2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

walla çok fark etmicektir bence.. kesin bişi bilmiyorum..
ama doğal olanı çocuun emmesi yüzyıllardır böyle çoğalmıştır herhalde..
ama emmiyorsa da hiç bişi yapmamaktan çok daha iyidir sağmak..

valla alocum haklısın,bende memelerdeki eski süt yeni süt terimlerini buradan duydum,tam boşaltılması az boşaltılması falan,ne acaip şeyler var,bebek bu biraz emer uyur,uyanır tekrar ister,zaten emdikçede süt üretimi devam eder,sütün eskisi yenisimi var anlamadım valla

varmış işte bende bilmiyordum
göğüste süt bitmemişse yeni süt üretimi olmuyormuşş.
yani biz emdikten sonra süt kalınca ohh ne güzel bitmedi bidahakine saklayayım emsin diyorsak iyi bişi etmiyormuşuz. böylece süt üretimi olmuyormuşş azalıyormuşş. onu boşaltmamız lazımmışki süt üretimi olsun.valla hemşire anlatmıştıı bende bilmiyodumm

selam kızlar...nasılsınız...ben pek iyi sayılmam...aslında dün çok çok kötüydümde şimdi biraz toparladım... neyse ablam geldi almanyadan yegenimle...bu yüzden yazamıyorum kaç gündür...kötü olmamın sebebi ise yağmur... geçen gün kuzum çok ağladı çok ağladı annem yıkamayı teklif etti sakinleşir diye...neyse cümbür cemaat yıkadık ben yaglamaya geçtim...bi baktım kasığında bi şişlik...korktum..hemen hastaneye götürdük ablamla...ultrason falan filan bi tarafta 9mm bi tarafta8mm iki taraflı kasık fığı varmış kuzumda...nasıl üzüldüm nasıl ağladım anlatamam size...tam tıkandım.. dr cuma gününe ameliyat yapalım dedi...bi hoş oldum..pazartesi yüzüm gözüm şiş ağlamakla geçti anlıycanız...sonra düşündüm...ağlarsam sütüm kesilir diye korktum...ağlamayı kestim..kendimi ve milleti sakinleştirmeye başladım...herkes benden beter.. köşelerde ağlıyolar......neyse yarın gitcez anestesiciyi görcez...kan falan alırlar kesin...bana dua edin sabır dileyin nolur...inşallah kuzum sağ sağlim atlatır...benden esirgemeyin dualarınızı... cuma ameliyatımızda özellikle dua ederseniz sevinirim.. görüşürüz...kendinize ve bebeklerinize iyi bakın...

kızlar bu arada bi sorum olacak size...süt pompası ne aldınız....kaça aldınız...hangi marka...manuelmi elektriklimi...size ricam görüşlerinizi özel mesajla yazarsanız...malum okuyamam geçmişi...

çok geçmiş olsun canım geçmişi okumadın sanırım benim kızımdada kasık fıtığı çıktı bizde ameliyat ettiricez doktor arıyoruz bende çok ağladım ama napalım buna şükür diycez artık basit bi ameliyat diyor herkes ama bende kuzuma kıyamıyorum minicik bedenine baktıkça ağlıyorum bu yüzden seni çook iyi anlıyorum.İnş herşey çok kolaycıcık oluverir.Bana da haber ver lütfen ameliyat detaylarını merak ediyorum çünkü panik haldeyim

Merhaba arkadaşlar.. Fazla yazamasamda sürekli takip halindeyim zaten şu aralar çok hastayım
Biliyorsunuz benim oğlum preterm doğdu ve buna rağmen daha anne karnında sayıldığı zamanda kasık fıtığı ameliyatı oldu. Bizde durum basit bi ameliyat olmasına rağmen riskliydi mağlum ufacık bi bebekti yawrum. Hiç korkmayın, aynı gün ewinizde olacaksınız. Ameliyata girmeden önce bebeğinizin mutlaka fitille kakasını yaptırın ve ameliyathane çok soğuk oldğu için gaz sorunu ortaya çıkacak yada varsa 5 katına çıkacak (tecrübeyle sabit) sonrasında ayaklarını çok sıcak tutun yawrunuzun. Ameliyat olması olmamasından çok çok ii. Fıtık kendi kendine geçmez (göbek fıtığı hariç) ve fıtık boğulması olayı olursa çok daha zahmetli bir süreç yaşanır Allah korusun. şimdiden çok geçmiş olsun.

kızlar göğsümde misket büyüklüğünde kitle var dr.a gideceğim ama hangi bölüm bakıyo

Günaydın. Dün aşımızı olamadık. eşim aradı araba arızalanmış, epey de sinirlenmiş çünkü daha önce arızalandıgında bir daha arıza çıkarırsa satacagım demiş kendikendine. Ben de saglık ocagını aradım bugün gelemeyecegiz yarın gelsek olur mu diye. Aşılar sadece salı günleri geliyormuş. Haftaya salıya kaldık.Sorun olmaz degil mi dedim yok dedi.

Akşam da eşim netten araba bakıp duruyordu. :))Bakalım artık kızım ugurlu geldi :)

Mesajı çok bölük pörçük yazdım gibi geldi ama çok uykusuzum.

Geçmiş olsun canım. Sıkmayın canınızı. Bebek oldukları için çok çabuk iyileşirler. Zaten fıtık kas yırtılması muhtemelen orayı dikecekler. Benimki öyle olmuştu. Gerçi 2. de daha fazla yırtılma oldugu için yama yapıldı ama ben ilkinde hiç agrısını sızısını hissetmedim, 2. de biraz oldu o da çok kötü degildi...

günaydın kızlarrr
kızım hazır uyurken evi süpürüp bulaşıkları yıkayıp geleyim sonra kalıyor

köstebek şeklini versin diye...büyük kap

streçde kek kaba yapışmasın ters çavirince düzgün çıksın diye

fatmacım muhteşem di mi ben de çok seviyorum ,beğenmene sevindim afiyet olsun

evet gerçekten çok güzel ve çok kolay artık hep yaparım:)))

faygen çok geçmiş olsun canım

yaa ben köstebek pastayı tam anlamadım streç folyo mu seriyoruz altına neden komposto kabı kullanıyoruz

büyük salata kasesi kullandım ben bombeli olsun diye

evet bizede hemşiremiz sadece salı günleri geliyor aşı dedi
asya kızımız 1 hafta daha bekleyecek
ya ben çok inanıyorum şu söze bebek kısmetiyle doğuyor derler doğru gerçekten
bizde değiştirmeyi düşünüyoruz arabayı hadi hayırlısı

Bencede haklısın süt memede eskiyosa Sağip dondurucuya atılan süt eskimezmi.en iyisi memede durması benim bazen birikiyo ağrı yapiyo ama masajla falan idare ediyorum iste.

Bende de oluyo canım aynı seyler gece yarısı niye bu kadar uyudu diye bisey mı oldu diye kalkıp kalkıp bakıyorum nefesini kontrol ediyorum yanağına dokunuyorum tepki verecek mı diye ayağını gidikliyorum daha neler neler.annelik bu olsa gerek.

Son düzenleme:
Kızlar 3 gün oldu oğluşum kaka yapmadı yaa.
Sadece bolca gaz cikariyo sadece süt emiyo mama yok yani kabiz olamaz dımı
İkinip duruyo sonunda bir iki kuru gaz cikiyo o kadar.

günaydın hanımlar nasılsnız?
benim kızım bütün gece mıymıyladı...ne sıkıntısı varsa...bi de eşim sinir etti gece gece...
dün bütün gün mahvoldum zaten uyumadı sürekli mızıldandı gecede aynı öyle devam etti...emmek istiyo sürekli emerken uyuyo yatırınca boncuk boncuk bakınıo...neyse yine böyle emdi yatırdım yatağına 5 dakka sonra başladı iyice mızmızlanmaya kalkmadım ben bilerek çünkü biliyorum eşim kızının ağlamasına dayanamıcak kalkcak ki öyle oldu...aldı kucağına biraz dolaştırdı sevdi falan....sonra bana seslendi hadi kalksana diyee bende sinirr oldum...o yüzden tüm gece yattım arada kalktım emzirdim altını değiştirdim verdim kucağına....
kucağına şimdi baba kız uyuyorlar...bende misafirlerime tatlı yapıyorum arada size bakayım dedim...
melocum köstebek pastanı en kısa zamanda deniycem....inş becerebilirim...çok pratik bi tarif

hem mama hem süt veren arkadaşlara sorayım

nasıl karar verdiniz bazen bende kızımın doymadığını düşünüyorum

doktor mu dedi ve süt mama oranını neye göre ayarladınız?

canım pratik tadı çok güzel ve dolapta 3-4 gün kalıyor o da güzel

sütünü sağ bebeğin şuan 90-120 ml arası bişey emmsi gerekiyor sütün 60 çıkıyorsaüzerine mama yap ver ben öyle yapıorum. dr dediki emzir üstüne mama ver o doyunca bırakır dedi

:) Teşekkür ederiz teyzesi :)

ayhhh hayırlıı olsunnn

darısı bekleyenlerin başınaa

aradaki süre uzadıkça valla korkuda oluyo sankii.

hayırlı olsuuunnnnn :} ben jübilemi isticem kocamdan rahatım be böyleee :}

ayyy hayırlı olsun benimkide habire gün sayıyo

Vallahi 1 gün kaçabildim sadece :) Eşim de fark etmiş sen benden kaçıyorsun dedi

Darısı bekleyenlere

Hadi bakalım hayırlısı size de nasip olsun inşallah.

tebrikler ben çok korkuyorum ve utanıyorum yaklaşık 10 ay olduuuuu

:) Korkmakta haklısın :)

Canım ona doktor karar veriyor. Aylık kilo alımına bakarak...

Bu arada ben 2 gündür bogazım yanıyor diye ıhlamur içtim. 2 gündür sütümün maşallahı var Bir de ıspanak yiyince çoşuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…