canım bende duydumki rondodan geçirmemek gerekiyomuş çatalla ezin diyolar çiğnemeyi öğrenebilsin diye bi de yüksek ateş iyi değilmiş kısık ateşte pişirmek gerekiyomuş sebzeleri. duyuduklarım bunlar
benim kızımda şubat 2 doğumlu:)bu ara ek gıda sıkıntısı çekiyorum biraz fazla evhamlıyım sanırım:)yoğurt yapıyprum ama devam sutuyle seftali suyu da veriyiorum bide salatalık veriyorum dişini kaşısın diye başka birsey vermiyorum baktım herkes baya veriyor ben mi geç kaldım acaba endişelendim kızım 8 kilo 69 cm normalmi:)
bebişin ve sen aramızaa hoşgeldınız.benim kızımda şubat 2 doğumlu:)bu ara ek gıda sıkıntısı çekiyorum biraz fazla evhamlıyım sanırım:)yoğurt yapıyprum ama devam sutuyle seftali suyu da veriyiorum bide salatalık veriyorum dişini kaşısın diye başka birsey vermiyorum baktım herkes baya veriyor ben mi geç kaldım acaba endişelendim kızım 8 kilo 69 cm normalmi:)
Ben bikac ayri kaynaktan okudum bi de doktordan oyle duymustum. Yuksek ateste olacak diye.
Rondodan gecirince kucuk parcali oluyo, suzguden gecirince purelesiyo. Ama ilk zamanlarda pure gibi olmasi sart bogazina takiliyo cunku.
Tabii siz bilirsiniz ben sadece soran arkadasimiza yaptigimi yazdim
Benim kuzum 3.ayda (emziğe alıştırmam neticesinde!) emmeyi bıraktı, ara ara alıyor ara ara almıyordu 1-2haftadır ağzına bile sürmez oldu.Ben vazgeçmeden annesütü vermeye devam ediyorum.mama vermedim hiç.Hiç durmadan süt sağıyorum ama yetmiyorum artık.hiç su bile vermemişim şimdiye kadar, zaten 5buçuk aylık olduk, yavaş yavaş bikaç kaşık su vermeye başladım enazından.Merak ettiğim 5 aylık bebeğin günlük alması gereken süt miktarı, bilen var mı? aptamil mamanın üzerinde 1000ml diyor enaz o da.ama benim maximum 500-belki bi ihtimal 600ml.benm gibi sağarak verenler varsa ya da mama verenler nekadar veriyorlar günlük? Bir de bungıldağımız için küçülmüş dedi doktoruumuz ama kafa çapı büyümesi iyiymiş şükürki. O da canımı sıkıyor.ha bir de 2 günde günde 1-2kaşık yoğurt veriorum
selam kızlar epeydir giremedim bebişler ve sizler nasılsınız:26:
bişi sorucam yaa oruç tutuyo musunuz tutan varsa süt durumu nasıl
azalıyo mu
ben tutmuyorum zaten sütüm az bi de hep gider diye korkuyorum:18:
geçen gün temizliğe dalıp yemek yemeyi unutmuşum
akşam olunca kızım emmek istiyo fakat ağlıyodu bi baktım ki sütüm yok
ancak o zaman farkettim.yavrum benim nasıl vicdan azabı çektim anlatamam
insan yemek yemeyi unutur mu yaa
herkese selamlar uzun zamandır g,remiyorum tatildeyim hala umarım tüm annişler ve kuzular iyidir... ben pek iyi değiklim şu ek gıda olayına taktım kafayı çorbalardır yoğurtlardır bizim 15.inde kontrolümüz ve aşımız var 6. ay doluyo dr bana meyve suyu püresi vermeye başla gece de muhallebi türü verebilirsin demişti geçen ay bu ay çorbalar falan girince ben çok sıkıntı yapıyoyorum bir de doktorlarınız herhangi bir beslenme listesi ya da programı verdi mi size ? ya ben herşeyi tarifle yaparım gğ-ünlük hayatımda da dr vermezse ben stres oluyorum yaaaa.. @enobo yine süper bi şekilde geçmişsin ek gıdaya bravo tariflerini bekliyorum Noyanı da çokk öpüyorum:) ha bir de yoğurt mayalama da pastorize yoğurt kullanıyosunuz di mi? ayy bir de mama sandalyesi alan var mı? varsa ne tür bişey önerirsiniz???
hadi ya hiç bilmiyordumKizlar bu arada doktora sordum, aGzi acilmis bi calpol un omru 3 aymis. Actiktan 3 ay sonra atmak gerekiyomus. BilgInize.
hoşbulduk ve cok mutlu olduk:)bebişin ve sen aramızaa hoşgeldınız.
bende oruç tutuyorum allaha sukur azalmada yok sutumde ender saraçın kıtabında okumustum ıftarda ve sahurda bır tane maden suyu ıcıyorum hem sutu artırıyormus hemde kalıtesını yukseltıyormus:)selam kızlar epeydir giremedim bebişler ve sizler nasılsınız:26:
bişi sorucam yaa oruç tutuyo musunuz tutan varsa süt durumu nasıl
azalıyo mu
ben tutmuyorum zaten sütüm az bi de hep gider diye korkuyorum:18:
geçen gün temizliğe dalıp yemek yemeyi unutmuşum
akşam olunca kızım emmek istiyo fakat ağlıyodu bi baktım ki sütüm yok
ancak o zaman farkettim.yavrum benim nasıl vicdan azabı çektim anlatamam
insan yemek yemeyi unutur mu yaa
benım doktorumda dısardan alınan hersey zararlı ve tıcarı kaygı ıle uretılıyor dıyo ben bebe bıskuvısını bıle evde yapıyorum:)kızlar bu kaşık mamasını vermelimiyiz yoksa vermemelimiyiz?sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz 2 doktorda farklı şeyler söyledi aklım karıstı:44:elimde olsa su doktorları aynı çatı altında toplayıpbazı konularda hem fikir olmalarını sağlıcam
benım doktorumda dısardan alınan hersey zararlı ve tıcarı kaygı ıle uretılıyor dıyo ben bebe bıskuvısını bıle evde yapıyorum:)
benım doktorumda dısardan alınan hersey zararlı ve tıcarı kaygı ıle uretılıyor dıyo ben bebe bıskuvısını bıle evde yapıyorum:)
doktor bana tarıf etmıstı benım doktorda dısardan alınan herseye karsı :)ama dedıgın gıbı doktordan doktora degısıyor bırıne ınanıp devam etmek lazım :)bebe biskuvisini evde nasıl yapıyorsun arkadasım ilk defa senden duydum
kızlar ikili test yaptıran varmı aranızda ense kalınlığı kaç çıkması lazım
bana doktor tavsiye etmişti normal süte oranla daha fazla demir ve vitamin içeridği için:)30 ml suya bir ölçek devam sütü koyup bir çay kaşığı yoğurt ile mayalıyorum normalden biraz daha sıvı oluyor ama tadı yoğurt gibi yedirmeside rahat:)siz ek gidalara başladınız mı:)
kızlar bebişlerimiz artık hareketlenmeye başladı gündüzleri gözümüzün önündelerde geceleri de yerinde durmuyo bu fıstıklar.benim kız gece 5.30 da uyanmıs emekler pozisyona gecmiş beni izliyoşimdiye kadar hep sırt üstü yatırıyordum ben öyle yatırıyorumda artık kendisi bütün vucudunu yana cevirerek yada yüz üstü pozisyona getirerek uyuyo bide güzel kafasını bi saga bi sola ceviriyo ki anlatamam cok tatlı uyuyoda korkuyorum geceyle agzı burnu kapanacak die devamlı gözüm üzerinde
kızlar bu kaşık mamasını vermelimiyiz yoksa vermemelimiyiz?sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz 2 doktorda farklı şeyler söyledi aklım karıstı:44:elimde olsa su doktorları aynı çatı
altında toplayıpbazı konularda hem fikir olmalarını sağlıcam
kızlar ikili test yaptıran varmı aranızda ense kalınlığı kaç çıkması
lazım
doktor bana tarıf etmıstı benım doktorda dısardan alınan herseye karsı :)ama dedıgın gıbı doktordan doktora degısıyor bırıne ınanıp devam etmek lazım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?