- 5 Eylül 2008
- 5.814
- 76
- 358
haklısın canım sanırım ben de yazın deldireceğimtamam canım izliyorum.. kaçırmazsam yazarım tabii
ben kıvırcık eşim kıvırcık kızımın sadece banyodan sonra kıvırcık kuruyunca dalgalı sadecebakalım nasıl bişi çıkacak zamanla küpe konusunu bende düşündüm ama karar veremedim.. doğduğundan beri bir sürü sıkıntı yaşadık.. bir sürü ilaç kullandık.. bir sürü aşamadan geçtik.. oda biraz beklesin diyorum ama karar vermişde değilim
kremşantili kurabiyeyi yazar mısınız kızlar hazır bıdık usluyken yapayım bari kociş pek sever tatlıyı..hoş kilolar da aldı başını gitti.
bu arada fatmacığımın zebra kekini yaptım çok güzel oldu ama daha önemlisi onu mikrodalgaya uyarlayım 7 dakikada yapmayı planlıyorum sonucu yazarım
haklısın canım sanırım ben de yazın deldireceğim
maranki ısırgan çayı demiş az önce kızlar yazdılar.
bizimkide öyle banyodan sıonra kıvırcık ben de ondan sordum
ayy benim kız 20 dkda uyandı neyse ilaç saatiydi ilacını verdim ltını değiştirdim ama belli memeye gelmeden susmıyck daydım memeyi 2 saat falan hikaye uyanınca mutlaka bi fırtçekcek :))
Zeytinyagından mutfagımı havaya ucuruyodum nerdeyse kendimi balkona atmasam resmen kül olmustum. Aklınızda olsun ocakta unutmayın. Bebegimin sancısı tuttu aglıyo ıkınıyo kızarıyo kaynanamında pışpışları beynimi uyuşturdu sabah 6 dan aksama kadar. Bi yerde de kaynatıp ılıtın gôbegine poposuna masaj yapın die okumuştum. Koydum az bisey cezveyle ocaga o sırada kaka yaptı alayım derken kaynanam basımda pışpış unuttum ocagı bezi atmaya giderken cezveyi gôrdüm kararmış lavabonun icine bi bıraktım bi harladı cıglık cıglıga atmısım balkona kendimi esimle valide sultan diger odalardan görmüsler alevi mutfagın dolaplar tavan kapkara sildim hemen. Ölcektim ya bi de öyle sesli olduki bomba gibi patladı 2 parmak zeytinyagı
bale figürleri gibi canım kolay canın yanmıyor ama hiç kullanmadığın kasları çalıştırıyormuş bir video var onu gönderiririm isteyene ..beraber yaparız yani herkes hergün yapar birbirimize sonuçları ya
zarız
kızlar ben bezin üzerinde yazan kiloya göre bez kullanıyorum bizimde bazen arkadan çıkıyorz kaka 2 numara 6 numaraya kadar yazıyor annemde büyük bez kullanma bacakları çarpık olur dedi aslında bacaklarıda biraz sıkıyor gibi baya iz oluyor kesik izi gibi 5300 gram oldu kızım siz neye göre kullanıyorsunuz bez numarasını.
selam kızlar benı de aranıza alırmısınız?takıp edıyorum sızlerı ama yazısmak daha zevklı olacaktır emınım.....ıkı bucuk aylık bır kızım var subatta beklerken ocak 28de geldı kuzum.....ama subat annesı olarak sayıyorum kendımı:)
anne sutumuz yok deneck kadar az ve ben cok uzuluyorum damla damla sayılabılecek kadar yanı 20 ml bıle cıkmıyor.....mama takvıyesı yapıyorum buda bebegıme kaka yapamama gıbı bır dert ortaya cıkardı...tavsıyenın varmı rahat kaka yapabılmesı ıcın?
merhaba kızlar...
hırsla geçmişi bitirmeye çalışıyorum dün akşamdan beri ancak dün yazılanları okuyamamdım henüz
ve sonunu getiremeyeceğimden korkarak bi merhaba diyeyim dedim
en çok konuşulan sezon açılışı olmuş biz henüz yapmadık eşim perişan...
kızım akşamları 7-11 arası 4 saat ağlıyordu meğer açmış sütüm azmış 90 lık mama veriyorum o saatte hemen sızıyor.akşama yetmiyor yani sütüm ,memeyi sıkınca var ama su gibi koyu değil ya da doyurucu değil
sizler nasılsınız?
bu ara en büyük sorunumuz kabızlık her gün sabunla yaptırıyorum ne dersiniz ilaç falan
neyse uyandı şimdi
slmm kızlarrr ben geldimm yorucu bir günn kızım bugün beni çok korkuutu aşımızı oldukk bugün bizdee kıyamam cok ağladıı hemşiremize gitti giitti kız demişim ugundu baya bana güldü nereye gitti diyee dedim ugundu kızz ben hiç ğlatmıyorum onu böyle hiç ağladıgını görmedim dedim çok kızdı aglat cocugu diye her mıkırandıgında alma kucagına ağlayarak ciğerleri gelişir dedi birde kesinlikle su verme dedi annemde arada memeden sonra ver diyor kafam karıştıı neysem doktorumuz calpol atş düşürüü verdi eve gidince ver diye vermez olaydımm vermemle kusması bir oldu tekrar deneyeyim dedim yine kustu tıkanmazmı bu seferr nefes alamadı kızım elim ayağım tiredi resmen inme indi bana sonra ters cevirip sırtına vurunca geri kalanıda cıkardı ama sormayınn resmen öldüm öldüm dirildimm nasıl agladım sormayınn sonra faceden kızlara annlatım seviç aradı hemen poranx fitil ver diye doktoru aradım ver dedi kustysa hemen eczaneye gidip aldım verdim ama bnm kı sabhtan bei uyumadı şimdi teyzesi pışpışlıyorr bna aşı yaptılar tetenoz aşım varmıs avaş yavaş tutmuyor kolumm agrıyorr bu geceyi nasıl geçiricez bakalm..
herkese selamlar cumartesi 20 lik dişimi çektirdiğim için gece yatmaya eve gittim pazar sabahıda annem kahvaltıya çağırdı neyse kalktık çıktık evlerimiz arka arkaya bebekte ilk torun olduğu için kucaktan düşmüyor gece 10 gibi eve gittik bide ne görelim kapının kilidini patlatmışlar yani eve hırsız girmiş elim ayağıma dolandı yatak odasına bir girdik sormayın evin halini (özellikle beyaz çamaşırların üstüne çamurlu ayaklarıyla başmışlar) allahtanki evde hiçbirşey bırakmıyorum eşim hafta sonu die alyansını evde bırakmıştı bi o gitmiş ama hala piskolojim ii değilaklıma geldikçe kötü oluyorum iyiki sütüm kesilmedi korkudan ya biz gidince çıkmamış olsalardı eşimin kucağında bebek ya birimizden birine bişi olsaydı napardık allah korudu ertesi gün yani dünde bebeğe aşı yaptırdık dr umun tavsiyesiyle gitmeden önce calpol verdim oğluma gelince 2 saat sonra bi daha verdim calpol ama baktım acısı dinmio fitil verdim rahat etti yattı bide diş etim yanağım şişti geceleri sıtma tutuyor(antibiyotik alıyorum) yani herşey üst üste geldi kızlar
selam güzel şubat anneleri yazdıklarınızı sürekli okuyorum ama yorum yapmaya takatım yoktu ruh halimden dolayı.. sanırım lohusa depresyonuna girdim.. ne zormuş yaaa bu lohusalık bir de doğuranlardan başka evde olan herkes daha lohusa sanki kaynanam özellikle..sanırım herkes aynı süreçlerden geçiyo..nihayet yalnız kalablidim evmde 50 gündn sonra.. evimden soğudum resmen biara..neyse ki şimdi daha iyiyim..söylenilen herşey batıyodu sürekli ağlıyodum..kendi annemle ble kaç kez boş yere tartıştım derlerdi de inanmazdım ben asla annemle o raddeye gelmem derdim ama geliniomuşş..kaynanamla helee 10 gün kaldı sadece ama battı bana 10 gün bana 1 yıl gibi geldi off hatırldıkça sinir oluyorumm..şu kadar diiim hamileliğim boyunca beni kendi telefonumdan 1 kez arayıp halimi sormayan bi insanın benim çocuğuma segili babaenne rolü oynaması beni çıldırttı..aman neyseeee artık kocişlere ve bebişlerimize bakıcazzz..herşeyyy güzelllll olucaaakkkkkkkkkkkk...!!!! öpüyorum sizleri ve kuzucuklarınızı :)
kremşantili kurabiyeyi yazar mısınız kızlar hazır bıdık usluyken yapayım bari kociş pek sever tatlıyı..hoş kilolar da aldı başını gitti.
bu arada fatmacığımın zebra kekini yaptım çok güzel oldu ama daha önemlisi onu mikrodalgaya uyarlayım 7 dakikada yapmayı planlıyorum sonucu yazarım
ayy canım ne zaman dönceksin sen gitmede burdaki arkadaşlarla bi toplanalım bari tabi sıpalar durusa:))
fatmacım aynen şimdi makina yoğurdu ben mutfağı topladım sonra yuvarlayıp attım fırına.bu arada mikrodalgann fotoğrafını çek koy buraya ben sana yazayım nasıl olacağını artık herkese anlata anlata öğrendim ama zebrayı henüz yapmadım bakayımkremşantili kurabiye
1 paket kremşanti
1 su bardağı sıvıyağ
2-3 su bardağı un
toz halindeki kremşantiyle sıvıyağı karıştırıyoruz sonra da unu ekleyip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.küçük parçalar alıp yuvarlayıp üzerine çatalla şekil verip fırında pişiriyoruz.ılıyınca üzerine
bolca pudra şekeri eliyoruz :))) (tarif eksik diil hamurda şeker,kabartma tozu,yumurta vs yok:)))
bende ekmek yapma makinası aldım hatta suanda içinde pişiyor süper bişeymiş!!!
dene bir zebra keki güzel olursa yaz bende mikrodalgada yapayım
bu arada mikrodalgamda benim derece yazmıyor senin tarifi yapamadım
ayyy..hemen deneyeyim yazsmincim masanın üstünde 2 tane var öylleee sarı sarı bakıyorlardı banabu arada kızlar ben ayvayı çok severim.. görümcem kızımın doğumunda geldiğinde yasemin ayva çok güzel süt yapıyor demişti.. hadi canım demiştim inanmamıştım.. baştada dediğim gibi ayvayı sevdiğim için her alışverişte ayva almaya başladım.. kütür kütür elma gibi yiyorum.. valla ben faydasını gördüm deneyin isterseniz
oo canım sen yokken baya çoğaldı burda konyalılar hoş ben konyalı olmasamda konyada yaşıyanlar diim :))slm kızlar nasılsınız konyalı hanımlar olarak toplanmayı mı düşündünüz kimler var başka gözde kayrayı biliyorum ben başka.... güzel olur valla tanışsak havalar biraz daha ısınsa görüşebiliriz sanırım
fatmacım aynen şimdi makina yoğurdu ben mutfağı topladım sonra yuvarlayıp attım fırına.bu arada mikrodalgann fotoğrafını çek koy buraya ben sana yazayım nasıl olacağını artık herkese anlata anlata öğrendim ama zebrayı henüz yapmadım bakayım
ayyy..hemen deneyeyim yazsmincim masanın üstünde 2 tane var öylleee sarı sarı bakıyorlardı bana
Merhaba ; acaba benim gibi süt sorunu yaşayanlar bir topik mi açsak orda birbirimize destek olsk ve öğrendiğimiz işe yarayan kürleri paylaşsak ne dersiniz?
oo canım sen yokken baya çoğaldı burda konyalılar hoş ben konyalı olmasamda konyada yaşıyanlar diim :))
hafu kayra arzuh şimdide yeni bi arkadaş geldi ee bide babys var o da konyalı
selam ben geldimmmmpaşamı yıkadım uyuttum geldim sabahtan beri yeni uyudu bakalım ne kadar uyuyacak:26:dün gece güzel uyudu tabi önce gaz sancısı çektik tam 4 saat yoruldu tabii ağlamaktan helak oldu yavrum benimde canım çıktı tabii neyseki 11 gibi uyudu hiç uyanmadan saat 4 e kadar uyudu 4ten 5e kadar emzirdim mama verdim yine uyudu 7buçuğa kadar 7buçuk 8 gibi uyandı işte bu saate kadar uyumadı bir ara gözlerini kapattı 20dk o kadar bende banyo yaptırdım az önce yine uyudu inş. 2 saat uyurda bende dinlenirim ee siz neler yaptınız bakalım?
Merhaba ; acaba benim gibi süt sorunu yaşayanlar bir topik mi açsak orda birbirimize destek olsk ve öğrendiğimiz işe yarayan kürleri paylaşsak ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?