• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar günaydın ben de diş bekleyen annelerdenim kaşıyo sulanıyo ama ortada diş yok neyse geç olsun güç olmasın.:3:
bi arkadaşımız bebe bisküvisine vanilya katıyomuş bence gerçek vanilya çubuğu kullanın derim katkılı maddelerden uzak durmak için kendimiz yapıyoruz zaten yoksa bi çok firmanın lezzetli bebe bisküvisi var zaten..tavsiye tabi anneler en iyisini bilir:16:

Son düzenleme:
kızlar slm.uzun zamandır yazamıyorum.bizim cadı hareketlendi ve dewamlı ilgi istiyor.artık çok yorulıyorum.uyku düzenide değişti.ooff off.geçen dr kontrolümüz vardı.artık ne verebilirim ditye sordum.oda ne yedirmemelisin desek daha kolay olur dedi.tuz,şeker,baharat ve bal hariç herşey dedi.yumurtanın beyazı ve balığıda ilerleyen aylarda verirsek daha iyi olur dedi.daha süt çocuğu %90 süt ile beslnemeli dedi.kahvaltıda zeytin verebilirmiyim diye sorunca güldü ve tekrar tekrar tuz şeker baharat ve baldan uzakdur dedi.tuzsuz zeytini tabiki verebilrisn dedi.komik duruma düştüm.ben kahvaltısını ayrı ayrı veriyırum.peynir,pekmez rezene çayı,yumurta.tam tahıllı ekme.bir kaç gün sonra zeytinede başlıyacam.ek gıda gerçekten zormuş.

kızlar size ne soracam.benim cadı kucağımızdayken dik duruyor ama sırtına yastık koyup destekli otutturmaya çlıştığımızda öne dewriliyor.sizdeki durum nedir?dr dedim destekli oturamıyor diye.dr destekli oturma sadece ellerini ve ayaklarını kullanarak oturmasıdır dedi.denedik orda oturdu.ama ben hala takıntılıyım.siz nasıl oturtuyorsunuz?
bebişleri öptüm byeee:54:
biz desteksz oturuyoruz ama ben hıc caba harcamadım bı sabah kalktım besıkte oturuyor:)

doyuyormu peki ? bizimki kahvaltıyla doymuyor ya yrm saat sona mama veriom gene azmı gelior acaba

doymuyor çünkü bende emziriyorum yarım saat sonra.[/QUOTE]
zaten suanda kahvaltı vs doyması ıcın degıl adı ustunde ek gıda onların yıne ana ogunlerı mama ya da sut olmalı

kızlar cuma günü kontrolümüz vardı
8 kilo 65 cm olmuşuz gayet iyi artık kahvaltıya başlayalım dedi:66:
2,5 aylıkken salyalar başladı ama hala tık yok ama herşeyi ısırmak istiyo çok kaşınıyo yavrumun damakları yaa:21:
sizde ne var ne yok kaç kilo odunuz kahvaltyı beğeniyomu bebişleriniz bakalım:26:

bızımkı 67 cm 7020gr ortalamanın hala altındayız yanee ama saglıklıyız hamdolsun dısler cok kasınıyor emeklemek ıcın dızlerın ustune kallkılıyor ve vucud ılerı atılıyor ama daha ılk adım gelmedı desteklı oturuyoruz hala

walla benimkide tembel ne diş var nede emekleme yanlız değilsin canım merak etme

kızlar cuma günü kontrolümüz vardı
8 kilo 65 cm olmuşuz gayet iyi artık kahvaltıya başlayalım dedi:66:
2,5 aylıkken salyalar başladı ama hala tık yok ama herşeyi ısırmak istiyo çok kaşınıyo yavrumun damakları yaa:21:
sizde ne var ne yok kaç kilo odunuz kahvaltyı beğeniyomu bebişleriniz bakalım:26:

oy maşallah 8 kilo. bizim daha var kontrole ama o kdr olmadı sanıyorum çok ağır gelmiyor kucağıma ama.

saat 1.35 ve benim kzım hala uyumadı ne yapıcam bilmeme normalde zaten 11 30 da uyuyo yanında olmam lazım 30 dk içinde uyanır emzirii m gene yatar yanında olmazsam o gözleri açtımı işte böyle sahura kadar beklerim allahım nasıl düzene girecek bunu uykuları 6 aylık bebeğin bu vKAİTTE UYANIK NE İŞİ VAR ÇILDIRICAM YA YAORGUNLUKTAN bittim ya bu ayın sonunda sınavlarım var napıcam allah yardım etsin ne diyim

saat 1.35 ve benim kzım hala uyumadı ne yapıcam bilmeme normalde zaten 11 30 da uyuyo yanında olmam lazım 30 dk içinde uyanır emzirii m gene yatar yanında olmazsam o gözleri açtımı işte böyle sahura kadar beklerim allahım nasıl düzene girecek bunu uykuları 6 aylık bebeğin bu vKAİTTE UYANIK NE İŞİ VAR ÇILDIRICAM YA YAORGUNLUKTAN bittim ya bu ayın sonunda sınavlarım var napıcam allah yardım etsin ne diyim

allah zihin açıklığı versin canım benimki de bu gece 01:30 gibi uyudu.ay resmen kafayı oynatacaktım,çıldırmış gibiydi yavrum:52:
yumruğunu ağzına sokuyo ısıramadıkça deli gibi bağırıyo:27:sanırım bu ara diş sıkıntıları var kuzularımızın:1:

herkese günaydın :) uzun ve yorucu bir günün gecesinde sonunda ilk dişimizi patlattık bizde :46: :) ama çocugum delirmiş gibiydi.uyumadı yemedi ve hep ağladı.neyseki patladı da o da rahatladı bizde.
bu arada cuma günü kontrolümüz vardı.8750 gr ve 71 cm olmuş metehan'ım.:nazar: ek gıdaya geçmiştik zaten.doktorumuz ay sonunda köfte ve balık verebilirsin dedi ama ben daha kıyma veremedimki.yavaş yavaş geçicez artık.bu arada yürüteçe hiç sıcak bakmıyormuş kendisi.kalça da problem yaratabilirmiş.birde önce heveslenir yürür dedi sonra durur dedi.yani yürümesi gecikirmiş.aşılarımızı da olduk dün.bilseydim diş çıkaracağını yaptırmazdım.hem aşı hem diş delirdi.neyseki iznideyiz de annemin yanındaydım tecrübe farklı tabi.gece 12 gibi artık torba yapıp salladık da uyudu.ateşi olmadı merak edenlere.:58:

bizde dun aşı olduk ates oldu nedense butun gece sinir sistemim sarsıldı hiç uyumadı demek ki fizyoloji ile alakalı:)bizimde kilomuz 8 200gr 72 cm olmusuz :)ek gıdayada yeni yeni başlıyoruz yogurt meyve suları falan doktor sıcaklar bitsin sonra corba falan yap dedi sıcaklarda alerji olma olasılığı cok daha yuksekmıs:)

emekleme çabaları var mı sizde yada desteksiz oturabilme falan:26:
bizde hiçbiri yok henüz:50:

emekleme çabaları varda oturma yok daha. destekli bile zor oturuyor güp düşüyor hmn :) oturck zmnla inş

herkese günaydın :) uzun ve yorucu bir günün gecesinde sonunda ilk dişimizi patlattık bizde :46: :) ama çocugum delirmiş gibiydi.uyumadı yemedi ve hep ağladı.neyseki patladı da o da rahatladı bizde.
bu arada cuma günü kontrolümüz vardı.8750 gr ve 71 cm olmuş metehan'ım.:nazar: ek gıdaya geçmiştik zaten.doktorumuz ay sonunda köfte ve balık verebilirsin dedi ama ben daha kıyma veremedimki.yavaş yavaş geçicez artık.bu arada yürüteçe hiç sıcak bakmıyormuş kendisi.kalça da problem yaratabilirmiş.birde önce heveslenir yürür dedi sonra durur dedi.yani yürümesi gecikirmiş.aşılarımızı da olduk dün.bilseydim diş çıkaracağını yaptırmazdım.hem aşı hem diş delirdi.neyseki iznideyiz de annemin yanındaydım tecrübe farklı tabi.gece 12 gibi artık torba yapıp salladık da uyudu.ateşi olmadı merak edenlere.:58:

hadi hayırlısı bizde yok daha ya. bekliyorum büyük heyecanla hergun bakıyorum ama yok :( kilolarınız çok iyi bizim ne kdr çıkıck bakalım çk mrk ediorum.köfte balık mı :53: kıyma bende vermedm hiç.yürüteç bende düşünmüyorum zaten bu azimle çabuk yürür sanırım

selam arkadaşlar biz geldiikk

doktora gittik.hastaneye girince asansör beklerken tüm hemşireler hatta 2 doktor etrafımızı sardı meteyi sevdi benim sırıtak oğlumda hepsine güldü aguladı.lan oğlum az ağırdan al diyorum ama cıkss benimki sırıtakk napiimm

doktorun yanına girdik.uyku düzeninin bozulduğunu söyledim uykuya geçişlerde yaşadığımız sıkıntıları anlatım verdiğim yiyecekleri söyledim

metebey 8700 gr ve 72 cm olmuş.gelişi çok iyi ayına göre önde bile dedi.

ek gıdaya başlayalım kahvaltı ver 1 çay kaşığı yumurta sarısı bisküvi pekmez tuzu alınmış peyniri karıştır dedi.sonraları içine ceviz falan katabilirsin dedi

ara öğünde meyve sonra sebze çorbası sonra yine ara öğün olarak yoğurt akşamda devam sütü ver dedi.tabi emzirmeye istediği müddetçe devam.yoğurdun içne meyve yada bisküvi katabilirsin gazını alır dedi.kendin mayala didi.keçi sütündenmi dedim yoo gerek yok inek sütünden yapsan olur dedi.ama o boyalı süslü hazır yoğurtları kullanma dedi.

kilo sıkıntısı olmadığı için yemediğini zorlama hiç kasma yavaş yavaş yerse yer yemezse zorlama dedi.
devam sütümü vereyim yoksa pirinçli sütlü mamalar varya ondanmı vereyim dedim.hiç mama verme devam sütü iyidir dedi.mamalarda katkı daha çok devam sütleri daha masum dedi.

oturmuyo dedim :) sende at binsin kılıç kuşansın istiyosun maşallahı var çok hareketli daha napsın oda olur zamanı var dedi :)

dişlere baktı daha diş yok ama belirtileri başlamış dedi

uykuya dalma problemi için gündüz dışarı çıkar gezdir dedi.ATARAX verdi.bağımlılık yapmaz yan etkisi yok ama sen yinede çok sıkıntı yaşadığınız zamanlar minik bi çaykaşığı ver dedi.uyumasına yardımcı olur oda sende yıpranmazsınız dedi

calpol verebilirsin oda rahatlatır dedi.jel yazdı caljel yazacaktı detinox istedim.böbrek üstü bezlere kötü etkisi varmış dedim.güldüü :)) bişi olmaz öyle bi etki yapması için çooookk kullanmanız lazım dedi ama yinede detinox yazdı

demir damlasını bırakabilirsin rengide kemikleride gelişimide çok iyi gerek yok kullanmana zaten gece verdiğin devam sütünde demir var o karşılar dedi

genel gelişimi çok iyi hiç bi sorun yok güçlü kuvvetli gayretli bi bebek dedi.aynen devam et dedi :))

slm kızımın teyzeleri dün bizde aşılarımızı olduk sadece 2 tane hepatit aşımızımı bir daha ki ay yaptırcaz biraz ateşimiz oldu birazda huysuzluk tabi bide yeme problemi ama bugun biraz daha iyiyiz yinede zor yiyo ama düzelicek inşallah diş çıkaran bebişlere maşallah diyorum ben hep en erken benim kız diş çıkarıcak diyodum ama sona kalıcaz galiba kilomuz az olduğundan erken çıkar diyodu doktor amcamız aman benim acelem yok walla ne kadar geç çıkarsa o kadar iyi benim içim zaten mama saatleri zor geçiyo biraz daha beklesin bizim dişler

dillerim lal oğluşuna maşallah diyorum :)

6.ay aşıları çok ateş yapıyormu,? biz olmadık daha da nsl sorunlar olck bakalım aşılardan sna

bizimde aşımız pazartesi doktor bişi olmaz dedi ama bilmiyorumki bu ayki aşılar biraz ağır gibi hiç bi aşıya giderken calpol vermemiştim karşıydım da ama bu sefer vericem galiba gözüm korktu :=)

bizimde aşımız pazartesi doktor bişi olmaz dedi ama bilmiyorumki bu ayki aşılar biraz ağır gibi hiç bi aşıya giderken calpol vermemiştim karşıydım da ama bu sefer vericem galiba gözüm korktu :=)

hıc korkmayın bu aykı asılardan benım zayıf oglusumbıle etkılendmedı senın tosuncugun hıc etkılenmez

dillerim lal oğluşuna maşallah diyorum :)

6.ay aşıları çok ateş yapıyormu,? biz olmadık daha da nsl sorunlar olck bakalım aşılardan sna

canım bizim ateş fazla olmadı ama bacaklarında hassasiyet vardı dokununca ağlıyodu huysuzluğu da bu sebeptendi sanırım
ama o kadar aşıya göre yine de iyi bence
bi de ikinci aşıyı vurduktan sonra hemşire üçüncüyü hazırlayıp yanına geldiğinde daha aşıyı olmadan hemşireyi görünce
ağlamaya başlıyo anlıyolar heralde:1:
ve son aşıda çok zoruna gitti bizim kızın durup durup ağladı:5:
sizin aşı ne zaman

selam arkadaşlar biz geldiikk

doktora gittik.hastaneye girince asansör beklerken tüm hemşireler hatta 2 doktor etrafımızı sardı meteyi sevdi benim sırıtak oğlumda hepsine güldü aguladı.lan oğlum az ağırdan al diyorum ama cıkss benimki sırıtakk napiimm

doktorun yanına girdik.uyku düzeninin bozulduğunu söyledim uykuya geçişlerde yaşadığımız sıkıntıları anlatım verdiğim yiyecekleri söyledim

metebey 8700 gr ve 72 cm olmuş.gelişi çok iyi ayına göre önde bile dedi.

ek gıdaya başlayalım kahvaltı ver 1 çay kaşığı yumurta sarısı bisküvi pekmez tuzu alınmış peyniri karıştır dedi.sonraları içine ceviz falan katabilirsin dedi

ara öğünde meyve sonra sebze çorbası sonra yine ara öğün olarak yoğurt akşamda devam sütü ver dedi.tabi emzirmeye istediği müddetçe devam.yoğurdun içne meyve yada bisküvi katabilirsin gazını alır dedi.kendin mayala didi.keçi sütündenmi dedim yoo gerek yok inek sütünden yapsan olur dedi.ama o boyalı süslü hazır yoğurtları kullanma dedi.

kilo sıkıntısı olmadığı için yemediğini zorlama hiç kasma yavaş yavaş yerse yer yemezse zorlama dedi.
devam sütümü vereyim yoksa pirinçli sütlü mamalar varya ondanmı vereyim dedim.hiç mama verme devam sütü iyidir dedi.mamalarda katkı daha çok devam sütleri daha masum dedi.

oturmuyo dedim :) sende at binsin kılıç kuşansın istiyosun maşallahı var çok hareketli daha napsın oda olur zamanı var dedi :)

dişlere baktı daha diş yok ama belirtileri başlamış dedi

uykuya dalma problemi için gündüz dışarı çıkar gezdir dedi.ATARAX verdi.bağımlılık yapmaz yan etkisi yok ama sen yinede çok sıkıntı yaşadığınız zamanlar minik bi çaykaşığı ver dedi.uyumasına yardımcı olur oda sende yıpranmazsınız dedi

calpol verebilirsin oda rahatlatır dedi.jel yazdı caljel yazacaktı detinox istedim.böbrek üstü bezlere kötü etkisi varmış dedim.güldüü :)) bişi olmaz öyle bi etki yapması için çooookk kullanmanız lazım dedi ama yinede detinox yazdı

demir damlasını bırakabilirsin rengide kemikleride gelişimide çok iyi gerek yok kullanmana zaten gece verdiğin devam sütünde demir var o karşılar dedi

genel gelişimi çok iyi hiç bi sorun yok güçlü kuvvetli gayretli bi bebek dedi.aynen devam et dedi :))

maşşallah canım çok çok iyi:nazar:
erkekler biraz iri kıyım oluyolar oğluşum da tosun gibiydi
kızlar biraz daha narin oluyo sanırım :44:

Back