• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın hepinize bol sütlü az gazlı günler :))

benim durumumda karışık canım.dilekçem onaylandıysa 15 mayısa kadar uzatıyorum en fazla ...sonra raporla uğraşacaz :((

evet canım ..beyşehir ilçesi yakın zamanda gitmek istiyorum yaa ..kardeşlerim babam daha kızımı görmediler..uçakla konya ya inip ordan beyşehir e geçmeyi planlıyorum ama elimde bebekle de korkuyorum :(((

ayy canım benim ailem istanbulda annem umayı çok özlüyo sen benim anneme ben senin annene gidiyim bari diycektim ama senin annede çok uzakmış :))
ben 25 günlükken uçağa bindim umayla biraz huysuzlandı ama 1 saat nede olsa

yaa hani bu aşı uyku yapıyodu bizm kız aynı 2ye kadar uyudu şimdi ayakta ama pek keyfi yok aglamaya mecali yok eşime diyorum da böyle o da huysuzlaştıgında aşı mı yaptırsak diyo :1:ben kıyamam ama :20: neyse ateşi çıkmasında :18:
nurcum gözünaydın manisadaymışın
deryacım seni çoook ii anlıyorum amannn onlarda bebekli yere geliyolar hoş görsünler zaten habersiz saylıyr önceden söylememişler :47: dışardan al bişiler eşin de erken gelsin biraz gelebilirse en azında duş alırsın
gözdecim umayın ateşi çıkmış gece geçmiş olsun canım aman bizimki çıkmaz inş eşim de yok akşam :18:
walla bu babalık yaramadı kocalalrımza benimki de bazen tuhaflaşıyo :37:

saol canım inş sizinkinin çıkmamıştır

Kızlar ben geldim... Bugün karma aşımızı olmaya gittik kızım 57 cm ve 5200 gr olmuş :nazar: Geçen ay 4000 gr dık 1 ayda 1200 almışız ebe çok şaşırdı ve çok kemikli bi bebek bu dedi.D vitaminni kesin dedi çünkü bıngıldağı hızlı kapanmış en azından 3 ayın sonuna kadar kapanmasın isteriz dedi sinir oldum ya ee siz verdiniz bu damlayı dedim.Evet her bebeğe veriyoruz zaten ama sizin bebeğinizin kemik gelişimi bayağı ileri dedi.İyi bişeymi söyledi kötümü anlamadım doğrusu.Rota virüsünüde yaptırmadık kızlar ya kadın konuşa konuşa ikna etti bizi valla iyimi ettik kötü mü ettik bilmiyorum ama biranda öyle karar verdik:( Allah sonumuzu hayreylesin.Baş çevremiz 39 cm. Kızlar sütüm çok çok bol değil ama çok sarı kızımın kilo alımını buna bağlıyorum ne kadar sarıysa o kadar yağlıdır derler.sizin renkler nasıl?

maşallah selin hanıma ayy hale umay 15 günde 1 kilo almıştı geçen ay bana dr anne sütü veriyosan sadece sorun yok demişti ama ben korkuyorum
benimde sütüm sarı renkte geliyo sanırım ondan daha çok kilo alıyo

sütü olupta mama takviyesi yapmayan anneler Allah askına bana bı cevap verın sutunuzu hıc bebgınız emmeden sagdınızmı kac cc cıkıyorda cocuklarınız doyuyor ??
ben artık cıldırmak uzereyım cunku emzır sutun artar sagma dedıler dıye emzırıyorum fakat cocuk doymuyor ustune mama yapıyorum bunu sılıp supuruyor sagıdıgım zaman ıkı gogusten 110cc 120cc cıkıyor ama bebek doyuyor ustune mama yaptıgımda kusuyor artık neyapıcagımı neye ınanacgımı sasırdım sut yapan herseyı yıyorum artın dıye ama yok yok yok!! neolu rbana yardımcı olun sutu olan anneler:26:
canım ben yeni yeni sağmaya başladım artık gündüz oylandığı için eskisi kadar emmiyo bi göğüsten 120-150 arası çıkmıştı ama gündüz sağmadım gece iyice dolunca sağmıştım

selam kızlarr ben geldimm
bugün oğlum öğlen uyandı huysuzlandı ağladı durdu çamaşır makinası çalışıyodu sıkmaya başladı hemen banyoya gittik meteyi makinanın üstüne yatırdımm :37: anında sustu sıkarken makina biraz sallanıyo ya pek hoşuna gitti.esnedi durduu.sonra makina bitti durdu ayhh benimki ağlamaya başladıı :37:
sonra giyindik süslendik babannemize gittik misafir vardı.pek huysuzluk yapmadı uyudu falan bende uyumuşum 2 saat valla çok iyi geldi

cumartesi mevlüdümüz var malum internetten şu mavi puantiyeli mevlüt şekeri kutularından almıştm onların için şeker koydum hazırladım. mete beyide yıkadık pakladık uyuyo şimdi

maşallah maşallahh kızınaaa
bizde 41. gün gitmiştik kontrole 5000 gr dı boyuda 56 cm. doktor her istediğinde emzirme aşağı yukarı 2 saat olsun bikere emsin tam emsin dedi.oyala o arada oynat konuş emzik falan ver dedi ama ben yapamıyorum yazık ağlayınca nasıl dicem saatin gelmedi bekle diye emziriyorum valla

ben artık hiç sağmıyorum bnimde sağınca acayip acıyo göğüs uçlarım oğlum emiyoo artık boşaltıyomu boşaltaıyomu bilmiyrum ama doyuyo çok şükür bazen kendi bırakıyo emmeyii doymasa bırakmaz dimi
bide benim sütün rengi beyaz

benim emzirdikçe çoğaldı benime biara azdı akşamları bitiyodu çok şükür şimdi kıvamı iyi :nazar:

seda dr bana her istediğinde ver daha ne istiyosun emsin bebek dedi anne sütünden obez olunmaz dedi hem umay tam bi tombiş yani

kızlar yaa bu süt işini hiç anlamadım...benim sabahları falan göğüslerim çok dolu oluyoo gündüzleri arada bii tek göğüsten sabahlarıı 150 ml sağıyorum ama gündzleri 70 i geçmiyo mesela...kızım emdikçe sütün geldiğini hissediyorum ama...doyuyomudur acabaa yaa...3 kilo doğdu şimdii 5.100 meselaa....siz mamada takviye yapıorum diince bnmde yapasım gelioo
yok canım mama falan verme sen illa kilolu olması gerekmez hem gayet iyi bence kilosu

başka ilden alınan heyet raporu geçerli oluyor canım ama normal raporları bilmiyorum

kahverengi olmadan al canım fırından:) ben pembemsi olunca alırım hep dakika tutmam rengine bakarım:D

ben çok zorda kalınca mutfakta falan iş yaparken koyuyorum :)
40 ı çıkınca koydum 1-2 kere şimdiye kadar
ama benimkisi hafif yatar gibi kafa koycak yeri var

moralini bozmak gibi olmasında ben ilk kızımdada bundada ne varsa ne denilirse ne duydumsa ne okudumsa heoppsini yaptum hepsini yedim
internette dolaşan tüm siteleri inceledim uyguladım yedim yedim yedim içtim içtim içtim
olsa bende süt olurdu
arttımı?
eh 20ml kadar
kilo olarak kaldı sonra
olmayınca olmuyor arkadaşım bizim bebeklerin rızkı bukadarmış benim vicdanım rahat elimden geleni yaptım sende strese girme artık
bence yani

ben ondanda içtim ama:(

asa ortalığı yıkar ağlar o annesi
sen mama falan verme
yetiyordur ona

yok lal bence öyle değil
sabahtan akşama kadar emzirdiğimi biliyorum en arttımı yook:(
bence vücut yapıyor
her bünye farklı işte
zayıflığa şişmanlığa uzunluğa kısalığa memelerin büyüklüğüne bakmıyor bu
varsa var yoksa yok maalesef:(
bence :))

QUOTE=too__be;18574954]benim kız memeyide zor emiyoo zaten kavga dövüş sankii kaçırcaklarmış gibii emiyo memeyi biberonuda beceremiyoo zavallıcık dışsrı çıktığımda sağıp koyuyorum ilkk bii eveliyoo geveliyoo ağzındaa bu nasıl bişii der gibii sonraaa acemi acemi emiyoo...bugün dr sordum emerkn kavga ediyo memeyle diee o da hırslı bi bebek dedii ne alakaysaa:37:Allahım hepimizin sütüne bolluk versin ama hemen pes etmeyinn

ağlayıp kızarıp bozarıp kavga ediyorsa memeyle belki yetmiyor olabilir???

benim sütüm yaylımda hala gelecek:1:
tek memeden 15 diğerinden 20ml çıkıyo sağınca genelde
kızıma biberonla 120lik yapınca baygınlık geçiriyo resmen birgün fotosunu eklicem yıgılıp kalıyo yavrucak
zaten 5300 gr olmuş kilosu
annesi gibi obez olcak diye ödüm çıkıyo ya
yarından itibaren 1 biberon az vercem diete sokcam kuzuyu:9::9::9:

ay kızlar bu arada aşağıdaki link çok komik bikaç sayfa okudum gülmekten öldüm vkit bulupta bakarsanız
http://www.kadinlarkulubu.com/ilisk...n/403347-esinize-ilk-zaman-rezil-oldunuz.html
:60::60::60:[/QUOTE]

sen bide benimkini görsen bende çok korkuyorum o obezlikten anası zaten kilodan çekiyo şimdiden 6100 gr olmuş sıpam

mervecim ilgin için çok memnun oldum cumaya beklemeden bugün kızımı fakülteye götürdük çok şükür önemli bişe değilmiş cildi çok hassas terleyince olmuş dedi yani isilik olmuş ama temizliğine dikkat edelim ilerlerse egzamaya dönüştürür dedi battaniye yünlü tüylü şeyleri örtmeyelim birazda alerjik dedi ılıtılmış suyla pamukla sık sık silicez o şekilde geçircez inşallah buarada ben samsunda yaşıyorum sinopluyum sen nerde yaşıyorsun
Canım cok sevındm isilik olmasına bızım durumumuz genetık babamzdada varmıs.oyusdn 1yaşına kadar surebılır dedı.ıns surmez okadarda kuzum yuzunde birsuru krem surmek zorunda kalmam bende.cnm ben ızmtte yaşıyorum.

Kızlar ben geldim... Bugün karma aşımızı olmaya gittik kızım 57 cm ve 5200 gr olmuş :nazar: Geçen ay 4000 gr dık 1 ayda 1200 almışız ebe çok şaşırdı ve çok kemikli bi bebek bu dedi.D vitaminni kesin dedi çünkü bıngıldağı hızlı kapanmış en azından 3 ayın sonuna kadar kapanmasın isteriz dedi sinir oldum ya ee siz verdiniz bu damlayı dedim.Evet her bebeğe veriyoruz zaten ama sizin bebeğinizin kemik gelişimi bayağı ileri dedi.İyi bişeymi söyledi kötümü anlamadım doğrusu.Rota virüsünüde yaptırmadık kızlar ya kadın konuşa konuşa ikna etti bizi valla iyimi ettik kötü mü ettik bilmiyorum ama biranda öyle karar verdik:( Allah sonumuzu hayreylesin.Baş çevremiz 39 cm. Kızlar sütüm çok çok bol değil ama çok sarı kızımın kilo alımını buna bağlıyorum ne kadar sarıysa o kadar yağlıdır derler.sizin renkler nasıl?

Maşallah Selin e. D vitamini kesin dedi demek. Şaşırdım Demekki senin sütünden kaynaklı.Bence de yağlı olduğu için. Sonuçta damlanın içeriğinde ayçiçekyağı var. Benim sütüm sarı deil sağıp buzdolabına koyduğumda krem gibi oluyor. Damlayı günde 3 damladan fazla vermiyordun dimi cnm. Ben arada bir unutuyorum bazen 2 damla oluyor bazen 1. Hepsini bir anda vermiyorum ondan unutuyorum zaten. Biz de 20 nisanda gideceğiz bakalım hayırlısı.

ay kıslar mash bebeklerınıze ya 5kılolara gecmssnz.sizi bole duyunca kuzum zayıf geldı.ben emzrıyorum sadece gecen haftalarda gttk.boy 58 kılo 4300 cıktı 45gunluktk sanrm ay yetmyomkı sutum dr.normal dedı ama nblm.bide emınce cok kusuyo.yetmese kusarmı.pompaylada bakmadm hıc kac cc.nekadar olması gerek bebegn doyması ıcın:59:

ay kızlar bu arada aşağıdaki link çok komik bikaç sayfa okudum gülmekten öldüm vkit bulupta bakarsanız
http://www.kadinlarkulubu.com/iliski...l-oldunuz.html (Eşinize ilk ne zaman rezil oldunuz ?)
[/QUOTE]

Ayyy kızlar sabah sabah ne güldüm ya annem yanımda o da ne gülüyorsunuz diye sordu. Anlattım ona da. Wc olayına ve GSM de koptum :1:

cnm banadaaile hekimi demişti hergün verme 3 günde bir ver çünkü kemiğin zamanından önce büyümesi iyi değil demişti bende öyle yapıyorum gerçi başka bi dr da onun yan etkisi yok demişti bu aile hekimleriyle özel dr lar çok tezatlar dönem dönem insanda muallakta kalıyo,, benimde bembeyaz sütüm benimde ona canım sıkıldı

Maşallah Selin e. D vitamini kesin dedi demek. Şaşırdım Demekki senin sütünden kaynaklı.Bence de yağlı olduğu için. Sonuçta damlanın içeriğinde ayçiçekyağı var. Benim sütüm sarı deil sağıp buzdolabına koyduğumda krem gibi oluyor. Damlayı günde 3 damladan fazla vermiyordun dimi cnm. Ben arada bir unutuyorum bazen 2 damla oluyor bazen 1. Hepsini bir anda vermiyorum ondan unutuyorum zaten. Biz de 20 nisanda gideceğiz bakalım hayırlısı.
Günde dört damla veriyordum ben monovitd3 diye bi damla kullanıyordum o 4 damla veriliyormuş markası değiştikçe damla sayısı değişiyor ama tabi bu dört damlanın 1 damlası zaten kaşıkta kalıyodu.Aslında sorun damlada değil bence genetik yapıyla alakalı babasıda bende kemikliyiz haliyle bizim kızda kemikli olucak bi,de baba tarafı zaten iri ee kime çekecekki bu kız.Ama şimdi keşke arada sırada verseydim diyorum neyse bundan sonra vermiycem zaten güneşli günlerde geliyor.Güneşe çıkrarım bebeişimi.

ay kıslar mash bebeklerınıze ya 5kılolara gecmssnz.sizi bole duyunca kuzum zayıf geldı.ben emzrıyorum sadece gecen haftalarda gttk.boy 58 kılo 4300 cıktı 45gunluktk sanrm ay yetmyomkı sutum dr.normal dedı ama nblm.bide emınce cok kusuyo.yetmese kusarmı.pompaylada bakmadm hıc kac cc.nekadar olması gerek bebegn doyması ıcın:59:
Hiç takma canım seninkinin boyunun maşallahı var baksana daha 45 günlükmüşsünüz üstelik bak biz 2. ayımızda daha 57 cm iz.Her bebeğin gelişimi farklı her ay almaları gereken belli bi gram var onun altında olsaydı zaten doktor seni uyarırdı merak etme.

cnm banadaaile hekimi demişti hergün verme 3 günde bir ver çünkü kemiğin zamanından önce büyümesi iyi değil demişti bende öyle yapıyorum gerçi başka bi dr da onun yan etkisi yok demişti bu aile hekimleriyle özel dr lar çok tezatlar dönem dönem insanda muallakta kalıyo,, benimde bembeyaz sütüm benimde ona canım sıkıldı

Bizimki biraz erken gelişti bıngıldağın kapanması beyin gelişimi açısından riskliymiş ama kafa çevresi her ay 1-3 cm arası artıyorsa sorun yok demekmiş ee bizimki 34 cm doğmuştu kafa çevresi şimdi 39 cm.Gayet iyi büyümüş hiçbir sorun yok dedi doktor.Bazı şeyler genetik ne yaparsanız yapın değişmiyo.

GÖZDECİM
anne sütü ile besliyorsan hiç obez olucak diye korkma hatta anne sütünün obeziteyi ve ilerde aşırı kilo alımını önlediği bile yazılmıştı.Ama genetik faktörlerde var ailede kilo varsa genellikle çocuktada oluyor ama bunları şimdi takmak için çoooook erken.Daha şimdiden kilo kontrolünemi sokacaksınız bebişleri yazık onlara...:56: Ayrıca ebemizde bizim kzızı gel bakalımoğluşum diyere:56:k kucakladı ben hiç takıyomuyum:47::47:Saçlarımız bi uzasın görür o gününü :63:

Anne Sütü Bankası Facebook'ta Gördüm de

Kızlar Bunun İçin Ne Düşünüyorsunuz? Sütünüz Bol Olursa Verir misiniz Sütünüzden?
Günaydın kızlar yaaa ben hep muhabbete direk dalıyorum hiç selam sabah yok bende :1:

Günaydın Canım Hoşgeldin ;}

Yapılan Bi Araştırmayı Paylaşmak İstedim.. İyiki Derin Dondurucuya Poşetle Koyarken Saatini de Yazmışım..

Extremadura Üniversitesi (İspanya) bilim insanları son araştırmalarına dayanarak, gündüz pompalanan anne sütünün, bebeklere yine gündüz verilmesini öneriyorlar.

Çünkü gündüz üretilen sütün bileşimi gece üretilenden farklı deniyor Nutritional Neuroscience dergisinde. Gece sütü mesela uyumayı kolaylaştıran maddeler içerirken, gündüz sütü uyarıcı içerikler içermekte.

Bu nedenle sabah pompalanan sütün gece verilmesi mantıklı değil diyor araştırmayı yöneten bilim kadını Cristina Sanchez. Anne sütü çeşitli besleyici maddeler, bağışıklık faktörleri, hormonlar ve diğer biyolojik aktif maddelerden oluşan bir karışım. İçerikleri bebeğin büyümesine paralel olarak onun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değişmekte. İspanyol bilim insanları şimdi yalnızca bebeğin yaşının değil gündüz ve gece farkının da önemli olduğunu buldu. Araştırmacılar 24 saat içinde otuz kadından pompalanan süt örneklerini incelerken özellikle de nükleotitler üzerinde durmuşlar.

Kalıtımın yapıtaşları olan bu biyomoleküllerin başka işlevleri de var. Mesela bazıları uyku getirirken, diğerleri uyarıcı görevini görüyor. AMP, GMP ve UMP adlandırılan uyku getirici varyantların en fazla olduğu zaman dilimi akşam saat sekizden, sabah sekize kadar devam ediyor. Uyarıcı olarak bilinen CMP ve IMP nükleotitleri ise gün içinde çoğalmakta. Uzmanlar bu nedenle gün içinde pompalanan sütün gece değil gündüz verilmesini öneriyor.

Son düzenleme:
Ayy Bu Da Çok Güzel Bişeymiş Emzirirken Hep Böyle Bişey Hayal Ediyordum Sütüm Boşa Gidiyor Diye.. :}

Emziren anneler bilirler, emzirilmeyen diğer göğüsten de süt akıntısı olur. Hatta ilk zamanlarda fışkırarak çıkış olur.Bu da giysilerimizi mahveder .Bizler de o yüzden bu sütlerimizi göğüs pedlerine hapseder ve çöpe atarız.

Her yönden zengin ve çok değerli olan kolostrum dahil akan her bir damla anne sütünü korumanın artık mümkün olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü Milkies Milk-Saver adlı bir ürün Türkiye'ye geldi. Amerikalı bebek hemşireleri tarafından yaratılan Milk-Saver'ın kullanımı çok kolaydır.
Emzirilmeyen taraftaki sütyenin içine emzirmeye başlamadan önce ürün yerleştirilir. Milk-Saver,göğüsten serbestçe sızıp akan sütü saklayacaktır. Aynı biberonlar gibi bulaşık makinesinde yıkanabilir,hijyen amacıyla suda kaynatılabilir.Uzun ömürlü,dayanıklı ve ekonomiktir.

Göğüste emzirmekten oluşmuş yaraları bulunan hanımların meme uçlarının kuru kalmasına olanak tanımayan dolayısıyla iyileşme sürecini geciktiren göğüs pedleri yerine bu dönemde Milk-Saver kullanarak iyileşme süreci hızlandırılabilir.
Bunlar gibi anneleri emzirmeye teşvik etmek ve bu güzel süreci kolaylaştırmak için birçok yararı vardır.İşe başlayınca doğal olarak annelerin sütlerinde azalma görülmektedir.Pompalarla sağılan sütler saklanıp sonra bebeğe verilmektedir.Bu eşsiz ürün sayesinde hiç zahmetsiz anneler sütlerini depolayabilir,aksi halde göğüs pedleriyle atılıp gidecek olan extra süte sahip olurlar ve işe döndüklerinde yada emziremeyecekleri zamanlarda depolanmış olan sütlerinden kullanabilirler.

milk-saver-1.jpg

31i0nNYOFlL._SL500_AA300_.jpg

milk-saver2.jpg

ya kızlar ben 3 gündür çok halsizim ve canım bişi yapmak istemiyo aksi gibi zeynep de gündüz uyumuyo sürekli gezcek kucakta oturunca bile aglıyo akşam da eşim dışarda yani 12 saat ayaktayım :50: ve artık ayakta duramıyorum geçen banyoda dengemi kaybedip düştüm,yürürken sendeliyorum acaba kan degerlerim mi düştü ki normalde iidir hamilelikte bile takviye almadım bide kilo veriim die tatlı,ekmek yemiyorum :26:

ya kızlar ben 3 gündür çok halsizim ve canım bişi yapmak istemiyo aksi gibi zeynep de gündüz uyumuyo sürekli gezcek kucakta oturunca bile aglıyo akşam da eşim dışarda yani 12 saat ayaktayım :50: ve artık ayakta duramıyorum geçen banyoda dengemi kaybedip düştüm,yürürken sendeliyorum acaba kan degerlerim mi düştü ki normalde iidir hamilelikte bile takviye almadım bide kilo veriim die tatlı,ekmek yemiyorum :26:

canım dikkat et kendine yaa uykusuzluk var lohusalıktan yeni çıktık kan kaybettik, bi de emzirip kalori yakıyoruz yemene içmene dikkat et kilo bu verilir elbet ama bebeğinin sana özelikle şu sıralar gücüne ve sütüne çok ihtiyacı var, benimde 2 gündür başım dönüyor korkuyorum bişey olcak çocuk kucağımdayken die.. 1 haftadır fazla yemeği kestim de biraz kilo veriyim die yok anam benim oğlumdan değerli mi, sonra bi ara verilir kilolar ;}

dikkat et kendine bu sıralar özellikle canım ;}

canım bu bebeişler zaten nasıl anlıyor anlamıyor otururkende sallıyorum ama banamısın demiyor ayağa kalkmamı istiyor bunlar çok bilmişler acayip
tabi ekmek tatlı yemezsen olur halsiz düşersin şöyle kendibne müsade et rejime felan kalkışma ekmeğide kesem bence çok abartma sadece muhakka vereceğiz bu kiloları ama şimdi çok erken daha vücudumuz kendini toparlayamadı aman aman yemene dikkat et hem süt için hemde sağlığın için her iki durumdad a bebeişin etkilenir ona göre

ya o denge kaybı ve sendeleme bende de var demir ilacna gerek yok değerlerin iyi demişti doktor acaba ondan mı ki yoksa yorgunluktan mı?

herkese günaydın kızlar,

selam kızlarr
sağlık ocağında ebeler oğluşu hemen sünnet yaptırmamızı önerdilerr,, bugun doktora gittik ama o da 5 yaşında en idealı bence dedi..ebeler 3-7 yaş arası cinsel kimliğini tanımaya başladığı için sıkıntılı bir dönem olduğunu söylemişlerdi..bizde bu yaz değil birdahaki yaza yaparız demiştik doğmadan öncee...ya siz ne yaptınızz?? doktorlarınız ne diyorr

denizcim emreyi sünnet ettirdik biz 42günlüktü. aslında doğumda yaptıracaktım ama benim doğum biraz sıkıntılı oldu ve bebeğin gelişimi son bir aydır durmuştu çok küçük doğunca kıyamadık bekleik biraz. şimdi keşke hiç beklemeden yaptırsaymışız diyorum çünkü çok kolay oldu pansuman falan yapılmadan sadece bir pomat sürüp bezin içine kapattık 1 hafta boyunca. hiç ağrı acı hiisetmiyor küçükken bebekler. doğru zamanı soruyorsan 2 yaşından önce ya da 7 yaşından sonra yapılmalı canım.

yalnız değilsin canım benim oğlum da 4500'e ulaşamadı hala ama sağlık olsun. başka mesajlarda da yazılmış aylık en az 600gr almalı, eğer alıyorsa sorun yok.

canım dikkat et kendine yaa uykusuzluk var lohusalıktan yeni çıktık kan kaybettik, bi de emzirip kalori yakıyoruz yemene içmene dikkat et kilo bu verilir elbet ama bebeğinin sana özelikle şu sıralar gücüne ve sütüne çok ihtiyacı var, benimde 2 gündür başım dönüyor korkuyorum bişey olcak çocuk kucağımdayken die.. 1 haftadır fazla yemeği kestim de biraz kilo veriyim die yok anam benim oğlumdan değerli mi, sonra bi ara verilir kilolar ;}

dikkat et kendine bu sıralar özellikle canım ;}

aynen bende korkuyorum canım başım dönüyo gözüm kararıyo kucagımdayken düşcem die ödüm patlıyo walla yaa napiim alışamadım bu halime hiç bişi yakışmıyo aynaya bakamıyorum bi yere gitmek istemiyorum ne giycem die aslında fazlam yok ööle 6kg ama napiim onu da istemiyorum :19:

canım bu bebeişler zaten nasıl anlıyor anlamıyor otururkende sallıyorum ama banamısın demiyor ayağa kalkmamı istiyor bunlar çok bilmişler acayip
tabi ekmek tatlı yemezsen olur halsiz düşersin şöyle kendibne müsade et rejime felan kalkışma ekmeğide kesem bence çok abartma sadece muhakka vereceğiz bu kiloları ama şimdi çok erken daha vücudumuz kendini toparlayamadı aman aman yemene dikkat et hem süt için hemde sağlığın için her iki durumdad a bebeişin etkilenir ona göre

de mi yaa nası anlıyo oturmuşum yatmışım kalkmışım çok fena bu çocuklar (biliyo sanki onu çekiştirdiğimi gülüp sesler çıkarıyo şimdi:9:) haklısınız da :50:

ya o denge kaybı ve sendeleme bende de var demir ilacna gerek yok değerlerin iyi demişti doktor acaba ondan mı ki yoksa yorgunluktan mı?

canım ben doğumdan sonra o iğrenç kan şuruplarından içtim ama bilmiyom olmadı bi tahlil yaptırayım artık sonuçta vitamin,mineral benden geçiyo kızıma takviye lazımsa

benimde artık pilim bitti,göğüs uçlarım yine yara,kızım sürekli ağlıyor,göbeği dışarı fırlamış onu farkettim,sanırım ağlamaktan göbek fıtığı oldu,çıldırmak üzereyim,yürümeye mecalim kalmadı,bir bebek sürekli ağlar mı yaaaaaa,her gün mü sancısı var,gitmediğim doktor kalmadı,ultrasonları falan hepsi normal,şimdide metsile başladım bakalım o nasıl gelecek.....offf offffff

canım ben sadece anne sütü veriyorum..mamayı hiç içmiyor..iki göğsümden anca 100-110 ml çkıyor..ama ben her emzirmede bir göğsümü veriym..50ml falan..aslında doyuyor mu pek de bilmiyom..ağlamıyor çünkü....

selam canım benimde sağınca tek göğüsten 60ml yani toplamda 120 ml civarı süt geliyor çok bekleyince biraz daha fazla olabiliyor ama ortalaması bu. benim bebiş de geceleri tek göğsümü emiyor gündüzleri de birini emip diğerinden az bişey emip doyuyor çünkü oynamaya bakınmaya başlıyor doyduğunu öyle anlıyorum. eğer bebek emdikten sonra 2saat uyuyor ya da aç durabiliyorsa doymuş demektir bence. çünkü burnu tıkanık ya da gazı olduğunda iyi ememediyse yarım saat bile geçmeden ağlayıp meme aranıyor. kilo alımı nasıl? sorun yoksa doyuyordur.

Ayy Bu Da Çok Güzel Bişeymiş Emzirirken Hep Böyle Bişey Hayal Ediyordum Sütüm Boşa Gidiyor Diye.. :}

Emziren anneler bilirler, emzirilmeyen diğer göğüsten de süt akıntısı olur. Hatta ilk zamanlarda fışkırarak çıkış olur.Bu da giysilerimizi mahveder .Bizler de o yüzden bu sütlerimizi göğüs pedlerine hapseder ve çöpe atarız.

Her yönden zengin ve çok değerli olan kolostrum dahil akan her bir damla anne sütünü korumanın artık mümkün olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü Milkies Milk-Saver adlı bir ürün Türkiye'ye geldi. Amerikalı bebek hemşireleri tarafından yaratılan Milk-Saver'ın kullanımı çok kolaydır.
Emzirilmeyen taraftaki sütyenin içine emzirmeye başlamadan önce ürün yerleştirilir. Milk-Saver,göğüsten serbestçe sızıp akan sütü saklayacaktır. Aynı biberonlar gibi bulaşık makinesinde yıkanabilir,hijyen amacıyla suda kaynatılabilir.Uzun ömürlü,dayanıklı ve ekonomiktir.

Göğüste emzirmekten oluşmuş yaraları bulunan hanımların meme uçlarının kuru kalmasına olanak tanımayan dolayısıyla iyileşme sürecini geciktiren göğüs pedleri yerine bu dönemde Milk-Saver kullanarak iyileşme süreci hızlandırılabilir.
Bunlar gibi anneleri emzirmeye teşvik etmek ve bu güzel süreci kolaylaştırmak için birçok yararı vardır.İşe başlayınca doğal olarak annelerin sütlerinde azalma görülmektedir.Pompalarla sağılan sütler saklanıp sonra bebeğe verilmektedir.Bu eşsiz ürün sayesinde hiç zahmetsiz anneler sütlerini depolayabilir,aksi halde göğüs pedleriyle atılıp gidecek olan extra süte sahip olurlar ve işe döndüklerinde yada emziremeyecekleri zamanlarda depolanmış olan sütlerinden kullanabilirler.

milk-saver-1.jpg

31i0nNYOFlL._SL500_AA300_.jpg

milk-saver2.jpg

gerçekten orjinalmiş zaten benimki 100 cc içiyosa 100cc de hibe oluyo akşamları özellikle emme faslı bitiyo bi bakıyorum ki üzerimde ne varsa dizime kadar ıslanmış baya tasarrufluymuş bu

aynen cnm bende az önce bile mutfakta oturuyorumda bi türlü salona geçemedim vucuduma hakim olamıyorum eskiden beynim vucuduma hükmederdi şimdi roller değişti vucudum ne derse beynim onu uyguluyo bazen diyorumki emir i 24 saatliğine tekrar karnıma koysalar bende yan gelip yatsam sonra tekrar çıkarsam :27:

Back