estalmus ve eos boyunuz kaç ben sizin kilolarınıza göre dana gibiyimmbide nası bikini giyyosunuz benim bacaklarda hep yırtık war yaaaaaa iğrenç duruyoo nası geçer bilen warmıı kırmızı kırmızıı doğumdan sonra oldu bu illetler bende çatlak matlak hiç yoktu yawwww
biz 2 kere kalkıyoruz bazen 1 bazen gece uykularımız çok guselbizde de durum öyle gündüz benle beraber....tek damla uyumaz...akşam 7-8 gibi uyur sabah 6.30 da kesin uyanır tabi gece 6-8 kere kalkıp anneee acıktım dercesine ağlayıp sülük gibi yapışması bana ayyyy çok tatlı oluyo yaa.
maşşallah çok iyi doğmuş bebeğin.şimdi kaç kg
ya var yaaa hepinize gıcık oldum gıcıklaaaaarrburda 25 kilo alan var dimi ve doğumdan sonra da vermedim veeeeee 85 kiloyum silindir gibi geziyorum offf yaaa gıcıksınız 8 kilo almışlar vermişler bi deeeee ooffff çok kıskandım yaaaa:78:
unutmamamk için gözünüzün önüne koyun. mama veren anneler mamaların yanına koysun emziren annelerde bebek bezi yanına görünce aklınıza gelir kızlaruff onları hi sorma yaa dikkat etmeye çalışıyorum amagün okadar yoğum geçiyoki anlamıyorum unutuyorum yinede bizimde doktor d vitamini yerine içinde dğer vitainlerinde bulunduğu şurup verdi biliyosundur belki supravit işte onu unutuyorum demir ilacınıda bi veriyorum bi vermiyorum ya ben çok düzensiz bi anneyim galibaa çok kızdım şimdi kendime bundan sonra daha dikakt edicem bide şimdi evimde değilim annemlerdeyim ne biliim unutuluyo
bizde kaşık ve biberon kavgası yapıypruz.o almak istiyor ağzını zor buluyor :)nurberra nasılsın ?nasıl gidiyor?
ben biberona su koyup eline veriyorum arada ağzını tuttursa içiyor onun dışında oyun oynuyor :))biberona alışsın istemem ama tanışsın diye veriyorum gerektiğinde reddetmesin
kızlar sizin bebişler yüzüstünden sırtüstüne dönebiliyolar mı? benimki daha dönemiyo yüzüstü yatmaktanda nefret ediyo ağlıyo hemen döndürüyorum çok tembel çok babasına çekmiş heralde:)
selam cnm ben günlük inek sütünden mayalıyorum,dr süt mayalandığı zmn form değiştiryo onun için inek sütünden mayalayabilirsin demişti ben de öyle yapıyorum.ben de daha 1 haftadır kaşık maması meyve püresi veriyorum.çünkü sütüm yetmiyooovalla cnm kiloya gelince ben de çok üzülüyodum çünkü oğlum 6 ayına kadar hep
1,5 kilo alıyoduyani 5 aylıkken 9200gr dı düşünonda alışmışım kız da 700gr alınca canımı sıkıyodum ama dr kızlar azıcık kibar olsun zaten kilo alımı da iyi dedi.bi de benim kız bekleyemedi zaten 40 haftayı 36. haftada 2680gr doğdu belki de onun da etkisi vardır bilemiyorum artık.
sen kaç kilo aldın,kaçını verdin kaç kilo olmak istiyosun
öncelıkle hepınızın beraat kandılı mubarek olsun...yuce rabbım gunlarımızı bağışlasın evlatlarımızı korusun sağlık sıhhat huzur şans mutluluk versın en önemlısı ıyı ınsanlarla karşılaştırsın.....
kılolardan söz ertmışsınızz bende 65 kıloda gebe kaldım doğum yaptım 74 olmuştum ama hala dana gıbıyım çok yıyorum regl olmadım streslıyım ondan veremediğimi düşünüyorum....şu eskı kılolarına geri dönenler sızı hıç sevmıyomşaka tabı...ben kıloların da genetık olduğunu düşünüyorum cunkı 6 teyzem var hepısının göbişleri popişlerının maşallahı var.....ama ben kader deyıp oturmıycam tabı dıkkat edıyorum bıde regl olsam daha ıyı olcak daha cabuk verıcem ınşallah...
bıde bebişlere su verme konusuna gelınce benım paşa oğlan bıberon sevmıyo bende sızler gıbı kucuk bıberon aldım ama boşa oğlum resmen bardakla içmeye bayılıyo bardağı gördümü bırının elınde ağlıyo saldırıyo bardağa mecbur verıyom ve sevıyo ıçebılıyoda...ben mama kesmiştim kaşık maması vermeye başlamıştım oğlum anıden kılo kaybettı yenıden mamasını aldım aptamıl1 yanlış yaptım farkındayım....
son olarakta cnm çok sıkılıyo ıçım sıkılıyo akşamdandır tum sınavlarımdan kalmışım bı ıngılızceyı vermışım çalışmam lazım çocuklarla nasıl çalışcam.....
öncelıkle hepınızın beraat kandılı mubarek olsun...yuce rabbım gunlarımızı bağışlasın evlatlarımızı korusun sağlık sıhhat huzur şans mutluluk versın en önemlısı ıyı ınsanlarla karşılaştırsın.....
kılolardan söz ertmışsınızz bende 65 kıloda gebe kaldım doğum yaptım 74 olmuştum ama hala dana gıbıyım çok yıyorum regl olmadım streslıyım ondan veremediğimi düşünüyorum....şu eskı kılolarına geri dönenler sızı hıç sevmıyomşaka tabı...ben kıloların da genetık olduğunu düşünüyorum cunkı 6 teyzem var hepısının göbişleri popişlerının maşallahı var.....ama ben kader deyıp oturmıycam tabı dıkkat edıyorum bıde regl olsam daha ıyı olcak daha cabuk verıcem ınşallah...
bıde bebişlere su verme konusuna gelınce benım paşa oğlan bıberon sevmıyo bende sızler gıbı kucuk bıberon aldım ama boşa oğlum resmen bardakla içmeye bayılıyo bardağı gördümü bırının elınde ağlıyo saldırıyo bardağa mecbur verıyom ve sevıyo ıçebılıyoda...ben mama kesmiştim kaşık maması vermeye başlamıştım oğlum anıden kılo kaybettı yenıden mamasını aldım aptamıl1 yanlış yaptım farkındayım....
son olarakta cnm çok sıkılıyo ıçım sıkılıyo akşamdandır tum sınavlarımdan kalmışım bı ıngılızceyı vermışım çalışmam lazım çocuklarla nasıl çalışcam.....
bu akşam aldım mayaladım yarın vericem inşallah
kızlar 1 yaşına kadar tuz da yasakmış haberiniz olsun
tuz koymayın demişsiniz ben tuzlu yapıyom valla çorbayı unurmuşum bak yaaa....kızımda koymazdım oğlanda koyuyom...zaman gıttıkçe akılda kalmıyo ıyıce unutkan oldum bu ıkıncı bebekten sonra anlamadım ya....sabah ne yedın dıye sorsanız hatırlayamıycam....yorgunluktanmı
aceba????
nerde cnm yaa bizimkinde de tık yok ne yüzüstü ne de sırt üstü dönemiyo çok tembeliz.sadece sırt üstüyken hafifce yana dönüyo 3 gündür o kadar
benimki de yüzüstü yatmayı hiç sevmiyo hemen ağlıyo:84:
Merhaba canım ben de o sevmediklerin arasındayım :)
Kaşık maması normal mamanın yerini tutmaz. Çünkü kaşık maması ek gıdadır ( muhallebi) ve günde sadece 1 kez verilir. Anne sütü yoksa devam maması 1 yaşına kadar vermelisin.
Sınavların için de üzüldüm
kızlar dün cok korktum gecebizim kız hızlı hızlı nefes aldı uyurken bi anda sonra bi agladı bi agladı morardı..cok üzüldüm bayada durmadı.dr sordum rüya görmeye baslamıstır dedi.ama sanırım korkuttular canımı yaaa ayy cok moralim bozuldu.gece ısık yanık basında bekledim.bi daha olur mu diye..bi daha oldu sonra gecti..cok uzuldum..sizdede böyle bişi olan var mı...hep dua okudum ama muska falan mı yazdırsam bilemedim
http://.........................../bebegin-dogmadan-bir-gun-once-allah-ile-konusmasi.html
ben cok duygulandım paylasmak istedim...
kızlar dün cok korktum gecebizim kız hızlı hızlı nefes aldı uyurken bi anda sonra bi agladı bi agladı morardı..cok üzüldüm bayada durmadı.dr sordum rüya görmeye baslamıstır dedi.ama sanırım korkuttular canımı yaaa ayy cok moralim bozuldu.gece ısık yanık basında bekledim.bi daha olur mu diye..bi daha oldu sonra gecti..cok uzuldum..sizdede böyle bişi olan var mı...hep dua okudum ama muska falan mı yazdırsam bilemedim [/QU
sübyan muskası yazdırdım hiç bi faydası olmadı gene korktu ağladı beşiğinde.hocaya sordum yanı başında resim oyuncak falan olmayacak dedi evet gerçekten düğün fotoğrafımız vardı ve de bir sürü pel+üş hayvan oyuncak hemen kaldırdım eskisi gibi korkmuyo sübyan muskasını tavsiye ederim canım.
kızlar dün cok korktum gecebizim kız hızlı hızlı nefes aldı uyurken bi anda sonra bi agladı bi agladı morardı..cok üzüldüm bayada durmadı.dr sordum rüya görmeye baslamıstır dedi.ama sanırım korkuttular canımı yaaa ayy cok moralim bozuldu.gece ısık yanık basında bekledim.bi daha olur mu diye..bi daha oldu sonra gecti..cok uzuldum..sizdede böyle bişi olan var mı...hep dua okudum ama muska falan mı yazdırsam bilemedim [/QU
sübyan muskası yazdırdım hiç bi faydası olmadı gene korktu ağladı beşiğinde.hocaya sordum yanı başında resim oyuncak falan olmayacak dedi evet gerçekten düğün fotoğrafımız vardı ve de bir sürü pel+üş hayvan oyuncak hemen kaldırdım eskisi gibi korkmuyo sübyan muskasını tavsiye ederim canım.
Ay evet bizimkinin de var bende cekeyim bari saol canim
canım sayfa açılmıyo
bugun aldım hemen mamasını cnm...tşkler bılgın ıçın......Merhaba canım ben de o sevmediklerin arasındayım :)
Kaşık maması normal mamanın yerini tutmaz. Çünkü kaşık maması ek gıdadır ( muhallebi) ve günde sadece 1 kez verilir. Anne sütü yoksa devam maması 1 yaşına kadar vermelisin.
Sınavların için de üzüldüm
bız şişkoyuz alay ederler sız zayıfsınız alay ederler anlamadım gıttı bu koca karılarıcanım ilk 6 ay regl olmaman çok normal ama 6 aydan sonra doktorunla görüş derim ben
benim dr 6 aydan sonra hala regl olmazsan gel ilaç başliicam dedi aklında bulunsun
o gıcık teyzelere de gelince bana da aaa kurumuşun kız kocan bakmıyo mu yoksa sana
iskelet gibi olmuşun biraz kilo alırsan daha güzel olursun kadın dediğin azıcık etli butlu olur
diyolarresmen hakaret bak ben de hatırladım sinir oldum şimdi
tşkler bu guzel bılgılerın ıcın...ben benımkısıne pırınc suyu verıyorum çok sevıyo ....Gunaydin kizlaarrr.. Okudugum yabanci kaynaktan ek bilgiye devam;
Gluten(arpa, bugday yulaf urunleri) 6. Aydan itibaren
Narenciye cesitleri 6. Aydan itibaren
Iyi pismis yumurta sarisi 6-9 aydan itibaren
Rafadan ve yagda pismis yumurta 1 yasindan itibaren
Tuz ve seker 1 yastan sonra az miktarda
Inek sutu icmek ve bal 1 yastan sonra
Kabuklu kuru yemis butun olarak 5 yasindan sonra.
Bunun disinda ailesinde astim, egzama vs gibi hastaliklar varsa ek gidalarin alerjen olmasina ve bu hastaliklarin baslamasini tetiklemiyecek sekilde dikkat edilmesi gerekiyo. Bu yuzdrn ilk basta gidalari tek tek verip denemek gerekiyomus.
En iyi ilk meyveler; elma armut muz papaya.
En iyi ilk sebzeler; havuc patates salgam balkabagi.
Pirinc cok iyi bi baslangic gidasiymis, her sebzenin icine karistirilmaliymis.
Ilk gidalari hep ogle ogununde vermeliymisiz.
Unutmamali ki ;
Taze yemek
Az seker
Dusuk hayvansal yag
Sifir tuz. 1 yasina kdr edinmemiz gereken genel beslenme prensibi.
Ilk 1 yil anne sutu ya da anne sutu yerine gecen mama ve devam sutleri mutlaka gunde 600 ml bebege verilmeli.
Bebegin mamasini ya da devam sutu hazirlarken her zaman kaynatilmis- aritilmis su kullanmayin. Cunku bu sularin icinde mineral tuzlar yogunlasirmis.
Simdilik bu kdr. Opuyorum kuzularinizi. 6. Aydan itibaren de yemek tarifleri vericem kitaptan :))
kızlar dün cok korktum gecebizim kız hızlı hızlı nefes aldı uyurken bi anda sonra bi agladı bi agladı morardı..cok üzüldüm bayada durmadı.dr sordum rüya görmeye baslamıstır dedi.ama sanırım korkuttular canımı yaaa ayy cok moralim bozuldu.gece ısık yanık basında bekledim.bi daha olur mu diye..bi daha oldu sonra gecti..cok uzuldum..sizdede böyle bişi olan var mı...hep dua okudum ama muska falan mı yazdırsam bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?