• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

benim süt tamamen bitti gibi sıkıyorum sıkıyorum 1 2 damla geliyor gördükçe sinirim bozuluyor kürler felanda işe yaramadı bende bıraktım aptamilll le besliyorum kızımı mama veren anneler siz kaç saatte ne kadar veriyorsuunz ben 4 satte 120 veriyorum az mı acaba
üzerinde öğün sayısı ve miktarı yazıyor galiba canım ben süt de verdiğim için bilmiyorun

hakkaten baya varmışız havalar az daha ısınsın görüşelim ne güzel olur
ben daha hiç çıkmadım kendi başıma dışarıya otobüs minibüs cesaret edemiyorum ama havalar ısınıncaya kadar kızımda biraz daha büyür çıkarız bu arada umay hanım nasıl sende ayakta sallıyormuşsun valla bnm de aynı şu anda da ayağımda ayağım durduğu an gözlerini açıyor karnım acıktı bırakıpta gidemiyorum mutfağaaaa

yaa sorma canım uykuya dalmakta sorun yaşıyoruz aynen şuanda ayağımda kıpır kıpır valla gözleri küçüldü uykusuzluktan ama hala direniyo arada da çığlığı basıyo

kociş geldi öğle yemeğimizi yedik.elvin hanımın maşallahı var bugün emip uyuyor .biz hatuna bir sürü para verip dondy aldık o yer minderinde yüzüstü yatıyor..maşallahı var.ayy çok söyledim nazar değecek :nazar::nazar:

ben sofrayı toplarken ekmek yapma mak.de kremşantilii kurabiyeyi yoğurttum 2 ölçü yaptım kızlar tam bir büyük fırın tepsisi çıktı.

şimdi pişiyor ama bakıyorum yanıyor demiştiniz.humanamı hazırladım onu içicemmm,ayyy recep ivedik gibi oldu kuaföre gidemedim yarın gün varsa bugün bir ara gitmem gerek olmazsa üst komşuya bırakırım emzirip.

canım fırında kaç dk kaldı baktın mı, kaç dkda pişti?

kızlar sanırım aşıyı uyuyurak atlattık bu saatten sonra da bir şey olmaz umarım :))
dün doktora neden üç aşıyı birden yapıyorsunuz dedik çocuk işkence çekiyor ..bu dünya sağlık örgütünün bir uygulaması dedi ik iaylık olunca dünyaya tam uyum sağlıyorlar insanlarla iletişime geçiyorlar dedi her türlü mikroba açık oluyorlar.sanırım haklı kızımın büyüdüğünü hissediyorum ben de tv yi kapattım biraz önce izliyordu resmen ..dönencesini açtım şimdi ona bakarak uyuyacak yani umut ediyorum :))
gaz sancıları da azalıyor ....anne ortamı olsun diye gürültü dinletiyorduk ya şiimdi aramıyor anen ortamını dış dünyayı tanımaya çalışıyor ...hayırlısı artık .. zaman çabuk geçiyor demi kızlar

ben 14 subatta dogum yaptım eşine sorup bana msj atabilirsen yada burdan yazabilirsen cok sevinirim canım 3 haftaaz degil kabul edlirse süper olur

canım geriye dönük raporu kimler alabiliyor..ben 17 şubatta doğum yaptım..beklenen tarihten 4-5 gün önce oluyor..benim alma durumum var mı..15 tatilde yanan süreyi mi alıyorsunuz..pek anlamadım bu rapor olayını:((((((((((

ÇILDIRICAM
dün geceden beri ayaktayız,şu an annem uyutmaya çalışıyor,emzikde almıyor,offffffffff........aç mı desem aranmıyor,aç olunca ağzı bir o yana bir bu yana

drlar 15 dk bir göğüsünü emzir 15 dak.gaz çıkar sonra diğer göğüsü ver diyor,çocuk memede uyuyor gaz çıkrınca uykusu kaçıyor bazen gaz da çıkaramıyor,bir kısırdöngüdür gidiyor,napıcaz bilmiyorum........büyüyünce 5 dk. da bir göğüsü boşaltır 3-4 saatte bir emer dediler,hani nerde.....hepsi yalan mıydıııııııııı:37:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
ne güzel kendin yıkayabiliyorsun ban daha hiç yıkamadım kızımı korkuyorum bişey olacak diye annanemiz saolsun gelip yıkıyor ama bnm de alışmam lazım artık galiba

benim 2. bebeğim:1: ama 13 yıl aradan sonra tabi... unutmuşum bebek nasıl bakılır çok ara verdim ben. kızım var 13 yaşında erken anne olmanın faydaları sağolsun kızım yardım ediyor o suyu döküyor ben yıkıyorum:34:doğumdan sonra annem geldi ama 10 gün benimle kaldı gitti ben 10 gnlük lousa yanlız kaldım alışıyor insan iş başa düşünce öyle bir cesaretleniyorsun ki...

yaa sorma canım uykuya dalmakta sorun yaşıyoruz aynen şuanda ayağımda kıpır kıpır valla gözleri küçüldü uykusuzluktan ama hala direniyo arada da çığlığı basıyo

aynen bnm de ayağımda sallıyorum şimdi ayağım durduğu gibi açıyor gözlerini sanki hiç uyumamış:)))
allahtan emzik aldıda ağzına veriyorum tekrar dalıyo ama her seferinde reçele batırıyorum iyi değil ama neyapayım dalmıyor yoksa ahhh bu kızlar cadııı valla ))

canım benim ki aglarken emmiyo ki aç olsa alır hemen bazen agzından sütler aka aka aglıyoo

canım benimki de aynı yapıyo..ben karnı ağrıyo diye düşünüp karnını sıcak tutuyorum ve 5 dk sonra rahatlayıp emmeye devam ediyor..benimki sıcağı seviyor..

canım geriye dönük raporu kimler alabiliyor..ben 17 şubatta doğum yaptım..beklenen tarihten 4-5 gün önce oluyor..benim alma durumum var mı..15 tatilde yanan süreyi mi alıyorsunuz..pek anlamadım bu rapor olayını:((((((((((

benim ki onaylandı canım .rapor değil tabi yeni yasadan kaynaklı erken doğum yaptık diye kalan günlerimizi kullanıyoruz .yani 40 hafta ya hamilelik süresi ben 37.hafada doğum yaptım kaln üç haftayı aktardım yarıyıl tatilini aktaramadım maalesef :((

canım fırında kaç dk kaldı baktın mı, kaç dkda pişti?
180 derecede 20 dakikada pişti aldım hemen çok hoş oldu yaaa..ben zaten un kurabiyesini çok severim
kızlar sanırım aşıyı uyuyurak atlattık bu saatten sonra da bir şey olmaz umarım :))
dün doktora neden üç aşıyı birden yapıyorsunuz dedik çocuk işkence çekiyor ..bu dünya sağlık örgütünün bir uygulaması dedi ik iaylık olunca dünyaya tam uyum sağlıyorlar insanlarla iletişime geçiyorlar dedi her türlü mikroba açık oluyorlar.sanırım haklı kızımın büyüdüğünü hissediyorum ben de tv yi kapattım biraz önce izliyordu resmen ..dönencesini açtım şimdi ona bakarak uyuyacak yani umut ediyorum :))
gaz sancıları da azalıyor ....anne ortamı olsun diye gürültü dinletiyorduk ya şiimdi aramıyor anen ortamını dış dünyayı tanımaya çalışıyor ...hayırlısı artık .. zaman çabuk geçiyor demi kızlar
aynı canım bugün maşallahı var acaba geçiyor mu
ÇILDIRICAM
dün geceden beri ayaktayız,şu an annem uyutmaya çalışıyor,emzikde almıyor,offffffffff........aç mı desem aranmıyor,aç olunca ağzı bir o yana bir bu yana

drlar 15 dk bir göğüsünü emzir 15 dak.gaz çıkar sonra diğer göğüsü ver diyor,çocuk memede uyuyor gaz çıkrınca uykusu kaçıyor bazen gaz da çıkaramıyor,bir kısırdöngüdür gidiyor,napıcaz bilmiyorum........büyüyünce 5 dk. da bir göğüsü boşaltır 3-4 saatte bir emer dediler,hani nerde.....hepsi yalan mıydıııııııııı:37:
deniz dün yürüyüş yolunda necati günaltaya gittik adam kitap gibi anlattı anlattı ve dediki

1-çocuğu her göğüste 10 dakika emzirip bırak
2-tüm gazilaçlarını bırak
3-elini açıp kaburgasının altına koyup 45 derce eğik tut sırtını pıtpıtla

göreceksin sorun olmayacak dedi yani aynı şeylersenin yazdıklarınla ve süper oldu.bir de aktardan acı elma yağı alıp ayaklarına masaj yaptım alttan pırt pırt çıkardı

inanamamıştım ama denemekte fayda var deyip bıraktım,inanılmaz ordan beri rahat çok şükür.ama

aynen bnm de ayağımda sallıyorum şimdi ayağım durduğu gibi açıyor gözlerini sanki hiç uyumamış:)))
allahtan emzik aldıda ağzına veriyorum tekrar dalıyo ama her seferinde reçele batırıyorum iyi değil ama neyapayım dalmıyor yoksa ahhh bu kızlar cadııı valla ))
benimkide öyle öyle alıştı ne yapalım:6:

benim süt tamamen bitti gibi sıkıyorum sıkıyorum 1 2 damla geliyor gördükçe sinirim bozuluyor kürler felanda işe yaramadı bende bıraktım aptamilll le besliyorum kızımı mama veren anneler siz kaç saatte ne kadar veriyorsuunz ben 4 satte 120 veriyorum az mı acaba
ben de 2 saatte bir 60 veriyorum . beni emsin istiyorum çok açsa 2 saat dolmadıysa 45 veriyorum. Ona kalsa 120 bile yiyebilir :)

biz üç dört gece hiç gözümüzü kırpmadan baktık kızımla :(( uyumamak için direndi mahfolduk uyutmaya çalıştıkça daha kötü oldu bende bıraktım ..sonra biraz biraz uyumaya başladı şimdide aynı 5 dakika uyuyup kalktı mesela zorlamıyorum sonra o kendi derin uykuya dalıyor .yani taktik şu yorulana kadar serbest bırakıyoruz sadece ağlamasın diye oyalıyoruz .bir de müzik iyi geldi bize beyaz gürültüyü bırakıp müzige geçtik önce ikisi birdii sonra gürültüyü kapattık ..gerçi ben ne zaman böyle desem iyice saçmalıyor ama :))şimdi aşının da etkisi var.bu gece yarısına kadar ayaktayız diye tahmin ediyorum ..dün senayın verdiği sitedeki bebecik.net teki ninniler güzeldi ...

180 derecede 20 dakikada pişti aldım hemen çok hoş oldu yaaa..ben zaten un kurabiyesini çok severim

aynı canım bugün maşallahı var acaba geçiyor mu

deniz dün yürüyüş yolunda necati günaltaya gittik adam kitap gibi anlattı anlattı ve dediki

1-çocuğu her göğüste 10 dakika emzirip bırak
2-tüm gazilaçlarını bırak
3-elini açıp kaburgasının altına koyup 45 derce eğik tut sırtını pıtpıtla

göreceksin sorun olmayacak dedi yani aynı şeylersenin yazdıklarınla ve süper oldu.bir de aktardan acı elma yağı alıp ayaklarına masaj yaptım alttan pırt pırt çıkardı

inanamamıştım ama denemekte fayda var deyip bıraktım,inanılmaz ordan beri rahat çok şükür.ama

Teşekkür Edeirm Canım, Bilgiler İçinde Ayrıca Teşekkür Ederim..

Son düzenleme:
melocum bu arada senin doktorun dediği şeylerin hepsini uyguluyordum ben düzenli olarak o gaz çıkarma yöntemini annem öğretmişti bana ama aynı saatte başlayan sancılara engel olamıyordum ama şimdi senin dediğin kafama yattı açtı muhtemelen çocuk ben bilemiyordum .

bende deniycem reçeli napalım yaa bizlerede ööle vermişler neyimiz eksik çok şükür anam bzi usluymuşz analarımızı bizi bırakıp iş yaparmış bizimkiler odadan çıkınca başlıyo zırlamaya
folik asit bebeği bunlar dr demiş eşimin kuzenine anne karnında folik asitle büyüdü bunlar eski bebeklerin 3 aylıkken yaptığını bunlar doğduğunda ypaıyo demiş vlla ööle eskiden bebekler dönmez derlerdi kafasını falan çeviremez derlerdi biz daha hastaneden çıkkmadan umay kafayı kalıdırıyodu yandık valla kızlar allah hepimize kolaylık versin

Back