• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

mimix kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
dün misafirimiz vardi moralimi bozdu kadin kafasini niye bukadar geriye atiyo kizin bi dra ordun mu dedi bende gecen kontroldeydik am abisi demedi dedim, aklima soktu bi kere netde arastirdim bi kac belirti daha olursa epilepsi olabiliyo yaziyo ayagi ile pedal ceviriyo gibi yapiyosa (bunu yapiyo genelde bezini degistirken) agiz köpürme vs vs (bunlar xyok) üffff kafama taktim kötü bisey degildir insallah

canım benim oğlumda kafasını bazen atıyoo her bebek yapar bez değişirken ayaklarını oynatıyo ellerini oynatıyo hatta sinirleniyo bazen çırpınıyo yanii.ben anormal bişi görmedim doktorda hiçç öyle bişi söylemedi

canım sende üşütüyo olabilirsin.malum sütümüzden geçiyor onlarada
kendine çok dikkat et ben biraz üşütsem oğlumun çişi kokuyor ordan anlıyorum
ayağımda patiksiz terliksiz sırtımda yeleksiz dolaşmamaya dikkat ediyorum
epey bi zamanda dikkat etmemiz gerekecek.
bebeğe çok dikkat ediyoruz ama kendimize dikkat edemiyoruz ama oda etkiliyo
r

Olabilir bende hiç kalın kalın giyinemem ya neyse dikkat edeyim bari bakalım geçecek mı.kakasida yeşil oluyo kustuğu zaman.kusmasini doktora sordum kilo alıyosa sorun yok dedi ama ben kiyamiyorum Ya gel dakikalarca em em sonra midede kalmadan böö diye çıkar sırf bu yüzden emziğe alıştı kusmasın diye hep emzik veriyorum.

Kızlar Kahvaltı Öğle Yemeği Akşam Yemeğinde Neler Yiyorsunuz Menünüzden Eksik Etmediğiniz Neler Var?

Ben Hergün Bolca Su, Rezene Çayı ve Kabız Olmamak İçin de Armutu Eksik Etmiyorum Ama Normal Doğum Olmama Rağmen Bende de Gaz Sorunu Oluyor Bazen.. Çok Dikkat Ediyorum Süt ve Meyve Suyu Çikolata vs Bile Yiyip İçmiyorum Gaz Yapmasın Oğluşuma Diye.. Rezene Hem Gazı Atıyormuş Vücuttan Hem Süt Yapıyormuş Diye İçiyorum Günde 1 Veya 2 Kupa..

Bir de Yeni Gözdem Tahin Helvası Tavsiye Ederim Yediğimden Beri Göğsümden Süt Kendi Kendine Akıyor Baya Süt Yapıyor Yani.. Siz Neler Yiyip İçiyorsunuz?

Bu arada bizimde bugün 40 ımiz cikiyo.dışarı çıkamıyoruz maalesef hava cooook soğuk.
40. Gunde neler yapiliyo kızlar ben hiç bilmiyorum

kızlar nolur bişi söleyin pişik için napıcam zeytinyağı pudra hepsini denedim kakasını yaptığı yer çok fena yavrumun dalinin pudrasını kullandım 2 gündür ama geçmiyo çok kızarmış yaa acıyo ansıl yaparken kimbilir kıpıkırmızı oluyo iice sinirleniyo yavrum nolur bi fikir verin tecrübeliler:(
bide bizimki çok sık kaka yapıyo yani her bezde kaka var bu normalmi ki beni emerken illa karnından poposundan sesler geliyo yaptığını anlıyorum yada yapıcak işte
bide gaz için ne veriyosunuz kaç kaşık olmalı aktardan alınan rezeneyimi demleyeyim yoksa hazırmı aliim lütfen yardım canlarım

cnm bende seninle aynı durumsyımm kızımı poposu cok pişik olmuştı ki okadar sık bez değiştrmeme ragmen seamed ürünlerini kllanıyorum zeyinyağı pudraa hiç işe yaramadı en sonunda sağlık ocagına götrdüm doktorum hematan pişik kremi verdi çok iyi geldi bebek bezi pirima kullanıyordumm doktorum bazı bebeklere iyi gelmiyor dedi huggıes organik pamukluyu önerdi incedir sızdırabilir ama iyi gelir dedi onu kullanıorum şimdi hiç bişeyi kalmadı şükür bebek bezini değiştirmeyi dene birde istersen

Kızlar Kahvaltı Öğle Yemeği Akşam Yemeğinde Neler Yiyorsunuz Menünüzden Eksik Etmediğiniz Neler Var?

Ben Hergün Bolca Su, Rezene Çayı ve Kabız Olmamak İçin de Armutu Eksik Etmiyorum Ama Normal Doğum Olmama Rağmen Bende de Gaz Sorunu Oluyor Bazen.. Çok Dikkat Ediyorum Süt ve Meyve Suyu Çikolata vs Bile Yiyip İçmiyorum Gaz Yapmasın Oğluşuma Diye.. Rezene Hem Gazı Atıyormuş Vücuttan Hem Süt Yapıyormuş Diye İçiyorum Günde 1 Veya 2 Kupa..

Bir de Yeni Gözdem Tahin Helvası Tavsiye Ederim Yediğimden Beri Göğsümden Süt Kendi Kendine Akıyor Baya Süt Yapıyor Yani.. Siz Neler Yiyip İçiyorsunuz?

cnm bnmde sütüm çok ii Allaha şükür bol bol su içiyorum bende bide tatlı yiyorum ama tahin helvasını bende aliim canım çekti bak:)

kızlar nolur bişi söleyin pişik için napıcam zeytinyağı pudra hepsini denedim kakasını yaptığı yer çok fena yavrumun dalinin pudrasını kullandım 2 gündür ama geçmiyo çok kızarmış yaa acıyo ansıl yaparken kimbilir kıpıkırmızı oluyo iice sinirleniyo yavrum nolur bi fikir verin tecrübeliler:(
bide bizimki çok sık kaka yapıyo yani her bezde kaka var bu normalmi ki beni emerken illa karnından poposundan sesler geliyo yaptığını anlıyorum yada yapıcak işte
bide gaz için ne veriyosunuz kaç kaşık olmalı aktardan alınan rezeneyimi demleyeyim yoksa hazırmı aliim lütfen yardım canlarım

cnm bende seninle aynı durumsyımm kızımı poposu cok pişik olmuştı ki okadar sık bez değiştrmeme ragmen seamed ürünlerini kllanıyorum zeyinyağı pudraa hiç işe yaramadı en sonunda sağlık ocagına götrdüm doktorum hematan pişik kremi verdi çok iyi geldi bebek bezi pirima kullanıyordumm doktorum bazı bebeklere iyi gelmiyor dedi huggıes organik pamukluyu önerdi incedir sızdırabilir ama iyi gelir dedi onu kullanıorum şimdi hiç bişeyi kalmadı şükür bebek bezini değiştirmeyi dene birde istersen

Benim oglumada dalının pişik kremi iyi geldi onuda deneyebilirsiniz

cnm bnm çok saolasın ya cevabın için
babam gidip almış saolsun hametan pomad hemen sğrdük az sonra tekrar değişicem altını yine sürücem inş bizimde sizin gibi düzelir gülşahcım ya çok üzülüyorum öyle acıyoki nasıl ağlıyo silerken falan
hmm ebnde prima premium care kullanıyodum bezinden demek bezden de olaiblir şu kremle geçmesse eğer bezide değişiriz artık ne ii gelirse yeterki ii olsunlar ahh ahh çok zor anne olmak gerçektenn

Bu arada bizimde bugün 40 ımiz cikiyo.dışarı çıkamıyoruz maalesef hava cooook soğuk.

soğuksa çıkıp üşütmeyin hiç cnm
bende pek bilmiyorum ama anne de bebekte banyo yapıyo :):) işte hava sıcak olsa aslında bebişle birlikte yıkanılır ama bizim öle bi imkanımız yok başka neler yapılıyo bende öğreneyim

cnm bnmde sütüm çok ii Allaha şükür bol bol su içiyorum bende bide tatlı yiyorum ama tahin helvasını bende aliim canım çekti bak:)

bence de al hem tatlı ihtiyacını baya baya gideriyor hem de ii süt yapıyor.. bebişlerimiz bol bol süt içsinler hemen büyüsünler sağlıklı olsunlar annelerini babalarını hiç üzmesinler ;}

cnm saol sede bakiim hametan ii gelirde gerek kalmaz artık inş çok fena kırmızı ya kaka çıkış yeri off içim gidiyo açınca altını:(

Bana arkadaslarım bepanteni onermislerdi bende doğumdan önce bepanten almıştım onu kullandım bir iki hafta ama dediğin gibi kakanin çıkış yeri çok kötü durumdayd canı çok yaniyodu dalını kullandım ikinci alt değiştirmede etkisini gösterdi
Şimdi her alt değişmede ince bı tabaka sürüyorum çok şükür bisey kalmadı. İnsallah hametan iyi gelir canım gerek kalmaz daline.

valla görümcemle kayınvalidem anlatıyordu bişeyler çok sallamadım ama işte biri çok uzağa gidilir ömrü uzun olur dedi biri yakına git senden ayrılmasın hep yanıbaşında olsun dedi bi de gittiğin evden yumurta para bişeyler daha vardı veriyorlarmış onları banyo suyuna koyup bebeği yıkıyormuşsun..

böyle bişeydi galiba çok tınlamadım da anlattıklarını ondan tam hakim değilim konuya canım :}

ama hava soğuk kendini de bebeğini de hiç riske atma sonra çıkarsınız.. ameller niyetlere göredir ;}

soğuksa çıkıp üşütmeyin hiç cnm
bende pek bilmiyorum ama anne de bebekte banyo yapıyo :):) işte hava sıcak olsa aslında bebişle birlikte yıkanılır ama bizim öle bi imkanımız yok başka neler yapılıyo bende öğreneyim

Banyo yapıldığını biliyorum dua falan okunuyomu ne bilim su dokerken falan.banyomuzu yapicaz inşallah babamiz eve gelse de yıkansak.korkuyorum bizimki hemen üşüyüveriyo evin ısınmasını bekliyoz mecburen bugunde hava çok soğuk.

valla görümcemle kayınvalidem anlatıyordu bişeyler çok sallamadım ama işte biri çok uzağa gidilir ömrü uzun olur dedi biri yakına git senden ayrılmasın hep yanıbaşında olsun dedi bi de gittiğin evden yumurta para bişeyler daha vardı veriyorlarmış onları banyo suyuna koyup bebeği yıkıyormuşsun..

böyle bişeydi galiba çok tınlamadım da anlattıklarını ondan tam hakim değilim konuya canım :}

ama hava soğuk kendini de bebeğini de hiç riske atma sonra çıkarsınız.. ameller niyetlere göredir ;}
Dışarı çıkmam zaten her yerde farklı seyler yapiliyo demek yapmasakta olur yanii.

Bana arkadaslarım bepanteni onermislerdi bende doğumdan önce bepanten almıştım onu kullandım bir iki hafta ama dediğin gibi kakanin çıkış yeri çok kötü durumdayd canı çok yaniyodu dalını kullandım ikinci alt değiştirmede etkisini gösterdi
Şimdi her alt değişmede ince bı tabaka sürüyorum çok şükür bisey kalmadı. İnsallah hametan iyi gelir canım gerek kalmaz daline.
bepanten bende de var cnm hiç srümedim ondan ama hametan ii gelir umarım bepanteni gögüs ucumda kullandım pek bi etkisini görmemiştim:( olmadı dalin pişik kremi alırım inş geçer yaa

bence de al hem tatlı ihtiyacını baya baya gideriyor hem de ii süt yapıyor.. bebişlerimiz bol bol süt içsinler hemen büyüsünler sağlıklı olsunlar annelerini babalarını hiç üzmesinler ;}
evt zaten her emzirmeden sonra tatlıya saldırıyorum iki açatal alıyorum midemi bastırıyo valla içimi çekiyolar resmen:) helva çok ii gelir ayyhhh
Banyo yapıldığını biliyorum dua falan okunuyomu ne bilim su dokerken falan.banyomuzu yapicaz inşallah babamiz eve gelse de yıkansak.korkuyorum bizimki hemen üşüyüveriyo evin ısınmasını bekliyoz mecburen bugunde hava çok soğuk.

cnm mutlaka dua ediliyodur yani annem her yıkarken okuyo zaten:)salavat falan çekiliyo acaba başka bişide okunuyomu bilmiyorum bilenlerden fikirler alalım bakallım:)evt bizde odasını ufoyla ısıtıyoruz tekrar havalarda soğudu ya galiba kış yeni geliyoo:(

selam kıslar..bişi sorcam akşam duşalmıştım o zamanddan beri kanamam gelmedi..kesildimiki..ama çok az değilmi..sizinki devam ediyomu..ne kadar sürmesi gerek biliyonuzmu...gelseydide vucudumdaki ödem gidiverseydi keşke..

slm millet nasılsnz?
herkes iidir umarım.
biz oğlumla evde başbaşayız herzamanki gbi.
ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim aksine annemi fln ben yolladm evine,gdebilirsn istiosan ben artk iiym ddm:1:
kocam ve oğlumla başbaşa olmayı çok seviyorum:69:
tek sorunum ev işlerine ve kendime bakmaya yetişememem:50:
pazara markete fln çıkamıorm o sinir edio beni.
gerçi cuma gnü oğlanı dr.a götrdkten snra migrosa girdik ama çok duramadk tabi,kucağımızda bebişle..
bi de dolapların olduğu reyonlar fln soğuk oluo,sokmadk bebeği o reyonlara..
walla yarn fln yine çkcz bebeği alıp,hava fena değil,sıkı da giydiriyorum,e arabayla gdp geliorz zaten..
kırk mırk pek kazımıyoruz biz yani:1:

dün yanlz çok üzgndm,dayım kalp krizi geçrdi,çok ağr hemde kalbi durmuş,şokla çalıştrmışlar.şimdi daha ii şükürler olsn:nazar::nazar:
ama o kadar üzüldm ki,sbh sbh bu haberle uyandm:50: daha 49 yaşında dayım.
3 çocuğu var,biri niversitede,biri lisede öğrenci,diğeri ise henüz 3 yaşında:50:
yoğun bakımda hala,3 gün orda kalıckmış,ziyaretçi fln almıolar haliyle,eşim gtti hastaneye ama ben gdemedm,herkes gelme ddi zaten göremzsn,yapabilcein bişi de yok ddiler,gtmedim bnde ama içim hç rahat diil:50:
inşallah bir an önce atlatr sağlığına kavuşur,çokk üzülüorm:59:

slm millet nasılsnz?
herkes iidir umarım.
biz oğlumla evde başbaşayız herzamanki gbi.
ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim aksine annemi fln ben yolladm evine,gdebilirsn istiosan ben artk iiym ddm:1:
kocam ve oğlumla başbaşa olmayı çok seviyorum:69:
tek sorunum ev işlerine ve kendime bakmaya yetişememem:50:
pazara markete fln çıkamıorm o sinir edio beni.
gerçi cuma gnü oğlanı dr.a götrdkten snra migrosa girdik ama çok duramadk tabi,kucağımızda bebişle..
bi de dolapların olduğu reyonlar fln soğuk oluo,sokmadk bebeği o reyonlara..
walla yarn fln yine çkcz bebeği alıp,hava fena değil,sıkı da giydiriyorum,e arabayla gdp geliorz zaten..
kırk mırk pek kazımıyoruz biz yani:1:

dün yanlz çok üzgndm,dayım kalp krizi geçrdi,çok ağr hemde kalbi durmuş,şokla çalıştrmışlar.şimdi daha ii şükürler olsn:nazar::nazar:
ama o kadar üzüldm ki,sbh sbh bu haberle uyandm:50: daha 49 yaşında dayım.
3 çocuğu var,biri niversitede,biri lisede öğrenci,diğeri ise henüz 3 yaşında:50:
yoğun bakımda hala,3 gün orda kalıckmış,ziyaretçi fln almıolar haliyle,eşim gtti hastaneye ama ben gdemedm,herkes gelme ddi zaten göremzsn,yapabilcein bişi de yok ddiler,gtmedim bnde ama içim hç rahat diil:50:
inşallah bir an önce atlatr sağlığına kavuşur,çokk üzülüorm:59:

çok gecmış olsun ınşallah dayın ıyıleşir bıran önce....

Back