2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

165 boyum canım. bnm hiç çatlağım yok özel bi krem almştım hamilelik boyunca onu kullandım ne karnımda ne bacaklarımda hiç yok. bikini giymedm daha denize gitme sansımız olmadı zor gibide bizim kızla

biz 2 kere kalkıyoruz bazen 1 bazen gece uykularımız çok gusel

maşşallah çok iyi doğmuş bebeğin.şimdi kaç kg

4 aylık kontrolunde 6500 idi ama boyu uzadı baba hala teyze çok uzun en kısa ben içlerinde 65 cm idi 4 aylıkken

dert etme kendine canım verirsin sezeryan değilsen spora başla ben başladm ama çok yormadan kendimi gunde 5 şınav 5 mekik 1 saat yürüyüş bel çevirme

unutmamamk için gözünüzün önüne koyun. mama veren anneler mamaların yanına koysun emziren annelerde bebek bezi yanına görünce aklınıza gelir kızlar

bizde kaşık ve biberon kavgası yapıypruz.o almak istiyor ağzını zor buluyor :)

nerde cnm yaa bizimkinde de tık yok ne yüzüstü ne de sırt üstü dönemiyo çok tembeliz.sadece sırt üstüyken hafifce yana dönüyo 3 gündür o kadar
benimki de yüzüstü yatmayı hiç sevmiyo hemen ağlıyo:84:

Ay canim benim hamilelik cok iyidi 57kilo ile kaldim hamile 69 la dogurdum.7 kilo gitti dogum sonrasi normal fogum yaptim.sonra sut muhabettine 1 gr veremedim simdi 65 olmusumdur belki daha fazla tartilmiyorum zaten.normal dogumda gobek kalmaz dediler bende 5 aylik bebek var gibi((hic aliskin degilim bu duruma hicbisey almak gelmiyor icimden hersey igrenc oluyor.kocamda saolsun dalga geciyor masallah diye cok sinir oliyorum(
Bebek konusuna gelonce masallah senin kiza nazar degmesin:)benim en cok canimi sikan sokakta cocugu sevmeye geliyor ayyy annesi herseyi sen yiyip buna bisi vermiyomusun diyen gerizekalilar var.sanki onlara soruluyor.yoksa dr bu kiz narin bi kiz formunu koruyor boyu uzadigi icin beslenmesi cok kotu degil diyor.ama iste gel bunu o aptal teyzelere anlat.ya bi cocugu severken neden yorum yaparrlar hiiiiic anlamiyorum fikirlerinide soran yok ama neyyyyseee!!cok sinirlendim bak hatirlayincaa!!

öncelıkle hepınızın beraat kandılı mubarek olsun...yuce rabbım gunlarımızı bağışlasın evlatlarımızı korusun sağlık sıhhat huzur şans mutluluk versın en önemlısı ıyı ınsanlarla karşılaştırsın.....
kılolardan söz ertmışsınızz bende 65 kıloda gebe kaldım doğum yaptım 74 olmuştum ama hala dana gıbıyım çok yıyorum regl olmadım streslıyım ondan veremediğimi düşünüyorum....şu eskı kılolarına geri dönenler sızı hıç sevmıyom şaka tabı...ben kıloların da genetık olduğunu düşünüyorum cunkı 6 teyzem var hepısının göbişleri popişlerının maşallahı var.....ama ben kader deyıp oturmıycam tabı dıkkat edıyorum bıde regl olsam daha ıyı olcak daha cabuk verıcem ınşallah...
bıde bebişlere su verme konusuna gelınce benım paşa oğlan bıberon sevmıyo bende sızler gıbı kucuk bıberon aldım ama boşa oğlum resmen bardakla içmeye bayılıyo bardağı gördümü bırının elınde ağlıyo saldırıyo bardağa mecbur verıyom ve sevıyo ıçebılıyoda...ben mama kesmiştim kaşık maması vermeye başlamıştım oğlum anıden kılo kaybettı yenıden mamasını aldım aptamıl1 yanlış yaptım farkındayım....
son olarakta cnm çok sıkılıyo ıçım sıkılıyo akşamdandır tum sınavlarımdan kalmışım bı ıngılızceyı vermışım çalışmam lazım çocuklarla nasıl çalışcam.....

Merhaba canım ben de o sevmediklerin arasındayım :)

Kaşık maması normal mamanın yerini tutmaz. Çünkü kaşık maması ek gıdadır ( muhallebi) ve günde sadece 1 kez verilir. Anne sütü yoksa devam maması 1 yaşına kadar vermelisin.

Sınavların için de üzüldüm

canım ilk 6 ay regl olmaman çok normal ama 6 aydan sonra doktorunla görüş derim ben
benim dr 6 aydan sonra hala regl olmazsan gel ilaç başliicam dedi aklında bulunsun
o gıcık teyzelere de gelince bana da aaa kurumuşun kız kocan bakmıyo mu yoksa sana
iskelet gibi olmuşun biraz kilo alırsan daha güzel olursun kadın dediğin azıcık etli butlu olur
diyolar resmen hakaret bak ben de hatırladım sinir oldum şimdi

bu akşam aldım mayaladım yarın vericem inşallah

Afiyet bal seker olsun cnm.

kızlar 1 yaşına kadar tuz da yasakmış haberiniz olsun

1 yasina kdr; tuz, seker, yumurta beyazi, cilek, bal, inek sutu (direkt olarak), susam, hayvansal yaglar, patlican ve bakla yasak. Patlican bakla 2 yasina kdr yasak hatta.

Ondandir canim. Sakin koyma.

Gunaydin kizlaarrr.. Okudugum yabanci kaynaktan ek bilgiye devam;

Gluten(arpa, bugday yulaf urunleri) 6. Aydan itibaren
Narenciye cesitleri 6. Aydan itibaren
Iyi pismis yumurta sarisi 6-9 aydan itibaren
Rafadan ve yagda pismis yumurta 1 yasindan itibaren
Tuz ve seker 1 yastan sonra az miktarda
Inek sutu icmek ve bal 1 yastan sonra
Kabuklu kuru yemis butun olarak 5 yasindan sonra.

Bunun disinda ailesinde astim, egzama vs gibi hastaliklar varsa ek gidalarin alerjen olmasina ve bu hastaliklarin baslamasini tetiklemiyecek sekilde dikkat edilmesi gerekiyo. Bu yuzdrn ilk basta gidalari tek tek verip denemek gerekiyomus.

En iyi ilk meyveler; elma armut muz papaya.
En iyi ilk sebzeler; havuc patates salgam balkabagi.

Pirinc cok iyi bi baslangic gidasiymis, her sebzenin icine karistirilmaliymis.

Ilk gidalari hep ogle ogununde vermeliymisiz.

Unutmamali ki ;
Taze yemek
Az seker
Dusuk hayvansal yag
Sifir tuz. 1 yasina kdr edinmemiz gereken genel beslenme prensibi.

Ilk 1 yil anne sutu ya da anne sutu yerine gecen mama ve devam sutleri mutlaka gunde 600 ml bebege verilmeli.

Bebegin mamasini ya da devam sutu hazirlarken her zaman kaynatilmis- aritilmis su kullanmayin. Cunku bu sularin icinde mineral tuzlar yogunlasirmis.

Simdilik bu kdr. Opuyorum kuzularinizi. 6. Aydan itibaren de yemek tarifleri vericem kitaptan :))

günaydın hanımlar

mete dün akşam yine cozuttu uyumadıı 9dan 12ye kadar resmen savaştık mahvetti bizi
her yolu denedik en sonunda saat 12 de mutfakta aspiratörün sesi eşliğinde yerde salladım anca uyudu
bende ondan sonra oğluma ve cümlemizin çocuklarına bol uyku için dualar ettim
sabahta 9da uyandı emdik oynaştık falan baktım sıkılıyoruz dünde hiç dışarı çıkmamıştık kaptığım gibi meteyi parka gitti
simitle ayran aldım bide gazete hem kahvaltımı ettim hem gazetemi okudum metehanda etrafa bakındı
sonra uykusu gelince yine cozuttu bebek arabasında durmak istemedi ağladı sızlandı
eve geldik uyuttum nihayet

aahhh ahh Allah başka dert hastalık keder vermesin ama böylede peh yorucu oluyoı yaaa

canım benimki biberon almadıgı için bende kasık maması kullanıyorum.dr verebildiğin kadar günde ver dedi.ben sordum sütüm yetmiyor öbür mamayıda yemiyor bu kasık maması süt yerine gecer mı dedim(günde 500ml sut içmesi gerekmiş ya)evet gecer sorun etme dedi.sen bu yazdıgını nerden biliyosun?:97:

kızlar dün cok korktum gece bizim kız hızlı hızlı nefes aldı uyurken bi anda sonra bi agladı bi agladı morardı..cok üzüldüm bayada durmadı.dr sordum rüya görmeye baslamıstır dedi.ama sanırım korkuttular canımı yaaa ayy cok moralim bozuldu.gece ısık yanık basında bekledim.bi daha olur mu diye..bi daha oldu sonra gecti..cok uzuldum..sizdede böyle bişi olan var mı...hep dua okudum ama muska falan mı yazdırsam bilemedim

arada benim kızımda uykusundan çığlıkla uyanıyor ben de rüya gördüğünü düşünüyorum (

ay kızlar bugün burası sinek avlıyo resmen
kimsede tık yok nerdesiniz yahu güneşi gören dışarı mı kaçtı ne

bugun aldım hemen mamasını cnm...tşkler bılgın ıçın......
bız şişkoyuz alay ederler sız zayıfsınız alay ederler anlamadım gıttı bu koca karıları
tşkler bu guzel bılgılerın ıcın...ben benımkısıne pırınc suyu verıyorum çok sevıyo ....

ayyy cnm benım kıyamam ben karanlıkta bırakma en azından gece lambası açık bulunsun...bıde uzerıne ayetel kursı felak ve nas surelerını oku cnm bebeğıne ufle korur ınşallah bebeğini.....en azından okuyamazsan yazıp yastığının kenarına bırak....bıde makas koy yatağın bı köşesıne buyuklerden duydum bende cnm....allahım hepımızın bebişlerını korusun.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…