canım biz ilk mama aldığımızda küçük kutu aptamil almıştık sonra baktık sütüm yok mamaya devam etcez büyük boy alalım dedik. kutunun üzerinde 4 haftada tüketilmesi gerekiyor yazıyor. dedik inş ziyan olmaz.. o kutu tam 10 günde bitti ki benim kızım çok çok aşırı iştahlı değil.. ziyan olup dökülen mamalar da var tabi.. allah kocişe kuvvet versin.. bizi bez değil de mama bitirecek sanırım..
şu ana kadar 2 tane prima 1 numara, bir tane molfix 1 numara ve 70 civarında da prima 2 numara bitirdik sizde durumlar nasıl?
Milupa aptamil pre kullanıyordum bu haftaya kadar artık 2 aylık olduk diye aptamil 1 aldım bakalım bi fark olucakmı? Yalnız mama yaparken şunu farkettimki mamayı çokça yada tümden kullananlara Allah para bolluğu versin azıcık şeyler dünya para ben günde tek öğün bazende hiç vermediğim için 1 ay kadar gidiyo mamada her öğün kullansan 5-6 günde biter herhalde.Evet ellerini yiyiyor doysa bile arada ellerini ağzında görüyorum sürekli değil ama yapıyor yani.Benimki köpük yapıyo tükürüğünden niyeyse...
canım biz ilk mama aldığımızda küçük kutu aptamil almıştık sonra baktık sütüm yok mamaya devam etcez büyük boy alalım dedik. kutunun üzerinde 4 haftada tüketilmesi gerekiyor yazıyor. dedik inş ziyan olmaz.. o kutu tam 10 günde bitti ki benim kızım çok çok aşırı iştahlı değil.. ziyan olup dökülen mamalar da var tabi.. allah kocişe kuvvet versin.. bizi bez değil de mama bitirecek sanırım..
şu ana kadar 2 tane prima 1 numara, bir tane molfix 1 numara ve 70 civarında da prima 2 numara bitirdik sizde durumlar nasıl?
Evet bizde aşırı bez tüketiyoruz her alt açmada en az 2 bez gidiyor sağolsun benim kız temiz bezi görünce ne varsa salıveriyor.Kzıım diyorum totişinde almaçların var herhalde temiz bez gelir gelmez bağırsaklar faliyete başlıyor.Ama bez ne kadar olursa olsun mamanın ettiği paraya ulaşamaz.Bezleri 92 lik mega paketlerden alıyoruz bayağı gidiyor. Ama mamayı düşündüm işte geçende de eşim iyiki sütün var aşkım yoksa battıydık dedi.Bizde bizim bi arkadaş var ikiz doğum yaptı sütüde az mama kullanıyorlar aylık 400 ü buluyor mama paramız dedi
kızlar güzel pazarlar hepınıze...
ben pazar gününe çok kötübaşladım.gece bıberonla mamasını yedı oglusum ..sonra yatmadan bıberonları kaynatayım dedım.her defasında kaynatıyorum ben.ama bıktım yanı.dun gece yıne kaynatıp yatayım uaynınca beklemez dedım veee attım tencerenın ıcnıne basladı kaynamaya..ben o sırada yatagımızı hazırladım ve yattıkkk.gece bır plastık kokusu bole yarı uyur halde duydum kokuyu.hemen fırladım yataktan ama sankı ruyaydı yanı duydugum koku.o an dank ettı.bıberonlardan eser kalmamıs.tencerenın dıbınde erimıs plastıkler sadece emzıklerle kapak kısımları kalmıs onlarda yarım( ev desen nerdeyse zehırlenıyormusuz.korıdor mutfak dumanaltı.bızım bebek odası yok oturma odasında bebısın yanında yatıyoruz..oturma odasının kapısı kapalı oldugu ıcın kurtulmusuz dıyebılırım.yoksa hepımız belkıdee ölmüştük zehırlerdı (( butun penxcereler ve kapıları actım ıkı saat uyuymadım tamn o sırada ege uyandı çok şükürki bır tane de cam bıberonum vardı onunla yedırdım mamasını.ay çok kötüydü hala kokuyo ev.eşim çok kızdı yakında evide yakıcaksın sen dedı .....bu sıralar çok ama çok unutkanım bunuyorum sanırım (((neyse bu kadarla atlattık ya ona da şükür..aman kızlar siz siz olun gece kaynatmayın bıberonları ((
mrb kızlar yaklaşık 4 saatlik uykunun ardındansize bir göz atayım dedim.bizimki 2 de bir yattı yatış o yatış saat 6 da kalktı bende bu sayede uyumuş oldum,gerçi uykusuz değildim dün gcede aralıksız 4 saat uyudum ama ne bileyim hep böyle uylku hali var bende sanırım bunalıma giriyorum şu rahatsızlıktn dolayı,ne kadar uyursam uyuyayım gözüm hep yatakta.bu arada bu gün 2.ayımızı doldurduk artık kocaman delikanlı olduk yarında 2.ay aşılarımız var inş ateş yapmaz,cuma günüde kalça çıkıklığını yaptırmıştık sorun yokmuş şükür.
mapuçi--canım allah sabır versin belkide aç olabilir dediğin gibi.
kumralperi---canım geçmiş olsun allah korumuş vallahi
gözdeciğim----maşallah kuşuma bu arada siz büyük şehirde musa ekinemi gidiyorsunuz.bizdev ilk muaynemizi ona olduk ama pekte sarmadı adam bizi enteresan bir tip.
ayneeeennn bende sinir oldum bu duruma hep böölemi kalcak acaba dedimKzılar ya benim göbek deliğim hala yerli yerine oturamadı sizlerde durum nasıl?
ayneeeennn bende sinir oldum bu duruma hep böölemi kalcak acaba dedim
ya kızlar dün kızım gündüz çok uyudu gecede 1 saatte bir kalktı sabah 10 dan beride yarı uyur yarı uyanık ööle geçiyo zamanı sürekli meme istiyo sanırım burnu tıkalı ondan çok ememiyo ama ben çok yoruldum artık uyusada bi bende uyusam diye bakıyom valla şimdi kociş salııyo sesi çıkmıyo bakalım bende yatağa bakıyom :))
canım evet musa ekine gidiyoruz ama başkentte bu adam belediyede diil
ya kızlar dün kızım gündüz çok uyudu gecede 1 saatte bir kalktı sabah 10 dan beride yarı uyur yarı uyanık ööle geçiyo zamanı sürekli meme istiyo sanırım burnu tıkalı ondan çok ememiyo ama ben çok yoruldum artık uyusada bi bende uyusam diye bakıyom valla şimdi kociş salııyo sesi çıkmıyo bakalım bende yatağa bakıyom :))
ben pazar gününe çok kötübaşladım.gece bıberonla mamasını yedı oglusum ..sonra yatmadan bıberonları kaynatayım dedım.her defasında kaynatıyorum ben.ama bıktım yanı.dun gece yıne kaynatıp yatayım uaynınca beklemez dedım veee attım tencerenın ıcnıne basladı kaynamaya..ben o sırada yatagımızı hazırladım ve yattıkkk.gece bır plastık kokusu bole yarı uyur halde duydum kokuyu.hemen fırladım yataktan ama sankı ruyaydı yanı duydugum koku.o an dank ettı.bıberonlardan eser kalmamıs.tencerenın dıbınde erimıs plastıkler sadece emzıklerle kapak kısımları kalmıs onlarda yarım( ev desen nerdeyse zehırlenıyormusuz.korıdor mutfak dumanaltı.bızım bebek odası yok oturma odasında bebısın yanında yatıyoruz..oturma odasının kapısı kapalı oldugu ıcın kurtulmusuz dıyebılırım.yoksa hepımız belkıdee ölmüştük zehırlerdı (( butun penxcereler ve kapıları actım ıkı saat uyuymadım tamn o sırada ege uyandı çok şükürki bır tane de cam bıberonum vardı onunla yedırdım mamasını.ay çok kötüydü hala kokuyo ev.eşim çok kızdı yakında evide yakıcaksın sen dedı .....bu sıralar çok ama çok unutkanım bunuyorum sanırım (((neyse bu kadarla atlattık ya ona da şükür..aman kızlar siz siz olun gece kaynatmayın bıberonları ((
Kızlar ya alakasız olacak ama şu yenidoğan bebekleri yoğun bakıma alan bebekleri tıklım tıkış yatıran ve onlara makyaj yapan hemşirelerin haberini yeni izledim şok geçirdim resmen bu nasıl bi insaniyet? İnsanlığımdan utandım insanlar nasıl bu hale gelebiliyolar ya insan onların yüzüne bakmaya kıyamaz biz aman kozmetik zarar vermesin diye çırpınırken mikrop dolu yerlerde yatırıp bide makyajlar yapmışlar Allahım sinirlerim bozuldu.Hiçmi hesap gününden korkmaz bu insanlar ya gerçi afedersiniz insan dedim izlediğim mahluklara.Elim ayağım titriyor ya...
selam kızlar herkes inş. iyidir
ben recep ivediğin dediği gibi bu ne b..ktan bu ne dingil bir hayat modlarındayım,haftalardır acaip bi stres var üzerimde,sürekli içimden kendi kendime konuşur oldum,birşeyleri devamlı sorguluyorum,ne oluyor bana anlamış değilim,heralde tırlatıyorum,eşimi sürekli kırasım geliyor,sürekli ters ve sert konuşuyorum,yüz mimiklerim hep sinirli hep asık,eşimi görmek dahi istemiyorum,büyümü yaptılar bana ne,tövbe ya
bir kaç gündür kızım çok zorluyor,geceleri uyumadığı gibi sabah ve öğlene kadarda uyumuyor,inanın dün akşam saat 8 den beri uyanık,tam 22 saat oldu 22 dakika uyumuş değil,birde sürekli memeyle kavga halinde,bi emiyor bi sinirlenip atıyor ağzından,tekrar alıyor ağzına,bu sefer kızarıyor,gazımı var diyorum ama yok,sütümmü az diyorum sıkıyorum göğüs ucunu damlıyor,ama süt yetmiyorda olabilir,damlaması yetiyor anlamına gelmez heralde,sonra sabaha kadar meme ağzında durdu,memeyi çekince yada ağzından düşünce hemen saldırıyor memenin sağını solunu yemeye çalışıyor,olmuyor ellerini yiyor yalıyor,ya sütmü yetmiyor bu durumda,kalktım ıhlamur yaptım çorba yaptım içtim bişeyler yedim,yine aynı,çok üzülüyorum,şuan yazarken bile ağlıyorum,çok daraldım,dünden beri savaş halindeyiz kızımla,ya sabır
Bizde de aynı sorun var canım bizimki de sola dönük yatıyor ve sol kulağı kivriliyo düzeltiyorum yine eski haline getirip öyle uyuyo kepçe kulak olcak bu gidişle.
fns93 canım sen hanı sutum yetmıyor falan dıyorsun ya tıckerıne gore bebegın 1 ayın ustunde.yanı 1 buyuk bır kucuk mama cok ıyı canım senın sutun ıyı o zaman daha cok yemesı lazımdı yanı.kafana takmaasan daha da cogalır sutun canım ...ben bugun sagdım 20 cc cıktı yıne(( ama bırkac gundur neredeyse ac gezıyorum.canım hıc ıstemıyor ..ama bugun bıraz sut yapıcı seyşer pısırdım yedım bakalım gece tekrr sagıcam ınsallah artar..adama o kadar makına aldırdım bır ıse yarar ınsallah
kızlar gece çayı verenler var mı ve ne kadar veriyorlar
canım evet musa ekine gidiyoruz ama başkentte bu adam belediyede diil
o kadar sinirliyimki anlatamam....anca size dökebiliyom zaten içimi...çatlıycam...
dün kaynanamgil geldi bebek görmeye....40ımız çıktı anca geliyolar....ama yazık otobüs parasımı versinler...beleş araba bekleyince 40 çıktı tabi...eşim haftaya göreve gidiyo...sordum..sen yokken nolcak diye...kalmazlar o kadar pazara bilemedin pazartesi giderler dedi...iyi dedim dayanırım okadar ne var...neyse buğün benim herifin surat sirke satıyo..bende naptım acaba yine diye düşünürken...kötü haber...kalcaklarmış....uyuz sinsi kaynanam ve iğrendiğim kocası ve beeen...siniir oldum...ya biliyolar gitceni...söyledide adam üstüne basa basa...ayıp ya...bi utanma olur insanda dimi...neyse ben zaten gıcık oldum kadına...gelir gelmez yoldan o pis elleriyle saldırdı kızıma.....insan bi yoldan geldi elini yüzünü yıkar....şaaap şaaap şaaap kaç kere öptü....susemde kavga çıkmasın dedim ama...tabi dayanamadım...anne,, babası bana bile öptürmüyo öpmesen iyi olur...dedim efendi efendi...uyuuuzzz....nolurmuş öpsek..benimkileri ısırlardı demezmi....şeytan neler söyledi içimdende ben demedim...sustuuum...
buğün noldu...yemeğin bulaşıklarını makinaya diziyom...kızım uyuyodu...ağladı...duydum...hemen ellerimi yıkıyodumki...sen bakcenmi benmi bakem dedi bende gidiyorum dememle kıza doğru gitmeye başladı uyuz...neyse ellerimi yıkadım kızımı emzircem aldım elinden...oturdum kapıyı kapatıpta...açtım gögsümü emziriyom...bu içeriye gitmek için kapıyı açıp çıktı...kapı açık kaldı benimde göğsüm açık evdede 4 erkek var...2 kaynım,bi kaynatam...allah allah kapıda açık kaldı dedim kalktım çarparak kapattım kapansın diye...bu duymuş neler duyduysa uyuz...2dakka sonra kocam geldi..neymiş alınmış dediğime...biraz idare etmeliymişim...kırılıyomuş...kesin kocamı bi köşede sıkıştıp içini çeke çeke ağlamıştırda o...siiiinsiii uyuuuz...yaaa kızlar ben bunlarla 5 gün geçircem...sizce kafayı yerim dimi...gelince eşimde kapatırım 2sini odaya...5 günü 3gün ağlayarak anlatır artık...gıcık kadın...allahım bana sabıır ver...
kızlar bide bizim kırkımız buğünmü çıkıyo yarınmı...23şubatta doğduk...
Bizde de aynı sorun var canım bizimki de sola dönük yatıyor ve sol kulağı kivriliyo düzeltiyorum yine eski haline getirip öyle uyuyo kepçe kulak olcak bu gidişle.
Milupa aptamil pre kullanıyordum bu haftaya kadar artık 2 aylık olduk diye aptamil 1 aldım bakalım bi fark olucakmı? Yalnız mama yaparken şunu farkettimki mamayı çokça yada tümden kullananlara Allah para bolluğu versin azıcık şeyler dünya para ben günde tek öğün bazende hiç vermediğim için 1 ay kadar gidiyo mamada her öğün kullansan 5-6 günde biter herhalde.Evet ellerini yiyiyor doysa bile arada ellerini ağzında görüyorum sürekli değil ama yapıyor yani.Benimki köpük yapıyo tükürüğünden niyeyse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?