• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba
aşılarımızı olduk Calpol verdim aşıdan sonra,ilacın etkisin olsa gerek uyuyor:nazar::nazar::nazar:o kadar ağladıki bebeğim yanakları ıslandı gözyaşları ile......60.günümüzde 4,5 kg ya ancak ulaşmışız,ayda 700-750 gr arası alıyor,doktoru normal desede bana zyıf geliyor kızım,annesi gibi minyon olacak sanırım........sütüm pek yaramıyor galiba,ayda 1 kg alması lazım diyor ablam:14:
canım ayda 600 gr dan fazla alıyorsa sorun yoktur her çocuk ayda 1 kilo almaz hatta çocuğun aydan aya kilo alımı bile değişir.Kilosuda gayet iyi başkalarıyla kıyaslama bebeğini herkesin genetik yapısı farklı.Boşu boşuna kendini üzersin.

cnm bizim bebişler sanki sözleşme imzalamış gibiler doğmdan önce aynı moda girmek için.benimkide öyle karnı açç emziriyorum yüzü gözü süt başlıyo ağlamaya birde bu iki gündür ağlama tonu değişti eskiden mızırdanırdı şimdi sanki canı yanıyo gibi ağlıyo

canım benimki idrar yolu enfeksiyonu oldu..ama emmekten asla vazgecmedi:1:yalnız altını actıgınızda cok seviniyordu..bide enfeksiyon oldu mu deli gibi aglıyor durmuyor..aynı gaz sancısı gibi deliriyor ona dikkat et..insallah bişi yoktur...gecmis olsun..

canım benimki idrar yolu enfeksiyonu oldu..ama emmekten asla vazgecmedi:1:yalnız altını actıgınızda cok seviniyordu..bide enfeksiyon oldu mu deli gibi aglıyor durmuyor..aynı gaz sancısı gibi deliriyor ona dikkat et..insallah bişi yoktur...gecmis olsun..

ayy acaba ondanmı ya dediğin gibi altını açınca rahatlayıp çiş yapıyo gerçi açmadan da yapıyoda olabilir sağol uyardığın için

Günaydın kızlar
Gecmisi tam okuyamadim bir iki sayfa ancak bakabildim
Ve coook mutlu oldum
Benim oglumunda ağzından su akıyor
Hatta kucağıma aldığımda kıyafetine akıyor ya
Baloncukta yapiyo:nazar:
Ama bizimkinin bu aralar gaz problemi arttı diyebilirim
Sabahları ıkına ıkına uyaniyo daha dogrusu gaz uyandırıyor
gözler kapalı ihhhhhhh diye bir sesle uyanıyorum son gunlerde :emir_bebek:

İki gündür bulgurlu seyler yiyorum ondan olabilir mı ki acep?

Günaydın kızlar
Ve coook mutlu oldum

bulgur gaz yapar...!!! olabilir tabi ama bişi daha duydum ben sözde annenin sütünden bebeğe geçmezmişş pazar günü agu bugu da gaz sorunu işlenmişti orada duydum... ne kadarı doğru bilemem...:19:

Günaydın kızlar
Ve coook mutlu oldum

bulgur cok süt getirio ama gaz yapıo gercekten....bu arada çekilmiş çörekotu ve balı karıstırıp 1 tatlı kasığı yiyin günde 3 kez...süt arttırıcı etkisi varmış aile hekimi dedi ve yaptım.gercekten doğru...

bulgur cok süt getirio ama gaz yapıo gercekten....bu arada çekilmiş çörekotu ve balı karıstırıp 1 tatlı kasığı yiyin günde 3 kez...süt arttırıcı etkisi varmış aile hekimi dedi ve yaptım.gercekten doğru...

hemen deneyeyim teşekkürler canım...:71:

canım ayda 600 gr dan fazla alıyorsa sorun yoktur her çocuk ayda 1 kilo almaz hatta çocuğun aydan aya kilo alımı bile değişir.Kilosuda gayet iyi başkalarıyla kıyaslama bebeğini herkesin genetik yapısı farklı.Boşu boşuna kendini üzersin.

çok haklısın,kafama takacak birşeyler arıyorum sanırım....çok şükür bebeğim ayet sağlıklı,bir iki haftadır bizimde salyalar akıyor,ama gaz çıkarınca yine homur homur yavrum...uykudan uyanıyor gaz sancısı ile yoksa uyuyacak bebeğim,inş. az kalmıştır,geçecek ve bebişlerimiz acı çekmeyecek,tabii bizde....

evden çıkmaya çok ihtiyacım var,ama kızımı bırakamıyorum,hem emiyor hem de sancısı olunca avutmak çok zor oluyor...nasıl yapcam bilmem...memelerim şimdide pişik oldu makine ile sağamıyorumad,uçları kıpkırmızı.bepanten sürüyorum,emzirmeden önce yıkıyorum,yıkadıkça iyileşmesi zaman alıyor

çok haklısın,kafama takacak birşeyler arıyorum sanırım....çok şükür bebeğim ayet sağlıklı,bir iki haftadır bizimde salyalar akıyor,ama gaz çıkarınca yine homur homur yavrum...uykudan uyanıyor gaz sancısı ile yoksa uyuyacak bebeğim,inş. az kalmıştır,geçecek ve bebişlerimiz acı çekmeyecek,tabii bizde....

evden çıkmaya çok ihtiyacım var,ama kızımı bırakamıyorum,hem emiyor hem de sancısı olunca avutmak çok zor oluyor...nasıl yapcam bilmem...memelerim şimdide pişik oldu makine ile sağamıyorumad,uçları kıpkırmızı.bepanten sürüyorum,emzirmeden önce yıkıyorum,yıkadıkça iyileşmesi zaman alıyor

gündüzde gaz sancısı oluyormu ? bizim genellikle her akşam kurmuşsun gibi saat 6.30-7.30 gibi başlayıp 10-11 e kadar sürer ve biter ağlaması gündüz sancımız pek olmaz. göğüslerini yıkama bence yada hemen kurula ıslak kalması iyileşmesini geciktirir...

iyi geceler kızlar
2 gündür telden giriyorum internete sadece okuyabiliyorum.kv gidince tek başıma kaldım fazlada giremiyorum nete.Gerçi kv oluncada laf sokardı işin hiç bitmiyo pcde vsss.dün doğum günümdü bi yere gidemedik eşimle.evdede çok sıkıldım.yağmurda yağıyodu.evde kutladık..
havalar ısınsada gezsek azıcık.güneş çıktığı zaman oğlumu sarıp sarmalayıp balkona çıkarıyorum temiz hava hemen uykusunu getiriyo 2 dakikada dalıyo hemen.odasında mümkünü yok kolay dalmaz.bide bu yalancı meme hem iyi hem kötü.yalancı memeyle uyuduğu zaman bazen düşüyo uykudayken uyanıyo hemen.uykusuda bölünüyo dön başa yeniden uyut.
:nazar::nazar::nazar: dün oğluma mamasını verirken ağzından çıkmış biberon öylede masum masum bakıyo.benimde bi elde tel var yazılanları okuyorum forumda.başladık eşimle gülmeye oğlumda katıldı bize 3 ü müz gülüyoruz katıla katıla.maşallah nazarım değmesin oğluma.uykusunda bile kahkaha atıyo oğlum ben ilk defa böyle bebek gördüm daha doğduktan 4.gününde başlamıştı öyle kahkaha atar gibi gülmeye..bu deliler niye gülüyo demiştir içinden :1:
bugün eşim izinliydi uyudum 4-5 saat.kendime geldim biraz uzun zamandır uykusuzdum.
mama olarak aptamil kullanıyodum sanki kabız gibiydi.bende araştırdım nette bebelac aldım onunlada ishal gibi ama zor yapıyo kakasını 1 gün yada 2 günde bir bu normalmi kızlar..
gaz için artık ilaç kullanmıyorum kendiliğinden çıkarıyo gazını önceleri kıpkırmızı olurdu uykusundan uyanırdı sancısı olduğunda. :nazar:
bide bu medelanın pompasına kim demiş bebek gibi çekiyo sütü diye.silikon uçla denedim oğlum kanattı göğsümü.pompayla sağdığımda kan falan olmuyodu hiç.
3-5 dakika emdi süt gelmiyo diye bıraktı.bugün yine denedim bi bakış attı ne zorluyon süt yok işte der gibi...
park yatağının oyuncakları vardı tentesinde onu taktım algılar diye.3 tane oyuncak var tentesinde ortadaki parlak ayna gibi..ilk taktığımda yarım saat oyuncaklara baktı şaşırdı kaşlarını çattı.
öyle daldan dala atladım konuları oğlum uyanır birazdan 3 te 4 te anca yatar..
birde bişey daha sorucam mama veren anneler kaç saatte ne kadarlık veriyosunuz 2 saatte bir 90 lık veriyoudum geçen perşembe 5600 gr mış oğlum 2gündür 120 ml lik veriyorum mama kutusunda yazılan haftasına göre..

faceten bende katılmak istiyorum aranıza ne yapmam lazım...

canım bende ıkı yada ıkı bucuk saatte bır 120 ml verıyorum ıkı gun once doktora gıttık arttır bıraz dedı oyuzden 120 ml verıyorum....bırde suan hala bebelac mı kullanıyorsun?bızımkı suan bu arada yazayım 5200 gr...

mrh şubat annişleri
kızım biraz sakinleşip ellerini şapur şupur yalarken bende fırsattan istifade edip size geldim geçmişi okuyamadım çok yzmışsınız sisi tanımıyorum ama sohbetlerini okumak aynı sorunları duyguları paylaşmak yanlız olmadığımı bilmek hoşuma gidiyor buarada bizde dün aşılarımızı olduk çok şükür ateşimiz çıkmadı ama biraz huysuzlaştı hoş herzamanki hali:37:
benimki bakınırken bi geçmişe bakıvereyim kızlar

canım bende ıkı yada ıkı bucuk saatte bır 120 ml verıyorum ıkı gun once doktora gıttık arttır bıraz dedı oyuzden 120 ml verıyorum....bırde suan hala bebelac mı kullanıyorsun?bızımkı suan bu arada yazayım 5200 gr...

ben 2,5 saatte bir 120cc veriyorum emziriyorumda ama sütüm yok denecek kadar az... bende bebelac ac kullanıyorum sindirimi kolay bir mama olduğu için midir ne çok çabuk acıkıyor... 2 saatte birmi versem yada 3 saatte bir 150 cc mi?

merhaba
aşılarımızı olduk Calpol verdim aşıdan sonra,ilacın etkisin olsa gerek uyuyor:nazar::nazar::nazar:o kadar ağladıki bebeğim yanakları ıslandı gözyaşları ile......60.günümüzde 4,5 kg ya ancak ulaşmışız,ayda 700-750 gr arası alıyor,doktoru normal desede bana zyıf geliyor kızım,annesi gibi minyon olacak sanırım........sütüm pek yaramıyor galiba,ayda 1 kg alması lazım diyor ablam:14:

canım benim kızımda çok zayıf 4400kg doğum kilosu 2900 seninkinin doğum kilosu nekadardı?ben hem anne sütü hemde mama veriyorum ayrıca çok ağlıyor çok gazı var ....hiç uyumuyor....sanırım uyumadığı için kilo almıyor...

canım sağlık ocagi bize önceden gün verdi karma asi icin.21 nisan persembe sabahtan gelin dedi.Oğlum 14 şubat doğumlu.Niye sabahtan gelin dedi anlamadim

benimki de 14 şubat doğumlu ama dün için gün vermişlerdi dün gitmeden altını açıp üzerini deiştireyim dedim kakası köpüklü gibi fışkırdı ishal olmuş dedim sağlık ocağına gittim söyledim doktora ateşine bakiim dedi 375 ateşi var aşı yapmayalım haftaya gün verelim perşembe ya da çarşamba dedi hatırlayamıom panik oldum oldum o sırada çocuk doktoruna götürün dedi gittik bebeğin herşeyi çok iyi çok normal çok beğendi fıstığımı. ben de diyorum 38 den yukarı olursa ateş sayılırdı bu niye bana ateşli dedi diye kendi kendime aile hekiimi bile bilemiyo yaa ateşlimi değil mi eşime işi bıraktırıp eve getirdim doktora götürmek için bi de huysuzdu hiç uyumadı ne yemek yiyebilmiştim ne su içebilmiştim yalnız gitmek istemedim düşe bayılırım diye. ne zormuş yaa prenses annesi olmak:) allah sağlık versin bütün bebişlere ve annişlere:16:

Ya bir de bir şey soracagım. Asya'nın ara ara koltuk altı ve boynunun altı pişiyor.

Geçiyor ama tekrarlıyor sürekli. sık sık da yıkıyoruz ama neden oluyor acaba?
canım kapalı yerler ya bence ondan oluyor aksam banyo yaptrdık bız kızıma lıfledıgım hakde koltuk altı gecmedı..boynu gectı sureklı ılık suy ve pamukla sılıyorum ben pısıgı varsa krem kullan gecıyor hemen.....

canım aptamil bize çok gaz yaptı hemen değiştirdim şimdi bebelac ac kullanıyorum... gazlı bebekler için olanı bu sindirimi kolay bir mama biraz daha rahatladık hem kakasınıda çok kolay yapıyor...
bebelac kullandıgında canım hergun yapıyormu pekı kakasını?

kızlar ya benim kız 6 ay sadece emmeye kendi karar verdi galiba baska hiç birsey almıyor gece cayı içmiyor sagılmıs sütü içmiyor dısarı cıkmam gerekti mama denedim onuda içmiyor sadece kaynagından süt içiyor biberon kasık suluk hepsiyle vermeye calıstım kasıkla verdigimde resmen agzında biriktiriyor tükürüyor sonra,biberonu sulugu agzına bile almıyor.benim o kadar sagdıgım dolapta ki sütlerim ne olacak ya hiçmi dısarı cıkamayacagım ben bırakıp bi çözüm bulmama yardım edin kızlar ya
canım keske bıberona alıstırabılsen sagdıklarını ısıtıp koyardın kolaylık olurdu sana.....alıstırmaya calıs ınsallah alsır....

günaydın şubat anneleri nasılsınız?
sizin bebişler gülmeye, oyuncaklara dönenceye falan tepki vermeye başladımı?
evettt artık konusunca blıle hıhı hııııııı dıye cevap bıle verıyor gulmeye gelınce karsınsında guzel kızım prensesım dıyorum agzı kayıyor gulmekten:)

merhaba
bende uzuluyordum zayıf dıye bızımkıde ıkı buck ayda aylık 750 gr almıskı doktorumuz normal dedı ve anne sutu almıyor uzulme doktor 500gr altında olursa sıkıntı demıstı....
ben 2,5 saatte bir 120cc veriyorum emziriyorumda ama sütüm yok denecek kadar az... bende bebelac ac kullanıyorum sindirimi kolay bir mama olduğu için midir ne çok çabuk acıkıyor... 2 saatte birmi versem yada 3 saatte bir 150 cc mi?
3 saat uuzn olur canım ya benımkı en fazla ıkı bucuk saatı buluyor zaten acıkınca basıyor cıglıgı vaktı onlar belırlıyor aslında...ama 120 ml bence en fazla ıkıbucuk saat olmalı....

Back
X