2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

38. hafata da doğdu canım:) benimki kendi gelmek istedi pazar mide bulantım oldu drumu aradım ptesi gel bakalım dedi gelmek istiyo heralde dedi:) ptesi geldi 14 şubatta:)

ben de çok istedim 14 şubatı ama bizim riskimiz vardı 12 şubatta doğdu
iki gün daha bekleyemedi

selam hanımlar sağlık ocağından geliyoruz

kuzumun aşılarını olduk yavrumm hiç ağlamadı maşallah ilk ağızdan damlayı verdi şalap şalap yalandı zaten yatak cam kenarındaydı cam dan dışarı gözüküyodu ağaçlar yeşil felan sürekli dışarı baktı

sonra ayaktan ilk aşı sesi çıkmadı
ikinci aşı hemşirenin kolunu ısırmaya çalışıyodu pek bişi anlamadı
üçüncü biraz yaktı biraz bağırdı kucağıma aldım ve hemen sustu.ayy çok sevindim ağlamasına dayanamam gibi geliyodu.niyeyse ben gerildi

kilomuz kıyafetle 9200 gr boyumuz 70 cm çıktı.baş çevremizde 45 cm doktorda farklı burda farklı çıkıyo ben ikisinin ortası bişi kabul ediyorum artık

birde yarım saat sonra calpol verebilirdsin dedi ben gelmeden verdim dedim kızdı :) erken davranıyosunuz sonra ateş huzursuzluk gibi durumlar olursa vereceksin dedi

demiri sordum doktor kullanma dedi dedim

kesinlikle kullan dedi.bana güveniyosan deneyimlerime güveniyorsan ben kullan derim dedi
benim kağı komşuma hacettepede bir doktor aynı senin gibi kullanma dedi sonra 10. ayda bi test yaptılar 30 ar damla kullandırttı dedi.dahamı iyi öyle niye demir depolarını tüketene kadar uğraşıyoruz önlem amaçlı hergün ver 8 damla sonra pişman olma dedi.bütün bebeklere veriyoruz biz dedi.ayy kafam karıştı ama kullanıcam sanırım yaa sonradan öyle bi durumla karşılaşmak istemiyorum

masallah metehana canım.....o demır ılacı konusu benım kafamı da cok karıstırmıstı en son gıttıgımızde doktora dedım ıcse bıle kusuyor ne yapayım?o da dedıkı madem oyle sabah aksam bırer cay kasıgı pekmez ver zaten ıctıgı mamada demır takvıyesı de var dıyınce bıraktım ben......pekmeze devam edıyorum ılac gıbı......bu doktorlar ve hemsıreler zaten ınsanı ıkılemde bırakıyorlar bızler artık annelık ıcgudumuzu de katarak mantıgımızla hareket etmelıyız canım orta yol bu...gecmıs olsun bu arada 6 ay rahatız ası yonunden:)

Slm kızlar suan moralim acayip bozuk kafamdan duman cikiyorEsim annesinin yanında beni azarladı saçma sapan bı sebepten!ağlamamak için kendimi zor tuttum.suan başka odada kizimla oturuyorum,esim daha yokluğumuzu farkedemedi.annecigiyle sohbet halinde!!!anlamıyorum anandan ayrılamiyorsan niye evleniyosun!oburude oturuyor onunla ne oldu bile demiyor,çok memnun oda,sorsan uyuyorsundur diye gelmedim dicek!Kafayı yicem!evlilikten nefret ediyorum.sadece kızımı seviyorumicim doldu ya moralim sıfır!

Son düzenleme:

ay sıkma canını şu üç günlük dünyada...
insanın bazen en ufak bişeyi bile kaldıracak hali olmuyo
öyle bi zamana denk gelmiştir canım yaa
bak birazdan kocişin gelir sarılır öper hatasını anlayıp
özür diler hiç üzülme sen...
o gelene kadar kızınla keyfine bak

afferim paşama maşallah.. benim nazlı kızım içini çeke çeke ağladı bugün bizimde aşımız vardı. Ve şu an atesi nöbetindeyim ateşlendik malesefff.
Demir konusunda bencede kullan canım. akarı yok kokarı yok.

maşşallah canım boyu da kilosu da süpermişbence de demir damlasını kullanmalısın bir zararı yok nasılsa
huysuzluk da yapmamış iyi atlatmışsınız
sorma canım yaa benim prensesim de çok huysuzdu ateşi çok yüksek değildi ama ben yine de hem ağrısını alsın,hem de ateşi daha fazla çıkmasın diyeyarım fitil verdim
bacağına dokunduğumuzda kıyameti koparıyodu yavrum çok şükür biz de atlattık uzun bi süre rahatız

Herkese günaydın, iki ay önce kızımın emmeme şikayetiyle aranıza katılmıştım. Kayınvalideciğimin yanında geçen uzuuuuun ,güzel bir tatil sonrası aranıza döndüm.. Tatilim öyle güzeldi ki sıkıntıdan sütüm kesildi :2: şükür ki bu ayın başında ek gıdaya başladık ve bebişim bir yiyeceği beğenmezse illa beğeneceği bişi çıkıyor ve uff emmiyor, ayy sütüm kesildi gibi dertlerden kurtuldum. Hakkını yemiyeyim sağolsun kayınvalidem duyduğum pek çok kişininkine göre iyi ama ben başkasının evinde, özellikle kayınpederimin yanında hiiç rahat edemiyorum. Çok mu kasıntıyım nedir Neyse geçen hafta bende kuzumun aşılarını yaptırdım, ağlamadı hiç benim kuzucuğumda. Haziranda santafer veriodum demir ilacı hergün 3-4 kez kakasını yapan çocuk haftada sadece 1 kez yapmaya başladı kayısı,üzüm suyu denedim hiç işe yaramadı bende demiri kestim eski haline döndü. Ama bi yandan da korkmaya başladım kendi kendime demiri kestim ya bişi olursa diye. Geçen hafta doktorumuz ferro sanol verdi. Bu seferde ek gıdaya geçtiğimizden beri iştahı açılan kızımın iştahı kapandı.Hemde kabız oldu yavrum. Dün doktora durumu anlattım , tamam 9 aylık olup kan sayımı yapılana kadar demir ilacı verme ama hergün pekmez yedir dedi. Zaten hiç içime sinmiyodu ilaç verip durmak.Umarım yeniden iştahı açılır kuzumun sizinkiler nasıl kızlar, benimki bu aralar sadece 200 ml devam sütü,1 küçük kase kaşık maması ve yarım kase muhallebi yiyor bebelac ın sitesine baktım, onun ayında bir çocuğun yemesi gerekenin 3te 1 i bile değil. Siz neler yediriyosunuz kızlar?
Bu arada herkese duyurulur süt yapan, sütü arttıran ilaç buldum. Ama ilaç kullanmak ne kadar doğru bilmiyorum, kadın doğum uzmanı bayan doktor kendi kullanıyomuş, içime sinmedi gittim benim doğum doktoruna sordum. Onun da hanımı yeni doğum yapmış, o da kullanıyomuş. bebeğe zararı olmuyo mu dedim hastanede ki çocuk doktorunu yanımda arayıp sordu bi mahsuru yok dedi. İlaç normalde reflü için veriliyomuş ama yan etkisi prolaktin hormonunun salgılanması ve süt gelmesiymiş İlaç adı vermek doğru mu bilmiyorum ki, yasak değilse yazarım kızlar. Bi süre kullancam yoksa sütüm gitti gidicek, sık sık dolan göğüslerim koca gün dolmuyo gece bile6 ay boyunca uykusunda emip uyumaya devam eden çocuğum doymayıp uyanmaya başladı.Bakalım bi devam edeyim, ne olucak paylaşırım. Malt içeceği kullanmıştım bi ara o çok güzel gelmişti ama hiiç bir yerde bulamıyorum, ne içecekmiş yaa. En güzeli doğal olan.
Ayy çok gevezelik ettim

bi ara daha bi alç ismi geçmişti süt için ama zararlı diye bırakılmıştı tabi adını hatırlamıyorum

şu demir işinde beni sinir ediyo.aç karna vermek lazım verdikten yarım saat sonra bişi yememesi lazım yok c vitaminiyle vermek lazım zamanını tuttursam açlık tokluğu tutturamıyorum falan filan neyse veriyorum ama ,

kabız yapıyo malum bende yoğurt öğününe yoğurdun için kuru kayısıyı kaynatıp süzgeçten geçiriyorum onu ekliyorum.biraz iyi geliyo sanki çok zorlanırsa suyunu direk içiriyoum

canım bende kullanmıyorum demir ilacını hem kabız oluyor kakasının rengini bile beğenmiyorum hemde tiksiniyor içerken doktorum çok kızıyor vermiyorum diye en son aşılarda yine sordu veriyormusun diye bende veriyorum dedim ne yapayım... zaten her gün düzenli 1 tatlı kaşığı pekmez yediiryorum umarım işe yarar çok tereddütte kaldım bende...:26:

seda aynı dertten bende müzdaribim demir konusunda. yok yarım saat bişi yememiş olsun demiri verdikten sonra yarım saat bişi verme. uykı düzeni yok öğün düzeni yok işin içinde bide bu iice allak bullak oluyo. o deil bide başıma akşam da çıktı. demir depolamamız gerekiomuş eksiklik çıktığı için şimdi sabah 7 akşam 7 damla vermem gerekio. 1 haftadır verdim mi akşamları hayır denk getiremiorum çnkü

önceki mesajımı okumuşmuydun

ebe anlatınca korktum valla doktor birine kullandırmamış biz gibi çocuk 10 aylıkken test yapmışlar sınırda çıkmış hergün 30 ar damla kullandırtmış

bizim kullandıklarımız önlem amaçlı yani az az

o zaman tedavi amaçlı kullanılıyormuş ve dozu artırılıyomuş

düşünsene 8 damlası ne hale sokuyo 30 damla ne yapar

valla ben riske giremiciimm kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…