2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınnnn kızlar
kalktım kahvaltı ettim duşumu aldım şimdi evi toparlayıp öğleden sonra arkadaşa oturmaya gideceğim

günaydın canım ne güzel geziyosun biz ilk kez dün akşam çıktık kırk uçurduk babaanneye gittik gerçi hep uyudu ama olsun kapı dışarı çıktıkk sonunda:))

kızlar ben 40 mız çıkalı eve uğramaz oldum eşimde sağolsun anlıyo galiba sıkıldığımı ilk defa 2 gün önce hadi gezelim deip çıkardı beni dün girdik eve.neyse şu k.validenin yaptıkları canımı sıkıyodu anlatmıştım hatta bende eşimin abisine mesaj attım evde diktatör olduğu için sözü geçer aramızda iyi zaten dedim annenize söyleyin bana inat yapar hareketlere dvam etmesin filan baya saydırdım neyse oda cevap atmış farkettim ben konuştum sen canını sıkma diye sağolsun, galiba eşimde arayıp konuşmuş bana söylemiyo ama sen boşver ben hallettim filan dedi sonra onlara gittik konuştukları belliydi ilk kez nerdeymiş annesi filan demeye başladılar daha ağzından anne lafı çıkmayan adamlar çocuğun afedersiniz gazını bile kendilerine benzetiyolardı ama şimdi annesi güzel filan diyolar.şimide krdileri araştıyolar bakalım nasipde ev için ,ne olur dua edin hepimiz bebek emziriyoruz inşallah kabul olur benimde dularım sizinle ne sıkıntınız varsa halolur inşallah.şimide ablamla aramız açıldı eşim bizim oğlanın kilosu çok diye yakında defneyle aynı olacak kilosu dedi neymiş defneyle bir tutmasın emiri onun için gelmek istemiyoruz demezmi bende glemeyin dedim çünkü ben yeğenim doğduğun iş yerini ayağa kaldırdım eşim bile sırf yeğenim için yıllık izinlerini toplattı onlada kaldık bi hafta kötü maksatı olmadığını biliyo demekki bahane arıyodu.hatta eşim ben bizim oğlanla dalga geçtim niye alınmış filan dedi hatta ablamın gelmek istemiyorum lafını filan demedim çünkü bu sefer oda gelmezse bende gitmem deyip çıkışacak biz barışız ama onlar kin duyarsa iş uzar .birde biz onlardayken biz defneyide alıp gezelim bu da burda dursun dedi emir için ağzını burarak bende bu kim filan dedim bozdum anladı kızdığımı aynı lafı onun kızına yapsam yuzume bakmazdı ama ben küslük olmasın die uzatmadım.hadi bize kızdı hiç yeğenim nasıl diye aramıyo olsun die ne zahmetler çektiğimi bildiği halde.benim lohusalığım onuda etkiledi herhalde ertafımdaki herkez ben den fazla lohusalık yaşıyo annem hariç canım annem ne desem hemen koşuyo ALLAH eksikliğini hissetirmez inşallah.birde şu işyerine doğum kapama raporuyla bebeğimin mevlüt işi kaldı onlarıda hallederiz inşallah

Teşekkürler tekrar :)

Canım biz 2. ayı bekledik.

Benim her iki dogumda sezeryan ama oglumda 40'ın çıkınca demişti doktor, o nedenle beklememiştik. Ama o zaman çok çok çokkkkkkk acımıştı. Bu defa 2 ay bekledik aşırı bir acı olmadı...

günaydın kızlar dün yorucu bi gün gecirdik misafirim vardı gündüz onlar gidince zeynebi hazırladım eşim geldi alışverişe gittik kızım çok tatlı bi şekilde uyudu yada bakındı etrafa milleti başımıza topladıı bende saç boyası baktım ama organic olarak ne tavsiye edersiniz? garnier naturals baktım ama saçım koyu kestane açık kestaneye boyatmak istiyorum ama kutu üstündeki sonuçlara bakınca istediğim rengi bulamadım neyse geldik saat 9.30du banyo günüydü zeynebin hemen yıkadık o da uyudu güzelce bizde sızmışız ben 10da uynadım eşimi ugurladıgımı hatırlamıyorum bile uyanınca aradım eşimi özür dilemek için o da güldü meger kahvaltı hazırlayıp geçirmişim :26: kızımda uyuyo hala bi evi toplayım yarına da misafirlerim var ama ben kendimi çok yorgun hissediyorum

ayy o zmaan biz de beklesekmiki hüsrana uğramaktansa :78: ok cnm saol cvbın için

boya konusunda bi fikrim yok cnm.dün akşam tamamen aynı şeyleri yapmışız yahu biz de dışarda yedik alışverişe gittik,kızımızı yıkadık ama ben senden farklı olarak bu sabah kahvaltı yaptığımı ve eşimi uğurladığımı hatırlıyorum şakası bi yana bu bebişler bizi ne hale getirdi yaw ben de herşeyi unutur oldum eşim dalga geçiyo benle akşam ne yediğini hatırlamıcan nerdeyse diyo

Slm kızlar 2.ay aşılarını yaptıran var mı biz yarın yaptircaz çok endiseliyim ateş oluyomu acaba bilen var mı
benım oglumda hıc ates olmadı canım ama ben yıne de gelınce hemen surup verdım nolur nolmaz dıye ....hemsırede ates yapmaz merak etme demıstı

beimkiler büyüdü de ne işe yarıyor.. 95 beden oldum nerdeyse... geçen gece sağmayı denedim elektrikli pompoyla inanmazsın ama sadece 1 çay kaşığı çıktı... olmayınca olmuyorrrrr

benimde göğüsler bir beden büyüdü,, damarlar masmavi bellii..ama süt yokkkk...20 cc çıkarsa iyidirr.sağ ğöğsümden hiç gelmiyorr..sıfırrrr..aynennn..olmayınca olmuyorrrrrr
haklısınız kızlar evet olmayınca olmuyor...ama ben sunu kesfettım kızlar ben guzel beslendımmı sutum cok guz<el gelıyor ama dun mesela nerdeyse yemedım hemen azaldı..sıkınca fıskıran sut damlamıyodu bıle ama bugun guzel yıcem artsın yıne

çok çok geçmiş olsun canım Allah acıl sıfalar vrersın

kızlar isteyen olur tekrar diye arkadaşın verdiği linki kopyalayım mavi3 istiyordu sanırım ;???
kızlaaaar sütü arttırmak için ıhlamuru öneren kimdi hatırlamıyorum ama kucak dolusu sevgiler gönderiyorum saolsun

canım krem şantili kurabiye tarifi seninmiydi ben de sana teşekkür ederim süper oluyor ve pratik bir tane alıp tadına baktım tepsiden güzeldi ama kalanı yaktım (( hemen pişiyormuş :)))

canım şimdi durumu nasıl annenin? inş. önemli bir şey değildir. yaıa gidemiyorsan anneni sana alabilirsin belki. kendi evinde ilgilenmek daha kolay olur. zaten bebekle biryere gitmek çok zor. beziydi vitaminiydi giysisiydi derken o kadar şey taşımaktansa evde oturasım geliyor benim.

çok teşekkürler canım, kayınvalidem yapıcak umarım becerir

selam canım nasılsın? kızın nasıl? ialcı yazıp memnunum demiştin, atlatabildiniz mi gaz problemini?

selam canım nasılsın? kızın nasıl? ialcı yazıp memnunum demiştin, atlatabildiniz mi gaz problemini?

ıiyiyim canım daha iyiyiz başetmeyi öğrendik sanırım.her gün aynı saatte ağlıyordu gazı çıkamadığı için sanıyordum gazı çıkıyor artık karnı şiş değil ama o saatte yine huysuzlanıyor ben de 5s kuralını uyguluyorum rahatlıyor.siz de durum ne sen merhem kullanıyordun ben ona niyetlendim ama almadım??

5s'nin şşşşt kısmı bizde de işe yarıyor bir de emzik ama kesinlik kundak yaptırmıyor benim oğlan. eller kollar hep rahat olacak yoksa basıyor yaygarayı ben de öyle bırakıyorum mecbur. merhem kullanmadım canım başta zinco veriyordum bir iki hafta işe yaradı sonra gaz problemi tavan yaptı. başka bir dr. OM-X şurup verdi şimdi onunla idare etmeye çalışıyorum. bir de hergün 2 koca bardak rezene çayı içiyorum bebişe geçsin sütle diye. gaz yapan şeyleri ağzıma sürmedim 50 gündür ama olacağı varsa oluyor gene. çözümlerin hepsi biz annelerin vicdanını rahatlatmak için galiba))

5s ne demek oluyor?

merhaba şubat anneleri...ben aylarca mart annesi modunda gezerken, 17 şubatta oğlumu kucağıma almamla, ben de sizin gibi şubat annesi oldum ve hepinize gönülden bir selam vermek istedim..

umarım herkesin bebişi güzel uyuyor, güzel gaz çıkarıyor ve güzelce karnını doyuruyordur, şuanda bunlardan daha değerli başka birşey yok benim de hayatımda..

slm arkadşlar sabah yazdım ama cevap alamadım sezeryanla dogum yaptım dr kontorale gidecem alttanmı bakıyo birde kızımın yüzünde kırmızı noktacıklar oldu bir bilgisi olan var mı lütfen yardım istiyorum

kayınvalide yok,annemi sürekli görüyorum ama ben yanında o iyi olana kadar bakmak isterdim,oda bebekle mümkün olmuyor

sezeryandan sonra 40tamı açtınız sezonu...2 aydamı... benim dr 2 ay dedide... 40ada az kalmıştı halbukeeem

yok 48 de açtık sezonu,40 dan sonra 1 hafta daha bekledim yani

tabiki 2 bardak su ve meyva suyuna bol sıvı demiyorum,ama bana yetiyor o saate kadar,ayrıca daha günü tamamlamışda değilim
ayrıca ben diyet falan yapmıyorumki? evet ogün sadece o yazdıklarımı yiyebilmiştim çünkü bebeğimle zor birgün geçirdiğim için fırsat bulamadım,günde bir kaç defa yiyorum fakat az,normalde çok yiyen biri olmadığım için emziriyorum diyede fazlaca yiyemiyorum,yani iştah meselesi,çok yiyen biri değilim,ama şöyle diyim her vitaminide alıyorum bir şekilde dengeliyorum,çünkü hergün aynı şeyi yemiyorum,ben kebabımıda yiyorum salatamıda yoğurdumuda meyvemide,ve hatta kızartmamıda,ama abartmadan,dediğim gibi iştah meselesi,sıvı tüketimine gelince oda bünye meselesi,sen günde 2 litre su içersin yetmez bana 3 bardak su yeterli olabilir,bunu doktorumda onaylamıştı,kaldıki günde 1 litre meyve suyu,bir kaç bardak su,çorba,salep,ıhlamur,rezene, bunları güne yaydığımda bana yetiyor günlük sıvı ihtiyacı için.neyim ben damacanamıyım fazlasını zaten almaz vücudum:) yada daha ne kadarını alabilir

2 ayı hiç bekleme,adama yazık:) ben sezaryenliyim 48. günde oldu bizim,korkma rahim içinde bi acıma falan olmuyor,sadece bana sonda takılırken biraz hor takıldı olacakki idrar yaptığımız bölgede azıcık yanma oldu hepsi bu.

Allah razı olsun annem şimdi iyi tansiyonunu düşürmüşler,şekerdende şüpheleniyolar,anneme gitmek sorun değil yakın bana ama yatıya kalamıyorum bebekle,ilgilenmek isterdim ama olmuyor,kendide bana gelip kalmaz huyunu biliyorum,rahatsızlık vermez,birde disiplinlidir evini bırakıp gitmez bi yere,ama içim biraz rahat artık,kızkardeşim işten çıkışını vermiş,zaten iş yerindende memnun değildi,anneme yoldaş olur,çalışmayı pek sevmezde bacım:) neyse sevindim biraz.

1- Swaddling - Kundak yapmak: Eskiden yaptığımız şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde kundaklamadan bahsetmiyoruz. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca, mutlaka uyuduğu odada 'beyaz gürültü' dediğimiz ses olsun.

2- Side/Stomach Position - Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.

3- Shushing - &#8216;Şşşşşşşşşşt&#8217; demek: Kulağına yüksek sesle &#8216;şşşşşşşşşşt&#8217; deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.

4- Swinging (and jiggling) - Hafifçe sallamak: Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.

5- Sucking - Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.

sagol canım ben hiç duymmamıştım bunu ama benimki ellerini sabitletmezki imkansız zaten yapamazmışım digerleri tmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…