2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Aramiza yeni katilan, hos gelmis annemiz biz de alabilir miyiz acaba o tarifi ?
tabiki paylasırım bır tane tarıfı burdan buldum ;
10 tepeleme yemek kaşığı un
1 ç.brd. pekmez
1 yumurta (bebek 1 yaşından büyükse 1 yumurta küçükse yumurtanın beyazı alerji yapacağından 2 yumurta sarısı koyalım, ben sarılar beyazından iyice arınsın diye elimle ayırırken aynı zamanda patlatmamaya dikkat ederek suyun altına tutuyorum iyice beyazı gidiyor
100 gr tereyağ
vanilya
1oo derece 15 dk
benım tarıfım baska onuda yazayım yukarıdakını denemedım acıkcası:)
7 kasık un
4 kasık ırmık
100 gr tereyagı
3-4 yemek kasıgı pekmez
yarım kasık tarcın
hamuru 1 cm kalınlıgında acıyorum sekıllı kestıkten sonra 180 derecede 15 20 dk kontrol ederk pısırıyorum rengı esmer oluyor pekmezden dolayı ama cok guzel ve dogal kızımla beraber bızde aılecek yıyoruz:)netıcede marketlerde satılanlarda ne oldugu bellı degıl:)yası ılerledıkce ıcıne kuru uzum bal gıbı seylerde konulabılır ben kendımıze kuru uzumlu yaptım oda cok guzel:):)

Sagolasin. Ellerine saglik. Super gibi duruyo tarife gore.

cici bebe kullanmıyorum sevmiyor çünkü kızım. ama markette bebelac pişirilen mama gördm ballı pirinçli çok az var içinde kızım çok sevdi ilk defa bu kdr iştahlı yedi birseyi.meyveleri eziyorum ben çatalla bgnkü meyve tüysüz şeftalı +bi parmak kalınlığında muz

Son düzenleme:

irmikliyi ben de denedim oğlum da yedi ben de.. gerçekten çok güzel oluyo..

canım çekmedi desem yalan olcak haftasonu babamız evdeyken yapıcam teşekkür ettim tarif için bu arada hoşgeldin canım

kızlaaaaar 4 aydır yoktum yurtdışındaydım 2 gün önce geldim nasılsınız bakayım? aman allahım gittiğimde bebişler 2 aylıktı şimdi ise 6 aylık olduk . NEYDİ O GAZ SANCILARI, UYKUSUZ GECELER....hepsi biiti değilmi. sizleri çook özledim ama o kadfar sayfa varkı okuyamadığım yüzlerce... okuyamam sanırım. eee neler yapıyorsunuz konuşacak çook şey var kızlar. bu arada yeni arkadaşlar katılmış aramıza hoşgelmişler....şu an kucağımda benim paşa o şekilde yazıyorum eeee büyüdük nede olsa dimi

slm kızlaaaarr!!yeni gelen arkadslar hosgelmişler...biskivi tarifi süper görünüyor bende yapcaaammm biz dun ası olduuk:84:ayyy artık akılları ermeye basladı ya inanılmaz agladı,hemsireye bakıp bakıp aglıyor bana sarılıyor ayy içim bir hos olducok üzüldüm canım benim..bizim 2diş cıktı galiba arkadakiler de cıkacak o yüzden ates oldu.gece ılık bi banyo yaptık.calpol derken geceyi atlattık.sabahda biraz vardı.simdi iyiyiz bakalım.sıcakta bi yandan hiç ii olmadı yavrucaklar..neyse bitti artık.6 ay rahatız.benimde rahatlıgım gidicek artık esim bizi almaya gelicek artık annemsiz kıza bakıcam,cooooook korkuyorum
ha bide bugun kendi uydurmam olan un corbası yaptım bebişe dr demişti un corbası yapabilrsin diye.önce biraz unu cok az yag ile kavurdum.sonra 100ml suya devam maması koydum sonra unu koydum corba kıvamına gelinceye kadar pişrdim.yedi bizimki.ilerleyen günlerde içine kıyma domates de koycam bide öle denicem.işte böle..hepinizi öptum

Siz de hosgeldiniz.

Kaynana

Bir gün arkadaş olan 2 teyze yolda karşılaşmış. Biri diğerine :
-Uzun zamandır görüşemiyoruz senin kız nasıl? En son evlendiğini duymuştum der.
Diğeri cevap verir:
-Evet evlendi ve kocası da çok iyi kzımın bir dediğini iki etmiyor, kahvaltısını yatağına getiriyor, mücevherler alıyo...
Bunun üzerine arkadaşı :
-Peki oğlun noldu diye sorar.
Diğerinin cevabı da şu olur:
-Ah arkadaşım hiç sorma öyle bi cadı gelinim var ki oğluma her dediğini yaptırıyor kahvaltısını yatağına istiyor bir sürü mücevherler aldırdı yazık oldu oğluma yazık...

Kaynana

Bir gün arkadaş olan 2 teyze yolda karşılaşmış. Biri diğerine :
-Uzun zamandır görüşemiyoruz senin kız nasıl? En son evlendiğini duymuştum der.
Diğeri cevap verir:
-Evet evlendi ve kocası da çok iyi kzımın bir dediğini iki etmiyor, kahvaltısını yatağına getiriyor, mücevherler alıyo...
Bunun üzerine arkadaşı :
-Peki oğlun noldu diye sorar.
Diğerinin cevabı da şu olur:
-Ah arkadaşım hiç sorma öyle bi cadı gelinim var ki oğluma her dediğini yaptırıyor kahvaltısını yatağına istiyor bir sürü mücevherler aldırdı yazık oldu oğluma yazık...

Asabi Kaynanalar: Anlaşılması en zor tiplerdendir. Söylenen her sözün altında bir art niyet ararlar. Her zaman sorun çıkarırlar. Çözümlerinde kaba kuvvete bile başvurabilirler. Neye kızdıkları, neye sevindikleri pek belli olmaz.

Yardımsever Kaynanalar: Her durumda birilerine yardım eden kaynanalardır. Yardımseverlik adına her şeyi yapabilirler. Hastanelerde hastabakıcı, kabul günlerinde pasta yapıcı, bulaşık yıkayıcı olarak görev alırlar. Bazen bunu o kadar abartırlar ki karşılarındakine zarar bile verebilirler.

Şikayetçi Kaynanalar: Sürekli her şeyden şikayet eder, karşılarındaki insanları canlarından bezdirirler. Aldıkları eşya, yiyecek ve kıyafet konusunda hep şikayetçidirler. Gelin ya da damat hiçbir zaman istediği gibi çıkmamıştır.

Köylü Kaynanalar: Gelin veya damat, şartlar ne olursa olsun gelen giden misafire iyi davranmalıdır. Gelini köyden gelen her türlü şeyi pişirebilme ve onların yemeklerini yapabilme yeteneğine sahip olmalıdır. Gelin ve oğlu, özel günleri, çok erken saatlerde gelerek onlarla geçirmelidir. Eğer bir yere gidilecekse onun mutlaka haberi olmalı, kendisinin yanına alacağı bir kaç kişilik kafile halinde gidilmelidir. Gelin kendi başına bir şey almaya karar veremez. Damatta ise durum farklıdır. Damadın annesi de bu konuda kendisiyle aynı haklara sahiptir ama kızını ezmemek kaydıyla. Gelin misafir çağıracağı zaman ondan izin alır.

Şehirli Kaynanalar: Şehirde ulaşımın zorluğu nedeniyle damadın veya gelinin evini kendi evlerinin yakınına isterler. Mümkünse aynı mahallede oturmayı tercih ederler. Gelecek misafirleri çok fazla kabul etmek istemez, gelin veya damadın evine gelecek misafir trafiğini kendileri yönetmek isterler. Yeni gözlük modelleri,, mayolar piyasaya çıktığında ilk olarak onlar alırlar. Yeni mobilya, halılar, perdeler onların en önemli istekleridir, ama gelin yeni perde istediğinde ”müsrif” olarak değerlendirir ve taş koymaya çalışırlar.

Şen Kaynanalar: Bulunması en zor tiplerdir. Gelin ya da damatlarına karışmazlar. Her türlü sorun için bir çözümleri vardır. Kimseden iş beklemezler. Kırılsalar da kimseye bir şey belli etmezler. Her şeye gülüp geçmeyi başarırlar.

Temizlikçi Kaynanalar: Bu kaynanaların bütün zararları kendilerinedir. Ne kadar temizlik malzemesi varsa hepsinin isimlerini ezbere bilirler. Sürekli temizlik yapıp dururlar. Kapıdan girecek olan herkese ayakkabılarını çıkarttırırlar, koltuklara oturanların nereyi dağıttığına dikkat ederler. Onlara göre gelinleri ya da damatları çok dağınık ve pistir.

Gezici Kaynanalar: Nerede akşam, orada sabah gezip duran kaynanalardır. Bazıları eşlerini kaybettikleri için kendilerini sokağa atarlar.

Patron kaynanalar: Bu tip kaynanalar, para, ev, tahvil kısacası mal mülk yönünden zengindirler ve bunu her zaman kullanan tehlikeli tiplerdir. Malları ve paraları ile her şeyi yapabileceklerine inanırlar. Gelin veya damadın evine bir şey aldıkları zaman fiyat etiketini çıkartmazlar. Her konuda kendilerine danışılmasını isterler. Kendilerine ait bir evde oturan gelin veya damada bunu her zaman hatırlatırlar.

Yemekçi Kaynanalar: Hayatlarındaki tek şey, yemek yapmak ve yedirmektir. Onlara birkaç kilo et, biraz sebze ve bakliyat aldığınız zaman uzun zaman sizinle uğraşmazlar. Çok güzel yemek yapan bu kaynanalar, hayatlarını bu iş üzerine kurarlar.

Diyeceksiniz ki niye boyle costun?? bizimki bu gunlerde beni cok geriyor.oyuzden nette gezinirken buldum bunlari eminim benim gibi dolu olanlar vardir aranizda oaylasmak istedim.Son yazdigim bi kitaptan alinti:)

Diyeceksiniz ki niye boyle costun?? bizimki bu gunlerde beni cok geriyor.oyuzden nette gezinirken buldum bunlari eminim benim gibi dolu olanlar vardir aranizda oaylasmak istedim.Son yazdigim bi kitaptan alinti:)

Sadece aaah aaahhhh diyorum........kelimelelerle ifade e-de-mi-yo-ruuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmm..................

Ne guzel ikinci disler geliyo :)))

Biz de daha ilkinin belirtisi bile yok. Tembel benim oglan diyorum kimse orali olmuyo tabii ogluma duyurmuyorum.

Tebrikler anneler ve guzel bebekleri. Darisi basimizaaaa

Ne guzel ikinci disler geliyo :)))

Biz de daha ilkinin belirtisi bile yok. Tembel benim oglan diyorum kimse orali olmuyo tabii ogluma duyurmuyorum.

Tebrikler anneler ve guzel bebekleri. Darisi basimizaaaa

aaa bizimkinin de diş belirtisi henüz yok salyaları fena akıyor ama pooffssssssss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…