2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

hepinize merhaba...umarım unutulmamışızdır
sedacım mete sevdimi tavuklu şehriye çorbasını?

seni unutmak mümkünmü fatmaaa :) bende geldim

afiyet olsun mete me :)

iyi seyirler makbulecim...

canım dişten olabilir dentinox sürmeyi denedin mi? belin için geçmiş olsun bu bebişler hepimizde biraz bel ağrısı yaptı maalesef kuznimde olmuştu egzeriz yapıyodu beli için ona iyi gelmişti egzerizler tabii vakitte ayrı bir problem..

herkes çok zararlı olduğunu söylüyo ama arkadaşım var hemşire 3 çocuğunuda tv önünde büyütmüş 1. çocukta açmasan bile 2.de mecbur açıyosun 2 siyle başa çıkamazsın diyordu maalesef bende bazen açıyorum

bu arada ikonlarrrrr özlemişim :)

Kızlar,
Benim oğlum sebze yemiyor. Sadece ara sıra keyfi gelirse bir kaç kaşık tarhana çorbası yedirebiliyorum. Bildiğiniz değişik tarifler var mı?

Benim oğluşum da Disney Junior'ı çok seviyor. Yemeklerini televizyon karşısında yemiyor ama oyun oynarken ara sıra televizyon izliyor. İzlerken çok mutlu oluyor ne yapayım.

yaa kızlar dün akşam yoğurt mayaalamayı unutmuşum

şimdi mayaladım akşama yetişmez dimi 7 gibi falan yiyebilirmi tutarmı acep yoksa ancak yarınamı

akşam brokoli pişirmek istiyorum meteye nasıl yapabilirim bi fikri olan varmı böyle havuçlu falanmı bize bişirdiğimiz gibimi pişirsem nasıl yapsam

kızlar ben sabahları kahvaltıda tuzsuz peynir,yumurta sarısı,dömates rendesi,tuzsuz zeytini küçük parcalar halinde bunları ayrı ayrı veriyorum bebe bisküvisini ıhlamurla ıstalıyorum içine pekmez koyuyorum bide küçük biberonda 30 ml ıhlamur içiriyorum siz hergün farklı farklı mı kahvaltı hazırlıyosunuz?ben hep böle veriyorum yeni yeni ceviz ekliyorum

normal mmayalamayla 3- 4 saatte oluyo diyolar ama ben fırında mayalıyorum en za 12 16 saat bekletiyorum

bende aynı menüyü veriyorum cevizi artık verme dedi doktor bana kilosu iyi fazladan kalori yükleme arada ver dedi

ben bazen melemen patatesli yumurta da yapıyorum ama haftada 1 er kere falan

bende bugün aynı şeyi düşündüm acaba başka ne verebilirim falan diye ama bizde kahvaltılarda aynı şeyi yiyoruz...yani kahvaltı dediğin budur dimi

hee bide meyve püresini veriyorum kahvaltı öğününde bi gün elma bi gün armut falan kahvaltıda verdiysem öğlen meyve vermiyorum tek bazen yemşyo kahvaltıyla iyi yiyooo arada kaynıyo

slm bayanlar zeyneple uyku savaşından yoruldum bugun aglaya aglaya uyuyo illa :-(( sabh kalktıgımdan beri onla ugraşıyorum günü yarıladım şimdi de yorgunluktan hiç bişi yapmaya halim yok offf bu kısır döngüyü 1.5 aydır yaşıyorum

makbule marketlerdew hazır patlamış mısırlar var ya aynıııı evde yapmışsın gibii varsa yakında bi bakkal al ne uğraşıcan :)))

biliyorum canım da eşim çıkmaz öle ekmek gazete almaya felan neyse dün ben alayım çok çekti canım dedim gitti aldı saolsun bu arada uyduruk bi film izledik "nasıl düşman edinilir" gibi bişiydi ing alt yazılı çatpat olan ingilizcemle sırf film izlemek için izledik süper ing.li ODTÜ lü eşim filmlerin altyazısını indirmez de bende ugraşmasını istemedim

iyi geceler annişler bebişleri

dunden beri emekliyoruz ve 2 incinin ucu göründüü.
kilomuz biraz geriden gidiyordu 7800 olmusuz:)

adet mayıs ayından beri oluyorum düzenli bi şeklde

hayırlı olsun canım maşallah

canım benim sancım belden vurmuştu hala dogum sancısı gibi belim agrıyo bide emzirmekten sırtım pilates tavsiye ederim yapıyodum çok ii gelmişti ebru şallıyla bende ara verdim berbat belim ve sırtım

Foruma yeni katıldım. Herkese merhaba...

hoşgeldin canımm

kızlar tv nin zararlı oldugunu 2 yaşına kadar izletilmemeli algıyı ve dil gelişimin azaltıyo bunları biliyoruz ben hiç izletmedim eşim açınca da kızdım hep ama bu aralar bana sardıgından ne wcye gidebiliyorum ne yemek yiyebiliyrum mecbur açmaya başladım 3-5 dak o da şansıma ya kayu ya pepe yada sid ile bilim oluyo
ben yemek yerken ne tv ne de eline oyuncak verdim eşim oyunlar ederek felan yediriyo ona da karşı geldim oyunla yemeği ayırsın die çok şükür aramıyo bişi bazen 2 kaşık yiyo sıkılıyo bende yedirmiyorum .tv izlerken çocuk ne yediğinin farkında deil buda ilerisi için önemli die düşünüyorum

aynen arkadasım bende senin gibi düşünüyorum kahvaltı dediğin budur bizde hergün bunları yiyoruzbende bazen ıhlamur yerine meyve koyuyorum bisküviye.sen kac tane bisküvi veriyorsun, cevizi nasıl veriyordun,bi de paatesli yumurtayı nasıl yapıyosun arkadsım? amaaaaaannnnnnnnnn ne kadar cok soru sordumm

makbulee olsun izlemişsin bi kesintisiz film keyfi yapmışsın ya ne olduğu önemli değil boşver

ben cevizi iyice dövüp pekmezle karıştırıp veriyodum dopink oluyodu ahahah

patatesi rendenin en ince hatta yıldız yeriyle rendele suyu çıkıyo zaten

suyla onu bi güzel haşla sonra yumurtanın sarısını kat karıştır üstünede peynir ekle karıştır böyle kuymak gibi oluyo uzuyoo yumuşak bi kıvam alıyo sonra afiyetle yedir sağolsun arzuh arkadaşımızdan öğrenmiştim bende bu tarifiii

canım yogurt yetişmez babymix verirsin artık
brokoli havuçu haşla ez ver canım biraz zeytin yagı katarsın

domates,tahin,tuzsuz zeytin,haşlanmış patates,ceviz bunları 1er yada 2şer peynir ve yumurtaya ekliyorum bigün 60lık devam sütüyle diger gün ıhlamurla ekmeği ısalatark veriyorum pekmezi de kahvaltıdan önce veriyorum canım sedanın dediği gibi arada menemen ve patatesli yumurta yapıyorum mesela bugun menemen yaptım yanında ıhlamuru sulugun akoydum verdim koca bi kase yedi kuzum

ooohhh masallah ona afiyet olsunnn menemenin tarifini senden calabilir miyiz? kendimize yaptığımız gibi değil heralde dimi:18:

Brokoli Çorbası...

1 patates
1 soğan
1 bardak süt
1 çorba kaşığı un
brokoli
yağ, tuz

Brokoli, soğan, patates haşlanır. Suyu süzülerek saklanır. Sebzeler blenderdan geçirilir. Süt ve un karıştırılır ve bu karışım eklenir. Bir miktar sebze suyu eklenerek çorba 10 dakika pişirilir. Çorbanın kıvamı su eklenerek ayarlanır.

1 adet küçük patatescorba
4-5 dal brokoli
1 çay kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı et suyu veya su
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup küçük küçük doğrayın,brokolilerinizi iyice yıkadıktan sonra küçük çiçekler haline getirin (yani ortadan kesin).Bir tencereye bu malzemelerimizi ,yağı ve et suyunu da ilave ettikten sonra orta hararetli ocakta pişmeye bırakın.Patatesler yumuşayınca ocaktan alın.Blendırdan geçirin.
Bebeğinizde gaz sorunu varsa içine bir tutam yaş veya kuru nane koyun.

BROKOLİ ÇORBASI
Brokolileri suda haşlayın. Sıvı yağda soğan ve unu kavurun. Sonra haşlanmış brokoli suyundan azar azar unla soğana koyarak ikisini karıştırın. Karışımı blendırdan geçirin ve tuzunu ekleyerek tekrar bir taşım kaynatın. İşte size çok güzel ve cok besleyici bir çorba.

1 orta domatesi rendeleyip 1 çay kaşıgı tereyagıyla pişiriyorum içine kibrit kutusu kadar peynir yada kaşar rendeliyorum eriyince 1 yumurtanın sarısını katıryorum karıştırıp pişince alıyorum ekmekle yada kaşıkla yedirebilirsin canım

ben arada menemen felan vermişliğim var haşlanmış patates (kabızlık sorununuz yoksa )zeytin hiç vermedim çok övmediler ya onu şu var içinde bu var diye o bakımdan olabilir..milupanın 8 tahıllı mı ne ballı bişey işte adı kahvaltısı var ondan da veriyorum bazen aslında ben değilde babası yalnızken veriyor ..
brokoliyi anlatacaktım ama sen sonradan bulmuşsun zaten :))
Kızlar,
Benim oğlum sebze yemiyor. Sadece ara sıra keyfi gelirse bir kaç kaşık tarhana çorbası yedirebiliyorum. Bildiğiniz değişik tarifler var mı?
sebzeye biber ,patates de dahil mi ? ıspanağı sevmiyordu benim kızım kıymalı ve erişteli verdim (ağır belki biraz ama)yedi ..sindirmesi zor oldu sanırım ama ( kırmızı biber tatlı geliyor yemekleri tatlandırıyor güzel oluyor tavsiye ederim..

Havuç,patates, kabak, pirinç haşlıyorum. Blender'dan geçiriyorum yemiyor. Buna bazen kırmızı mercimek de ekliyorum.Ama sevemedi bir türlü. Ayrıca öğle saatinde yoğurt mayaladıysan akşam saat 7'de hazır olur. Bence rahatlıkla yedirebilirsin. Biz kahvaltıda bebelac'ın tahıllı kahvaltı mamasının içine yumurta sarısı, tuzsuz peynir, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz bazen de biraz muz eklenmiş karışımı yiyoruz. Benim oğlum severek yiyor. Önceden devam sütüne bebe biküvsi ekliyordum. Ancak bebe bisküvisinin çok şekerli ve yağlı olduğunu öğrendiğimden beri bisküviyi bıraktım.

canım bende bebe püskevitini bıraktım ama hipp in bebe püskeviti var ondan veriyorum yüksek ısıda fırınlanmadığı için ve şeker katkısı min. olduğu için veriyorum... dene istersen.. bende dilekcim den öörenmiştim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…