Günaydın herkese.
Mapuci kızının adı hayırlı olsun :) Eşini kırmamakla iyi yamışsın. Bir ömür dilinden kurtulmazdın. :)
Benim kızım da seninki gibi. Özellikle akşam oldu mu memeyi alıp alıp çıkarıyor kızarıyor bozarıyor, hemen gazını çıkarıyorum rahatlıyor. O öyle yaptıkça uykuya dalamadıkça yapıyor bunu genelde ben strese giriyorum.
Cumartesi günü eşim nöbetçiydi, dedim ki kendime bir günde 1 kilo daha gitti kesin dedim. Pazar sabahı tartıldım evet 48'e düşmüşüm.. Eşim olmayınca 2 çocukla çok yoruluyorum. Özellikle de hafta sonuysa...
Kayınvalidelerden bahsetmişsiniz. Benimki de melek gibidir falan ama her şeye müdahale etme huyu beni sinir eder. Ya da şu dönem hassas oldugum için bana mı batıyor bilmedim. Yoksa çok severim kendisini.Gerçekten çok iyi niyetilidir. Oglumda da çok yapardı sinir olurdum. Hapşursa hasta mı oldu, kussa niye kusuyor, eldiven giydirsem eldiven bilegini mi sıkmış vs. Ben de cevabı veririm susar hemen.
Ama geçen gün beni sinir etti sinirrrrrr. Ölecektim sinirimden.Akşama bize yemege geleceklerdi. Kızım bir taraftan uyumuyor. Uuyusa da yemek yapsam diye bakınıp duruyorum. Neyse eşim ve oglum geldiler. Ben hemen mutfaga girdim. Zil çaldı. gelmişler ortada yemek falan yok. İçeri aldıktan sonra ben geçtim mutfaga girdim yemekleri yapmaya. Kendisi de yapsak sarması getirmiş, bunu da pişirelim dedi. Neyse onu da koydum ocaga. Yemekler pişti. Geçtim içeriye Asya'yı emzireceğim. Aldım gittim yatak odasına. O ara mutfaga gitmiş. Yemeklere bakmış. Bir yarım saat sonra mutfaga geldim ki bütün yemeklerin altı yanıyor Ne oldu anne yemekler pişmişti niye tekrar açtın altlarını dedim, fasulye daha pişmemiş dedi. ses etmedim tavugu sordum o da susamsı çalıyordu dedi. İyi de dedim ben yarın suyuna pilav yaparım diye üstüne su ekledim biraz daha kaynatıp kapattım dedim. Ha öyle mi diyince benim şarteller bir attı. Tutamadım kendimi madem begenmiyorsun kendin yapsaydın niye beni ugraştırıyorsun sabahtan beri dedim çıktım mutfaktan zaten Asya'nın da sesi geliyordu içerden :)Oh ama nasıl bir rahatladım. Hiç bir şey diyemedi ama canı sıkıldı tabi. Yemekte de bir şey yiyemedim sinirimden, eşim de niye yemiyorsun ne oldu canın mı sıkıldı bir şeye diyip duruyor. Sonra bulaşıkları makinaya dizmeye gittim. Arkamdan geldi hemen kızım sen elleme ben yaparım diye Allah var yapar da yok dedim ben yaparım. Sonra başladı kızım ben bilmedim özür dilerim, Aşkın'a söyleme onun da canı sıkılır diyor.
Neyse gittiler eşime anlattım. Bir ton da laf saydım sanki ben önlerine çiğ yemek mi koyacaktım diye bütün sinirimi boşalttım. Eşim bile hayret etti annesinin davranışına!!!Tabi bana hak verdi. :)
Of neyse bak yine sinirlendim
5. günkü değeri 13.5 çıkmıştı bi daha bakamadılar. şimdi sadece sırtında ve birazda göğsünde var. sanırım geçecek. 10 gün sonra aylık kontrole götüreyim diyorum o zaman baksınlar yoksa o kadar beklemesem mi? sanırım normal bi durum değil mi?
insan kendi evledı olunca bildiğini bile şaşırıyor.
canım bende penaten die bi krem var ablama yurt dışından gelmişti tek seferde geçiriyo eczanelerde varmı bilmiyorum bi sorarsın.kaka olayı bizimde öyle cnm bebek gazını çıkarırken o zorlamayla az az kakada yapıyo.gaz içinde ben hafif masaj yapıyorum ayaklarına ıkınırken, birde rezene ama milupanın bebekler için olanını al işe yarar cnm
günaydın ....
bizde uyandık kahvaltımızı yaptık.tek elimle ana kucağını sallayıp tek elimle yazıyorum
kızlar birde şu var annem uyanık olduğunda çocukla konuş mutlaka dedi.ama ne konuşacağımı bulamıyorum siz uyanıkken nasıl vakit geçiriyorsunuz
günaydın ....
bizde uyandık kahvaltımızı yaptık.tek elimle ana kucağını sallayıp tek elimle yazıyorum
kızlar birde şu var annem uyanık olduğunda çocukla konuş mutlaka dedi.ama ne konuşacağımı bulamıyorum siz uyanıkken nasıl vakit geçiriyorsunuz
günaydın ....
canım konuşma meselesi bazen bizdede çok komik oluyor ama konuşmak gelişşimi için çok önemli hep pozitif şeyler anlat ileride yapmasını istediğin şeyleri nasıl olması gerektiğini mesela ben daha hamileeyken oğlumun oumasını çok istediğim bir meslek sahibi olmasını istediğim için karnımı severken hep bunları anlatırdım şimdide oğlum okuyacakmış doktor olucakmış babasının seçimi doktor inş da olur uslu oğlum bide benden size küçük bi öneri çocuklara asla yaramaz demeyin uyumlu kelimesini kullanın yaramaz kelimesi çocuklarda ters tepki yapıyormuş uyumlu ol diyin yaramazlık yapma filan demeyin
kızlar bir de buna ihtiyaç duyup aldık biz salı gnü gelecek
kızım uyanıp mıyıklıyor arada geceleri o yüzden Eki Görüntüle 153440
sabah inat ettim oğlum beni ya emecek ya emecek diye.. zorla savaşa tepişe emdi biraz şimdi uyuyor ama aç biliyorum biberonla emdiğinin 10 katıını emiyor çünkü :} göğsümden süt şapır şapır akıyor ama paşam yok inat etti içmiyor dayanamadım onun aç kalmasına şimdi sağdım uyansın vericem korkuyorum ilk hafta olduğu gibi kilo verip de sarılık tehlikesi atlatmayalım diye mecbur biberonla vericez artık..
eşime söyledim bakalım dr brown biberon alıcak o işe yarar belki göğsümden de emmeye başlar..
geçmişe göz attım da ped konusu geçmiş ben hep kardeşlerime aldırdım bugün de annem alcak da onlar gidince de inşallah havalar düzelir biz artık dışarı çıakrız..
oğlumla çok mutluyum aşk yaşıyoruz tek derdim beni emmemesi ama arada ben de havalar düzelse de biraz çıksak dolaşsak diyorum.. en azından bi markete gitseydim :}
eşim dün dedi annene babana bırakalım bi saatliğine gidelim dolaşalım biraz başbaşa kalalım dışarda oturalım diye nasıl olsa sütü sağıyorum dün olmadı belki bu aralar gideriz..
yaa bi de süt yapıyormuş diye duydum tahinli helva yiyorum o da bi sardı ağzımdan düşmüyor valla bidahadan kilo alcam kesin çok tatlı şeyler yiyorum..:}
annem bugüğn kızamık şekeri alcak yine lohusa şerbeti yapıcaz bu 5. olcak kimse gelmese hepsini ben içerim valla o kadar sevdim :}
mevlüdü 1 aylıkkken yapıcaz galiba 19unda tam bir ayını doldurmuş olcak oğlum tabi 28 günlük olcak şubattan dolayı ama olsun..
babannemiz kurbanını da kesicek inşallah.. cuma günü yarı kırkımız sizler nereye gittiniz nereye gitsek acaba fikir verebilir misiniz?
çok iyi yapmışsınız biz de bebeğimizi karyolasında uyutmuyoruz böyle bişey aldık bizim odamızda uyuyor ilerde bu beşiği anakucağı olarak kullanıcaz öyle bi özelliği de varmış çok kullanışlı oldu tv izleyeceğimiz zaman alıyoruz salona götürüyoruz bebeişim yanımda oluyor çok iyi yapmışsınız..
slm kızlar bugun tam 20 günlük olduk bi yeremi gitmemiz gerekir hurafe deilmidir böle şeyler
40ında ve yarı kırkında dışarı çıkarılırmış öyle duydum her gelen nereye götürceksiniz diye sordu götürmesek olmaz şimdi hem benim de çıkasım var ama inşallah cumaya kadar hava düzelir de istanbulda çıkabiliriz hasta etmiyim oğluşumu ben onu yolda bulmadım :}
ya ben bir çok krem denedim üç krem birden karıştırdım iyi gelir demişlerdi ama pudra çözdü sorunu..ama çok yıprandıysa uzun sürebilir geçmesi ..biz onu dene bunu derken baya hassaslaşmjıştı hemen geçmedi.kızlar nolur bişi söleyin pişik için napıcam zeytinyağı pudra hepsini denedim kakasını yaptığı yer çok fena yavrumun dalinin pudrasını kullandım 2 gündür ama geçmiyo çok kızarmış yaa acıyo ansıl yaparken kimbilir kıpıkırmızı oluyo iice sinirleniyo yavrum nolur bi fikir verin tecrübeliler
bide bizimki çok sık kaka yapıyo yani her bezde kaka var bu normalmi ki beni emerken illa karnından poposundan sesler geliyo yaptığını anlıyorum yada yapıcak işte
bide gaz için ne veriyosunuz kaç kaşık olmalı aktardan alınan rezeneyimi demleyeyim yoksa hazırmı aliim lütfen yardım canlarım
ay bazen kafasını geri atarken zor tutuyorum bütün güzüyle geri gidiyor omuzumdan düşecek sanıyorum..kakasını ypamaya çalışırken de her türlü akrobatik hareketi yapıyor ...dün misafirimiz vardi moralimi bozdu kadin kafasini niye bukadar geriye atiyo kizin bi dra ordun mu dedi bende gecen kontroldeydik am abisi demedi dedim, aklima soktu bi kere netde arastirdim bi kac belirti daha olursa epilepsi olabiliyo yaziyo ayagi ile pedal ceviriyo gibi yapiyosa (bunu yapiyo genelde bezini degistirken) agiz köpürme vs vs (bunlar xyok) üffff kafama taktim kötü bisey degildir insallah
ben yaptığım herşeyi anlatıyorum bekle bez alıp geleyim felan gibi sıradan şeyler anlatıyorum...tabbi bazende ileriye dönük şeyler :)))günaydın ....
Kızlar daha önce de yazmıştım ama kimse görmedi sanırım.
Benim oglusum banyo yaptıktan sonra yediğini cikariyo ya.
bazen çürüterek çikariyo bazende çürütmeden
Üşüyomu acaba
Böyle kusmalar sizdede oluyomu
Birde gazını çıkarırken de biraz kusuyo
Kıyafet yetiştiremiyom artık her yerimiz kusmuk icinde kaliyo ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?