• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

bomba gibiyiz sizleri sormalı hiç görünmüyosunuz anladığım kadarıyla facetesiniz ama bi bulamadım sizi yaa manik mtk falan:( beni de alın şu faceeeee:):):)

Doktoru "sıkma canını" dedi, "fazla uzamıştı zaten sürekli uzamayabilir" dedi ama sanki beni rahatlatmak için söylemiş gibiydi :((( İnş.bu ay uzar
Nazar değdi kızıma :(((

deneyip yazıcam canım ama ben bugun reglı oldum acaba ılacı ıcersem kesermı benı?
İmp, bilmiyorum ki canım adeti keser mi? Zannetmem yaa, reflü ilacı ya adete öyle bi etkisi yoktur. Bu hipp bisküvi marketlerde satılıyor mu?

sabahları kahvaltı+mama 120cc
öğlenleri meyve +mama 120cc
ikindide çorba +mama 120cc
akşam üstü yoğurt
saat 9-10 gibi kaşıkmaması +mama 120 cc
gece 3 gibi mama 90 cc
sabah 7 gibi mama 60 cc içiyo bizim beslenmemiz aşağı yukarı böyle kızlar hepsini günlük yapıyorum ben

doktora danış canım bu durumu.önemli olabilir

sabahları kahvaltı+mama 120cc
öğlenleri meyve +mama 120cc
ikindide çorba +mama 120cc
akşam üstü yoğurt
saat 9-10 gibi kaşıkmaması +mama 120 cc
gece 3 gibi mama 90 cc
sabah 7 gibi mama 60 cc içiyo bizim beslenmemiz aşağı yukarı böyle kızlar hepsini günlük yapıyorum ben

Maşallahh :) Bebişinizin gelişimi de güzel olur inş. Uyku probleminz var mı bizim bebek uykuya dalamıyor bir türlü... Sallayarak uyutabiliyorum ancak ve bu durum epeyyorucu oluyo :)))

ben hippin organik bebe bisküvisini kullanıyorum tvsiye ederim

deneyip yazıcam canım ama ben bugun reglı oldum acaba ılacı ıcersem kesermı benı?

bu devam sutu dedıgınız sey formul mama degılmı??

Teşekkür ederim arkadaşım.Ya ben de ek gıdaya geçtiğimden bu yana biraz huzursuzum.6 ay sadece anne sütü verdim.Bebeğimin kilosu maşşallah oldukça iyi.Sabah anne sütünün içine bebe bisküvisi,pekmez,azcık yumurta sarısı,biraz yağlı peynir,çok az zeytin yağı karıştırıp veriyorum.Öğlen sebze çorbası.İkindi biraz meyve püresi veriyorum.Akşamda yatmadan önce 100 cc kadar yoğurt veriyorum sonra emip uyuyo.Sabaha kadar durmadan emip uyuyo.Gündüz de emzirmeye çalışıyorum ama gündüz pek emmiyo.ya çok tedirginim emmeyi bırakmasından korkuyorum.Devam sütü falan hiç kullanmadım.Sizce yeterlimi verdiğim besinler?

bebeğinin kjşlosu nekadar canım? benimkine son zamanlar sütüm yetmiyodu, mamayıda kabul etmedi her ay bir kilo alan çocuk 2 aydır hiç kilo almadı :( 6700 kızım, millet soruyo 3-4 aylık mı diye sinir oluyorum. Canım herkese tavsiye ediyorum bebelacın organik meyve sebze püreleri, muzlu muhallebisi var. milupanın sebzeli tavuk çorbası var. Ben onlardan vermeye çalışıyorum, hem çok faydalı hem bebişim benim yaptğm şeylere oranla onları daha fazla seviyo hem de pratik. Sanırım bebişlerin hepsi 6 ayı geçince emmeyi azaltmış , doğal demek ki. Boşa endişelenme canım, hepimizin ki ölee.

bebeğinin kjşlosu nekadar canım? benimkine son zamanlar sütüm yetmiyodu, mamayıda kabul etmedi her ay bir kilo alan çocuk 2 aydır hiç kilo almadı :( 6700 kızım, millet soruyo 3-4 aylık mı diye sinir oluyorum. Canım herkese tavsiye ediyorum bebelacın organik meyve sebze püreleri, muzlu muhallebisi var. milupanın sebzeli tavuk çorbası var. Ben onlardan vermeye çalışıyorum, hem çok faydalı hem bebişim benim yaptğm şeylere oranla onları daha fazla seviyo hem de pratik. Sanırım bebişlerin hepsi 6 ayı geçince emmeyi azaltmış , doğal demek ki. Boşa endişelenme canım, hepimizin ki ölee.

Bende Mavi_Gri'ye katılıyorum bizimkide bu ay çok az aldı...Bide eskiye oranla çok hareketlendiler ya onun da etkisi vardır. emeklemeye başladı mı bebişler

herkese selam...

kızlar devam mamalarını emzirdiğiniz halde mi veriyorsunuz,ben çok yoğun çalışıyorum sizleri çok iyi takip edemiyorum paylaşımlarınızı,banada akıl verin lütfen,ben çalıştığım için günlük sütümü sağıp bırakıyorum, öğlen sebze çorbası içiyor meyve püresi sevmiyor bu meyve fileleri var onlara meyve koyup veriyor babannesi,onu emdiği için posası kalıyor sadece tavsiye ederim:) ama ek gıda konusunda geridemi kaldım sizleri okuyunca anlamadım ahh ahh kensim baksm kuzuma herşeyi dener yedirirdim,akşam bendemi devam sütü versem bilemedim aklım karıştı sizi okuyunca:))bide yoğurt yediremiyorum yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz benimki olmuyor,hepiniz sevgiyle kalın....

Canım devam sütü anne sütünün yetmediği yerde telafi amaçlı kullanılıyo. Bizim sütümüz yetersiz geldiği için devam sütüne yöneliyoruz. 6 aya kadar göğüslerim sürekli süt dolup sertleşirdi, akardı şimdi geceleri bile dolmuyo bu yüzden anne sütüne en yakın gıda olduğundan devam sütü kullanıyoruz. eğer sütün hala bolsa ve günde 4- 5 kez 100 ml lik süt alabiliyosa bebeğin devam sütüne gerek yok canım. Benimde iznim bitti ve eylülde çalışmaya başlıyorum. Çalışan anneler için bebelacın kavanoz mamaları harika. Hem organik, hem lezzetli hem fiyat olarak uygun. Ben hergün bebelacın karışık meyve püresinden, muzlu muhallebisinden bazende sütlacından vermeye çalışıyorum. Bİrde milupanın sebzeli tavuk çorbası var, içeriği harika. Al onlardan, ver kayınvalidene bi sağdığın sütünden versin, 1 saat geçince çorba, 2 saat sonra süt, 1saat sonra meyve, 1-2 saat sonra sütünü, 1 saat sonra muhallebi versin. Sende gönül rahatlığıyla çalışmana bak :3:

Hmm Ok. Teşekkür ederim,:16:
Bir de birşey sormak istiyorum ben yeniyim de acemilik çekiyorum forum mevzuunda:)))
Kızım 4.ayından beri uzamıyo bu durum canımı çok sıkıyo bu tip sorunu olan anneler var mı Şuan 68 cm boyu

Nesliche canım kızının boyu güzelmiş, benimkide 69 cm .Endişelenicek bişi yok, bebişlerimizi en doğal sağlıklı ve çeşitli gıdalarla beslemeye devam:16: tabi mümkün olduğuncada anne sütü.

canım ben ıkı haftadır sagmayı bıraktım ısyerım artık musaıt degıl maalesef son zamanlar oglum emmeyı ıyıce bırakmıstı bende sagamayınca heptn gıttı artık gecelerı bıle dolmuyor dıyebılırım zaten cok cok oldugu zaman bıle sabah 8-5 arası max.220cc cıkardı:(

ben bugun reglı oldum ama dra gıttgımde emzırdıgın surece olmayabılırsın genelde boyle olur demıstı emzırme bıttı reglı basladı ama cok rahatlıycagımı bırden karnımın gıdcegnı fılan dusunmustum ole bısey yok sanırsam hala 6 kg ve koca gobegımle basbasayım:83:

Ayy adetle gider dedilerdi gitmiyomuymuş göbişler:2: Benim adet daha yok, ben bugün pilatese başladım kızlar. Ya benim doğumdan sonra göbişim daha azdı iyice saldım herhalde kendimi kocaman oldu :17: Ebru şallının selülit savar dvdsini indirdim, lastikle top aldım selülitlerle savaşıma başlıyorum :21: Doğumdan önce 38 olan etek bedenim 42ye çıktı, siz düşünün artık :43: Armudun hası oldum, ama budefa çok kararlıyım, gündüz bıdık rahat vermezse gece uyuduğunda yapıcam yine yapıcam. Hareketleri beğendim iyi gelicek gibi göbişlerden başka türlü kurtulamayız kızlar:20:

Maşallahh :) Bebişinizin gelişimi de güzel olur inş. Uyku probleminz var mı bizim bebek uykuya dalamıyor bir türlü... Sallayarak uyutabiliyorum ancak ve bu durum epeyyorucu oluyo :)))

uyuturken bende problem yaşıyorum canım biraz zor dalıyo bazen yarım saatte uyanıyo bazen 4 saat deliksiz uyuyo sanırım senin boyla ilgili sorun yapmıştın ama biz sizden daha kısayız 62 cm sizin normal bence

Ayy adetle gider dedilerdi gitmiyomuymuş göbişler:2: Benim adet daha yok, ben bugün pilatese başladım kızlar. Ya benim doğumdan sonra göbişim daha azdı iyice saldım herhalde kendimi kocaman oldu :17: Ebru şallının selülit savar dvdsini indirdim, lastikle top aldım selülitlerle savaşıma başlıyorum :21: Doğumdan önce 38 olan etek bedenim 42ye çıktı, siz düşünün artık :43: Armudun hası oldum, ama budefa çok kararlıyım, gündüz bıdık rahat vermezse gece uyuduğunda yapıcam yine yapıcam. Hareketleri beğendim iyi gelicek gibi göbişlerden başka türlü kurtulamayız kızlar:20:

en erken adet ben oldum sanırım burda 45. gün ve hala göbek var o kadar kilom yok aslında oldukça sıskayım ama doğumdan sonra armut göbekli oldum ama seviyorum ben

en erken adet ben oldum sanırım burda 45. gün ve hala göbek var o kadar kilom yok aslında oldukça sıskayım ama doğumdan sonra armut göbekli oldum ama seviyorum ben

Bende de pek kilo kalmadı ama baya genişledim düzelirmi bilmem zaten 9,5 kilo almıştım hamilelikte göbek de eskiye nazaran var tabi ama yine de can sıkmıyo :):46::46:

slm kıslar bebişleriniz ve siz nasılsınız?ev yerleştiriyorum onun için uzun süredir int giremiyorum.kıslar yoğurt mayalama konusunda pek bi beceriksiz oldugum için yoğurt mayalama makinası almayı düşünüyrdum,gecen int gezerken ilginç bir yöntem okudum sizlerle paylasmak istedim.kıslar sütü ısıtıyoruz vs vs hani serce parmagımız 7 sn içinde durunca yanmıyacak seviyeye getiriyoruz ya sütü yoğurt mayasını da koyduktan sonra cam kavanozda(ben mama kavanozunu kullanıyorum) şisenin agzını kapatmadan fırına koyuyoruz(soğuk fırına) en az 18 saat bekliyecekmiş sonuc harikaaaaaaaaaaaaaaaaa:74: bizzat denedim cok ta güzel tadı var

:18: yazmayı unutmusum kıslar kavanozu sarıp sarmalamak ve fırının kapağını acmak yokkkkkkk :45:

uyuturken bende problem yaşıyorum canım biraz zor dalıyo bazen yarım saatte uyanıyo bazen 4 saat deliksiz uyuyo sanırım senin boyla ilgili sorun yapmıştın ama biz sizden daha kısayız 62 cm sizin normal bence

aynen bende de aynı sorun var ağustosun ilk haftası adet oldum ancak kısa sürdü ve az oldu. he gören göbekten dolayı hamilemisin diyo artık sıkıldım cevaplamaktan ve giyinmekte ayrı problem harekette başladım bakalım hayırlısı herkes emmeklesin yürüsün peşinde koşturmaktan zayıflarsın bişey kalmaz diyo bakalım görcez

Teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için . Oğlum şu anda 10 kilo boyu da 70 cm di en son.

günaydın hanımlar

bir kahvaktı meydan muharebeside böylelikle bitti

bu sabah kahvaltıda bulamaç yapmadım hepsini ayrı ayrı verdim biraz elimle biraz kaşıkla
yumurtayı rahat yedi sevdide peynir biraz zor geldi yutarken öğürdü bir iiki kere takılır gibi oldu ama onuda yedi.sanırım peynir kuru geldi labne alayım ben en iyisi.labne tuzsuz dimi kızlar direk veriyonuz
bebe bisküvisini şeftaliyle ısladım onuda yedi

zar zor döke saça olsada herzamankinden fazla yedi valla

ama ben resmen savaştan çıkmış gibiyimm kollarım ağrıyoo

günaydın hanımlar

bir kahvaktı meydan muharebeside böylelikle bitti

bu sabah kahvaltıda bulamaç yapmadım hepsini ayrı ayrı verdim biraz elimle biraz kaşıkla
yumurtayı rahat yedi sevdide peynir biraz zor geldi yutarken öğürdü bir iiki kere takılır gibi oldu ama onuda yedi.sanırım peynir kuru geldi labne alayım ben en iyisi.labne tuzsuz dimi kızlar direk veriyonuz
bebe bisküvisini şeftaliyle ısladım onuda yedi

zar zor döke saça olsada herzamankinden fazla yedi valla

ama ben resmen savaştan çıkmış gibiyimm kollarım ağrıyoo

al benden de o kadar...:1:
canım labne verme bence bizim dr labnede katkı maddesi daha fazla,normal beyaz peynirin tuzunu al öyle ver dedi
eğer zorlanıyorsa daha yumuşak bi peynir seçebilirsin canım
ne kadar az katkı maddesi o kadar çok sağlık :21:

Back