2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canım ankarada keçiörende oturuyoruz şimdiilik...önce bileciğe gidicez kayınvalidemlere ordan manisaya...gel senide götürelim kızınla izmirlilere hemşeri deriz biz...inş tanışmak görüşmek nasip olur...
saolun kızlaaaarrr sizde olmasınız birbirimizi en ii biz anlıyoruzz

nurcum ben hamilelik öncesi hep sivilce derdi çektim loreal pure zone temizleme jeli ii geliyodu ama bu durum farklımıdır bilemem canım

canım bende loreal 3 etkili temizleme jelini kullanıyorum...aynı mı değil mi bilmiyorum ama bi de senin dediğine bakayım...ama çok kuruttu bu da yüzümü....biraz daha böyle devam ederse dermotoloğa gitmemm gerekcek....

HAFUU çok geçmiş olsun,nedir şu mastitden çektiğin,Allah şifa versin inşallah,seninde sınavın bu rahatsızlık oldu bu lohusa halinle,inşallah düzelir biran önce ya,Allahtan bebek uyumluu

mkt ayy Allah yardımcın olsun ne kadar sıkıntılı bir gün senin için ben okurken fenalık geldi kayınvalidende maşallah çok kılmış
ama o kurabiye hamuru yokmuuu gülmekten öldürdü beni

hafu sen yazdıkça içim parçalanıyor inanki okudukça acını hissediyorum sanki
Allahım biran önce şifanı verir inşallah
vazelin sürmeyi denedinmi?

yüzümdeki hamilelik lekeleri hala berbat şekilde duruyor kocaman kocaman çok sinir bozucuu:44::18:

offf kızlar kaçamadım artık kocişten
sabah beri yazacağım utanıyorum sezeryan sonrası 2 ay kesinlikle yasak diye millete yazarken biz yasağı bozduk sezonu açtık dün
ama benim 2. doğum oldugu halde baya acıdı yada ben cok acıyacak diye kastım ondan olabilir

hehehehe:) 2 ay yasaktı heeee,birde belgeler sundun forumda,ee ne olacak bu tezat hall:) olsun olsun hayırlı olsun:)

bu arada kremşantili kurabiye mükemmel oldu aynı un kurabiyesi gibi
ama gerçekten çok çabuk pişiyormuş altı hafiffffçe yandı
ilkkez bukadar basit bir tarifle kurabiye yaptım artık kurtarıcım olur
teşekkürlerr tarif için
hadi ben kaçtım uyku vaktiiiiiiii kız uyanmadan azcık uyuyayım bende:79:

yahu bu nasıl iş,kızım resmen televizyon izliyo,babasının elinde dikmiş gözlerini plazma tv ye dakikalardır garip garip izliyor,demekki şimdiden aksiyon filimlerine meraklı kızım hehheh:)

bende kizimi tvden uzak tutmak istiyodum ama ciks olmadi cok seviyo özellikle ana haberi
babasida kiziyla konusunca ekonomi kaddafi su bu hakkind akonusuyo bi ilgili bakiyo ki sormayin kizimin aklina sokma bu yasta bunlari diyorum ama anlamiyo esim

ya kizlar su cinsel mesele hakkind abenimde bi sorum var 2 ayi gecti normal dogum yapali sadece3 kere yaptik yani denedik daha dogrusu dikis yerim cok agriyo esimde hmm yani dar biraz dedi doktor dikis yerin iyilesmis dedi ama bu aci ne ozaman....???

evet canım şu gaz sorunumuz bitsin diye bekliyoruz.ben de senin gibi değil aynaya bakmak yemek yemeye vaktim yok.bir de uykusuzluk bakalım ne olacak

günaydın kızlar ne zaöandır bir iki tarif vermek istiyordum.oğlum cok yaramaz vakit bulamadım.kısmet bugünmüş.bu tarif çok pratik.az misafir olunca kuplarda yapıyorum,çok misafir olunca aynı ölçüde küçük toplar şeklinde yapıp üzerine çikolata sos yapıyorum.umarım işinize yarar.afiyet olsun:))

2 paket sade ya da kakaolu bisküvi
1 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
yarım çay bardağı damla çikolata
yarım su bardağı kuru üzüm
4-5 tane kuru kayısı
1 çay bardağı ceviz

Krema malzemesi:
1 paket (isteğe göre muzlu,çikolatalı vs.) puding
3 su bardağı süt

Süslemek için:
Hayal gücünüzü kullanabilirsiniz

Yapılışı:
Bir kabın içine toz krem şanti ve 1,5 su bardağı sütü boşaltıp karıştırıyoruz. Üzerine ufalanmış bisküvilerimizi ekliyoruz. Damla çikolata ve yıkanmış üzümleri, yıkanıp doğradığımız kayısılarımızı ekliyoruz, iyice karıştırıyoruz. Karışımı kuplara veya kaselere çok dolmayacak şekilde paylaştırıyoruz. Üzerindeki tarife göre hazırlanmış, hafif ılıtılmış pudingimizi üzerlerine eşit miktarda paylaştırıyoruz. Soğuduktan sonra isteğe göre süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

NOT: Ben sade ve bir paket bisküvi, muzlu puding kullandım. Krem şantide 1 poşet kullandım. 4 kup 3 küçük kase kadar cıktı (belki bu ölçü yardımcı olur diye yazıyorum) umarım beğenirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim…

Son düzenleme:
çikolata soslu irmik tatlısı

Malzemeler:
1 kilo süt
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı kuru üzüm
5 adet kuru kayısı
1 çay bardağı ceviz
1 paket vanilya
Üst malzemesi:
Çikolatalı sos
2,5 su bardağı süt
Yapılışı:
Sütün içine, irmik ve şekeri koyuyoruz, sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp içine vanilya, üzüm(yıkanmış), kayısı (yıkanmış ve doğranmış), cevizi ilave edip karıştırıyoruz. Tatlı dilimlerimizi kolay alabilmek için borcam tepsimizi suyla ıslatıyoruz ve tatlımızı tepsimize döküyoruz. Üzerine, çikolata sosunu paket üzerindeki tarifine göre hazırlayıp şekiller vererek döküyoruz.
(Gerçekten çok lezzetli hafif bir tatlı denemenizi tavsiye ediyorum.afiyet olsun

çikolata soslu kek

Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket çikolata sos
3 bardak süt

Yapılışı:

çikolata sos ile 3 bardak sütü tencerede pişiriyoruz.bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz.sıvıyağ,kakao,un,kabartma tozu,vanilya ve çikolata sosun 1 bardağını ilave ediyoruz.yağlanmış kek kalıbına koyup 160 derecede pişriyoruz.piştikten sonra kalan çikolata sosu üzerine döküyoruz.afiyet olsun:))

buda verdiğim ilk tarifin top top şeklinde yapılmış hali.oraya koymayı unuttum da.:))bu da altarnatif olabilir.

günaydın şubat anneleri aslında sizi hamileliğimden beri takip ediyorum fakat tanışmak bugüneymiş bende 12 şubatta 2.kızımı kucağıma aldım hepinizin sorunlarıyla aynı sorunları yaşıyorum sürekli mızmızlanan deliksiz 1 saat uyumayan bir miniğim var şuanda bile kızım ayağımda sallıyorum size yazıyorum . topiğe sık girip geçmişi anca okuyup yazmaya fırsat bulamaya bilirim ama hepinizi tanıyorum mesela seda uzun zamandır gelmiyo bende merak ettim.
Buarada şubat annişleri 3-4 gündür kızımın önce alnında dünden beride yanaklarına yayılmış halde kırmızı pütürlervar bazen rengi açılıyo ama dokununca pütürlü sütümle dün pomatladım aynı durumda olan varmı acaba isilikmi yoksa alerjimi sanırım geçmese dr yolu görünüyo

hoşgeldin canım.benim oğlumda da bahsettiğin şeylerden vardı.saçında falan da vardı.zamanla vücuduna yayıldı.egzema şeklini aldı.doktora götürdüm.doktor bebklerin saçlarının içinde çıkan konağın vücudunda çıkmış hali dedi.saçı için bitkisel karışım, eli yüzü vücudu içinde krem verdi.kremi sürdüm anında geçirdi.bir hafta kullanıcaz.2- 3 gün olmasına rağmen tamamen geçti sayılır.fazla yayılmadan bi götür istersen.bizimde anlattığın şekilde başlamıştı.

Bizi ne diye 2 ay beklettin o zaman?

Canım dün ben de aynen böyleydim. Cinnet geçirdim resmen. Uyutuyorum uyanıyor. Ispanak kavurup börek yapacaktım sabah 10.00 yapayım dedim ıspanaklar tezgahta, 2 ıspanak yıkıyorum aglama sesi, 1. saat odadan çıkamadım ya tekrar mutfaga gidiyorum saniye geçmeden yine aynı. ben de ellemedim ıspanaklar tezgahta bekledi eşim gelene kadar. Güya onlar gelince kuaföre gidecektim. Sinirden ondan da vazgeçtim gitmedim. bu gün inşallah gidecegim.

Sorgunlu tarifler için çok teşekkürler

aynen bizdede düün öyleydi uyumadı emmedi yatmadı kucakta durmadı 2 saat aralıksız ağladı babası kucağına aldı sustu çocuk bana inat yapar gibi:))

saol canım biraz üstüste geldi kızım, misafir, eşimin arkadaşlarına gidişi ve dengesiz k.v.
bu arada o bebegi yukarı kaldırma bizde de işe yarıyo eşim ööle susturuyo supergirl mü olcaklar ne

evet canım hemşeei deriz bizde manisalılara hem gelin aldık ordan yengem manisa saruhanlı, yaa buluşalım bigün ankaralılar olarak ama ben daha uzağım heralde
evet o da işe yarar ben bayadır kullanmıyorum yenisi çıkmış olabilir yagsız nemlendirici de kullan canım bide kil maskesi yapıyorum istersen tarifini verebilirim

canım bizim kız da ööle akşam babasıyla maç ve haber izliyor hatta geçen mutfakta yatıyo bende zping yapıyodum maç özeti vardı nası başını tv ye çevrdi ööle çok güldüm yaa
canım ben de n.dogum yaptım iç dikişm acıdı baya ilkinde zorlamadık ama sonrasında daha az acıdı şimdi acımıyo artık dikiş esnemediğinden heralde o acı zamanla geçer kanama felan olursa dr.una git canım

tünaydınlar mı desem acaba öğlen olmuşş :26:
dünkü stresli maceramızdan sonra kızımla 11e kadar uyumuşuz ohhh onu yine uyuttum kahvaltımı size bakarak yapıyorum
sedadan haber yok mu hala? ben çok geçmişe bakamıyorum da gece rüyamda gördüm hatta sedayı metehan kocaman olmuştu 3 yaşında gibi hayırolsun

herkese tünaydınnnnn... Keyfim yerinde çünkü bütün gece mışıl mışıl uyudum nasıl mı? Gündüz binbir şebeklikle kızımı uyutmadım ve gece sabah kadar sızdı kaldı:) heheehe anlasın annesiyle başa çıkamayacağını! Ay şaka bi yana 5 gündür neydi gece çektiğimiz yahu bi daha gündüzleri çok uzun uyumasına izin vermeyeceğim.Kızzlaarrr birde bebişimin süt içtikten sonraki halini facebookuma ekledim haberiniz olsunnnn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…