2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Evet bizde aşırı bez tüketiyoruz her alt açmada en az 2 bez gidiyor sağolsun benim kız temiz bezi görünce ne varsa salıveriyor.Kzıım diyorum totişinde almaçların var herhalde temiz bez gelir gelmez bağırsaklar faliyete başlıyor.Ama bez ne kadar olursa olsun mamanın ettiği paraya ulaşamaz.Bezleri 92 lik mega paketlerden alıyoruz bayağı gidiyor. Ama mamayı düşündüm işte geçende de eşim iyiki sütün var aşkım yoksa battıydık dedi.Bizde bizim bi arkadaş var ikiz doğum yaptı sütüde az mama kullanıyorlar aylık 400 ü buluyor mama paramız dedi

of kızlar yarama bastınız çok fena((bızım ufaklık premature dogdu ya ılk prematıl dıye bır mama var aptalımın ıkı kutu ondan kullandık kutusu 48 lıracık( sonra pre aptamıle gectık ondan da bır 8 taneye yakın kullandık onun buyuk kutusu yok oda 22 lıreracık.sımdı atamıl 1e gectık ama dr sormadan salı gunu aldım kutunun dıbınde 2 gunluk mama kaldı düşünün yanı kucuk kutu bıze 4 gun gıtmıyodu bu yıne bır haftaya yakın gıdıyo daha ıyı oldu 200 gr avantajlı hem...aman saglıklı olsunda napım ya varsın gıtsın paracıklar.hoş mamada ne kadar saglıklı bılmıyorum ama süt yetmeyınce yapıcak bırsey yok(((

çok geçmiş olsun kumralperi allah korumuş sizleri

canım evet musa ekine gidiyoruz ama başkentte bu adam belediyede diil

Kzılar ya benim göbek deliğim hala yerli yerine oturamadı sizlerde durum nasıl?
ayneeeennn bende sinir oldum bu duruma hep böölemi kalcak acaba dedim
ya kızlar dün kızım gündüz çok uyudu gecede 1 saatte bir kalktı sabah 10 dan beride yarı uyur yarı uyanık ööle geçiyo zamanı sürekli meme istiyo sanırım burnu tıkalı ondan çok ememiyo ama ben çok yoruldum artık uyusada bi bende uyusam diye bakıyom valla şimdi kociş salııyo sesi çıkmıyo bakalım bende yatağa bakıyom :))

ya sen söyleyince kafama dank etti,benim kızımında 3 gündür burnu tıkalı,ondan memeyle savaş ediyor olabilirmi,doğru düzgün ememiyormu yoksa,çünkü bakıyorum sütüm var,sıksam pompaya gerek yok baya sıkarım elimle:) olabilirmi burundanmı rahatsız oluyor acaba,ondanmı doyamıyor

ayy gösde kızın yine ii yatıo oğlum hiç uyumuo desem yeridir gün içinde toplasan üs üste 6-9 saat arası uyuyor tabi saat başı emiyor o ayrı

Kızlar ya alakasız olacak ama şu yenidoğan bebekleri yoğun bakıma alan bebekleri tıklım tıkış yatıran ve onlara makyaj yapan hemşirelerin haberini yeni izledim şok geçirdim resmen bu nasıl bi insaniyet? İnsanlığımdan utandım insanlar nasıl bu hale gelebiliyolar ya insan onların yüzüne bakmaya kıyamaz biz aman kozmetik zarar vermesin diye çırpınırken mikrop dolu yerlerde yatırıp bide makyajlar yapmışlar Allahım sinirlerim bozuldu.Hiçmi hesap gününden korkmaz bu insanlar ya gerçi afedersiniz insan dedim izlediğim mahluklara.Elim ayağım titriyor ya...

çoooookk geçmiş olsun canım
neden her seferinde kaynatıyorsunki biberonları ben 3-4 günde bir kaynatıyorum zaten makinada 55 derecede yıkanıyorlar
bundan sonra cam biberon kullan bari

bizde doğugundan beri 1 küçük 1 büyük mama
1 paket 1 numara prima,2 paket 2 numara prima bez bitirdik

aynnım ya sinirden mahvoldum seyrederken
birde hiç hastalığı yokmuş onların çoğunun
devletten sadece para koparabilmek için alıyorlarmış yoğun bakıma
htta bazıları enfeksiyon kapıp ölmüş
en çokta şeyden etkilendim
dr bazı hastalarına suyun bitmiş diyerek 28. haftada bebeklerini almış hiçte suları bitmemiş sadece erken doğum olup bebeği yoğun bakımda tutup devletten para koparabilmek için yapıyormuş
insafsız bunlar ya
özel hastanelerin çoğu böyle ama para için boşu boşuna tahlil,film vs vs
yedirmesin Allah inşallah...
hastane geçici olartak kapatılmış bugün soruşturma bitene kadar
ohhhhhhhhhh

Allah sabır versin canımbence böyle zamanlarda 1 kereliğe mahsus mama vermeyi dene

Son düzenleme:
Bizde de aynı sorun var canım bizimki de sola dönük yatıyor ve sol kulağı kivriliyo düzeltiyorum yine eski haline getirip öyle uyuyo kepçe kulak olcak bu gidişle.

evet ya bzdede aynı sorun var ban yan yatırıyorum hop bığım kafasını düzleştirmiş arkası dümdüz olucak diye korkuyorum kaç aylıktan sonra kafa şekli bozulmaz

fns93 canım sen hanı sutum yetmıyor falan dıyorsun ya tıckerıne gore bebegın 1 ayın ustunde.yanı 1 buyuk bır kucuk mama cok ıyı canım senın sutun ıyı o zaman daha cok yemesı lazımdı yanı.kafana takmaasan daha da cogalır sutun canım ...ben bugun sagdım 20 cc cıktı yıne(( ama bırkac gundur neredeyse ac gezıyorum.canım hıc ıstemıyor ..ama bugun bıraz sut yapıcı seyşer pısırdım yedım bakalım gece tekrr sagıcam ınsallah artar..adama o kadar makına aldırdım bır ıse yarar ınsallah

kızlar ya konu acılmısken bende sorayım barı benım oglumunda kafası cok sıvrı gelıyo dogum kanalında cok uzun sure bekledıgı ıcınmı acaba ..bır ara sarmak ıyı gelıyormus dıye duydum ama cesaret edemedım ole bırsey yapmaya.kıyamamdımda...bırde benım oglumda hep saga yatmak ıstıyrdu bırkac gece basının arkasına yastık koyup denedım sımdı de sola yatmak ıstıyor:))) ayar dugmelerı bu yokmu bebeklerın:))) sımdı gecelerı sola gunduzerı saga yatırıyorum kafasının seklı bozulmasın dıye:)))

sağmaya devam et sağdıkça artar sütün ben başta sağıyodum sonra bi ara bıraktım hep emzirdim azalmaya başladı şimdi yine günde 3 kez sağıyorum iyi oluyor bollaşıyor sütüm başta 2-3 delikten geliyodu şimdi 6-7 delik oldu

amann başkent diyecektim büyükşehir nerden çıktıamma sallaadım ha,kusura bakma canım kafam hiç yerinde değill

bugun bziizmm kırkımız çıktııııı
bundan sonra kimsecikler tutamaz beni evde..kırkım dolmadan da çıktım çok kez ama korka korkaa..şimdi her fırsatta fırlıycam dışarrııı
kırkımızıda uçurdukkk..oh ohhhh

kızlar bide bizim kırkımız buğünmü çıkıyo yarınmı...23şubatta doğduk...

canımmm hadi gözün aydınn..neyseki gidiyolarr...benim bebem de 22 isinde doğdu..doğduğu günü saymıyosun dedilerr..bugun kırkımız çıktıı..seninkide benim hesaba göre yarın çıkıyoooo.....

Bizde de aynı sorun var canım bizimki de sola dönük yatıyor ve sol kulağı kivriliyo düzeltiyorum yine eski haline getirip öyle uyuyo kepçe kulak olcak bu gidişle.

ayy bendede aynı problem varrr..kulağı kıvrılıyoo..düzeltiyom gene öyle oluyooo..napcazzz???

ayyy canımmm büyük geçmiş olsunnnnnnn..

Çok geçmiş olsun cnm Allah korumuş..

Ahh ahhh :)) benim minik 2,5 ay erken doğunca 2,5 ay öncesinden başladı bizim masraflar.. Sütümde üzüntüden kesilince mamaya başlamıştık bebeğim 2.300 gr olduğunda.. Preterm mamasıda oldukça pahalıydı ve sadece 3 gün gidiyordu.. Şuan aptamil 1 kullanıyoruz 350 gr lık mama 3 gün 900 gr lık zar zor 10 gün gidiyor.. Canları sağolsun napalım. Allah bol bol kazanç versin çok zor çocuk büyütmekk çok zorr hele hele waktinden çok önce geldiysee bebek hem maddi hem manevi dibe vuruyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…