• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm kıslar bebişleriniz ve siz nasılsınız?ev yerleştiriyorum onun için uzun süredir int giremiyorum.kıslar yoğurt mayalama konusunda pek bi beceriksiz oldugum için yoğurt mayalama makinası almayı düşünüyrdum,gecen int gezerken ilginç bir yöntem okudum sizlerle paylasmak istedim.kıslar sütü ısıtıyoruz vs vs hani serce parmagımız 7 sn içinde durunca yanmıyacak seviyeye getiriyoruz ya sütü yoğurt mayasını da koyduktan sonra cam kavanozda(ben mama kavanozunu kullanıyorum) şisenin agzını kapatmadan fırına koyuyoruz(soğuk fırına) en az 18 saat bekliyecekmiş sonuc harikaaaaaaaaaaaaaaaaa:74: bizzat denedim cok ta güzel tadı var

Son düzenleme:
sabah önce kahvaltı(10-11) ediyor 1 saat sona devam sütü(12-13)
2 gibi az çorba canı isterse bi süre sonra çorba(günlük yapmaya çalışıyorum)
akşamüstü yogurt yada meyve
gecede gece maması içiyo biberonla

günlük çorba yapmak çok zor, azıcık sebzeyle yaptım bugün, ondan bile 2 kase çıktı.
bir de ben yalnız bakıyorum bebişime, onu içerde bırakıp sürekli çorba yapamam, ağlar.
nasıl olcak bilmiyorum...
hem çorbayı, hem yoğurdu hem de muhallebiyi günlük yapmak gerekiyormuş. ama ben sadece muhallebisini günlük yapıyorum. yoğurdu 3 gün veriyorum. çorbayı da 2 gün vermeyi düşünüyorum
sizce??

günlük çorba yapmak çok zor, azıcık sebzeyle yaptım bugün, ondan bile 2 kase çıktı.
bir de ben yalnız bakıyorum bebişime, onu içerde bırakıp sürekli çorba yapamam, ağlar.
nasıl olcak bilmiyorum...
hem çorbayı, hem yoğurdu hem de muhallebiyi günlük yapmak gerekiyormuş. ama ben sadece muhallebisini günlük yapıyorum. yoğurdu 3 gün veriyorum. çorbayı da 2 gün vermeyi düşünüyorum
sizce??

ben çorbayı 2 günlük yapıyorum çorbayı yaptıktan sonra sıcakken küçük kavonozlara koyup ters çevirip soğutup dolaba koyarsan 2 gfünde 3 günde kullanıorsın bişi olmaz konserve mantığıyla

yoğurtlarıda küçük kavonozlarda mayalıyorum 3-4 gün giyoo sorun olmuyoo kapağını açmadığın müddetçe bişi olmaz hani küçük hazır mama kavanozları varya ben onlara koyuyorum

slm arkadaşlar ben de uzun bir aradan sonra tekrar aranıza katılıyorum.Uzun bir süre gaz sancılarıyla uğraştık.Çok şükür oğluşum düzenini oluşturmaya başladı.Yeni yeni ek gıdaya başladık..Ek gıdaya geçince bebişlerinizin emmesi nasıl?Hepiniz devam sütü veriyormusunuz?

bende emziriyorum

sabah kahvaltıdan önce emiyo emmezse zaten yemiyo yarım saat sonra falan kahvaltısını ediyo

uyurken hep emiyo emerek uyuyo

ama akşam son gece uykusundan önce devam sütü içiyo yoksa 2 saatte bir uyanıyo emerse.gerçi yine uyanıyo ama en azından 5 kez uyanmıyo :)

gece uyanma sorunumuz çok yok allahtan dun gece hiç kalkmadı. ben uyanınca mama veriyorum uykuy devam etsn die aç uyumasın.ama normalde 1 kez kalkıor

gece uyanma sorunumuz çok yok allahtan dun gece hiç kalkmadı. ben uyanınca mama veriyorum uykuy devam etsn die aç uyumasın.ama normalde 1 kez kalkıor

mete uyandımı emziriyorum ben.önceden uyanmazdı ama dişti sıcaktı ataktı derken düzende gitti uykuda...

geçen 1 saatte bir ağlayarak uyandı mesela o diştenmiş bi kaç gün sonra dişleri çıktı

ondan önce sıcaktan uyuyamıyodu

yani habire bişiler uykumuza engel :))

Melodim1, imp mama ismi, ıvır zıvır yazıyoruz, herhalde ilaç ismi yazmakta yasak değildir :9: Süt yapan ilacın adı motilium ama dedim ya kızlar en güzeli doğal olan. Ülkerin malt içeceği var alkolsüz, maltana ondan hergün kullanmıştım o iyi gelmişti, sütüm bollaşmıştı. Bu ilacı da sütüm bollaşsın diye değil tamamen kesilmesin diye kullanıyorum, malt içeceği bulana kadar yani.
Dillerim_lal, bnr_yrn demir ilacı konusunda korkunuzu anlıyorum da ebe dokuz aylık olduğunda bünyesi kuvvetlenmiş olur, bu kadar yan etkisi olmaz dedi. Yine de siz bilirsiniz, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Şu doktorları anlamıyorum, kaç tane doğru var??? Hepsi tıp eğitimi alıyo ama hep birbirinden farklı yorumlar getirip insanın kafasını allak bullak ediyolar. Napim şimdi ben, demir ilacı versem hem kabız oluyo, hem iştahı kapanıyo yavrumun vermesem doktorlarımız mutlaka ver dedi filan diyo arkadaşlar... ufff :50:
Ya ben kuzumun iştahsızlığına dayanamıyorum o yemedi mi çok moralim bozuluyo, sizde de oluyo mu iştahsızlık, yoksa başka bişiden kaynaklandı da ben mi demir ilacıyla ilişkilendiriyorum acaba?

arkadasım cok tesekkurler ılac ısmı ıcın benım oglusum dogdugundan berı emmedı benı buyuzden hep takvıyelerle sagarak gıttık bugune kadar ama suan bıttı maalesef oglumda yenı yenı emmeye basladı aklı basına yenı gelıyor bu yuzden bende sutu arttırmasya calısıyorum ıns bendede ıse yara bu ılac daha once metpamıd dıye bulantı ılacı kullandım herkeste arttırıyormus bende ıse yaramamıstı bu ılac belkı ıse yarar bu arada demır damlasını benım oglum 5.aydan berı kullanıyor ama cok sorunlu ılacı daha uzaktan gorunce kıtlıyor dudaklarını ama haklı garıbım oyle kotu kokuyorkı

bende emziriyorum

sabah kahvaltıdan önce emiyo emmezse zaten yemiyo yarım saat sonra falan kahvaltısını ediyo

uyurken hep emiyo emerek uyuyo

ama akşam son gece uykusundan önce devam sütü içiyo yoksa 2 saatte bir uyanıyo emerse.gerçi yine uyanıyo ama en azından 5 kez uyanmıyo :)

ya benim oğlum 6-7 kere uyanıyo gece emmek için yatmadan önce devam sütü mü içirsem gece helak oluyorum bi sağ meme bi sol meme :31:göçtüm resmen.hangi marka devam sütünü seviyo mete...:39:

slm arkadaşlar ben de uzun bir aradan sonra tekrar aranıza katılıyorum.Uzun bir süre gaz sancılarıyla uğraştık.Çok şükür oğluşum düzenini oluşturmaya başladı.Yeni yeni ek gıdaya başladık..Ek gıdaya geçince bebişlerinizin emmesi nasıl?Hepiniz devam sütü veriyormusunuz?

Hoşgeldin bag :3: Benim kzım ek gıdaya geçince emmeyi bıraktı zaten sütüm doyurmuyodu son zamanlarda herhalde yavrumun karnı doyunca neye yönelmesi gerektiğini anladı. Napim üzülüyorum emziremediğim için ama napim bunada şükür, en azından 6 ayı dolduruncaya kadar emdi. Sabah uyanınca 100 ml devam sütünün içine 3 çay kaşığı bebe bisküvisi katıp veriyorum, 10 gibi bidaha öyle yapıyorum. Öğlen sebzeli tavuk var kavanoz maması milupanın organikmiş, biraz ondan. Sonra 3 gibi yine sabahki sütten. 5 te bebelacın muzlu muhallebisi, 7 de gece maması 2 kaşık ancak, gecede bidaha devam sütü. demir ilacını kestiğimden beri bebişimin iştahı düzelmeye başladı çok şükür.

ya benim oğlum 6-7 kere uyanıyo gece emmek için yatmadan önce devam sütü mü içirsem gece helak oluyorum bi sağ meme bi sol meme :31:göçtüm resmen.hangi marka devam sütünü seviyo mete...:39:

Canım aynı durumdaydım , beni emerken gecede 4-5 kez uyanan kızım ek gıda, devam sütü filan verince 2 kez uyanmaya başladı. Milupanın devam sütünü içine bebe bisküvisi katarak veriyorum. Bebelacın devam sütünü kullanan var mı, ona ne dersiniz? Birde bebe bisküvisi zararlı diye duydum şimdide siz veriyomusunuz?

atnickli. bicket takvim yardımlarınız için teşekkürler:3:
imp canım dediğim ilacı 3 gündür kullanıyorum, hayal kırıklığına ugradım :5: işe yaramadı bende, bir de sen deneyip yaz olur mu? Yine söylüyorum malt içeceği kullan çok iyi geliyo hem doğal.

Canım aynı durumdaydım , beni emerken gecede 4-5 kez uyanan kızım ek gıda, devam sütü filan verince 2 kez uyanmaya başladı. Milupanın devam sütünü içine bebe bisküvisi katarak veriyorum. Bebelacın devam sütünü kullanan var mı, ona ne dersiniz? Birde bebe bisküvisi zararlı diye duydum şimdide siz veriyomusunuz?

ben doğumdan beri bebelac kullanıyoum suan 2 ye geçtk.memnunum ben yanii

Eos canım kalite olarak da iyidir değil mi? Kavanoz mamalarını sevdik bebelacın hem organik, hem fiyatı daha uygun hem lezzetli. Bebelacın devam sütüyle ilgili doktoruna danışan var mı kızlar. Kavanoz mamalarında şunu gördüm, 2 markada organik meyveyi doldurmuş kavanoza, biri 3 lira diğeri 1 lira.Marka adına boşuna para vermeyelim, içerik ve kalite önemli olan. :Devam sütüde iyiyse bebelaca geçicem.

bebelac ve diğer mamaların içerikli aynı.okudum birebir aynısı.
ben memnunum. ama kavanoz maması almadım hiç. meyve püreside kendim yapıyorum zaten.bebelacın 2 numarası pişirilen maması(ballı pirinçli) gece mamasını kullanıyorum.

Back