• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın arkadaşlar
Bebişler günde ortalama kaç saat uyuyorlar?Ne kadarı gündü ne kadarı gece uykusu.
Akşam uykusuna kaçta yatıyorlar,yatmadan önce ne yediriyorsunu ne ne kadar?(Klaye boulmuş bir harfi ya mıyor:(((( )

günaydın kıslar canım benim kızım çok huysuz sabah 6.30-7.00 gibi kalkar gündüz de akşama kadar toplamda 2 saat uyur
tabii bir kere de değil 15dk yarım saat falan olmak üzere toplam çok az uyuyo:14::19:
akşam da genelde kaşık maması veriyorum bazen de muhallebi öyle yatırıyorum akşam 10.00 gibi uyur gece de 3 kere kesin uyanır emer tekrar uyur bazen 4 kere de uyandığı olur bizde böyle işte biraz uğraştırıcı akşama kadar pestilim çıkıyo valla:37:

Arkadaşlar si in bebişlerin uykusu benim oğluşuma göre çok iyi.Denemediğimi yöntem kalmadı yine de bu uyku sorununu çö medik.Farklı saatlerde yatırdık,yatmadan önce farklı yiyecekler yedirdik,uyku çayları,banyo,masaj hiçbiri kar etmedi.Akşam saat 7-8 gibi yatıyor ilk 2-2,5 saat sürekli dönerek uyuyor sonra neredeyse saat başı uyanıyor.Sabaha kadar 8-10 ke uyanıyor ,sabahta 5 te kalkıyor.Acaba bilmediğimi bir rahatsı lığımı var diye aylar önce ultrasona sokup tüm organlarına tek tek baktırdık bişey çıkmadı.DR MU BU AY UYKU SAATLERİ ÇOK DÜ ELECEK DEDİ AMA TIK YOK :(((

Arkadaşlar si in bebişlerin uykusu benim oğluşuma göre çok iyi.Denemediğimi yöntem kalmadı yine de bu uyku sorununu çö medik.Farklı saatlerde yatırdık,yatmadan önce farklı yiyecekler yedirdik,uyku çayları,banyo,masaj hiçbiri kar etmedi.Akşam saat 7-8 gibi yatıyor ilk 2-2,5 saat sürekli dönerek uyuyor sonra neredeyse saat başı uyanıyor.Sabaha kadar 8-10 ke uyanıyor ,sabahta 5 te kalkıyor.Acaba bilmediğimi bir rahatsı lığımı var diye aylar önce ultrasona sokup tüm organlarına tek tek baktırdık bişey çıkmadı.DR MU BU AY UYKU SAATLERİ ÇOK DÜ ELECEK DEDİ AMA TIK YOK :(((

eski tip salıncaklardan kur evine. hamak gibi işe yarayabilir ben küçükken kurdum ve çok rahat ettim mızzmızlanınca azıcık salla uyur gene.

kızlar neler veriyorsunuz bebişlere yeni tarifler vrmı

iyiki doğğduuunnnnnn ozaman...meleğin sen ve eşin çok sağlıklı nice yaşlar kutlayın inşallahh.....

çiğ köfte cevabına bayıldım valla:9::9: .....buarada kapanmanda hayırlı olsun bende düşünüyorum kapanıcam ınşllah...

ayyy yerım ben onu her dönem ayrı bır guzel ayrı bır tehlıkelı oluyo yavrucaklar....:9:

gecmiş olsun cnm şükür bışeyı yok korkmanada gerek yok aynı şeyı yaşadık bende altını değiştirdim yatağın üstüne koydum o ara kızım geldı arkama dönmemle beraber yatğın çarşafıda elınde güm yerde çok şükür bişey olmadı ama çok korktuk babasıyla....

ıyı doğdun cnm bebişinle nıce mutlu senelere...:71::71::71::71:

çoook teşekkür ederim kızlarr.

anlaşılan bebişler şu sıralar epey yaramaz..valla ceylini artık zor uyutuyorum..uyumuyacam die poposunu yerlere vuruyo:1::1: çok şükür birazönce uyuttum.ya kızlar havalar epey soğudu bebişlerinize kaban mont falan aldınızmı?aldıysanız nerelerden aldınız..bi fikir ediniyim alan annişlerden..

ben kipadan mont almıstım kızıma,ama dısarı giderken pusetinde battaniyesini örttürmüyo etek giydiyi zaman külotlu corapla üşür belki die yine kipadan aldığım armut tulumu giydiriyorm başakları üşümesin die

çok geçmiş olsun canım sen ucuz atlatmışsın.oğlum 5 aylık olduğunda kucağımdan düştü hiçbişey anlamadım.kendinden geçti yavrum kollarımda o an kendimi kaybettim.hemen acile götürdüm bişey yok gidin dediler.gitmedim acilde bekledim 1 saat.sonra doktor gidin beklemeyin hiçbişeyi yok dedi.sabaha kadar uyumadım bekledim.gece başının sağ tarafı şişmeye başladı kuzumun.koştum doktora.acil ameliyata aldılar,kanama oluşmuş saatlerce çıkarmadılar.daha çok küçüktü nasıl dayandı o kadar acıya yavrum.hastaneye sığmaz oldu yüreğim.aklıma geldikçe deliriyorum.o ameliyat hanenin önünde beklemek çok acı bişeymiş.kuzum çok acılar çekti keşke ben çekseydim keşke bana olsaydı.Allah kimseyi evladıyla sınamasın çok zor.şimdi herşey yolunda ama benim içim kan ağlıyor.sen hiç üzülme bebeğin maşallah bişeyi yok.Rabbim korusun onları inşallah..acılarını yaşatmasın hiçbirimize..:nazar:.

canım benim geçmiş olsunnnnn verilmiş sadakanız varmıs

benim kızımda dönmekten kendini uyandırıyo ya :( gecen gün bi yerde okudum tutunarak ayaga kalkmak onlar için buyuk mutluluk onun için gece uykularındada ayağa kalkmak isteyeceklerdir uyku düzenleri bozulabilir yazıyodu.dün gece eşim yarım saat ugrastı uyutmak için uyumadı ben aldım emzirdim yatırdım yanıma 5 dk uyudu geldim bide eşime hava attım bak nasıl uyurrum die aradan 3 dk gecmedi uyandı gittik bi baktık ki kalkmıs ayağa şebek gibi gülüyo:60: eşimde benimle dalga geçiyo hani uyumustu dieee:63:

kızlar kızım bi kaç gündür ggece üstünü çok açıyodu dün sesi kısıldı bugün de sabah kalktık öksürüyo:14:
doktora gittik üşütmüş dedi çok açıyo üstünü ne yapıcam yaa off
uyku tulumu kullanan var mı nerden aldınız memnun musunuz bi de terletmiyo mu:44:
ayaklı mı yoksa çuval gibi mi bi de içi polar dışı naylon gibi olanlardan mı penye mi
of çok soru sordum
nohut olayını da sordum doktora kabuğunu soyup yoğurduna falan karıştırıp verebilirsin dedi
köfte ver tavuk ve balığa da başlayalım dedi grip aşısını sordum 6. aydan sonra yarım doz yapılabiliyo
sen bilirsin ama ben kendi çocuğuma yaptırmam dedi ben de yaptırmiicam bi de zymaflour diye dişleri
için bişey verdi günde 1 tablet dişleri kuvvetlendiriyomuş bi de balık yağı verdi kilomuz da 8750gr
boyumuz da 69 cm 10-15 gün daha diş gelmez dedi:19:
sizde durumlar nasıl bakalım:80:

Slm guzel annisler 2aydir uzak kaldim sizlerden:( aklim sizde ama firsat bulamadim.
Esimin isi nedeniyle suan yurt disina ciktik 1sene birdayiz:(kendi memleketimde bile zordu benim kiza bakmak simdi gavur memleketinde napcam bilmiyorum:)1ay oldu yerlestim sayilir ama burda hersey farkli yabanci az bi ingilizcem var onunla var olmaya calisiyorum ama ana dil fransizca cok zor:(hersey farkli mamasi meyvesi bezi..vs.tekrar basa dondum yani.kizim desen ayni kuduruklukta gece msj yaziyorun cunku simdi uyudu:)artik uykusuyla ilgili bisi yazmiyorum uyudugu zaman endiseleniyorym bisi mi oldu diye:)ama en cok moralimi bozam buraya geldim sutum zonk diye kesildi zaten azalmisti ama gece uyandignda emziriyodum:(simdi gece kalkip mama hazirliyorum. Bide biberon almadigi ocin kasik mamasi dusunun artik tantanayi!!
Bizimki bide puskurtmeyi huy edindi agzinda bekletip suratima puskurtuyor yani yemek zamanlari cinler tepeme geliyor resmen stres oluyorum napcam nasi olcak bu sefer yapcak mi?????oluyorum.
Konusma konusunda bizimki ilk abla dedi cok ilginc hic abla yok etrafimizda ama bilemiyorum.anneanne gibi bisuler diyo memmen dada da diyo aradada garip sesler cikariyor ama cook tatli.ya bu ust disleri cikmadi onunda stresi var.ondanda yemek yemiyor olabilir.bide bizimki sut ve sut urunlerini sevmiyor,bizim yedigimiz seylerden istiyor.bagiriyor ortaligi yikiyor:))
Bu hareket konusu bizdede cok fena yer yatagi yaptim onun disinda heryerde duruyor kendini ordan oraya atiyor kafasini vurcak diye cok korkuyorum.bebisi dusen arkadaslarada cok gecmis olsun,Allah hepimizin yavrusubu korusun.
Bide herkez ne yediriyosa yazmis bizimki cok sacma sapan oldugu icin yazamiyorum umarim kimseninki benimkine benzemez!Ayyy cenem dustu dilim sismis ozlemisim valla buraya yazmayi hepinizi cook optm!!

Slm guzel annisler 2aydir uzak kaldim sizlerden:( aklim sizde ama firsat bulamadim.
Esimin isi nedeniyle suan yurt disina ciktik 1sene birdayiz:(kendi memleketimde bile zordu benim kiza bakmak simdi gavur memleketinde napcam bilmiyorum:)1ay oldu yerlestim sayilir ama burda hersey farkli yabanci az bi ingilizcem var onunla var olmaya calisiyorum ama ana dil fransizca cok zor:(hersey farkli mamasi meyvesi bezi..vs.tekrar basa dondum yani.kizim desen ayni kuduruklukta gece msj yaziyorun cunku simdi uyudu:)artik uykusuyla ilgili bisi yazmiyorum uyudugu zaman endiseleniyorym bisi mi oldu diye:)ama en cok moralimi bozam buraya geldim sutum zonk diye kesildi zaten azalmisti ama gece uyandignda emziriyodum:(simdi gece kalkip mama hazirliyorum. Bide biberon almadigi ocin kasik mamasi dusunun artik tantanayi!!
Bizimki bide puskurtmeyi huy edindi agzinda bekletip suratima puskurtuyor yani yemek zamanlari cinler tepeme geliyor resmen stres oluyorum napcam nasi olcak bu sefer yapcak mi?????oluyorum.
Konusma konusunda bizimki ilk abla dedi cok ilginc hic abla yok etrafimizda ama bilemiyorum.anneanne gibi bisuler diyo memmen dada da diyo aradada garip sesler cikariyor ama cook tatli.ya bu ust disleri cikmadi onunda stresi var.ondanda yemek yemiyor olabilir.bide bizimki sut ve sut urunlerini sevmiyor,bizim yedigimiz seylerden istiyor.bagiriyor ortaligi yikiyor:))
Bu hareket konusu bizdede cok fena yer yatagi yaptim onun disinda heryerde duruyor kendini ordan oraya atiyor kafasini vurcak diye cok korkuyorum.bebisi dusen arkadaslarada cok gecmis olsun,Allah hepimizin yavrusubu korusun.
Bide herkez ne yediriyosa yazmis bizimki cok sacma sapan oldugu icin yazamiyorum umarim kimseninki benimkine benzemez!Ayyy cenem dustu dilim sismis ozlemisim valla buraya yazmayi hepinizi cook optm!!

selam canım Allah kavuştursun diyelim o zaman
beklenen gelecekse eğer onu beklemeye değer
sayılı gün çabuk geçer:1:

Son düzenleme:
kızlar kızım bi kaç gündür ggece üstünü çok açıyodu dün sesi kısıldı bugün de sabah kalktık öksürüyo:14:
doktora gittik üşütmüş dedi çok açıyo üstünü ne yapıcam yaa off
uyku tulumu kullanan var mı nerden aldınız memnun musunuz bi de terletmiyo mu:44:
ayaklı mı yoksa çuval gibi mi bi de içi polar dışı naylon gibi olanlardan mı penye mi
of çok soru sordum
nohut olayını da sordum doktora kabuğunu soyup yoğurduna falan karıştırıp verebilirsin dedi
köfte ver tavuk ve balığa da başlayalım dedi grip aşısını sordum 6. aydan sonra yarım doz yapılabiliyo
sen bilirsin ama ben kendi çocuğuma yaptırmam dedi ben de yaptırmiicam bi de zymaflour diye dişleri
için bişey verdi günde 1 tablet dişleri kuvvetlendiriyomuş bi de balık yağı verdi kilomuz da 8750gr
boyumuz da 69 cm 10-15 gün daha diş gelmez dedi:19:
sizde durumlar nasıl bakalım:80:

gunaydın canım bende uyku tulumu konusunda cok karasızım yorgan aldım ıkeadan onu ortuyorum suan bıraz tok bır yorgan oldugu ıcın battanıyesını ustunden attıgı gıbı atamıyor altında ezılıp kalıyor henuz yorgana baslamadıysan tavsıye ederım onun dısında hm ve ıkeada uku tulumları var ben ınceledım ıkısıde aynı sekılde cuval olanlardan ben hmden dun ogluskoya bere eldıven panduf patık fılan aldım ıcı kurklu gıbı dısı suet cok hosuma gıttı bırde hmde cok guzel tayt ve coraplar var ıclerı polar olan havlu olan fıyatlarda uygun ıncelemenızı onerırım..
bu arada benım gogsumden 1 aydır emzırmeme ragmen hala cok az sut gelıyor ama tadı cok acıdı oglum katıyen almıyor sutu bende elektrıklı makınayı verdım gerı zaten ıcmıyor dıye ama ıcımde bır sızı kaldı keske vermesydım azda olsa alsaydı neyse artık 7 ay emdı dıye tesellı bulıyorum benım oglum mamadan nefret edıyor uykusunda ıcıyor sadece onu bıle anladıgı zaman uykudan uyanıp aglıyor gunde 450ml zor ıcıyorum sız nekadar mama ıcırıyorsunuz??

gunaydın canım bende uyku tulumu konusunda cok karasızım yorgan aldım ıkeadan onu ortuyorum suan bıraz tok bır yorgan oldugu ıcın battanıyesını ustunden attıgı gıbı atamıyor altında ezılıp kalıyor henuz yorgana baslamadıysan tavsıye ederım onun dısında hm ve ıkeada uku tulumları var ben ınceledım ıkısıde aynı sekılde cuval olanlardan ben hmden dun ogluskoya bere eldıven panduf patık fılan aldım ıcı kurklu gıbı dısı suet cok hosuma gıttı bırde hmde cok guzel tayt ve coraplar var ıclerı polar olan havlu olan fıyatlarda uygun ıncelemenızı onerırım..
bu arada benım gogsumden 1 aydır emzırmeme ragmen hala cok az sut gelıyor ama tadı cok acıdı oglum katıyen almıyor sutu bende elektrıklı makınayı verdım gerı zaten ıcmıyor dıye ama ıcımde bır sızı kaldı keske vermesydım azda olsa alsaydı neyse artık 7 ay emdı dıye tesellı bulıyorum benım oglum mamadan nefret edıyor uykusunda ıcıyor sadece onu bıle anladıgı zaman uykudan uyanıp aglıyor gunde 450ml zor ıcıyorum sız nekadar mama ıcırıyorsunuz??

söylediklerine bakıcam canım çok sağol benim kızım hiç biberon maması içmiyo
daha doğrusu biberonla hiçbişey içmiyo her türlü denedim ama yok
ben de kahvaltısını kaşık mamasını ve muhallebisini devam süyüyle hazırlıyorum
o şekilde vermeye çalışıyorum
bu arada benim smiley'ler kaybolmuş sizde var mı

söylediklerine bakıcam canım çok sağol benim kızım hiç biberon maması içmiyo
daha doğrusu biberonla hiçbişey içmiyo her türlü denedim ama yok
ben de kahvaltısını kaşık mamasını ve muhallebisini devam süyüyle hazırlıyorum
o şekilde vermeye çalışıyorum
bu arada benim smiley'ler kaybolmuş sizde var mı

bende de yok canım herhalde teknık bır arıza var yıne

herkese günaydın,
oğluşumla yaklaşık bir haftadır hastayız :( önce o hastalandı sonra bana bulaştı üst solunum yolları enfeksiyonu!
sanki karda kışta kaldı nasıl üşüttü anlamadım valla o kadarda dikkat ediyorum.neyseki hiç ateşi olmadı ama öksürüyor balgamı var atmaya çalışıyor neyseki annemin yanındayım 3 gecedir uyumuyoruz neredeyse öksürdüğü için çok sık uyanıyor emmeden de uyumuyor hastalıktan olsa gerek.birde hasta olmadan önce yaklaşık bir aydırr sabahları bir yarım saat öksürüğü vardı.tahlil istedi bizden yapılan testlere göre alerjik bir durummuş bebeklerde olabilirmiş.bugün diğer test sonucunu alıcam ona göre tekrar görüşürüz dedi bakalım ne olacak umarım önemli bir şey değildir :(
kızlar ben ne yaptıysam biberon veremedim oğluma ilk 4 aydan sonra bıraktı suyu bile kaşıkla veriyorum çok sinir bozucu.denemediğim şey kalmadı.doktor dediki bol sıvı almalı.ne kadar bol verebilirimki kaşıkla işte :( birde site başal dedi günde yarım bardak ama istemiyor onu da.hala emiyor zaten.sanırım beğenmedi tadını.
metehan 13 şubat doğumlu gitmişken boy kilo da aldı.9240 gr ve 74 cm olmuş oğluşum(maşallah)
birde uykularımız hala çok bozuk çok sık uyanıyor hemen hemen saat başı kalkıyoruz biz sersem gibi oluyorum sabahları.bizden bu kadar

selam kızlar bebişlerin coğu üşütmüş çok geçmiş olsun diyorum bizdede durum aynı çok kötü öksürüyo ne yapıyosunuz sizler öksürüğü için ben henüz doktora götürmedim cumartesi gidicez ama korkuyorumda daha kötü olur mu diye benim kız geceleri nerdeyse hiç üstünü örtmüyo sürekli ben kapatıyorum o açıyo uyku tulumu şipariş ettim bakalım inşallah bir faydası olurda daha soğuklarda ıyı gelir bide grip aşı yaptırcakmısınız kızlar ben karar vermedim henüz

selam kızlar bebişlerin coğu üşütmüş çok geçmiş olsun diyorum bizdede durum aynı çok kötü öksürüyo ne yapıyosunuz sizler öksürüğü için ben henüz doktora götürmedim cumartesi gidicez ama korkuyorumda daha kötü olur mu diye benim kız geceleri nerdeyse hiç üstünü örtmüyo sürekli ben kapatıyorum o açıyo uyku tulumu şipariş ettim bakalım inşallah bir faydası olurda daha soğuklarda ıyı gelir bide grip aşı yaptırcakmısınız kızlar ben karar vermedim henüz

canım ben dün götürdüm balgam sökücü ve burun spray'i verdi ateş olursa öksürüğü artarsa getir dedi sesi de kısıldı kızımın
belki yarın tekrar götürürüm oğlum da hasta canım çok sıkılıyo biri susuyo biri öksürüyo gece biz de üstümüzü çok açıyoruz
grip aşısına gelince de ben yaptırmiicam doktorumun tavsiyesi üzerine bak daha yeni yatırmıştım yine uyandı ben kaçar

canım ben dün götürdüm balgam sökücü ve burun spray'i verdi ateş olursa öksürüğü artarsa getir dedi sesi de kısıldı kızımın
belki yarın tekrar götürürüm oğlum da hasta canım çok sıkılıyo biri susuyo biri öksürüyo gece biz de üstümüzü çok açıyoruz
grip aşısına gelince de ben yaptırmiicam doktorumun tavsiyesi üzerine bak daha yeni yatırmıştım yine uyandı ben kaçar

senin işin daha zormuş canım ikiside hasta çok geçmiş olsun bugunde beklicek daha kötüleşirse yarın bende götürürüm doktora artık

kesinlikle faydası var arkadsım benim kızımda üzerine hiçbir şey örttürmüyo uyku tulumu aldım rahatladım içine ince giydiriyorum terlemiyo hiç pamuklu zaten naylon olsa terletir heralde ilk 2 gün biraz sinir oluyolar ama yapcak başka bişey yokk:)grip aşısı yaptırmayı düşünmüyorum bu arada

Back