• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben arada koyuyorum 50.gün gibi başladık

canım benim kız 120-130 gibi doyuyor bence seninki de doyar sanki yada mamayı az yap

ama suan emzırmeye basladıgımdan berı 110 120 bıle cıkmıyor kı sagdıgımda cıkıyordu emzırmeye basladıktan berı oda gıttı 70 fılan cıkmaya basladı hadı emzıreyıma rtar dedım ama yok neysem ıcsem kar etmıyor kım nederse hemen alıp uyguluyorum cok afedersınız ama b.k ye deseler onu bıle yıycem yakında:30:

peki onun yerine alternatif bişi aldınız mı
evet fisher priceın akvaryum salıncağını aldık ama bebek bazen çıkardığı sesten korkuyor büyük ihtimal senin beğendiğinde ses çıkardığı için sahibi az kullanmış olabilir.Ama büyüdükçe alışacaklar gibime geliyor şimdi şimdi orda uyuklamaya balıklarla konuşmaya filan başladı.

iyi akşamlar kızlar bende basur oluştu çok ağrım var ilaç yada buğu tavsiyesi olan varmı içimizde bir aradaş vardı melocum onun bildiği bi ilaç vardı sanırım görenininiz varmı melocumu çok acil yardıma ihtiyacım va dr gitmek istemiyorum direk görmek istiyorlar.
melehat pazartesi dönecekmiş canım ama başka önerilerde vardı sanki geçmişe bi gözat deim.

sütü olupta mama takviyesi yapmayan anneler Allah askına bana bı cevap verın sutunuzu hıc bebgınız emmeden sagdınızmı kac cc cıkıyorda cocuklarınız doyuyor ??
ben artık cıldırmak uzereyım cunku emzır sutun artar sagma dedıler dıye emzırıyorum fakat cocuk doymuyor ustune mama yapıyorum bunu sılıp supuruyor sagıdıgım zaman ıkı gogusten 110cc 120cc cıkıyor ama bebek doyuyor ustune mama yaptıgımda kusuyor artık neyapıcagımı neye ınanacgımı sasırdım sut yapan herseyı yıyorum artın dıye ama yok yok yok!! neolu rbana yardımcı olun sutu olan anneler:26:
Aynı durum bendede mevcut kendi içtiği zaman doymuyor sağıp verdiğim zman sütüm yetiyor bende akşamları sağarak veriyorum.

ama suan emzırmeye basladıgımdan berı 110 120 bıle cıkmıyor kı sagdıgımda cıkıyordu emzırmeye basladıktan berı oda gıttı 70 fılan cıkmaya basladı hadı emzıreyıma rtar dedım ama yok neysem ıcsem kar etmıyor kım nederse hemen alıp uyguluyorum cok afedersınız ama b.k ye deseler onu bıle yıycem yakında:30:

yok canım ya sağınca daha çok süt artıyo bende test ettim onayladım ağzı olan konuşuyo boşver sana en iyi geleni sen bilirsin.Bide kızlaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrr süt yapan bişey öğrendim bugün. Dut kompostosu müthiş süt yapıyormuş ben bu akşam deniycem inş işe yarar.Ama ebe garanti verdi hadi bakalım inş 200 cc sütüm gelsin inş......

Son düzenleme:
canım ben mama takviyesi yapmıyorum emmden sagdıgımda tek gögsümü sagıyorum genelde 100 110 falan cıkıyor tek gögüsten ama benim kızım bir gögsümü emiyor digerine fırsat kalmıyor doyup uyuyor ben diger gögsü sagıyorum.sagıp biberonla verdigimde 90la 120 arası içiyor keyfine göre 10 içerse kusuyor 90da bırakırsa cok kusmuyor.belki gögsünden tam cekemiyordur.emzirdikten sonra doyduguna eminsen mama yapma canım en kötü ihtimal bir saat sonra acıkır tekrar o zamn emzirirsin yada o zamn ver mamayı ayy tek elle yazmak ne zormu:)
ıste benımde o sekılde doyuyordu ama benım ıkı gogusten cıkan buydu ben bunada razıydım ama emzır artar dedıler dıye sagmadan emzırmeye basladım musluklar hepten kapandı sanırım oglum cekemıyor

önce maşallah sübhanallah diyim ve diyin. sordun diye cevap vericem canım. ben normal zamanda hiç sağmadım. bigün gece çok şişmişti bi sağıp bakayım dedim tek göğüsü sağdım 90cc çıktı daha vardı ama sıkıldım daha devam etmedim. benim çekerken çok acıyor ucu. kızım emerken acımıyor. normalde o kadar şiş olmuyor. ama var ya ne zaman dışarı çıksam gezsem ya da birine gidip de güzel muhabbet etsek mutlu olsam o zaman hep göğüslerim sağmayı gerektirecek kadar şiş oluyor. kesinlikle psikolojiyle ilgili olduuna inandım.
acaba kızın çekemiyor mu yeterince. aslında çift göğüsten gelen miktar az değilmiş bence..Allah kolaylık versin :(
saol canım Allah razı olsun sutu olan anneler olarak ne olur bızede dua edın

evet fisher priceın akvaryum salıncağını aldık ama bebek bazen çıkardığı sesten korkuyor büyük ihtimal senin beğendiğinde ses çıkardığı için sahibi az kullanmış olabilir.Ama büyüdükçe alışacaklar gibime geliyor şimdi şimdi orda uyuklamaya balıklarla konuşmaya filan başladı.

melehat pazartesi dönecekmiş canım ama başka önerilerde vardı sanki geçmişe bi gözat deim.

Aynı durum bendede mevcut kendi içtiği zaman doymuyor sağıp verdiğim zman sütüm yetiyor bende akşamları sağarak veriyorum.
bende gecelerı bı kere mama verıyorum sonrakı ogune bıraz sut dolmus oluyor sagıp verıyordum ama emzırmeden berı artık sutte dolmuyor acaba tekrar sagarak baslasam artarmı?
yok canım ya sağınca daha çok süt artıyo bende test ettim onayladım ağzı olan konuşuyo boşver sana en iyi geleni sen bilirsin.Bide kızlaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrr süt yapan bişey öğrendim bugün. Dut kompostosu müthiş süt yapıyormuş ben bu akşam deniycem inş işe yarar.Ama ebe garanti verdi hadi bakalım inş 200 cc sütüm gelsin inş......
ben artık yeme ıcmeyle olacagına ınanmıyorum canım ya gun ıcınde ınana sadece sut yapan seylerle beslenıyorum her cesıtten bol bol ama yokkkk:19:

ıste benımde o sekılde doyuyordu ama benım ıkı gogusten cıkan buydu ben bunada razıydım ama emzır artar dedıler dıye sagmadan emzırmeye basladım musluklar hepten kapandı sanırım oglum cekemıyor

saol canım Allah razı olsun sutu olan anneler olarak ne olur bızede dua edın

bende gecelerı bı kere mama verıyorum sonrakı ogune bıraz sut dolmus oluyor sagıp verıyordum ama emzırmeden berı artık sutte dolmuyor acaba tekrar sagarak baslasam artarmı?

ben artık yeme ıcmeyle olacagına ınanmıyorum canım ya gun ıcınde ınana sadece sut yapan seylerle beslenıyorum her cesıtten bol bol ama yokkkk:19:

evet benimde emzirmeyle arttı tekrar sağmaya başlayınca arttı bende tekrar başla sağmaya... ben hiç bişey yiyip içmiyordum süt yapsın diye açıkcası normal bezleniyorum hatta günde 2 lt suyu zar zor içiyorumdur bazen onu bile içmiyorum ama bu dut kompostosu nedense çok aklıma yattı deniycem...

canım öyle diyosan sağ canım önemli olan max annesütü vermen ve hiiiççç canını sıkma oldugu kadar sütü en çok moral arttırıyoo :65:

çok saolun kıslarr bizimde bugün 40 çıktı bakalım bizde başlıcaz gezmeleree

canım araban varsa araba kullanman daha saglıklı ben arada kullanıyorum ama daha arabamız olmadıgından bu arada hayırlı olsun 40ınız :71:

evet benimde emzirmeyle arttı tekrar sağmaya başlayınca arttı bende tekrar başla sağmaya... ben hiç bişey yiyip içmiyordum süt yapsın diye açıkcası normal bezleniyorum hatta günde 2 lt suyu zar zor içiyorumdur bazen onu bile içmiyorum ama bu dut kompostosu nedense çok aklıma yattı deniycem...

canım benim k.v de der hep dut kompostosu iç die kompostodan bıktığm için yapmadım hiç ama hergün 1 avuç dut kurusu yiyorum yarıyo olabilir

artarsa bana ozelden yazarmısın canım duacın olurum

selam kızlarr ben geldimm
bugün oğlum öğlen uyandı huysuzlandı ağladı durdu çamaşır makinası çalışıyodu sıkmaya başladı hemen banyoya gittik meteyi makinanın üstüne yatırdımm :37: anında sustu sıkarken makina biraz sallanıyo ya pek hoşuna gitti.esnedi durduu.sonra makina bitti durdu ayhh benimki ağlamaya başladıı :37:
sonra giyindik süslendik babannemize gittik misafir vardı.pek huysuzluk yapmadı uyudu falan bende uyumuşum 2 saat valla çok iyi geldi

cumartesi mevlüdümüz var malum internetten şu mavi puantiyeli mevlüt şekeri kutularından almıştm onların için şeker koydum hazırladım. mete beyide yıkadık pakladık uyuyo şimdi

Kızlar ben geldim... Bugün karma aşımızı olmaya gittik kızım 57 cm ve 5200 gr olmuş :nazar: Geçen ay 4000 gr dık 1 ayda 1200 almışız ebe çok şaşırdı ve çok kemikli bi bebek bu dedi.D vitaminni kesin dedi çünkü bıngıldağı hızlı kapanmış en azından 3 ayın sonuna kadar kapanmasın isteriz dedi sinir oldum ya ee siz verdiniz bu damlayı dedim.Evet her bebeğe veriyoruz zaten ama sizin bebeğinizin kemik gelişimi bayağı ileri dedi.İyi bişeymi söyledi kötümü anlamadım doğrusu.Rota virüsünüde yaptırmadık kızlar ya kadın konuşa konuşa ikna etti bizi valla iyimi ettik kötü mü ettik bilmiyorum ama biranda öyle karar verdik:( Allah sonumuzu hayreylesin.Baş çevremiz 39 cm. Kızlar sütüm çok çok bol değil ama çok sarı kızımın kilo alımını buna bağlıyorum ne kadar sarıysa o kadar yağlıdır derler.sizin renkler nasıl?

maşallah maşallahh kızınaaa
bizde 41. gün gitmiştik kontrole 5000 gr dı boyuda 56 cm. doktor her istediğinde emzirme aşağı yukarı 2 saat olsun bikere emsin tam emsin dedi.oyala o arada oynat konuş emzik falan ver dedi ama ben yapamıyorum yazık ağlayınca nasıl dicem saatin gelmedi bekle diye emziriyorum valla

ben artık hiç sağmıyorum bnimde sağınca acayip acıyo göğüs uçlarım oğlum emiyoo artık boşaltıyomu boşaltaıyomu bilmiyrum ama doyuyo çok şükür bazen kendi bırakıyo emmeyii doymasa bırakmaz dimi
bide benim sütün rengi beyaz

sütü olupta mama takviyesi yapmayan anneler Allah askına bana bı cevap verın sutunuzu hıc bebgınız emmeden sagdınızmı kac cc cıkıyorda cocuklarınız doyuyor ??
ben artık cıldırmak uzereyım cunku emzır sutun artar sagma dedıler dıye emzırıyorum fakat cocuk doymuyor ustune mama yapıyorum bunu sılıp supuruyor sagıdıgım zaman ıkı gogusten 110cc 120cc cıkıyor ama bebek doyuyor ustune mama yaptıgımda kusuyor artık neyapıcagımı neye ınanacgımı sasırdım sut yapan herseyı yıyorum artın dıye ama yok yok yok!! neolu rbana yardımcı olun sutu olan anneler:26:

benim emzirdikçe çoğaldı benime biara azdı akşamları bitiyodu çok şükür şimdi kıvamı iyi :nazar:

bende biraz sağayım dedim şimdi ama yok anam acıyoo yaaaa zorum ne dedimm zaten uyanır 1 saat sonra falan emerr
pompa da zaten manuel sinir ediyo beni almadım elektriklisini.meraktan bi sağayım dedim ama uğraşamıcamm acıtıyo yaa

bende biraz sağayım dedim şimdi ama yok anam acıyoo yaaaa zorum ne dedimm zaten uyanır 1 saat sonra falan emerr
pompa da zaten manuel sinir ediyo beni almadım elektriklisini.meraktan bi sağayım dedim ama uğraşamıcamm acıtıyo yaa
benımde aksıne sagınca acımıyor emınce acıyor cok enterasan ya seda sen hep emzırıyordun dımı kac saatte bıır emzırıyorsun genelde ve nekadar sure?

benımde aksıne sagınca acımıyor emınce acıyor cok enterasan ya seda sen hep emzırıyordun dımı kac saatte bıır emzırıyorsun genelde ve nekadar sure?

valla ben her istedikçe emziriyorum bu bazen yarım saatte bir oluyor bazen uyuyor 2 saati buluyor.
15-20 dk emiyor ii göğsüde emzirmeye çalışıyorum ama her zaman olmuyor o.birini emiyo ya uyuyakalıyo yada bırakıyor.

ama şimdi göğsüm sızlıyor hafiften ama doluykenki sızlaması gibi diil.ozaman hem sert oluyor hemde farlı sızlıyor.sanırım üşüttüm :37: ondan sızlıyor olabilir diye şüpheleniyrum

kızlar yaa bu süt işini hiç anlamadım...benim sabahları falan göğüslerim çok dolu oluyoo gündüzleri arada bii tek göğüsten sabahlarıı 150 ml sağıyorum ama gündzleri 70 i geçmiyo mesela...kızım emdikçe sütün geldiğini hissediyorum ama...doyuyomudur acabaa yaa...3 kilo doğdu şimdii 5.100 meselaa....siz mamada takviye yapıorum diince bnmde yapasım gelioo

valla ben her istedikçe emziriyorum bu bazen yarım saatte bir oluyor bazen uyuyor 2 saati buluyor.
15-20 dk emiyor ii göğsüde emzirmeye çalışıyorum ama her zaman olmuyor o.birini emiyo ya uyuyakalıyo yada bırakıyor.

ama şimdi göğsüm sızlıyor hafiften ama doluykenki sızlaması gibi diil.ozaman hem sert oluyor hemde farlı sızlıyor.sanırım üşüttüm :37: ondan sızlıyor olabilir diye şüpheleniyrum
anladım canım bızımkı sanırım bıberonun rahatlgına alsıtıgı ıcın sutumun ılk emdıgındekı bollugu gıttıkten sonra sınırlenıyor ve cekmeyı bırakıyor cekmedıkce gun ıcınde sut azalıyor tabı bu mantıgı gelıstgırdım bende:5:

Back