günaydın kızlarrr ayy bizde bugün sabahın 5 de ayaktaydık yavrucum en sonunda başardı kakasını yapmayı emiştik ve uyudu uyansın bir güzel banyo keyfi yapalım aslındaa hiç bi iş yapasım yokk cok iş vrr çamaşır günümm attım bir posta makinada yıkanıyorr birde canım cok sıkkın yarın iş başıı yapıcam nasıl ayrılıcam kızımdan ben yaaa düşündükçe aglayası geliyorrr off bu çalışan anneler nasıl çalışıyor acabaa durup durup kızımı kokluyorum yarın yanında olamıcam diyorumm oda anlyormu ne gözümn içine bakıyooo şeytan diyoo gitme işeee boş verr...
ayy canım Allah kolaylık versin ben şimdiden kara kara düşünüyorum napcam diye
bakıcıda bulamadım henüz
sanırım 1 ay heyet raporu alıp yaz tatilinden sonra başlayacağım bende
evet ya çalışan anne olmak çok zor benimde 14 mayısta bitiyor iznim sonra heyet alıcam bir ay sonra zaten yaz tatili okullar açılana kadar benim bıdık olur 7 aylık ama benimde bakıcı derdim var, büyük kız ilkokul 1 e başlıycak seneye benim için zor bi süreç başlıycak allah yardımcımız olsun hepimizin
ayy aynen canım
bende eylülde başlayacağım kızım anaokuluna gidiyor o kendini kurtardı
şimdi bıdıga bakıcı araştırması yapıyorum
çok zor çoookk
Manikcim işini bilen temizlikçiyle çalışmak en güzeli. Bizim gelin almış geçenlerde evine. İnan koltuğun ucundan bile tutturmuş tek başıma kaldıramıyorum diye. Yarım saate bir çağırdı beni dedi. Almadı kadını. Temizlikçimiz geçenlerde WCdeki havluluğu kırmış ve öyle koymuş oraya. Kızdım insan kusura bakma falan der kırıldı der. Bazıları parasından kesiyormuş ondan mı söylemedi ki?
Ben sütümü sağmaya gidiyorum geleceğim yine. Öpüldünüz
benim kadın gecen hafta dökmüş porçözü fayanslara kaç saat beklettiyse artık fayanslar boz boz olmuş üstleri spyulmuş nasıl olduysa biz alışverişe gitmiştik söylemedide bişey o gidince bi farkettim açtım telefonu söyledim valla sinirden öldüm ama
fayansları alıp yaptıracağız parasının yarısını alacağım öyle dedim ona
bi özür bi özür ya sen senelerdir yapıyorsun bu işi akıl var mantık var dökülürmü porçöz oraya
tamam dedi artık parasından keseceğim bende birdahaki gelişlerinde
sorma benimkide çamaşır sepetini kırmış oda söylemedi bana gittikten sonra farkettim.Bide bana diyoki ben toz almam evin hanımı ardımdan alır oldu dedim o zman niye geldinki sen sinir etmişti benii sinir.Bakalım inş bu seferkinden memnun kalırım.Yalnız ben bu temizlikçiler sabah kahvaltı yapmadan gelmesine hastayım.Anlamıyorumki kahvaltıyı bedavaya getirelim mantığımıdır nedir? Buda aç gelmiş bişeyler atıştırdı şimdi sormadım ayıp oldu ama yani ilk gittiğin evde destur bismillah demeden kahvaltı beklemek de nesi bana tuhaf geliyo açıkcası.
:
ben kahvaltı vermiyorum canım
tüüm gün aldıysam öğle yemeği veriyorum
ama yarım gün aldıysam sadece kahve ve su
Kızlar Heryer Okuyoruz Duyuyoruz 6 Ay Sadece Anne Sütü Diye Ama Bikaç Doktordan Ve İnternetten Duydum 4. aydan itibaren bebeğe Ek Besin Başlanıyormuş Siz Ne Düşünüyorsunuz Ne Yapmayı Planlıyorsunuz? Tecrübeli Annelerin Önerisi Nedir?
ben zaten ek olarak mama veriyorum şuan
yemek yada başka şeyler olarak önermem ama kaşık maması verebilirsin
milupanın 4. aydan itibaren verilecek kaşık mamaları var 36. aya kadar
ben ilk kızımda verdim ama 6. aydan sonra başlamıştım
6. aydan sonra cam rende ile elma rendelersin muz verirsin az az ama 4 ay daha erken pütürcüklü gıdaları yutamaz
canım raporu devlet hastanesinden mi alıyorsun?özel hastaneden aldıgımız heyet raporu gecerli oluyor mu?
oluyor ben özelden alacağım
bebeklerimizi emanet ettiğimiz insanlara bakın. yazıklar olsun... ceza da almaz bunlar bu ülkede... allaha havale ediyorum
mapuci canım ben örtü serdim yatak odasında halının üstüne. genelde orada emzirmeye çalışıyorum. dediğin gibi halılar hep leke
( örtüyü sıksık yıkayabiliyorum en azından.
***öğretmen arkadaşlar ücretsiz izin alacak mısınız?
ben heyet ayarlayamadım, müdürüm de 10 10 rapor alırsın ama raporlar arası birer gün okula gelmen lazım dedi. bebeği kime bırakıcam ki, kimsemiz yok ist.da. zaten 40 gün de yetmiyor dönemi kapamaya. kafam karıştı. yaza kadar raporla geçirip eylülde ücretsiz almak istiyordum. ama olmayacak galiba.
tam bilmiyorum ama ücretsiz izinde yaz tatili düşüyor galiba
iyi arastır
1 gün okula gidince derse girmeyeceksinya bi görünür gelirsin bebişle gidersin yarım saat oturup dönersin ben gitmiştim bebişi ana kucağında götürdüm kızlarla laflamıştık müdüre göründüm 2 saat sonra eve gelmiştim