağlıyor yine?” derler. Bebek kıvranır, “çocuğa yelek giydirmedin bak üşüttü karnı ağrıyor” derler. Bebeği kucağına alırsın “bak kucağa alıştı şimdiden, bırak şunu sürekli kucakta taşıma” derler. Ağlarken iki dakika yatağa koyarsın belki susar diye “ne ağlatıyorsun küçücük bebeği” olur. Çocuk öksürür, “yine mi hasta ettin çocuğu?” derler. Evet, en büyük zevkim onu hasta edip gece saat başı uyanmak bu aralar! Yelek giydirirsin, “sıcağa alıştırma” derler. Yeleği çıkarırsın “aman bebek üşütecek yelek giydir” derler. Sen çıkarırsın, gizli gizli giydirirler, sen giydirirsin sağdan soldan hava delikleri açarlar. Ya kardeşim rahat bırakın da kendi bildiğim gibi yapayım. Olmaz, olamaz sen ne anlarsın ki? Onlar daha iyi bilirler çünkü onlar annedirler, babadırlar. Sanki sen bebeğin ablasıymışsın gibi davranırlar.

Daha bitmedi; Bebek daha 6 aylık olmamıştır, kilo alımı iyidir “e ne zaman mamaya başlayacaksın büyüdü yeter artık, yazık çocuğa hep aynı şey bıktı valla”! Hoppalaaa!

Doktor, bir yaştan önce tuz vermeyin der, “doktor da kim oluyor ki, çocuğa yediriyorsun tatsız tuzsuz şeyleri” derler. “Kızım ne zaman çikolata vereceğiz bu çocuğa?”. Üç yaşına kadar bekleyin, “aa sen de gestapo gibisin, n’olur versek sanki?”, e vermesen ne kaybeder ki?

“Bu çocuk ne zaman TV seyredecek?”. Durun daha da abartısı; “odasına ne zaman TV alacaksınız?”. Hemen bugün birinci doğum gününde alayım isterseniz? “Yürüteç almayacak mısın çocuğa?”, niye ki yürümeyi öğrenemez mi yoksa?

Bir de felaket tellalları vardır; Bebek parmağını emerken yakalanır, “aman filancanın kızı da parmak emiyormuş, parmağı ucubeye dönmüş, kız 18 yaşında hala gizli gizli emiyor. Vah vah bu da öyle olacak herhalde”. Bebek kaka yapmakta zorlanır çoğu bebek gibi, “ah vah ninesine çekti garibim o da zor yapıyor”. Çocuk 3.5 yaşına yaklaşıyor, hala bezli; “Okula da bezle gönder bari, kızım artık çıkar şu bezi”. iki hafta sonra çocuk o bezi kendi atar ama bir kaç kere de kaçırır, “e erken bıraktırdın galiba, bak hazır değilmiş” ...

Ne yapsan yaranamazsın, ters giden her şeyden sen sorumlusundur, sen bilmezsindir, üniversite okumuşsundur, çocuk gelişimi ile ilgili yazılar, kitaplar okumuşsundur, düzenli doktor kontrolüne gitmiş ve onun tavsiyelerini uygulamışsındır belki ama hiç birinin değeri yoktur, çünkü sen sadece annesindir.

Ya yormayın bizi. Tavsiyelere elbette açığız ama abartmayın. Alın, sevin, okşayın, gerisini de bize bırakın...

çok guzel yazmışın ılk anından ıtıbaren yanında olan bızız ne yer ne sever neden rahatsız olur en ıyı bılen bırıncı kişisin ama onlar hıcbırzaman en ıyı bılen sen olduğunu anlamak ıstemıyolar.....

kızlar benım oğlan gece hıç yatmıyo sütümde iyice gıttı neyapçam bılemıyorum ınan gece uykusu hıc yok salla salla uyumuyo neden aceba ya????

kızlar benım oğlan gece hıç yatmıyo sütümde iyice gıttı neyapçam bılemıyorum ınan gece uykusu hıc yok salla salla uyumuyo neden aceba ya????

canım benimki de 15 gündür böyle yarım saatte yada 1 saatte bir uyanıyo
gündüz uykusu da öyle pek yok asalak böcekler gibi dolanıyorum resmen:27:
ikinci çocuğum olmasına rağmen hiç yaşamadığım ilkleri yaşatıyo bana cadı kızım:4:

kıslar hepinize şimdiden iyi bayramlar ben bayramda yokum
bu gece k.v'ye gidiyoruz adapazarına:12:

slm kızlar biraz okudum ama alıntı felan yapamadım kusura bakmayın saat 2 olmuş zaten kimselerde kalmamış ..cadı kızım 1 de uyudu en son 8 de kalkmıştı :((
tutunarak yürümeyi keşfetti de kendileri ama ben de yanında olcam uykusundan kalkıp yürümek istiyor uyumak zaman kaybı emekleyemediği için yürüyerek bir yerlere ulaşmak çok hoşuna gidiyor ....
bu daa 9.aya girme atağı sanırım ...her yeni aya girerken mutlaka böyle uykusuz ve sorunsuz bir kaç gün geçiriyoruz umarım bir kaç gün sonra düzelir ......
bu durumda olan bebişler varmış sanırım sizce emekleyecekler mi yoksa emeklemedn mi yürüyecekler .. kaç ay daha böyle gider çok merak ediyorum yürüdükten sonra iş bitmiyor tabi ama bilmiyorum artık :((

benim hanımında 10 gündür uyku düzeni değişti, gündüzleri 1 veya 2 defa 40 dk. uyuyo gecede sık sık uyanıyor ve hemen tırmanmaya başlıyor, diş çıkarıyor belki ondandır birde kasları bu ay daha çok gelişiyor yürümeye hazırlanıyorlar belki ondandır diye kendimce düşündüm, dr arayıp sormadım , sadece yatırmaan önce iyice besliyorum çünkü benim sütümde azaldı, gündüzleri olabildiğince az emziriryorum geceye kalsın diye çünkü benim kız biberonla içmiyor.gece uyandığında sütün az ise devam sütü vermeyi denedin mi belki iyice doyarsa daha az uyanır.ben uykusuzluğa alıştım resmen vamp oldum galiba :) allah bebişlerimizede annelerimizede sağlık sabır versin , ilk bayramlarımızın güzel anılarla geçmesi dileğimle iyi bayramlar herkese

kızımın ateşi çıkmaya başladı 38-39 u buluyodu 1.gün diştendir dedik 2.gün de oldu üşütme belirtisi felan da yok 3. gün drumuza gittik idrar tahlilinde bişi çıkmadı bogazdada bişi yok dr.umuz yarın sırtında kırmızı kabartılar olursa korkma dedi bende duymuştum şubat bebişlerinden çok geçiren oldu 6.hast mı dedim? evet dedi ve bilgilendirdi bizi

4 yaşına kadar her çocuk geçirirmiş 1 kez geçiren bida geçirmezmiş bagışıklık kazanıyomuş 3 gün 39-40 bulan ateş var 4.gün sırtda ve karında kırmızı döküntüler oluyo ve bitiyo ilacı tedavisi yok tek tehlikeli yanı ateş biz ateşi sagsalim atlatmıştık gerisinden korkmadık. solunum yoluyla bulaşıyomuş bizede 5 gün önce arkadaşım gelmişti kızı ateşliymiş 2 gündür diş çıkarıyo dedi ama meger 6.hast mış zaten çogu ebeveyn bu hastalıgın üşüttü yada diş çıkarıyo die farkında bile olmazmış. kan tahlilinde belli oluyomuş lokosit yükselmesinden ama drlar pek gerek görmüyo tahlile.
hııı bu arada 6.hast salgını varmış siz siz olun diş çıkarıyo ateşli denilen çocuklara yaklaştırmayın bebişlerinizi

geçmiş olsun mkt , bu 6.hast dedeğin nedir ben ilk defa duyuyorum yeni bir grip virüsü mü?

selam anneler..hepinizi çok özledim.okul ev bebek vs derken zaman kalmıyo.5 dk fırsatım yok.mesajları kısaca okudum hasta olanlara geçmiş olsun aman dikkat edin bebişlere.hastaya bakmak zordur.
bebişim artık her yemeği yiyo hatta et kavurma üstüne baklava :52:
evin heryerini geziyo elinden tutunca yürüyo desteksiz ayakta duramıyo ama kanepe kenarında kendisi duruyo az kaldı yürüycek babası 10 aylıkken yaşına varmadan yürümüş eh artık babişkodan bi gen var sanırım..
aklıma başka bişi gelmiyo aceleden hepinize sağlıklı mutlu günler...iyi bayramlar...

merhabalar güzel anneler, ben 2012 şubat-mart annesi olucam inşallah sizler gibi bu güzel duyguyu dahada yaşayacağım

sizlere sormak istediğim birşey var, İSTANBUL ANADOLU YAKASI CENTRAL HOSPITAL DR. BAŞAK SEL'e giden var mı? 2012 mart anneleri olarak yaklaşık 6 kişi gidiyoruz ama bu aralar hepimiz onda doğum yapmış birilerini bulmaya çalışıyoruz, aranızda Başak Sel'de doğum yapmış tanıdığı olan veya yorumları okuyan var mı?

geçenlerde bizden bir arkadaşın canını çok sıkmışta doğum hakkında bizide bir endişe aldı...

msj atan olursa veya 2012 mart annelerine bilgilerini paylaşan olursa çok çok mutlu oluruz...

bence sütünüz yetmiyorsa aç olduğu için uyuyamıyordur.yatmadan önce emzirdikten sonra yaklaşık bir biberon mama verin deliksiz uyuyacaktır tabi aç kalıyorsa ..deneyin birşey kaybetmezsinz artık büyüdüler ve ihtiyaçlarıda büyüdü ;)

herkese merhabalar
bizim bayramdan beri bir sorunumuz var. bebeğim farklı insanlarla farklı evlerle karşılaştığı için midir nedir her girdiğimiz evde ağladı. 3-4 gündür hem çok mızmız hemde arada sırada kendisini sıkmaya başladı ellerini yumruk yapıyor ve kendini kasıyor .birşey istediği zaman yada durduk yere yapıyor .5-10 saniye falan sürüyor ama beni korkutuyor.bizim gibi bu problemi yaşayan var mı ?

merhaba arkadaşlar, ben inş. 2012 mart annesi olacağım ve medipol hastanesine gidiyorum doğumu da orda yapmayı düşünüyordum ancak bebeğin aşıları işitme testi ve annenin tahlilleri gibi bir takım şeylerin fiyatın dışında olduğunu öğrendim. medipolde doğum yapan varsa bu fiyatlar hususunda bilgilendirebilir mi ne kadara çıktı doğum ücreti? şimdiden teşekkürler...

bence sütünüz yetmiyorsa aç olduğu için uyuyamıyordur.yatmadan önce emzirdikten sonra yaklaşık bir biberon mama verin deliksiz uyuyacaktır tabi aç kalıyorsa ..deneyin birşey kaybetmezsinz artık büyüdüler ve ihtiyaçlarıda büyüdü ;)

benim kızımda aynı ama biberon kullanmıyor yatmadan önce kaşık mamasıda okadar çok yemiyor yani sabaha kadar idare edicek kadar yemiyor en fazla 60 ml , gece 3 te ayaktayız her gece, bu yüzden biberona alıştırmaya çalışıyorum, alşırsa inş. geceleri biberonla atlatıcaz.

Son düzenleme:
herkese merhabalar
bizim bayramdan beri bir sorunumuz var. bebeğim farklı insanlarla farklı evlerle karşılaştığı için midir nedir her girdiğimiz evde ağladı. 3-4 gündür hem çok mızmız hemde arada sırada kendisini sıkmaya başladı ellerini yumruk yapıyor ve kendini kasıyor .birşey istediği zaman yada durduk yere yapıyor .5-10 saniye falan sürüyor ama beni korkutuyor.bizim gibi bu problemi yaşayan var mı ?

Canim benimkide ellerini sıkıp kendini titretiyor yalniz benimki mama yerken yapiyor,pek yemekle aramiz yok sinirden yapiyor.biseylere sinirleniyodur.onlarda oyle ifade ediyor kendini korkma:20:Ama coj tatli oluyor dimi:34:

herkese merhabalar

hiç korkma canım benim kız kaç aydır yapıyo sinirlenince
özellikle de elinden kumanda telefon v.s. alınca
ve yemek yerken ama bayılıyorum o haline:9::16:

merhaba anneler bebişler benzer şeyleri yaşıyor.benim kızda da bi sinir bi sinir sormayın.yumurcak kanepe kenarlarında ayakta duruyo yürütecinde iyi yürüyo.neyazık ki bizde gece geç yatıyoruz kaşık mama veriyorum emziriyorum yetmiyo biberon mama yapıyorum bikaç gündür biberonu alan kendisi değil gibi biberonu almıyor sütümde azaldı yorgunlukta etkiliyo tabi buarada bizim alta 2 dişimiz vardı üstten 2 diş geliyo

haklısın cnm olabılır bıberonu sevmıyo pek az bır emse mıdesini bulandırıyo benı emmek ıstıyo bendede tık yok doyması ımkansız....
herkese merhabalar
aynı benım oğlan bız bayramdan dolayı memlekete gıttık kımı gördüyse ağladı bana sarılıp ağlıyo :)) hoşuma gıtmıyo diğil yanı ama yapışıp kaldı bana...babamız almaya geldiğinde bızı tabı babayıda görmedı bı hafta babasına aşık olan oğlan onuda görünce bı ağlıyo bı ağlıyo anlatamam babamızda bozuluyo hemen benı neden unutmuş bu sıpa dıye neyse alıştı :)))bızımkıde sıkıyo ellerını sınırlendığınde....
merhaba anneler bebişler benzer şeyleri yaşıyor.benim kızda da bi sinir bi sinir sormayın.yumurcak kanepe kenarlarında ayakta duruyo yürütecinde iyi yürüyo.neyazık ki bizde gece geç yatıyoruz kaşık mama veriyorum emziriyorum yetmiyo biberon mama yapıyorum bikaç gündür biberonu alan kendisi değil gibi biberonu almıyor sütümde azaldı yorgunlukta etkiliyo tabi buarada bizim alta 2 dişimiz vardı üstten 2 diş geliyo
aynı benım sıpa ama bızde dişten eser yok yalnız heryere emeklıyo heryerı araştırıyo cok fena oldu.....
canım benimki de 15 gündür böyle yarım saatte yada 1 saatte bir uyanıyo
gündüz uykusu da öyle pek yok asalak böcekler gibi dolanıyorum resmen:27:
ikinci çocuğum olmasına rağmen hiç yaşamadığım ilkleri yaşatıyo bana cadı kızım:4:
benımde kızım aynı prensesler gıbıydı ama bu ıkıncısı herşeyı altüst ettı uykuya hasretım :((
benim hanımında 10 gündür uyku düzeni değişti, gündüzleri 1 veya 2 defa 40 dk. uyuyo gecede sık sık uyanıyor ve hemen tırmanmaya başlıyor, diş çıkarıyor belki ondandır birde kasları bu ay daha çok gelişiyor yürümeye hazırlanıyorlar belki ondandır diye kendimce düşündüm, dr arayıp sormadım , sadece yatırmaan önce iyice besliyorum çünkü benim sütümde azaldı, gündüzleri olabildiğince az emziriryorum geceye kalsın diye çünkü benim kız biberonla içmiyor.gece uyandığında sütün az ise devam sütü vermeyi denedin mi belki iyice doyarsa daha az uyanır.ben uykusuzluğa alıştım resmen vamp oldum galiba :) allah bebişlerimizede annelerimizede sağlık sabır versin , ilk bayramlarımızın güzel anılarla geçmesi dileğimle iyi bayramlar herkese

tşkler cnm tavsıyen ıcın.....verıyorum ama dediğim gidi bıberon sevmıyo ıkı emıyo böğlüyö serserim...

Back