• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

onu okudum ama bu 100 ml hepsi çocuğa verilmez herhalde yaaa..çok fazla
doktor tavsiyesiyle kullanan var mı ki?

aynen zaten gaz ilaçlarına servet ödedik ne alırsan 30 tl :1:

aynen ya geçen doktoa gittiğimizde reçete yazdı sözde 4 ilaç verdi hiçbirini kurum karşılamıyor :22: neyse canları sağolsun iyide olmuş benim kocama çalışıp ailesine yedireceğine oğluna harcasın ohhhh sefamız olsun diyorum başkada bişi demiyorum :47:

slmm kızlarr sonunda kızımı uyuttum ve bi size bakayım dedim dünn bizimde cok gazız vardı tam uyutyorumm birden aglıyarak uyanıyorr milupanın gece cayından verdimm uyudu sonraa iyi geldi sanırımsonra huysuzlugumu< gece dörtte tekrar başladıı sabh 11 e kadarr allahtan kaynanam yanımda kalıyorr beraber yatıyoruzz cok yardımcı oluyor saolsunn oda olmasa kafayı yerdim heraldee şimdi kızım uyuyorr annemde gelincee bir güzel banyoyu hakkettim artıkk birde kuföre gidicemm valla halim duman cok bakımsızımm yaa aynaya bakmaktan utanıyorum resmen bir saçlarımı kestireyim fön cektireim kendime geleyim kızım beni süslüü görsün birazdaa dimii ayy uyanıyorr gaibaaa

kızlar ben milupanın rezene cyını dün yarım çay bardağına bir çay kaşıgından az koydum nolr nolmaz diye 3 çay kaşıgı içirdimm bu arada

Canım bende tam bunuu soracaktım. Şu an emzirme atleti kullanıyorum ama daha önceden destekli kullanıyordum. Desteksiz rahat edemiyorum ama emzirmek de zor oluyor. Ne yapacağız yaww :19:

Bir de benim kız açlığına dayanamıyor. Uyandıktan 1-5 dk içinde emmek istiyor. Hastanede emzirme odasında emzirdim . Ama diyelim dışardayım emzirme odası da yoksa ne yapacağım. Ağlamasına da dayanamıyorum. Sütümü sağıp yanımda taşıyayım diyorum onun için de termos mu alacağım sıcaklığını korusun diye?

Bir de şöyle sorunumuz var dün sütümü sağdım bizim kız uyandı bende biberonla vereyim dedim. Biberonu almadı hanımefendi.Daha önceden aynı biberonla verirdim alırdı dün almadı. Yüzünü buruşturup diliyle çıkarttı biberonu. Dışarıya çıktığımda da aynısını yaparsa yandık.:17:[/QUOTE]

canım bende hep balenli kullanırdım hatta gece yatarkende hiç çıkarmazdım ben emzirme atletinde emzirmek çok rahat ama sarktılar gibi geldi rahat edemedim şimdi sütyenlerime döndüm ama 1.si dar gelio artık 2.si de rahat olmuyo emzirmek

canım dışarda ya emzirme önlüğü kullan yada biberona sağ da çık bi cafeden sıcak su istersin bardağın içine sallrsın biberonu yada ben ööle yapıyom birinden rica edersin emzirmek için uygun bi yeriniz var mı die :9: geçen biberonu almadı demişsin ya belki acıkmamıştır canım acıksa sütün tadını alınca cok cok içerdi yada gazı vardır benim kız gazı olunca memeyi bile itio gazı çıkınca saldırıyo memeye :56:

aynen ...hep emzirme odasıolan yerlere gitmiyoruz ki...,
hımmm biberona sağıp taşımayı düşünmemiştim ama ben hiç biberon vermedim nasıl olur acaba
bu fikir beni korkutuyor ve bunaltıyor.
dışarı çıkamayacağım herhalde..
çünkü benim kızım ya uyuyor uyanıkken de ağlıyor..öyle yatırıp sakin sakin durduramıyorum

canım arada bi verirsen alışmaz heralde ben sağdığım sütü biberonla veriyorum damlar uçlu alırsan kolaylık olmaz bebişe. dışarı çıkmaktan korkma canım her çocuk sever dışarıyı benimki mışıl mışıl uyuyo valla bi acıkınca ağlıyo onuda hemen emziriyorum uyuyo

slm kizlar,
kalca röntgeninden bahsedilmis bizde önce hastaneden carsamba günüde tekrar doktorda cektirdik burda rutin her bebekte cekiliyo 2 kez allahtan bebisimde bisey yok ama benim kiz kafasi bazen baya geriye atip yatiyo doktor fark etti bi sorun yok kafasini her yöne ceviriyo 2 ay snra cocuk doktoru yine baksin rapor yazayimda dedi. insan nasil korkuyo ya adama yüz defa bi sorun yok dimi diyorum yok yok kafasini her yöne ceviriyo kullanim kisitli degil nolur nolmaz diye baksin yine dedi.
bu arada benim kiz hara hirildiyo genzi tikali bogazinda sanki balgam var gibi aradada öksürüyo odayi nemli tutmaya calisiyorum serum fizyolojik kullaniyorum biraz düzeldi gibi. ne kötü oluyo uykusu bölük bölük nefes alamadigi icin huzursuz oluyo öff

slm kizlar,
kalca röntgeninden bahsedilmis bizde önce hastaneden carsamba günüde tekrar doktorda cektirdik burda rutin her bebekte cekiliyo 2 kez allahtan bebisimde bisey yok ama benim kiz kafasi bazen baya geriye atip yatiyo doktor fark etti bi sorun yok kafasini her yöne ceviriyo 2 ay snra cocuk doktoru yine baksin rapor yazayimda dedi. insan nasil korkuyo ya adama yüz defa bi sorun yok dimi diyorum yok yok kafasini her yöne ceviriyo kullanim kisitli degil nolur nolmaz diye baksin yine dedi.
bu arada benim kiz hara hirildiyo genzi tikali bogazinda sanki balgam var gibi aradada öksürüyo odayi nemli tutmaya calisiyorum serum fizyolojik kullaniyorum biraz düzeldi gibi. ne kötü oluyo uykusu bölük bölük nefes alamadigi icin huzursuz oluyo öff

ben kizima günde 1 bazen 2defa mama takviyesi yapiyorum anne arada cay kasigi ile su yada rezene cayi ver dedi, ebeye sordum nadiren mama veriyosan bile suya gerek yok verme dedi, siz ne düsünüyosunuz

evet kızlar ,rahat bir gece geçirdik .yüzümüz gülüyor.popolin kremle pişiğimizi geçirdik denemediğimiz şey kalmamıştı.kaç kez bez değiştirdik ama bu krem geçirdi çok şükür mutluyuz..

slm kizlar,
serum fizyolojik ne kızlar ya ne işe yarıyr cahilim bu konularda

evet kızlar ,rahat bir gece geçirdik .yüzümüz gülüyor.popolin kremle pişiğimizi geçirdik denemediğimiz şey kalmamıştı.kaç kez bez değiştirdik ama bu krem geçirdi çok şükür mutluyuz..

geçmiş olsun canım bida olmaz inş

serum fizyolojik ne kızlar ya ne işe yarıyr cahilim bu konularda

tuzlu su canım %0.9 luk eczanelerde satılıyo burun için ii gelio

benimde kızımın burnu tıkalı gibi kullansam olurmu?recete gereklimi almk için ve nasıl kullanıyoruz cok soru sordum sanırım ama napacagımı bilmiyorum

recetesiz alabiliyosun cnm, hemde yan etkisi yok her emmeden yada mamadan önce damlat birer damla

merhaba arkadaşlarlar yaa benim aklımda bişi var:)
hastanedeki hemşireler bana ilk bir ay sütyen takma demişlerdi 1 ay boyunca süt kanalları açılıyor kapanmasın engellenmesin filan demişti
ben de hiç takmıyorum zaten taksam da düz penye bişi bu emzirme sütyenleri
ama böyle de memeler sarkıyormuşş hep emzirenler öyle söylüyorlar
çocuktan sonra sarktı göğüslerim diyorlar.
şimdiden ben bunu sanki hissediyorum zaten çok büyüdüler :) yerçekimine karşı koyamiicaklar..
bu sorunu düşündünüz mü hiç
napsak ki var mıdır hem destekli balenli hem de emzirme şekli olan çamaşırlar..:)
inşallah uzuuun bir süre de emzirmek istiyorum benn:)

ebe bana sütyen tak dedi.ama sıkmayan penye rahat bişi olsun dedi.bende emzirme sütyeni takıyorum.birde sıcak havluyu göğüslerine bastır masaj yap kanallar açılsın
aradada bunun soğuk versiyonunu yap göğüslerin sarkmasın dedi.
benimde sol göğsüm sağ göğsümden büyük.sağ daha küçük yauu

ben kizima günde 1 bazen 2defa mama takviyesi yapiyorum anne arada cay kasigi ile su yada rezene cayi ver dedi, ebeye sordum nadiren mama veriyosan bile suya gerek yok verme dedi, siz ne düsünüyosunuz

bebekler susamazmış anne sütündede mamada gereken su varmış.hemşire bana bebeğe su versen içer bebeğe yoğurt bile versen yer :37: onlar herşeyi yiyip içebilecek kapasitede ama mesele hazmetmesinde dedi.suya ihtiyaçları yok ama emzirdikten sonra 1 çay kaşığı verebilirsin günde bir kaç kere ağzı çalkalansın temizlensin diye.ama çok vermeki midesi suyla dolup karnı doymasın dedi

ya bende hiç dışarı çıkmıyorum kaşlarımı bile kendim alıyorum kuaföre gitmedim.ne bilim bırakamıyorum yanımda zaten götüremem 40ımız çıksın havalar biraz güzelleşsin diye 4 gözle bekliyorum.babamızda zaten çookk pimpirik deli ediyo üşür soğuk vs vs vs.40 uçurmayı bile ben duymadım hiç öyle bişi diyip savsaklamaya çalışıyo.20 sinde babannemize gidelim dedim orası çok soğkmuş ev soğukmuş üşürmüş hasta edermişiz.ayyy delircemm neyse sabrediyorumm

ayy kızım 8den beri uymadıııı biraz dalıyo uyanıyoo hemen 2mizde perişan olduk allahtan sabah eşimle kahvaltı yapmıştım amaaa şimdi aspiratörü açtım mışıl mışıl uyuyo mutfakta :52: derlerdi de gülerdim gece gece süpürge açıyoz fön mak açıyoz uyusun die diyenlere bizimki de çok seviyo ya süpürge yada aspiratörde deliksiz uyuyoo :9: neyse bende bişiler yiyim su bile içemedim yaww :37:

sedacım bende kendim alıyom yaa kuaföre gidip bi şekle girmem lazım saçımı kestirip boyatmak istiyom banyodan banyoya tarıyomm artık saçımı yaa :84: banyoyu da gecenin bi körü yapıyom zaten offf kendime gelmem lazııım :84:

ayy kızım 8den beri uymadıııı biraz dalıyo uyanıyoo hemen 2mizde perişan olduk allahtan sabah eşimle kahvaltı yapmıştım amaaa şimdi aspiratörü açtım mışıl mışıl uyuyo mutfakta :52: derlerdi de gülerdim gece gece süpürge açıyoz fön mak açıyoz uyusun die diyenlere bizimki de çok seviyo ya süpürge yada aspiratörde deliksiz uyuyoo :9: neyse bende bişiler yiyim su bile içemedim yaww :37:

sedacım bende kendim alıyom yaa kuaföre gidip bi şekle girmem lazım saçımı kestirip boyatmak istiyom banyodan banyoya tarıyomm artık saçımı yaa :84: banyoyu da gecenin bi körü yapıyom zaten offf kendime gelmem lazııım :84:

aynen yaaa..ben de banyodan banyoya ...

bu serum fizyolojik burna mı damlatılıyo

Bugün Yarı Kırkımız Banyomuzu Yaptık Oğlumla Ama Bi Yere Çıkmadık Korkudan Hasta Etmeyelim Çocuğu Diye Babamız Gelince Belki O Çıkarır Bizi :}

Ya Bi Kremden Bahsedilmiş Ondan Kullananlar Bebeğiniz Gerçeten Rahatladı mı Bi Yan Etkisi Falan Varmıdır? Gaz Problemi Ikınmalar Falan Geçti mi Tamamen?

kızımın saçları dökülmeler var sizin bebeklerinizdede oluyo mu?
birde bebeğinizin odasına nem cihazı aldınız mı?memnun musunuz?hangi marka hangi modeli tavsiye edersiniz?

Weewell Diye Bi Marka En Çok Bunu Tavsiye Ettiler Aldık Ve Çok İşe Yaradı Tavsiye Ederim Canım..

selam kızlar sonunda metehanı uyuttum daha doğrusu uyuması için beşiğe bıraktım.kucağımda bi güzel uyudu yatağa koyunca açtı gözünü bakalım uyur heralde bıraktım

alt değişme sıklığını sormuşsıunuz valla bi rutini yok.zaten her emmeden sonra kısa zamanda kaka yapıyo azda olsa pırtlarken bile biraz kaka çıkıyo oda onu rahatsız ediyo bende hemen değişiyorum zaten azcık ıslaklık olsa durmuyo.genelde emzirmeden önce değişiyorum emziriyorum uyutuyorum.bide her kaka yaptığında altını yıkıyoruz annemle günde en az 4-5 kere yıkıyoruz azsa eğer siliyorum.pişiğimiz hala var ama hematen krem iyi geldi gibi biraz hafifledi

dün sağdığım süt buzdolabının kapağındaydı bugünde ekleyipo buzluğa koymayı düşünüyodum baktım rengi mengi değişmiş bi tuhaf olmuş çöpe attım :( ama yenisini sağmadım oğlum iyi emdi bugün göğüslerde bi gerginlikte yok off bide uçlarını çok acıtıyoo zaten.

cumartesi 20 günlük olacağız inşallah ama çok soğuk biyere gidemeyiz heralde pimpirik babamızın aklı çıkıyo üşüyüp hasta olacak diye :1::1: dün yıkarken bile hadi hadi üşüdü su soğudu falan diye yedi bizi

Sedacığım Doktor Bana Buzdolabında Uzun Süre Bekler Ama Buzdolabının Kapağına Koyma Oda Sıcaklığında Beklediği Kadar Bekler Dola p Açılıp Kapanıyor ve Dolabın İçi Kadar Soğuk Olmuyor Kapağı Demişti, B,ir de Süt 2 Saat Bile Bekleyince Üstü Yağlanıyor Falan Değişik Bişey Oluyor Zaten Ben de Ekşimiş Yoğurt Gibi Kokuyorum Diye Dalga Geçiyorum Kendimle :} Ve Kesinlikle Eski Sütle Yeni Sütü Karıştırmamak Lazım Ayrı Ayrı Saklamak Lazım Saklancaksa..Kesinlikle Birleştirmemeli..

arkadaşlar hastaneden bebeğim 1 aylık olduğunda hem aşısı için hem de kaçla röntgeni için randevu verdiler bize.. şu ana kadar ben kalça röntgenini pek okumadım çektireni.. ama önemliymiş haberiniz olsunn.. benim bir arkadaşımın çekilmediği ve fsark edilmediği için 7 aylık kızını ameliyat ettiler çokkk üzülmüştü.. geri gitti malesef bi kaç ay çocuk..

Aynen Canım 1. Ayında Verdi Doktor Bizede Kalça Filmini ve Aşısını !. Ayında Gidicez..

kaç gün oldu bak banyo yapamadım.uyusada bi girsem bende.
kendimi feci hissediyorum.aslında bilememişiz doğumdan önce emzirme için uygun kıyafetler almak lazımmış.ince giyinemiyorum üşütürüm bebeğe geçer diye kalın giysem emzirirken zor.önden açılan doğru dürüst kıyafetim yok olanda zaten olmuyo geçen eşofmanımı giyeyim dedim anaaaa önü kapanmadı inanamadım.her ne kadar 10 kilo versemde yine de olmuyor

kendimi saçaklı hissediyorum yaaa

8 10 ayva çekirdeğini bi çay bardağına koyun üzerine gül suyu dökün yarım bardak olabilir bi iki gun bekletin jöle kıvamına gelicek emzirmelerden sonra göğsünüze sürün hem acımıcak hemde çatlamıcaktır test ettim onayladım ;)

Son düzenleme:
Back