2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

selam canlarım uff nekadar çok sayfa olmuş ya imkansız okuyamam
kılar bnm oğlumda kusuyo ya ben çok korkuyorum emzirirken bi hırsla emmeye başlıyo süt akynıyo ve çok geliyo bukezde boğazına kaçıyo canım çok sıkılıyo bu duruma nolcak böle bide bugün bi kustu resmen fışkırttı tüm sütü sanki ağzında biriktirmiş gibi içtiği tüm sütü sizinde böle oluyomu

cnm hayırlı olsn kimliğiniz

valla bilmiyorumki,şöyle diyim,ilk topuk kanını doğum yaptığım hastanede doğum olduktan hemen sonra aldılar,2.topuk kanı için antibiyotiğin bitsin gel bebeğin topuk kanını alıcaz dediler,ben gitmedim hastaneye,eşim çalışıyordu,sezaryenli olduğum için gidemedim,ogün bugündür sağlık ocağı tarafından arandım durdum,baktım kurtuluş yok gittik verdik 2.topuk kanını,yasallaşmış artık mecburiymiş,siz istemeseniz bile alınmak zorunda,eğer 1 hafta daha geç gelseniz savcılık gelip getirtecekti dendi,varsa bebekde zeka geriliği zamanında müdahale edilmesi açısından önemliymiş,ilk topuk kanı doğru sonuç veremeyebiliyomuş falan filan,aman aldılar topuk kanınıda kurtuldum aranmaktan,şimdi aşılar için baskı yapıyolar,neyse sorun değil o,zaten yaptırmak zorundayım bebeğimin aşılarını,yani artık neredeyse silah zoruyla yaptırtacaklar herşeyi:)

Merhaba arkadaşlar..
Ne güzel hepimiz sağlıkla bebeklendik:)) Şimdide gazdır kusmadır uykusuzluktur vs vs gündemlerimizde.. Herşeye değermiş be herşeye.. Kuzuma bakınca içimi huzur kaplıyor.. Hayatımda asla pişman olmayacağım tek gerçeğim en güzel emeğim canım bebeğim benim.. Erken gelişiyle ömrümden ömür almıştı ama şimdi tek bi bakışı gülüşüyle ömrüme ömür katanım oldu. Allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin.

Kabızlık ve kusma bizde de war arkadaşlar. Gaz zaten baştan beri bırakmadı peşimizi Kusmada ameliyattan sonra başladı. Kusmasının azalması için besledikten sonra mutlaka gazını çıkarın ve 45 derece açıyla yatırın bebeklerinizi. Yine kusacaklarsa kusuyorlar ewet ama kusmanın miktarı oldukça azalıyor.

Fatmacım kaka yapamıyormuş bebeğin( aynen benim de yapamıyor. Çok uğraşıyorum. Oğlumu soyuyorum (öncesinde oda sıcaksa bile ekstradan ısıtıcıyı açıp daha sıcak yapıom) karnına güzelce masaj yapıyorum poposuna elimle zeytin yağı sürüyorum ve az bekliyorum. Yaptı yaptı yapmadı gliserin kansuk die bi fitil war onu nohut büyüklüğünde kesip popoya koyuyorum. Başlıyor yapmaya:)) Birde gazı için humana kimyonlu rezene çayı almıştım onu içmeye başladıktan sonra kendi yapar oldu kakasını canım. Bu arada arkadaşlar bazı arkadaşlar zeytin yağını önermiş bi çay kaşığı werin bebeklere demişler.. Bu çok tehlikeliymiş. Zeytinyağı asitli olduğundan tek başına ciğerlere zarar verme olasılığı çok yüksekmiş. Mamasına ya da sütünüzü sağıp sütünüze karıştırarak verin. Altuğ un dr beni uyardı bu konuda. Vermeden öncede mutlaka zeytinyağının asitinin yok olması için azcık ılıtın aksi halde gaz yapıyormuş.

Kuzucuklarınızı koklayın benim için :) uykulu geceler herkese.

Bu gece benden başka nöbetçi yok galiba.
Kızımı yeni uyuttum babasıda uyuyor ama beni uyku tutmadı.

Günaydın kızımla bugün ilk defa yalnız kaldık evde babamız işe gitti annanemiz öğleden sonra gelicek.
Belki teyzemiz gelicek birazdan tabi bizi unutmadıysa eğer :))

Kızımda yeni bir huy belirdi benim önceden kucağımda uyuya kalırdı mamadan yada emzirdikten sonra hiç uğraşmadan yatağına yatırır uyuturdum şimdi tam tersi.Kucağımda derin uykuya dalıyor.Yatağa yatıyorum açıveriyor gözlerini tilki uykusu uyuyor resmen.Mecbur artık bende sallıyorum onu.Sallamaya karşı biri olarak baktım olmuyor uykusu dağılmasın diye mecburen artık sallıyorum.
Büyüdükçe artık uyanık kalmak istediği saat oranıda artıyor zaten.
Gaz sorunumuz içinde mestil ve rezene çayı ikilisini kullanıyoruz.Eskisi kadar pek bir sıkıntımız yok ama tam olarak hallettikte diyemeyiz.
Bu arada dikişlerim çok acıyor benim,dün bütün gün kucağımdaydı nerdeyse.Mama yerken emzirirken ayaklarıyla dikişlerime bir basınç kuruyor aman allahım diyorumki tamam yırtıldı herhalde büyüdükçe ağırlaşıyor benim güzel kızım.
Ama şöylede birşey varki bazen bir gülümsüyor dünyalara bedel helede o misss gibi kokusu yokmu insan içine çektikçe çekesi geliyor.
Bugün saat 2'de sağlık ocağına gidicez topuk kanı vermek için.İnş..yavrumun canını çok acıtmazlar.
Birde aşılarımız varmış bugün yapılması gereken.
İnş.kazasız atlatırız bugünü onu ağlarken görmek çok zor oluyor çünkü.

canım benimki de aynı durumda ama yanıma alıp uyumuyorum çünkü o şekilde emzirirkrn uyuya kalıp bebeğini boğan anneler olmuş annem çok kızıyor yatıp emzirme uyur boğarsın uyanamazsın diyor. sallanan bi pusetimiz var ona koyup biraz sallıyorum geceleri. orda uyuyor.aman arkadaşım dikkat et emzirirken. Allah kolaylık versin hepimize

5. günkü değeri 13.5 çıkmıştı bi daha bakamadılar. şimdi sadece sırtında ve birazda göğsünde var. sanırım geçecek. 10 gün sonra aylık kontrole götüreyim diyorum o zaman baksınlar yoksa o kadar beklemesem mi? sanırım normal bi durum değil mi?
insan kendi evledı olunca bildiğini bile şaşırıyor.

kızlar nolur bişi söleyin pişik için napıcam zeytinyağı pudra hepsini denedim kakasını yaptığı yer çok fena yavrumun dalinin pudrasını kullandım 2 gündür ama geçmiyo çok kızarmış yaa acıyo ansıl yaparken kimbilir kıpıkırmızı oluyo iice sinirleniyo yavrum nolur bi fikir verin tecrübeliler
bide bizimki çok sık kaka yapıyo yani her bezde kaka var bu normalmi ki beni emerken illa karnından poposundan sesler geliyo yaptığını anlıyorum yada yapıcak işte
bide gaz için ne veriyosunuz kaç kaşık olmalı aktardan alınan rezeneyimi demleyeyim yoksa hazırmı aliim lütfen yardım canlarım

Günaydın herkese.

Mapuci kızının adı hayırlı olsun :) Eşini kırmamakla iyi yamışsın. Bir ömür dilinden kurtulmazdın. :)
Benim kızım da seninki gibi. Özellikle akşam oldu mu memeyi alıp alıp çıkarıyor kızarıyor bozarıyor, hemen gazını çıkarıyorum rahatlıyor. O öyle yaptıkça uykuya dalamadıkça yapıyor bunu genelde ben strese giriyorum.

Cumartesi günü eşim nöbetçiydi, dedim ki kendime bir günde 1 kilo daha gitti kesin dedim. Pazar sabahı tartıldım evet 48'e düşmüşüm.. Eşim olmayınca 2 çocukla çok yoruluyorum. Özellikle de hafta sonuysa...

Kayınvalidelerden bahsetmişsiniz. Benimki de melek gibidir falan ama her şeye müdahale etme huyu beni sinir eder. Ya da şu dönem hassas oldugum için bana mı batıyor bilmedim. Yoksa çok severim kendisini.Gerçekten çok iyi niyetilidir. Oglumda da çok yapardı sinir olurdum. Hapşursa hasta mı oldu, kussa niye kusuyor, eldiven giydirsem eldiven bilegini mi sıkmış vs. Ben de cevabı veririm susar hemen.

Ama geçen gün beni sinir etti sinirrrrrr. Ölecektim sinirimden. Akşama bize yemege geleceklerdi. Kızım bir taraftan uyumuyor. Uuyusa da yemek yapsam diye bakınıp duruyorum. Neyse eşim ve oglum geldiler. Ben hemen mutfaga girdim. Zil çaldı. gelmişler ortada yemek falan yok. İçeri aldıktan sonra ben geçtim mutfaga girdim yemekleri yapmaya. Kendisi de yapsak sarması getirmiş, bunu da pişirelim dedi. Neyse onu da koydum ocaga. Yemekler pişti. Geçtim içeriye Asya'yı emzireceğim. Aldım gittim yatak odasına. O ara mutfaga gitmiş. Yemeklere bakmış. Bir yarım saat sonra mutfaga geldim ki bütün yemeklerin altı yanıyor Ne oldu anne yemekler pişmişti niye tekrar açtın altlarını dedim, fasulye daha pişmemiş dedi. ses etmedim tavugu sordum o da susamsı çalıyordu dedi. İyi de dedim ben yarın suyuna pilav yaparım diye üstüne su ekledim biraz daha kaynatıp kapattım dedim. Ha öyle mi diyince benim şarteller bir attı. Tutamadım kendimi madem begenmiyorsun kendin yapsaydın niye beni ugraştırıyorsun sabahtan beri dedim çıktım mutfaktan zaten Asya'nın da sesi geliyordu içerden :)Oh ama nasıl bir rahatladım. Hiç bir şey diyemedi ama canı sıkıldı tabi. Yemekte de bir şey yiyemedim sinirimden, eşim de niye yemiyorsun ne oldu canın mı sıkıldı bir şeye diyip duruyor. Sonra bulaşıkları makinaya dizmeye gittim. Arkamdan geldi hemen kızım sen elleme ben yaparım diye Allah var yapar da yok dedim ben yaparım. Sonra başladı kızım ben bilmedim özür dilerim, Aşkın'a söyleme onun da canı sıkılır diyor.

Neyse gittiler eşime anlattım. Bir ton da laf saydım sanki ben önlerine çiğ yemek mi koyacaktım diye bütün sinirimi boşalttım. Eşim bile hayret etti annesinin davranışına!!!Tabi bana hak verdi. :)

Of neyse bak yine sinirlendim

Bu arada BUGÜN İLK DEFA YALNIZ KALDIK DÜN DE İLK GECEMİZDİ.annem bikaç günlüğüne memlekete gitti oğlum sanki anlamış gibi sakinledi maşallah.
Ama ne zaman yemek yiyecek olsam banyo yapacak olsam yada uyuyacak olsam uyanıyor anneye rahat yok. Sağlıklı olsunlar inşallah razıyız her sıkıntıya :) Anne olmak zormuş hakikaten

cnm benim kiza "penatenin" yuvarlak kutuda olan kremi iyi geliyodu bi dene istersen. rezene cayi eczaneden en dogalindan aldim ama bizimki icmiyo, gaz ilacida sab simplex

abuuuu geril geril gerildim valla sabah sabah =) allah yardimcin olsun cnm kafana takma okadar

bende bugün ilk kez yalnizim bide esim sehir disina gidecek öglen gecede yalnizim coooook tirsiyorummmmmm:18:

Son düzenleme:

Canım ben oglumda Dentinox Çinko kullanmıştım. Zaten pişik kremlerinde çinko olması gerekiyor. Mesela sebamed vs çinko içermiyor...

Milupanın bebekler için rezene çayı var. Ondan verebilirsin...

Son düzenleme:
dün misafirimiz vardi moralimi bozdu kadin kafasini niye bukadar geriye atiyo kizin bi dra ordun mu dedi bende gecen kontroldeydik am abisi demedi dedim, aklima soktu bi kere netde arastirdim bi kac belirti daha olursa epilepsi olabiliyo yaziyo ayagi ile pedal ceviriyo gibi yapiyosa (bunu yapiyo genelde bezini degistirken) agiz köpürme vs vs (bunlar xyok) üffff kafama taktim kötü bisey degildir insallah

Canım ben oglumda Dentinox Çinko kullanmıştım. Zaten pişik kremlerinde çinko olması gerekiyor. Mesela sebamed vs çinko içermiyor...

Milupanın bebekler için rezene çayı var. Ondan verebilirsin...
çok saol cnm alıcam inş hemen

aman tatlım ya Allah korusun düşünme öle kötü şeyler nolcak tüm bebişler atıyo bizimkide atıyo geriye doğru Allah muhafaza ne tuhaf insanalr varyaa tövbe yarabbim

canım bende penaten die bi krem var ablama yurt dışından gelmişti tek seferde geçiriyo eczanelerde varmı bilmiyorum bi sorarsın.kaka olayı bizimde öyle cnm bebek gazını çıkarırken o zorlamayla az az kakada yapıyo.gaz içinde ben hafif masaj yapıyorum ayaklarına ıkınırken, birde rezene ama milupanın bebekler için olanını al işe yarar cnm

valla hissediyolr ama tek benim oğlum değilmiş.dün deliksiz uyuyodu az uzanayım dedim hemen uyandı tosun paşam

çok saol cnm alıcam inş hemen

aman tatlım ya Allah korusun düşünme öle kötü şeyler nolcak tüm bebişler atıyo bizimkide atıyo geriye doğru Allah muhafaza ne tuhaf insanalr varyaa tövbe yarabbim

manyak kadin iste gerdi beni ama yinede icim rahat etsin diye bi dru arayip sorcam bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…