• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar nasılsn,bebişler nasıl??
benmki nice uğraşlar sonunda uyudu çok şükür,ben de bi bakiim ddm.
ya kızlar gece bi uyyandm üstm sırılsıklam,sütüm akmış,ama nasıl akmış..
üzüldm boşa gtti die,zaten bi göğsmü emzrrken dieri de hep damlayıp duruyo,napsamki yaa,sağma makinası bakıorm şimdi,kullanıp memnun olduğunz bi ürün varsa söylermsnz?

bi de şu damla konusu var.
bize o damlayı hemen başlattılar 15 gün fln beklemedk yani,5. gn başladık:26: inşallah hata yapmıorzdur..

ayyyyy bişi daha anltcm,anneme çok sinir oldm dün,kimse koymasn ddğm halde face e oğlumun fotolarını koymş,bz eşimle knşmştk şu an foto koymak istemiodk,saçma gelebilir belki ama biz koymak stemiodk işte,bnu da anneme syledm,sakın koyma koymycz kimsenin de koymasnı istemiorz die.

dün bi bktm oğlumun fotolarnı koymş bi de orhun uygarım yazmışşş
o kadar sinirlendim ki delirdim resmen gözm döndü,bişi demedi ama eşim de çok kızdı.
snra aradm,nie koydn ben koymycksn demedmmi die bağrdm çağrdm,arkadaşlarına gösterckmiş hanmefendi....
bi de o kadar lafın üzerine hala da kaldrmamş fotolaarı,çok sinirliyim.
çocuk bizim,anası var babası var kime ne oluyo da kendilernde bu hakkı görüolar anlamıorm..

Uyuyunca yapabiliyorum yemeğimi..temizlik ve diğer işler için kadın geliyor her hafta yoksa imkansız zaten yaaa...Allahtan eşim çok çok çok yardımcı Allah binlerce razı olsun çamaşırları asar toplar yerleştirir..

ya bana da 15 gnde bir gelio kadın ama yetmio malesef:50:
evin hergün çamaşır suyuna batırılması gerektiği hissine kapılıorm,bebek mikrop fln kapar die korkuorm,ama bu kadar hijyen manyağı da yapmamak lazım galiba dimi:44:

canım benimde çok işime yarıyoo valla kirlenince hooopp atıyorum düşünenden allah razı olsun bu arada bence yıka canım 1 haftayı geçtikten sonra burda okadar yıkayanlar göbeği düşürdü biz 20 gün yıkamadık hala düşmedi walla yıkanınca bebeğin huzurlu oluyo bende hergün siliyodum ama yıkamak bambaşka

ohh canım hadi geçmiş olsun bizde dün yıkadık annemler pazar günü gitmişti atlattık yani yalnız yıkama işini bende aynı dediğin gibi yapıyorum

canım ben normal yaptım kanamam cumadan beri azaldı artık günlük ped kullanıyorum ara ara çok az gelio kotex anydays kullanıyorum hissetmiyorum bile
son dikişm bugun attı ama acısı ağrısı 15. gün gibi geçmişti
ev işleri aynen dedğin gibi 2 gündür yalnızım ve 2 gündür misafir ağarlıyorum zeynep uyuyunca hemen bişilr yapıyorum ortalığı da kucağımdayken felan toparlayabiliyorum bide bizimkiler kucağa alıştırdı illa kucakta olcak işim zor valla canım rahat ol eşin yada gelen gidenler anlayışlı oluversinler artık kolay deil bebiş bakmak nezaman ağlıycağı uyancağı belli olmuyor

cnm sizin nerdyse bir ay olmuş,bizm daha 13. günümüz,dikişlerim 3 gndr fln nerdeyse hiç acımıyo:nazar:
yanlız pedden ve dikişlerden fena halde bunaldım,artık erisinler ya,artık kırkımızda çıksın hatta:37:

ayy benm psikoloji bi enteresan sanırım ya:50:
kendmi aciz hissediorum,işlerimi yapabilmek,oğluma güzel bakabilmek,eşimle gereğince ilgilenebilmek istiorm.
ayrıca kendimi de güzel hissetmek istiorum:50:
ve oğlumu eşim dışında herkesten kıskanıorm,delimiyimki:27:

Hayırlı olsun bebişin arkadaşım. Benim de bebeğim 13 günlük. Mama vermiyorum ama kendim hemşireyim ordan biliyorum mama susatır canım kaynamış soğumuş su muhakkak vermelisin. Hiç olmazsa 1 2 çay kaşığı kadar. inşallah sıkıntısı geçer geçmiş olsun

cevap yazdığın için sağol her mamadan sonra vermeliyim peki

Annemle Konuşurken Konu Açıldı da Spiral Taktır Dedi Siz Nasıl Korunmayı Düşünüyorsunuz Korunmayı Düşünüyorsunuzdur Heralde Bi Süre Ayy Bilemedim Hiç Araşyırmadım da Spriali Etrafınızdan Tecrübeli Falan Birileri Var mı Siz Nasıl Korunmayı Düşünüyorsunuz?

Ahh Annem Yaa Bak Beni Nasıl Sorunlara Sürükledi :}

canım valla bende sprial düşünüyorum ama bazı kadınlarda kanama fazlalştırıyomuş

Dr. Browns Biberon Kullanan Var mı Kızlar? Anne Göğsüne Benzer Olanı Hangisi Dar Ağızlı mı Geniş Ağzılı mı Memnun musunuz?

canım valla bende sprial düşünüyorum ama bazı kadınlarda kanama fazlalştırıyomuş

evet duydum regl daha uuzn sürüyotmuş bi de spiral ile hamile kalan da baya varmış ay bilemedim valla :S

Son düzenleme:
selam kızlar banyo yaptım rahatladım dikişim üzerindeki bantı çıkardım sarkmış göbeğim ameliyat yerimin üstüne gelior acayip cnm yanıor korse giymem gerek onun içindede duramıyorum offf kaldı sarkmış boş çanta gibi göbek:((((((

Kızlar bebeğiniz alt alma ve emzirme zamanları dışında sürekli uyuyor mu? ben emzirip altını alıp uyutmaya çalışıyorum ama bazen çok zor dalıyor, 1 satte falan da uyanıyor tekrar. acaba yanlış mı yapıyorum uyutmaya çalışmakla? ama bebekler uyuya uyuya büyür:( sizinkilerde durum nasıl?

Kızlar bebeğiniz alt alma ve emzirme zamanları dışında sürekli uyuyor mu? ben emzirip altını alıp uyutmaya çalışıyorum ama bazen çok zor dalıyor, 1 satte falan da uyanıyor tekrar. acaba yanlış mı yapıyorum uyutmaya çalışmakla? ama bebekler uyuya uyuya büyür:( sizinkilerde durum nasıl?

yok canım nerde ilk günler devamlı uyurdu 10.günden sonra değişti.eğer gzı yoka 2 saat uyuyor uyuttuktan sonra ama gazı varsa emziriyorum göğsümde uyuyor yatağa yatırınca hemen kalkıyor.eğer ağlamayıp bakınıyorsa uyutma bence uykusu gelince uyur zaten ama ağlıyorsa ve huzursuzsa uyutmaktan başka çere yok.

Annemle Konuşurken Konu Açıldı da Spiral Taktır Dedi Siz Nasıl Korunmayı Düşünüyorsunuz Korunmayı Düşünüyorsunuzdur Heralde Bi Süre Ayy Bilemedim Hiç Araşyırmadım da Spriali Etrafınızdan Tecrübeli Falan Birileri Var mı Siz Nasıl Korunmayı Düşünüyorsunuz?

Ahh Annem Yaa Bak Beni Nasıl Sorunlara Sürükledi :}

canım yaa bak şimdi yine aklıma getirdin ben o şeyleri düşünmek istemiyorum 40ımız yakında çıkcak ama ben napcam bilmiyorum korkuyorum :18:
ama bi çok yerde okudum çoğu kadın emzirirken regl olmuyomuş doğal olarak korunmaya gerek kalmıyomuş ama ben yinede eşim korunsun istiyorum hamile kalmadan önce de hap kullanıyodum emzirme dönemi bitnce hapa geçerim belki yine spiral felan korkuyom ben ööle şeylerden ama annem hep spiral kullanmış memnundu o

selam kızlar banyo yaptım rahatladım dikişim üzerindeki bantı çıkardım sarkmış göbeğim ameliyat yerimin üstüne gelior acayip cnm yanıor korse giymem gerek onun içindede duramıyorum offf kaldı sarkmış boş çanta gibi göbek:((((((

ööle oluyo canım sar mümkünse benimde sönmüş top gibiydi sardım çok az var şimdi o da yağ galiba haftaya mekik felan başlarım

mapuci geçmiş olsun yengene acil şifalar dilerim
romeosununjulieti d vitamini doktorumuz günde bir defa 4 damla verdi. sabah veriyorum ben devit 3 vitaminimizin adı
sudenur bizimki de emzirirken alt değişirken falan hep kirletiyor üstünü, başta korkarak çıkarıyordum kıyafetleri ama yapa yapa cesaretleniyor insan, pes etme;))

aynen benimki de çok zor dalıyor annem uyumalı ki büyüsün diyor uyutmaya çalışıyoruz

Dr. Browns Biberon Kullanan Var mı Kızlar? Anne Göğsüne Benzer Olanı Hangisi Dar Ağızlı mı Geniş Ağzılı mı Memnun musunuz?

kullanan var mı?

Son düzenleme:

yok canım nerde ilk günler devamlı uyurdu 10.günden sonra değişti.eğer gzı yoka 2 saat uyuyor uyuttuktan sonra ama gazı varsa emziriyorum göğsümde uyuyor yatağa yatırınca hemen kalkıyor.eğer ağlamayıp bakınıyorsa uyutma bence uykusu gelince uyur zaten ama ağlıyorsa ve huzursuzsa uyutmaktan başka çere yok.

yalnız degilsinz arkadaşlar aynen bizde öyleyiz kucakta uyuyo yataga yatırıca ya aglıyo yada açıyo gözlerini bakınıyo hiç uykusu yokmuş gibi ilk günler emer uyurdu şimdi dalamıyo bi türlü saatlerce kucakta normal demek ki bende bi sıkıntısı mı var acaba diyodum bakalım 40tan sonra ne olcak huyu değişir derler

[FONT="Comic Sans MS"
kullanan var mı?[/FONT]

ben kullanıyorum canım ağzı baya dar akışı biraz zor ama hiç gazı olmuyor ve mama hiç dökülmüyor. önce chicco almıştım ondan mama ziyan olabiliyordu ama browns baya ii

ben kullanıyorum canım ağzı baya dar akışı biraz zor ama hiç gazı olmuyor ve mama hiç dökülmüyor. önce chicco almıştım ondan mama ziyan olabiliyordu ama browns baya ii

dar olandan alıyım o zaman anne memesine benzeyen hangisi dar ağızlı mı geniş ağızlı mı bilemedim ama ben de dar ağızlı alıyım bari gazdan da biraz kurtulmuş oluruz belki.. tabi paşamız beğenir de emerse :}

kızlar şu hangi yiyeceklerin gaz yaptığı konusunda çok tereddütteym.
örneğin bakla,pırasa,ıspanak,taze fasülye vs.. hangileri gaz yapar biliomsnz?
yada gaz yaptğnı bildiğinz sebzeler neler?

kızlar süt korura sakın güvenmeyin çünkü kardeşimin demesine göre bebek anne sütünden başka hiç bişey almazsa süt koruyomuş ama biz arada mama veriyoruz sonra ilaçlar bile etkiliyomuş yani bebeğin midesine anne sütü haricinde bişey girince sütün koruyuculuğu bitiyomuş ona güvenmeyin sakın valla bebekler yaşına girmeden 2. si gelir yoksam :))
gerçi ben şuan için ilişkiden korkuyorum sanki sezeryan yerime bişey olcakmış gibi geliyo ama 40ımız çıkınca belki o psikolojide gider:) yoksa yandi benim adam

canım bende bugün aynı konuyu araştırdım nette...kafeinli içecekler,baharatlı yicekler,katkı maddesi olan yiyiecekler,soğan,fasülye,brokoli,limon,pırasa vs baya çok şey yazıyoo...

pırasa kurubaklagiller brokoli karnabahar gibi yiyecekler gaz yapıyomuş canım
ama bunlardanda mutlaka yemek gerekiyomuş bunun içinde iyi çiğnersek eğer gaz yapmazmış ve yavaş yemeliymişiz bizim çok şükür ööle çok büyük gaz problemimiz yok ama yavrucum sürekli kustuğu için zaten gazı çıkmış oluyo şimdi araştırdıkça daha çok üzülüyorum yaa inş bu ilaçlar fayda eder

canım bende bugün aynı konuyu araştırdım nette...kafeinli içecekler,baharatlı yicekler,katkı maddesi olan yiyiecekler,soğan,fasülye,brokoli,limon,pırasa vs baya çok şey yazıyoo...

saol cnm cevabn için ben de google a sordum şimdi:1:
ya bize yicek bişi kalmadı ki o zaman,yemek yapmak zulüm oldu ya bulamorm bi türlü ne pişircemi:50:
yazık kocamda benmle beraber hasta menüsü yiyo doğumdan beri

pırasa kurubaklagiller brokoli karnabahar gibi yiyecekler gaz yapıyomuş canım
ama bunlardanda mutlaka yemek gerekiyomuş bunun içinde iyi çiğnersek eğer gaz yapmazmış ve yavaş yemeliymişiz bizim çok şükür ööle çok büyük gaz problemimiz yok ama yavrucum sürekli kustuğu için zaten gazı çıkmış oluyo şimdi araştırdıkça daha çok üzülüyorum yaa inş bu ilaçlar fayda eder

geçmiş olsn cnm ya,inşallah faydasını görürsnz ilaçların,umayck rahatlsn..
ya korkudan yiyemiorm ki,nette de yazıo emziren anneler bilmemkaç porsiyon baklagil tüketicek vs die ama cıyak cıyak bağırır benm oğlan btn gece k.fasülye fln yesem.
ben de taze bakla taze fasülye şeklinde tüketiim diodm.

bu arada mantar tüketimi konusunda bildiinz bişi varmı?

Back