2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar size gaz sancısı için bulduğum yöntemi anlatayım oğlum hergün 18:30 gibi başlıyo ağlamaya 20:30 gibi susuyor bende akşama doğru bacaklarını karnına doğru ittirerek masaj yapıyorum humananın rezene çayından 3 çay kaşığı veriyorum sızıyo bu aada uykuda pırt pırt çıkarıyor akşam uyanıyor emiyo uyuyo sabah biraz erken uyanıyor 6 gibi ama olsun ağlamıyor en azından bide ağlarsa saç kurutma mak.. susuyor emzikte işe yarıyor tavsiye ederim ...

kızlar bide biz pazarteis günü kontrole gittik 1 kilo 100 gr almış oğlum çok sevindim umarım sütüm azalmazda böle devam ederiz bide 3 numara beze geçtik biz huggieste erkenmidir acaba 2 no sızdırmayaa başlamıştı bide paket bitmişti yeni alacaktık 3 no aldık gitti:)

selam kızlarrr
sabah aşıya gittikk sağlık ocağına.
önce tartıldık 4600 olmuşuz 1 ayda tam 1 kilo almışız ebemiz gayet güzel dedi.boyumuzda 55 cm çıktı 5 cm büyümüşüz.baş çevremize bıngıldağımıza falan baktı gayet normal dedi

sonra aşı olmak için bacağını açtım eşim ben çıkayım dedi.yoo gerek yok dedim yok ağlarsa dayanamam dedi.bacağını tuttum ben çekmesin diye bacağını tutuyorum diye sinirlendi ona bağırdı ama aşıya ağlamadı akıllı oğlumm ayağını da bırakınca sustu zaten

sezeryan olduğum için spirali 6 ay sonra taktırabilirsin dedi bu aşamada ya prezervatif yada 3 aylık iğnelerle korunabilirisin dedi.iğneler güvenilirmi dedim tabi dedi koruyucudur dedi
40. gün aile planlamasını konuşmaya gel dedi.bu arada prezarvatifle korunun dedi.

gözümüz hala akıyor onun için damla verdi.serum fizyolojik aldım bu arada nasıl kullanıcam kızlar burnuna damlatıcammı sadece.

Kızlar 3 gün oldu oğluşum kaka yapmadı yaa.
Sadece bolca gaz cikariyo sadece süt emiyo mama yok yani kabiz olamaz dımı
İkinip duruyo sonunda bir iki kuru gaz cikiyo o kadar.

bende kakasını sordum sümüksü oluyo iki gündür diye
anne sütüyle beslenen bebekler 5 güne kadar kaka yapmayabilir merak etme bu kabız olmuş demek değildir dedi.sıvı olur kakaları böyle sümüksü olur pütürlü şeylerde olabilir normaldir dedi.

yine booll su iç dedi.anne sütü için gerekli dedi su çok önemli dedi.
rota virüsü aşını sordum çok gerekli değil dedi.bebeğin hijyenine dikkat ediyorsan risk azdır zaten dedi.zaten 1 sene koruyor dedi.sen bilirsin dedi.bende yapmamaya karar verdim

seda maşallah oğluna benimkide sümüksü yapıyordu doktor olabilir demişti korkulcak bişey yok demişti bide korunma yöntemleriyle ilgili geçen gün doktorum programında 3 aylık iğnelerin hormanları tamamen etkilediğini ve yumurta oluşumunu tamamen durdurduğunu sölemişlercdi yani zararlıymış en son uygulanması gereken yöntem olduğunu sölemişlerdi sanada söliyim dedim bende hemşireye sordum 3 adete kadar kondom kullanın dedi bende uygulayacam bakalım sezonu açarsak:)

canım pratik tadı çok güzel ve dolapta 3-4 gün kalıyor o da güzel

bende tam bunu soracaktım
peki buzluğa koydunmu hiç?

maşallahhh oğluşuna
bende son 10 tane bitince 3 numara alacağım 2 sıkıyor bacaklarımızı artık

maşallah metehana büyüyor ufaklık

bende rota virüs aşısı yaptırmamaya kara verdim
bizim dr da eger cok gerekli olsaydı zaten devlet aşı takvimibe alırdı nadir görülen bir hastalık dedi

hem mama hem süt veren arkadaşlara sorayım

nasıl karar verdiniz bazen bende kızımın doymadığını düşünüyorum

doktor mu dedi ve süt mama oranını neye göre ayarladınız?

ben kendim anladım doymadığını eşime söyledim gidip aldı doktora falan sormadım insdan anlıyor zaten sürekli emmek istiyor meme bomboş oluyor memeyle kavga ediyor ağlıyor vs
seni emdikten sonra hala mama içiyorsa doymamış demektir ilk kızımda dr böyle demişti

Son düzenleme:
ben aşılardan hepinizden önceyim sanırım:) kuzum bi sürü aşı oldu.. Şimdide rota virüsü aşımızı aldık cuma kontrolde doktorumuz yapcakmış. Preterm bebeklerde bu hastalığa yakalanma riski diğer bebeklere göre fazlaymış ve hastalık bebeğe çok zarar veriyormuş. Bizim topiktende bi arkadaşın sanırım bebeği bu virüsten hasta olmuştu diye hatırlıyorum. Ne olur ne olmaz ben yaptırıcam. Sağlık ocağındaki ebede bize gerekli olmadığını söylemişti bende doktorumuzu arayıp sordum doktor yaptıralım dedi. Bebeğimin kilosunu gelişimini çoooooook merak ediyorum. ilk kez cuma günü 1 ay doldurup gidicez. Ya 2 günde 1 ya haftada bir her daim gidiyorduk. inş herşey ii çıkar. Bu arada MAŞALLAH METEHAN bebeğee büyüyorr kuzucuklarımızz.

Kızlar 3 gün oldu oğluşum kaka yapmadı yaa.
Sadece bolca gaz cikariyo sadece süt emiyo mama yok yani kabiz olamaz dımı
İkinip duruyo sonunda bir iki kuru gaz cikiyo o kadar.

canım bizim 7. gün oldu sadece 1 defa yaptı,derecenin ucunu yağlayıp poposuna soktuk o şekil yapabildi,yarın doktora götürücem artık kakasını yapamıyor ya,benimkide ıkınıp duruyor çıkan sadece gaz,gazıda çok kokuyor

seda gebelikten korunma için iğneyi tavsiye etmem,hormon var o iğnelerde çok kilo yapar,şişersin,kilo aldırıyorrr

2 gündür sinir sistemim alt üst olmuş durumda,kızım gündüz 3 de kalkıyor ertesi günün sabah tam 7 sinde uyuyor,gözler fal taşı gibi,3,4 saat yatıyor,sonra başlıyor yine mızmızlanmaya,akşam belli bir vakitten sonrada başlıyor ağlamaya zırıl zırıl,gazdan dolayı.
eşimle şekilden şekile giriyoruz,bazen okadar sinir yükleniyorki beynime inanın kendimi camdan aşağı atasım geliyor,o siniri tarif edemem belki sizdede oluyorsa anlarsınız beni,çıldırıcak gibi oluyorum,hemen estağfurullah falan diyorum ya sabır çekiyorum,zaten şu sıralar çok sinirli ve huzursuzum,kafam bi dünya,eşim strese sokuyor gereksiz tavırlarıyla beni,düşün düşün hindiye döndüm,uykudada dişlerimi sıka sıka ağrıtıyorum,en sonunda dökülecekler teker teker.

bu arada yengemin troid bezindeki kistde kanserli hücrelere rastlanışmış,tam emin olabilmek için ameliyat yapacaklar,abim çökmüş durumda,her yeri stresten yara benek dolmuş,offf daralıyorummmmmm

bir yer olsada alıp başımı gitsem 1,2 ay kaybolsam,inanın çok daraldım artık,hamilelik doğum bebeğin bakım stresi derken,farklı etkenlerde var tabi canımı iyice sıkan,bazen diyorumki bana bir iğne yapılsada uyutulsam günlerce ölü gibi yatsam,bu iç huzursuzluğunu nasıl atabilirim,sanırım şu sıralar ay balık burcunda ben yine başladım karamsarlığa

teşekkürler arkadaşlarr

yaa bu aşı hakkında bilmiyordum böyle şeylerii söylediğiniz iyi oldu.zaten pekde güvenemedim ben bu aşıya yaaa.neyse bakalımm daha vaktimiz var nasıl olsaa

ya şu bebeği yıkama suyunu hazırlamaya sinir oluyorum yok sıcak oldu ayy soğuk oldu derken epey zaman geçiyoo şimdide bezini değiştirdik kaka yapmış poposunu yıkadık ferahladı

bizde 3 numara bez aldık gerçi babamız yanlışlıkla almış kilosuna bakmış numarasına bakmamış
şimdi azcık bol geliyo zaten elimizde huggysin 2 numarası var daha bitmedi o bitene kadar bu 3 numarada iyi gelir heralde.primaya geri dönüş yapıyoruz zaten hugys i beğenmedim prima daha yumuşak geldii bana.

cANIM çok geçmiş olsun.inşallah ameliyat temiz çıkar acil şifalar diliyorum yengene

o sinir bendede oluyor seninki kadar şiddetli olmasada hele uykum varsa böyleee fenalıklar basıyoo tahammülsüz oluyorumm.eşim ne dese batıyoo.gelen giden (Allah razı olsun eksikliklerini göstermesin ama) batıyoo hele oğlum ağlıyo huysuzlanıyosa zaten mahvoluyorumm.normal yanii hepimizde oluyor.birde eve tıkıldık kaldık yorgunluk stres falan derken yine çok iyiyiz.havalar bi güzelleşse bebekleri atıp arabaya yarım saat yürüsek valla o bile ilaç gibi gelecekk.
kendini çok sıkmamaya çalış bak 1 ayı geçtik zaman geçiyo bebekler büyüyecek bu günleri arıyacağız tıpkı hamileliği aradığımız gibi

sütünü sağ bebeğin şuan 90-120 ml arası bişey emmsi gerekiyor sütün 60 çıkıyorsaüzerine mama yap ver ben öyle yapıorum. dr dediki emzir üstüne mama ver o doyunca bırakır dedi
bir emişde değil mi çiçekcim yani 1 öğünlük 120 ml
bende sorqyım canım bana doymuyormuş gibi geliyor
bana da öyle geliyor ama bakalım pzt kontrolde soracağım memede sinirlenme ben de de var
buzluğa atmadım fatmacım
kafanı dağtmaya çalış kızının tadını çıkarmaya çalış yoksa sütün azalacak

seda ateşölçerle ölçyorum suyun sıcaklığını doldururken. 37 derece olmalı sıcaksa musluğun soğuğunu açıyorum öyle ayarlıyorum

canım şu ateşölçerimi sokuyosun

suya sokuluomu bunlarr

bende yaptırmayı düşünüyorum o aşıyı inş bi yan etkisi olmaz bebeğime

geçmiş olsun yengene canım

hem mama hem süt veren arkadaşlara sorayım

nasıl karar verdiniz bazen bende kızımın doymadığını düşünüyorum

doktor mu dedi ve süt mama oranını neye göre ayarladınız?
ben hep emziriyorum sütümün bittiği öğünde mama veriyorum yani mama verdiğimde emzirmiyorum.Onuda kutunun üstedki haftasına göre yapıyorum.Eğer emzirirken sütüm bittiyse çok emdiyse 60 lık yapıyorum az emdiyse 90 lık

Bilgiler için çok sağol Busemm yazdıkların bana teselli oldu.Anne yüreği işte hep ya ameliyatta ona bişey olursa diye endişeliyim.Bi arkadaş ameliyat sonrası yapılan antibiyotikli iğnelerden bahsetmişti senin bebişede yapıldımı?

yani 1 öğünde şuan en az 90 ml almsı lazım seninkinin canım

slm kızlar gecmişe bakamadım
ankara bugun de soğuk artık ısınsın havalar yaa
kızımı uyuttum onun çamaşırlarını atmıştım makineye bitinceye kadar bakiim size dedim
fatmacım tarif için saol tabii asıl sahibi meleocuma da teşekkürler hemen deniycem köstebegi

rotavirüs aşıs çok gerekli kızlar ben aynı zamanda 2009 nisan annesiyim bu virüsü alan bebeklr oldu süründüler. o yüzden yaptıın aşıyı

rotavirüs aşıs çok gerekli kızlar ben aynı zamanda 2009 nisan annesiyim bu virüsü alan bebeklr oldu süründüler. o yüzden yaptıın aşıyı

bizim dr da yaptırın dedi 1 dozu 140 tl 2 doz vuruluyomuş ben kendi bebeğime yaptıgım herşeyi size de söylüyorum dedi pahalı oldugu için devlet aşı takvimine koymuyomuş biizim de biz arkadaşın kızı oldu mahvolmuşlar ishal ve dehşet kilo kaybı ben ilk başta düşünmedim ama 2 yaşında kreşe verip işe başlamayı düşünüyorum ya orda kaparsa die yaptırmak istiyorum şimdi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…