• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Canım aynı durumdaydım , beni emerken gecede 4-5 kez uyanan kızım ek gıda, devam sütü filan verince 2 kez uyanmaya başladı. Milupanın devam sütünü içine bebe bisküvisi katarak veriyorum. Bebelacın devam sütünü kullanan var mı, ona ne dersiniz? Birde bebe bisküvisi zararlı diye duydum şimdide siz veriyomusunuz?

ben hippin organik bebe bisküvisini kullanıyorum tvsiye ederim

atnickli. bicket takvim yardımlarınız için teşekkürler:3:
imp canım dediğim ilacı 3 gündür kullanıyorum, hayal kırıklığına ugradım :5: işe yaramadı bende, bir de sen deneyip yaz olur mu? Yine söylüyorum malt içeceği kullan çok iyi geliyo hem doğal.

deneyip yazıcam canım ama ben bugun reglı oldum acaba ılacı ıcersem kesermı benı?

ben doğumdan beri bebelac kullanıyoum suan 2 ye geçtk.memnunum ben yanii

bu devam sutu dedıgınız sey formul mama degılmı??

bebelac ve diğer mamaların içerikli aynı.okudum birebir aynısı.
ben memnunum. ama kavanoz maması almadım hiç. meyve püreside kendim yapıyorum zaten.bebelacın 2 numarası pişirilen maması(ballı pirinçli) gece mamasını kullanıyorum.

herkese selam...

kızlar devam mamalarını emzirdiğiniz halde mi veriyorsunuz,ben çok yoğun çalışıyorum sizleri çok iyi takip edemiyorum paylaşımlarınızı,banada akıl verin lütfen,ben çalıştığım için günlük sütümü sağıp bırakıyorum, öğlen sebze çorbası içiyor meyve püresi sevmiyor bu meyve fileleri var onlara meyve koyup veriyor babannesi,onu emdiği için posası kalıyor sadece tavsiye ederim:) ama ek gıda konusunda geridemi kaldım sizleri okuyunca anlamadım ahh ahh kensim baksm kuzuma herşeyi dener yedirirdim,akşam bendemi devam sütü versem bilemedim aklım karıştı sizi okuyunca:))bide yoğurt yediremiyorum yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz benimki olmuyor,hepiniz sevgiyle kalın....

ya benim oğlum 6-7 kere uyanıyo gece emmek için yatmadan önce devam sütü mü içirsem gece helak oluyorum bi sağ meme bi sol meme :31:göçtüm resmen.hangi marka devam sütünü seviyo mete...:39:

bende emziriyorum ama anne sütünün hazmı daha kolay biliyosunuz bide artık büyüdüler daha kolay acıkığ daha zor doyuyolar o yüzden gece yatmadan önce devam sütü veriyorum.yaklaşık 2 aydan uzun bir süreden beri.doktora sormuştum ver bişi olmaz dedi,.mete 8700 gr pirinç unumu vereyim devam sütümü demiştim devams ütü iyiidir dedi.sanırım oda kilıosundan dolayı

Canım aynı durumdaydım , beni emerken gecede 4-5 kez uyanan kızım ek gıda, devam sütü filan verince 2 kez uyanmaya başladı. Milupanın devam sütünü içine bebe bisküvisi katarak veriyorum. Bebelacın devam sütünü kullanan var mı, ona ne dersiniz? Birde bebe bisküvisi zararlı diye duydum şimdide siz veriyomusunuz?

ben bebelac kullanıyorum.aptamilde kullandım hipptee en çok bebelactan memnumum benimki hepsini içi gerçi ayırmadı.ama bebelacla aptamil aynı firma diye biliyorum
aptamil gaz yaptı ağır geldi bide 30 lira sadece akşamları içiyoruz ee 1 ay sonra kutuyu atıyoruz malum yazık oluyo hippte güzel ama onunda süresi 2 hafta ölçüleri farklı bide sanki benimkini çok doyurmadı gibime geldi.ama ondan internet sitesine girip iletişim kısmından ürün istemeyi seçip numune istemiştim 8 tane tek kullanımlık poşetlerde 2 numara devam sütü yolladılar.dışarı çıkarken çantama atıyorum çok rahat oluyo dışarda olduğumuzda içmesi gerekirse onu içiriyorum gerçi bitecek diye kullanmaya kıyamıyorum :) çantada yer kaplamıyo ya satsalarda alsak ama satılmyo :)
bebelactan memnunum

herkese selam...

kızlar devam mamalarını emzirdiğiniz halde mi veriyorsunuz,ben çok yoğun çalışıyorum sizleri çok iyi takip edemiyorum paylaşımlarınızı,banada akıl verin lütfen,ben çalıştığım için günlük sütümü sağıp bırakıyorum, öğlen sebze çorbası içiyor meyve püresi sevmiyor bu meyve fileleri var onlara meyve koyup veriyor babannesi,onu emdiği için posası kalıyor sadece tavsiye ederim:) ama ek gıda konusunda geridemi kaldım sizleri okuyunca anlamadım ahh ahh kensim baksm kuzuma herşeyi dener yedirirdim,akşam bendemi devam sütü versem bilemedim aklım karıştı sizi okuyunca:))bide yoğurt yediremiyorum yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz benimki olmuyor,hepiniz sevgiyle kalın....

yoğurt mayalama konusu geçmiş sayfalarda var çok ayrıntılı anlattı arkadaşlar ama kısaca yoğurdu mayaladıktan sonra kavanozu yada mayaladpüın kabı sıcak su dolu bi kaba oturtunca tutmaması gibi bi durum olmuyo canım

yemiyosa yoğurdu içine meyve karıştırıp vermeyi dene ben kayısı kurusunu kaynatıyorum süzgeçten geçiriyorum suyunu ve posasını yoğurda katuyorum hem yoğurt gaz yapmıyo hem çorba yüzünden katılaşan kakasını biraz rahatlatıyo kabız olmuyo hemde tadı güzel oluyo

bende emziriyorum ama anne sütünün hazmı daha kolay biliyosunuz bide artık büyüdüler daha kolay acıkığ daha zor doyuyolar o yüzden gece yatmadan önce devam sütü veriyorum.yaklaşık 2 aydan uzun bir süreden beri.doktora sormuştum ver bişi olmaz dedi,.mete 8700 gr pirinç unumu vereyim devam sütümü demiştim devams ütü iyiidir dedi.sanırım oda kilıosundan dolayı

ben bebelac kullanıyorum.aptamilde kullandım hipptee en çok bebelactan memnumum benimki hepsini içi gerçi ayırmadı.ama bebelacla aptamil aynı firma diye biliyorum
aptamil gaz yaptı ağır geldi bide 30 lira sadece akşamları içiyoruz ee 1 ay sonra kutuyu atıyoruz malum yazık oluyo hippte güzel ama onunda süresi 2 hafta ölçüleri farklı bide sanki benimkini çok doyurmadı gibime geldi.ama ondan internet sitesine girip iletişim kısmından ürün istemeyi seçip numune istemiştim 8 tane tek kullanımlık poşetlerde 2 numara devam sütü yolladılar.dışarı çıkarken çantama atıyorum çok rahat oluyo dışarda olduğumuzda içmesi gerekirse onu içiriyorum gerçi bitecek diye kullanmaya kıyamıyorum :) çantada yer kaplamıyo ya satsalarda alsak ama satılmyo :)
bebelactan memnunum

yoğurt mayalama konusu geçmiş sayfalarda var çok ayrıntılı anlattı arkadaşlar ama kısaca yoğurdu mayaladıktan sonra kavanozu yada mayaladpüın kabı sıcak su dolu bi kaba oturtunca tutmaması gibi bi durum olmuyo canım

yemiyosa yoğurdu içine meyve karıştırıp vermeyi dene ben kayısı kurusunu kaynatıyorum süzgeçten geçiriyorum suyunu ve posasını yoğurda katuyorum hem yoğurt gaz yapmıyo hem çorba yüzünden katılaşan kakasını biraz rahatlatıyo kabız olmuyo hemde tadı güzel oluyo
süper fikir teşekkür ediyorum canım.....akşam denicem:)

ben hippin organik bebe bisküvisini kullanıyorum tvsiye ederim

deneyip yazıcam canım ama ben bugun reglı oldum acaba ılacı ıcersem kesermı benı?

bu devam sutu dedıgınız sey formul mama degılmı??

bende bugün regl oldum,çok mutluyum::) bende tek göğsümü vermiyorum hiç,mastili oüzden hep sağıyorum diğerinide sadece gece veriyorum,kaç cc süt sağıyorsun birde kaç saatte oda önemli sütünün azalmaması için...

bende bugün regl oldum,çok mutluyum::) bende tek göğsümü vermiyorum hiç,mastili oüzden hep sağıyorum diğerinide sadece gece veriyorum,kaç cc süt sağıyorsun birde kaç saatte oda önemli sütünün azalmaması için...

Merhaba, Ne zaman regl iolmaya başladınız bende hala ses soluk yok da :) Merak ettim

Sevgiler,:49:

herkese selam...

ben emzirmiyorm bıraktı 4 aylıkken.verebilirsin cnm 6 aylık oldular artk. dun akşam mayaladım yogurt yarım kilodan azdı sütüm kaynattım el sıcaklığına dayanck gibi olunca içine 2 yemek kaşığı yogurt koydum. ve sardım 6 saat sona açtım dolaba koydum dinlensn die. tadını bilmiyorum ama artık kendimizede yogurt yapmayı düşünüyorum

bu arada mayısdan beri adet oluyorum ben

Son düzenleme:
ben emzirmiyorm bıraktı 4 aylıkken.verebilirsin cnm 6 aylık oldular artk. dun akşam mayaladım yogurt yarım kilodan azdı sütüm kaynattım el sıcaklığına dayanck gibi olunca içine 2 yemek kaşığı yogurt koydum. ve sardım 6 saat sona açtım dolaba koydum dinlensn die. tadını bilmiyorum ama artık kendimizede yogurt yapmayı düşün

Hmm Ok. Teşekkür ederim,:16:
Bir de birşey sormak istiyorum ben yeniyim de acemilik çekiyorum forum mevzuunda:)))
Kızım 4.ayından beri uzamıyo bu durum canımı çok sıkıyo bu tip sorunu olan anneler var mı Şuan 68 cm boyu

Hoşgeldin bag :3: Benim kzım ek gıdaya geçince emmeyi bıraktı zaten sütüm doyurmuyodu son zamanlarda herhalde yavrumun karnı doyunca neye yönelmesi gerektiğini anladı. Napim üzülüyorum emziremediğim için ama napim bunada şükür, en azından 6 ayı dolduruncaya kadar emdi. Sabah uyanınca 100 ml devam sütünün içine 3 çay kaşığı bebe bisküvisi katıp veriyorum, 10 gibi bidaha öyle yapıyorum. Öğlen sebzeli tavuk var kavanoz maması milupanın organikmiş, biraz ondan. Sonra 3 gibi yine sabahki sütten. 5 te bebelacın muzlu muhallebisi, 7 de gece maması 2 kaşık ancak, gecede bidaha devam sütü. demir ilacını kestiğimden beri bebişimin iştahı düzelmeye başladı çok şükür.

Teşekkür ederim arkadaşım.Ya ben de ek gıdaya geçtiğimden bu yana biraz huzursuzum.6 ay sadece anne sütü verdim.Bebeğimin kilosu maşşallah oldukça iyi.Sabah anne sütünün içine bebe bisküvisi,pekmez,azcık yumurta sarısı,biraz yağlı peynir,çok az zeytin yağı karıştırıp veriyorum.Öğlen sebze çorbası.İkindi biraz meyve püresi veriyorum.Akşamda yatmadan önce 100 cc kadar yoğurt veriyorum sonra emip uyuyo.Sabaha kadar durmadan emip uyuyo.Gündüz de emzirmeye çalışıyorum ama gündüz pek emmiyo.ya çok tedirginim emmeyi bırakmasından korkuyorum.Devam sütü falan hiç kullanmadım.Sizce yeterlimi verdiğim besinler?

ben emzirmiyorm bıraktı 4 aylıkken.verebilirsin cnm 6 aylık oldular artk. dun akşam mayaladım yogurt yarım kilodan azdı sütüm kaynattım el sıcaklığına dayanck gibi olunca içine 2 yemek kaşığı yogurt koydum. ve sardım 6 saat sona açtım dolaba koydum dinlensn die. tadını bilmiyorum ama artık kendimizede yogurt yapmayı düşünüyorum

2 kaşıkmı koyuyosunn ben 1 tatlı kaşığı koyuyorum :)

bende geçen ay 20sinde lekelenme şeklinde oldum bu ayda 24ünde oldum sanırım düzene giiriyo

valla regl olduğuma seviniyorum özlemişimmi ne nesini özlüyosam

Arkadaşlar ben de yoğurt mayalama tarifi verebilirim.Tadı ve kıvamı çok güzel oluyo.Sütü kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyorum.Serce parmağımı batırıp 7 ye kadar saydığımda parmağımı yakmayacak duruma geldiğinde 100 cc süte 2 çay kaşığı yoğurdu koyuyorum.İyice karıştırıp üstünü sıkıca örtüyorum.5- 6 saat bekledikten sonra buzdolabına koyuyorum.Küçük mama kavanozunun içinde mayalıyorum.Her akşam günlük olarak mayalıyorum.

Teşekkür ederim arkadaşım.Ya ben de ek gıdaya geçtiğimden bu yana biraz huzursuzum.6 ay sadece anne sütü verdim.Bebeğimin kilosu maşşallah oldukça iyi.Sabah anne sütünün içine bebe bisküvisi,pekmez,azcık yumurta sarısı,biraz yağlı peynir,çok az zeytin yağı karıştırıp veriyorum.Öğlen sebze çorbası.İkindi biraz meyve püresi veriyorum.Akşamda yatmadan önce 100 cc kadar yoğurt veriyorum sonra emip uyuyo.Sabaha kadar durmadan emip uyuyo.Gündüz de emzirmeye çalışıyorum ama gündüz pek emmiyo.ya çok tedirginim emmeyi bırakmasından korkuyorum.Devam sütü falan hiç kullanmadım.Sizce yeterlimi verdiğim besinler?

Gündüz yediği şeylerden dolayı doyduğu için emmiyo olablir endişe etmeyin bence ama takip ediyorum da ne kadar çok veriliyor ek gıda :) kendimi kötü hissettim... Ek gıda değilde sanki bildiğiniz besleniyo bebişler :))) Maşallah size:) bizim cimcime sadece sebze çorbası ve meyve suyu içiyo (azıcık):49::49:

canım ben ıkı haftadır sagmayı bıraktım ısyerım artık musaıt degıl maalesef son zamanlar oglum emmeyı ıyıce bırakmıstı bende sagamayınca heptn gıttı artık gecelerı bıle dolmuyor dıyebılırım zaten cok cok oldugu zaman bıle sabah 8-5 arası max.220cc cıkardı:(

Merhaba, Ne zaman regl iolmaya başladınız bende hala ses soluk yok da :) Merak ettim

Sevgiler,:49:
ben bugun reglı oldum ama dra gıttgımde emzırdıgın surece olmayabılırsın genelde boyle olur demıstı emzırme bıttı reglı basladı ama cok rahatlıycagımı bırden karnımın gıdcegnı fılan dusunmustum ole bısey yok sanırsam hala 6 kg ve koca gobegımle basbasayım:83:

Ay ne güzel regly olmussun bide ben olsam.canım benim göğsümde mastitli ama ben hep o göğsümü verdim çünkü pompadan daha ii çekermiş bebekler ve öyle yaptıktan sonra tekrar ateslenmedim veya göğsüm kizarmadi.sütun temizse emzir bence.çok çektim ben o mastitten antibiyotik kullan kullan hatırlamak bile istemiyorum.:14:
Demir ilacı konusuna katılıyorum çok zor iciyor bide dün benim kız bir kustu onu içtikten sonra Çeşme gibi:52:Bugün daha vermedim:43:
Yoğurt konusunu çözdüm ben arzum yoğurt yapma makinesi süper tas gibi oluyor,tadida gayet güzel tavsiye ederim.:nazar:
Öğünler benimde tam istediğim gibi olmuyor.bı yiyor bı yemiyor nasıl ölçek bilmiyorum.
Cocuk doktorlarına gicik oluyorum.hiçbirşeyi tam anlatmıyorlar.günde 300gr ek gıda almaliymis.bunun nasıl neye ne kadar verileceğini söylemiyorlar.kaç tane Dr gittim hepsi aynı,kendim Dr oldum.onlardan daha ii bakıyorum calla.zaten çok önemli bisi olmadikcada artık dr götürmeyi düşünmüyorum.çünkü gidip geldim mı kafam daha çok karisiyor:20:

ama cok rahatlıycagımı bırden karnımın gıdcegnı fılan dusunmustum ole bısey yok sanırsam hala 6 kg ve koca gobegımle basbasayım:83:[/QUOTE]

:)) Bende öyle düşünüyodum demekki bi numarası yokmuş reglinin:))) Benim kilo problemim yok ama bi beden genişledim 3 kilo fazlam var ama gören rahat 6-7 kilo der.. Napalım 9 aya kadar geçer elbet:37:

Ay ne güzel regly olmussun bide ben olsam.canım benim göğsümde mastitli ama ben hep o göğsümü verdim çünkü pompadan daha ii çekermiş bebekler ve öyle yaptıktan sonra tekrar ateslenmedim veya göğsüm kizarmadi.sütun temizse emzir bence.çok çektim ben o mastitten antibiyotik kullan kullan hatırlamak bile istemiyorum.:14:
Demir ilacı konusuna katılıyorum çok zor iciyor bide dün benim kız bir kustu onu içtikten sonra Çeşme gibi:52:Bugün daha vermedim:43:
Yoğurt konusunu çözdüm ben arzum yoğurt yapma makinesi süper tas gibi oluyor,tadida gayet güzel tavsiye ederim.:nazar:
Öğünler benimde tam istediğim gibi olmuyor.bı yiyor bı yemiyor nasıl ölçek bilmiyorum.
Cocuk doktorlarına gicik oluyorum.hiçbirşeyi tam anlatmıyorlar.günde 300gr ek gıda almaliymis.bunun nasıl neye ne kadar verileceğini söylemiyorlar.kaç tane Dr gittim hepsi aynı,kendim Dr oldum.onlardan daha ii bakıyorum calla.zaten çok önemli bisi olmadikcada artık dr götürmeyi düşünmüyorum.çünkü gidip geldim mı kafam daha çok karisiyor:20:

darısı sana ozaman:)
canım benim mastit kronikleşti daha 1 aydır olmuyor ama ben vazgeçtim ogöğsümü vermiyorum kıza, sütüm temiz ama sağdığım sütü veriyorumm oda afiyetle içiyor:) önemli olan o kızarıklık ve acı gitti,anlatmama gerek yok sende yaşamışsın dehşetti resmen....rabbim bidaha yaşatmasın....yoğurt makinası bende alayım ozaman...mersi canım...

2 kaşıkmı koyuyosunn ben 1 tatlı kaşığı koyuyorum :)

bende geçen ay 20sinde lekelenme şeklinde oldum bu ayda 24ünde oldum sanırım düzene giiriyo

valla regl olduğuma seviniyorum özlemişimmi ne nesini özlüyosam

ben olunca rahatladımm sedoşş bide göbikim küçüldü ama şimdide mantar oldu galibaa yaa çok kötüyümm:(((

Back