• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slmm kızlar şuan annemdeyimm kızımla saolsun ilgileniyolar kucagıma bir emzirmeden emzirmeye alıyorum :) bugün iş yerime gezmeye gittik kızımlaa vee acı gerçekk muhasebeciyle görüştümm iş başım 8 nisannnn ayy ne cabukk geçtii günlerrr off nasıl ayrılcam kızımlaa yaaaa

Kızlar Merhaba Herkese,

Herkes Tarif Vermiş Bende Bi Tarif Vereyim.. Doğumdan Sonra Yeni Gözdem Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifini Veriyim Çok Kolay Yapılıyor ve Çok Lezzetli Şuana Kadar Bebek Görmeye Gelen Herkes Tarifini Aldı da Gitti :} Az Önce Yine Yaptım Dolapta Soğuyor Sabırsızlıkla Yemeyi Bekliyorum :}

Malzemeler:

•300gr kadayıf
•6 yemek kaşığı toz şeker
•5 yemek kaşığı tereyağı
•1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:

1.Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
2.İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:

•1kg süt
•4 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı mısır nişastası
•2 türk kahvesi fincanı toz şeker
•1 yumurta
•1 paket vanilya
•1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:

1.Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
2.Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.

Şöyle Bişey Oluyor İşte..

muhallebili_kadayif_tatlisi.jpg

Paradise teşekkürler tarif için bugün yaptım mükemmel oldu. Oglum tatlı sevmez o da bayılarak yedi eşim de :1: Haftaya eşimin arkadaşları gelecek onlara da yapacagım :1:

Ne zamandır da aklımda yazacagım unutuyorum. rota virüsüne oglum yakalandıgında 9 aylıktı. Kaldı ki köyde de yaşamıyorduk.. Hatta ilk bir yıl eşimle dönüşümlü baktık. sabah ben gidiyordum okula ögleden sonra geliyordum, eşim gidiyordu. O zaman tokat merkezde görev yapıyorduk. karda kışta çocugu dışarı bile çıkarmıyorduk. Bu virüs pislikten vs değil hava yoluyla bulaşan viral bir virüs. Dün yaptırdık Asyaya. Hemşire de agzına damlatırken tükürmek kusmak yok yoksa baba almaz bir daha diyor. :1:

gerçi biz ögretmeniz ögretmen çocukları daha sık hastalanır. çünkü malesef okuldan eve istemesek de hastalık getiriyoruz :(

:66:kızlar olmıyacak bu böyle...zayıflama topiğimiz varmış... haberim yook....linki bilen biri yollarmı.. bulamadımda...:56:

kızlar nedir bu yahu günlerdir tatlı tarifleri paylaşıp birde yapıyonuz,peeheeee siz bu gidişle o kiloları zor verirsiniz:) hehehe:) tatlıdan aşağısıda kurtarmıyor hee,ne bilim yemek tarifi falan paylaşın,ben bi zayıflimde havamı atim size,sizde dombili dombili dolaşın ortalarda :P şaka bi yanada ne olacak böyle yaw,bende yaş pastadan başka bişey yemiyorum şu sıralar,ama hep aynısını yemiyorum,bigün meyveli bigün çikolatalısını yiyorum:) ama frenlemek lazımm kızlarrr,rejime devamm bırakmak yok

off annemin tansiyonu yine tavan yapmış,kalbini tutup titriyomuş,eşim abim hastaneye götürdüler,moralim bozuldu yine,ne oluyor annecime anlayamıyorum,bu sefer kalbi sıkıştırıyomuş,eşim aradı şimdi sesini duydum annemin,kalp ekosu çekmişler kan falan almışlar,o halde bile bana kapıyı kimseye açma diyor,evde tekim,annem için çok korkuyorum,sürekli düşünmekten başıma ağrılar giriyor,alışık değilim annemin bu hallerine,hastalık nedir bilmezdi kadın ya,yanında olup bakmak istiyorum ama kızım elimi ayağımı bağlıyor,anneme yardımcı olmak için gittiğimde ya kızımın gaz sancısı tutar yada huysuzluğu üzerinde olur,kalkar birde annem pışpışlayıp gazını falan çıkarmaya çalışır,kızımın ağlamasından hepten rahatsız olmasın diyede gidemiyorum,canım sıkıldı yine sizide sıkmim şimdi hayırlı geceler

Son düzenleme:
off annemin tansiyonu yine tavan yapmış,kalbini tutup titriyomuş,eşim abim hastaneye götürdüler,moralim bozuldu yine,ne oluyor annecime anlayamıyorum,bu sefer kalbi sıkıştırıyomuş,eşim aradı şimdi sesini duydum annemin,kalp ekosu çekmişler kan falan almışlar,o halde bile bana kapıyı kimseye açma diyor,evde tekim,annem için çok korkuyorum,sürekli düşünmekten başıma ağrılar giriyor,alışık değilim annemin bu hallerine,hastalık nedir bilmezdi kadın ya,yanında olup bakmak istiyorum ama kızım elimi ayağımı bağlıyor,anneme yardımcı olmak için gittiğimde ya kızımın gaz sancısı tutar yada huysuzluğu üzerinde olur,kalkar birde annem pışpışlayıp gazını falan çıkarmaya çalışır,kızımın ağlamasından hepten rahatsız olmasın diyede gidemiyorum,canım sıkıldı yine sizide sıkmim şimdi hayırlı geceler

Cnm geçmiş olsun Allah şifa versin annene. Bence annen biraz istirahat etsin sonra gidersiniz kızınla. Kayınvaliden vaarsa yada başka biri bebişini kısa süreliğine bırakabilirsin. Anneni görmüş gelmiş olurusun için rahat eder.

fatmacım hani emzirme önlüğü yapmıştın. yapılışı, resmi ya da nasıl olacağını anlatan bir site varsa verir misin canım

hiç bir zorluğu yok canım
internetten resmine bakarak yaptı kardeşim
dikdörtgen bir kumaşın üstüne boyuna asmak için şerit geçiriyorsun kurdela bile olur

fotolar sana fikir verir sanırım
$emzirme_onlugu1.jpg $ATV6XGCCA5O1A68CAIAT0ULCABKWQLECAUAB7MQCAQOKF7BCA09MU67CAQBDK1SCA935QCXCA0O1CGECA4DHYUXCANP9GFUC.jpg $1bbb.JPG $1aaa.JPG [

Kızlar Şu siteden bebeginizin dogum tarihini girip aşı takvimine bakabilirsiniz ...

Aşı Takvimi

aile hekimimiz bize bilgisayardan aşı takvimimzi çıkardı astım buzdolabın üstüne iyi oldu hiç unutmam artık:66:

:66:kızlar olmıyacak bu böyle...zayıflama topiğimiz varmış... haberim yook....linki bilen biri yollarmı.. bulamadımda...:56:

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...asi-kilolarindan-birlikte-kurtulalim-197.html

kızım şimdi uyudu artık ben kaçarrrrrrrrrrrrrrr

Son düzenleme:
günaydın kimsecikler yok galiba bi elimde kızım sizee bakıyım dedim uyursa inş uykumakldığım yerden dvm etmk istiyorum 1 saat bile olsa :))

Günaydın Kızlar Bugün 40ımızı Doldurduk Hayırlısıyla.. Banyomuzu Yapıp 40 Uçurmaya Gidicez İnşallah.. Benim Son 1 Haftadır Hiç Kanamam Yoktu Kesildi Heralde Bu Adet Kanaması Ne Zaman Başlıcak Acaba Ayy Kafam Çok Karışık Aile Hekimine de Gidicem Spiral Konusunu Konuşmaya Ayyy Korkuyorumda.. Neyse..

Şu Rota Virüsü Aşısını Yaptırcam Galiba En Sonunda Ne Olur Ne Olmaz.. Ayy Bi de Aşıyı Vurdurduk Diye Bişey Olursa.. Anne Olup da Sorumluluğu Üstüne Almak Ne Zormuş El Kadar Bebeğin Bugünkü Kararlarını Vermek Kalan Tüm Ömrümün Kararını Vermekten Daha Zormuş.. Allah Yardımcımız Olsun..

Paradise teşekkürler tarif için bugün yaptım mükemmel oldu. Oglum tatlı sevmez o da bayılarak yedi eşim de :1: Haftaya eşimin arkadaşları gelecek onlara da yapacagım :1:

Ne zamandır da aklımda yazacagım unutuyorum. rota virüsüne oglum yakalandıgında 9 aylıktı. Kaldı ki köyde de yaşamıyorduk.. Hatta ilk bir yıl eşimle dönüşümlü baktık. sabah ben gidiyordum okula ögleden sonra geliyordum, eşim gidiyordu. O zaman tokat merkezde görev yapıyorduk. karda kışta çocugu dışarı bile çıkarmıyorduk. Bu virüs pislikten vs değil hava yoluyla bulaşan viral bir virüs. Dün yaptırdık Asyaya. Hemşire de agzına damlatırken tükürmek kusmak yok yoksa baba almaz bir daha diyor. :1:

gerçi biz ögretmeniz ögretmen çocukları daha sık hastalanır. çünkü malesef okuldan eve istemesek de hastalık getiriyoruz :(

Afiyet Olsun Canım Tarifin Nesi Var O Senin El Becerindir ;} Ellerine Sağlık Yaramasın Sadece Süt Olsun ;} :1:

günaydın arkadaşlar dogum sonrası kontrole giden var mı ben sezeryanla dogum yaptım alttanmı bakıyo acaba ?

Nur_45 ben baya kilo verdim,eski halime dönmeme 5 kilo kaldı,yemeği azalttım,yani günde sadece 1 öğün yiyorum zaten iştahımda yok,sıvı bol tüketiyorum sütü çoğaltsın diye,mesela bugün sabahtan beri sadece küçük bi kurabiye,2 bardak su,2 bardak meyva suyu içtim,birazdan akşam yemeği yapıcam sadece akşam yemeğimi yicem,bu arada böyle az yediğim halde sütüm bol,çünkü iş sıvı tüketiminde bitiyor,ben daha yatana akdar bol bol meyva suyu içerim,birde ıhlamur salep falan.

ay cnm sen sabahtan akşam saat 6'ya kadar (bu msjı o zaman yazmışsın da) 2 bardak suyla 2 bardak meyve suyuna bol sıvı mı diyosun:)))) ben onları 1 saat içinde içiyorum ayol:))
1 öğün yemek de iyi değil canım ya bırak emziren anne olmayı normalde bile sağlıklı değil,hem 5 kilo için bu kadar katı diyet yapma bence.
Bu arada doktorumun söylediği bişeyi paylaşayım kilolarla ve diyetle ilgili.Diyet yaptığında da sıvı tüketerek sütün olur ama besleyiciliği ve kalitesi düşer demişti.Yani senın vücudunda olmayan bi vitamin bebeğine de geçemez haliyle.Bence sen öğün sayısını arttır sık sık ama azıcık ye.Ben de senın gibi 5 kilom kaldı,öle yapıcam bugunden itibaren ve spor tabi:))

Kızlar ya bişey danışıcam.Benim oğlum şu an 2 aylık ve neredeyse 15 günlükten beri alıştı bebek arabasında parkenın üzerinde arabayı gezdirerek uyuyo,başka türlü mümkün değil uyumuyo,memede filan da uyuyo ama yatağına yatırınca uyanıyo.ama o arabada daha ne kadar yatıcak hem konforsuz hem de o kadar sağlıklı bi yatak değil orası sonuçta.
Yatağına nasıl alıştırabilirim ben bu çocuğu.Sırf bu yuzden 2. bi bebek arabası almayı bile düşündük,bunu dışarı çıkaramıyoruz evde kullanıyoruz diye.

günaydınnnn kızlar
kalktım kahvaltı ettim duşumu aldım şimdi evi toparlayıp öğleden sonra arkadaşa oturmaya gideceğim:1:

günaydın hatunlar :71:

evridiki ve mapuçi sanırım siz varsınız sadece sezonu açmak için 2 ayı beklemeyen :69:
biz de beklemiycez bu gidişle.yani bana kalsa ok ama kociş beklemiycek :78: 45.gün çok mu erken? bide ikiniz de sezeryanlısınız dimi? çok acıdı mı :69:

Back