• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr okuyunnnnnnn
Nihayet teblig yayınladı. Günlerdir bekliyordum!!!

Memurlar.Net (Kamu Personeli Genel Tebliği (Seri No: 2))

ç) 657 sayılı Kanunun 6111 sayılı Kanunla değişik 104 üncü maddesinin yürürlüğe girdiği 25/2/2011 tarihinden önce erken doğum yapan ve mezkur maddenin yürürlük tarihinde doğum sonrası analık iznini kullanan kadın memurun erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, kullanmakta olduğu doğum sonrası analık iznine eklenecektir.

Oley yaaaa birazdan müdürümü arayıp mors edecegim onu :47:

Son düzenleme:
canım kapalı yerler ya bence ondan oluyor aksam banyo yaptrdık bız kızıma lıfledıgım hakde koltuk altı gecmedı..boynu gectı sureklı ılık suy ve pamukla sılıyorum ben pısıgı varsa krem kullan gecıyor hemen.....

bebelac kullandıgında canım hergun yapıyormu pekı kakasını?
her gün düzenli 1-2 kez yapıyordu son 1 haftadır 2-3 günde bir yapmaya başladı ama kabız değil oldukçada cıvık yapıyor kakasını...

canım keske bıberona alıstırabılsen sagdıklarını ısıtıp koyardın kolaylık olurdu sana.....alıstırmaya calıs ınsallah alsır....

evettt artık konusunca blıle hıhı hııııııı dıye cevap bıle verıyor gulmeye gelınce karsınsında guzel kızım prensesım dıyorum agzı kayıyor gulmekten:)

bende uzuluyordum zayıf dıye bızımkıde ıkı buck ayda aylık 750 gr almıskı doktorumuz normal dedı ve anne sutu almıyor uzulme doktor 500gr altında olursa sıkıntı demıstı....

3 saat uuzn olur canım ya benımkı en fazla ıkı bucuk saatı buluyor zaten acıkınca basıyor cıglıgı vaktı onlar belırlıyor aslında...ama 120 ml bence en fazla ıkıbucuk saat olmalı....

zaten 1 haftadır 3 saati zor yapmaya başladık2-2,5 saatte bir 120cc veriyordum

sindirim sistemleri gelişmeye başlıyor 3. ayda bizim paşanın ağzının suyu akıyor 5-6 gündür doktorumuza sorduk sindirim sistemi gelişmeye başlamış gözün aydın dedi:64: gazları azalacak hatta bıçak gibi bir anda kesilip bitebilir dedi. az kalmış 1- 1,5 ay en fazla oleyyy:66::46:

benim oğlumun da 1 haftadır ağzında köpük oluşuyodu demekki sindirim gelişiyomuş sevindim ama biraz erken değil mi?

canım kapalı yerler ya bence ondan oluyor aksam banyo yaptrdık bız kızıma lıfledıgım hakde koltuk altı gecmedı..boynu gectı sureklı ılık suy ve pamukla sılıyorum ben pısıgı varsa krem kullan gecıyor hemen.....

bebelac kullandıgında canım hergun yapıyormu pekı kakasını?

canım keske bıberona alıstırabılsen sagdıklarını ısıtıp koyardın kolaylık olurdu sana.....alıstırmaya calıs ınsallah alsır....

evettt artık konusunca blıle hıhı hııııııı dıye cevap bıle verıyor gulmeye gelınce karsınsında guzel kızım prensesım dıyorum agzı kayıyor gulmekten:)

bende uzuluyordum zayıf dıye bızımkıde ıkı buck ayda aylık 750 gr almıskı doktorumuz normal dedı ve anne sutu almıyor uzulme doktor 500gr altında olursa sıkıntı demıstı....

3 saat uuzn olur canım ya benımkı en fazla ıkı bucuk saatı buluyor zaten acıkınca basıyor cıglıgı vaktı onlar belırlıyor aslında...ama 120 ml bence en fazla ıkıbucuk saat olmalı....

benim oğlumun da 1 haftadır ağzında köpük oluşuyodu demekki sindirim gelişiyomuş sevindim ama biraz erken değil mi?

3.aydagelişmeye başlıyor canım sindirim sistemleri...2 ayı bitirdi sıpalar:61:

gündüzde gaz sancısı oluyormu ? bizim genellikle her akşam kurmuşsun gibi saat 6.30-7.30 gibi başlayıp 10-11 e kadar sürer ve biter ağlaması gündüz sancımız pek olmaz. göğüslerini yıkama bence yada hemen kurula ıslak kalması iyileşmesini geciktirir...

gündüzleri hiç uyumuyor desem yeridir,sürekli ağlıyor....bugün calol ün hatırına uyuyor sanırım:nazar::nazar::nazar:bepanten sürünce yıkıyorum ya da siliyorum emzirmeden önce ama haklısın slak kalması daha kötü yapıyor aslnda,bir tane hlu yaptım göğüslerime hemen onunla kurulamaya çalışıyorum kızım izin verirse,acıkınca ortalığı yıkıyor....

canım benim kızımda çok zayıf 4400kg doğum kilosu 2900 seninkinin doğum kilosu nekadardı?ben hem anne sütü hemde mama veriyorum ayrıca çok ağlıyor çok gazı var ....hiç uyumuyor....sanırım uyumadığı için kilo almıyor...
3130 doğmuştu canım,bende ilk ay mama verdim bu ay da ara ara verdim,memelerim yara oldu enfeksiyon kaptım,sağamadım ve mecbur mama verdim,ama ona rağmen kilosu böyle,boyumuz 59 cm olmuş ama,çok şükür sağlığı yerinde olsunda,uyumadığı için sürekli kucakta hırpalanıyorlar tabii..avutmak için halay çekiyoruz kızımla....

canım benimde 20 aylık bir kızım var doğduğu zaman upuzun simsiyah saçları vardı ama 3. aydan itibaren hepsi döküldü ve sonra gene çıktı.

ben 2 haftadır her sabah yastığını camdan silkeliyorum:60::60: saçları dökülüyor paşamın kel kaldı yavrum gerçi babasına daha çok benziyor şimdi:60::60::60: duysa öldürecek kocişim...

Bir de bu var.

b) Süt izninin, kadın memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullandırılması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu iznin birleştirilerek sonraki günlerde kullandırılmasına imkan bulunmamaktadır

slm kızlar dün yoğun bir günün ardından ancak yazabiliyorum.dün aşılarımızı olduk.rota virüsünü de yaptırdık.toprak kayram ağzını dolu dolu yapıp kusmaya hazırlandı aşıyı annecim sakın kusma dedim anladı sanki yüzünü buruşturup yuttu.diğer aşılarda da biraz ağladı.eve geldik.gitmeden calpol vermiştim öyle demişti dr gelince uyudu kaldı oğlum.tam ben de yatayım derken okuldan arkadaşlar aradı okul çıkışı geliyoruz diye.ev dandiniydi.hemen evi topladım dondurucudan pastalarımı çıkardım.mantı yapacaktım yarım paket kalmış yetmez dedim patates salatası yapayım dedim patates kalmamış.eşim arazide kuyu baraj dolaşıyor işime yaramaz.hemen komşuyu aradım bana patates mantı ne varsa yolla dedim.sağolsun her misafirimde yardıma koşar bu kez farklı bişey yapalım dedi.sen makarna haşla ben geliyorum.o gelene kadar toz aldım silemedim yerleri artık.bulaşık makinesini boşaltıp kirlileri koydum.mama dökülen yerleri sildim.elk süpürgesiyle yerleri aldım.tuvalet lavabo yıkadım.neyse ki oğlum uyudu.gidip gelip ateşine baktım.geldi arkadaşlarım.nasıl özlemişim.hamileyken bile sürekli bir yerlere giderdik.her sabah okulda kahvaltılar yaprdık.gelice bana kızdılar biz sana bişey hazırlama demedik mi diye neyse yedik içtik oğlum hiç kalkmadı.kalkacak gibi oldu annecim uyu dedim şuan sana bakamayabilirim çay filan doldururken.arkadaşlar da güldü anlar mı kız o diye.oğlum uyuyunca da aa valla anlıyor bu oğlan sen ne desen yapıyor dediler.güldük baya.onlar gidince oğlum uyandı artık tabi biraz mızırdandı.ee olacak okadar aşı yerleri acıdı sanırım akşam da calpol verdim uyudu çok şükür.

koltuk altı pişik olanlar.banyodan sonra ıslak kalınca oluyor.kulak arkası için de geçerli.bepanten geçirir.

slm kızlar dün yoğun bir günün ardından ancak yazabiliyorum.dün aşılarımızı olduk.rota virüsünü de yaptırdık.toprak kayram ağzını dolu dolu yapıp kusmaya hazırlandı aşıyı annecim sakın kusma dedim anladı sanki yüzünü buruşturup yuttu.diğer aşılarda da biraz ağladı.eve geldik.gitmeden calpol vermiştim öyle demişti dr gelince uyudu kaldı oğlum.tam ben de yatayım derken okuldan arkadaşlar aradı okul çıkışı geliyoruz diye.ev dandiniydi.hemen evi topladım dondurucudan pastalarımı çıkardım.mantı yapacaktım yarım paket kalmış yetmez dedim patates salatası yapayım dedim patates kalmamış.eşim arazide kuyu baraj dolaşıyor işime yaramaz.hemen komşuyu aradım bana patates mantı ne varsa yolla dedim.sağolsun her misafirimde yardıma koşar bu kez farklı bişey yapalım dedi.sen makarna haşla ben geliyorum.o gelene kadar toz aldım silemedim yerleri artık.bulaşık makinesini boşaltıp kirlileri koydum.mama dökülen yerleri sildim.elk süpürgesiyle yerleri aldım.tuvalet lavabo yıkadım.neyse ki oğlum uyudu.gidip gelip ateşine baktım.geldi arkadaşlarım.nasıl özlemişim.hamileyken bile sürekli bir yerlere giderdik.her sabah okulda kahvaltılar yaprdık.gelice bana kızdılar biz sana bişey hazırlama demedik mi diye neyse yedik içtik oğlum hiç kalkmadı.kalkacak gibi oldu annecim uyu dedim şuan sana bakamayabilirim çay filan doldururken.arkadaşlar da güldü anlar mı kız o diye.oğlum uyuyunca da aa valla anlıyor bu oğlan sen ne desen yapıyor dediler.güldük baya.onlar gidince oğlum uyandı artık tabi biraz mızırdandı.ee olacak okadar aşı yerleri acıdı sanırım akşam da calpol verdim uyudu çok şükür.

koltuk altı pişik olanlar.banyodan sonra ıslak kalınca oluyor.kulak arkası için de geçerli.bepanten geçirir.

ıyı bakalım atlatmıssınız bunu da.....atesının olmamasıda ıyı olmus ınsan panık oluyor sureklı ölcmustum bende atesını...bır ay sonra yıne ası varrrr ayyyy ogun gelmesın ıstıyorummmm gercı bıızmkının acı esıgı yuksek cok canı yansada az mızlıyor yavrum...anlarlar tabı anlamazlarmı?akıllı bızım bebısler.....

benim kızımın alnının yanları dökülmeye basladı canım normolmiş canım dogum sacı dökülür sonra yeni sac cıkarmıs
bızımde arka ensedekı sacları bıraz duuryor tepemız acıldı yanlarda oyle ayyy merak edıyorum ne renk cıkacak yenı saclar acaba?:)heryer mınık mınık tuy yastık sapkaları.....

ben 2,5 saatte bir 120cc veriyorum emziriyorumda ama sütüm yok denecek kadar az... bende bebelac ac kullanıyorum sindirimi kolay bir mama olduğu için midir ne çok çabuk acıkıyor... 2 saatte birmi versem yada 3 saatte bir 150 cc mi?

canım çok değilmii bnm kızım da 120 yiyor ama 4 saatde bir ve hiç emmiyor beni aptamil de verdim bebelacda ikisi de aynı gibi geldi saat farketmedi yani

kızlar mamanın arkasında 2 Aylık bebeğe 120ml günde 7-8 biberon yazıyor 4 saatte verince 6 kez vermiş oluyoruz ama bazende 3,5 saatteyiyor 7 sefer oluyor 2 saat de çok sık bence 4 saat olunca uyju düzenimizde iyi oldu bizim akşam 11 gibi yediriyorum gece 3 te kalkıyor tekrar en azından 3 saat felan deliksiz uyuyor öbür türlü ikide bir uyanıyor tekrar uyuyuncaya kadar mama saati geliyor yine bnm kızım uykuya zor dalıyor belkide ondan ama 2 saate 120 fazla bence çocukları şişirmeyin mama çok kilo yapıyo ilerleyen aylarda

Ay müdürümün günahını aldım ya :) Adam zaten 13 günü eklemiş :)

Bir de iznim bittiği gün rapor alacagım okula gelmeme gerek var mı dedim. Gerek var ama ben sizi gelmiş gibi gösteririm gelmeyin dedi :)

Back
X