2011 ocak-şubat ayında tüp bebek tedavisine başlayacak olanlar burada buluşalım...

hayrlı cumalar arkdaşlarr..ALLAH herkesin gönlündekileri versin inş.....amnnnn

selam canım tedavin hayırlı olsun.. ben de bir kere yaptırmıstım bu ay ikinciyi deneycegiz kısmetse...
sana ben tecrubelerimi anlatayım.. eger yumurtaların yeterli mm ye ulasırsa (her doktora gore farklı kriterler) ve eger rahminin kalinligini doktor begenirse yumurtalari toplayacaktir tatlim, bu toplama islemi genel anestezi altında yapılıyor ac karnına gidiyorsun, hicbir sey hissetmiyorsun , uyandiktan sonra regl nin ilk gunu gibi agrıların oluyo ama herkesin bunyesi farkli, benim 1-2 gun kanamam da olmustu , bir de iki gun biraz egilirken kalkarken sızım oldu ama cok normalmis, kimininse daha sancılı geciyor kimininse hicbir seyi olmuyor.. dedigim gibi bunyeden bunyeye ve de toplanan yumurta sayısına gore degisiyor..
toplamadan sonra beni hemen progesteron ilacına baslattılar piyasada cok ornekleri var bu ilacların, gunde 3 taneydi sanırım tam hatırlamıyorum, coraspirin verdiler bir de antibiyotik verdiler..

daha sonra embriyolog tarafından aranıyorsun ve dollenme ile ilgili bilgi alıyorsun..
ondan sonra embriyoların olgunlasması ile ilgili ve de transferinle ilgili 2. bir telefon daha alıyorsun.. cagırdıkları gun gidiyorsun bu sefer ac karnına olmana gerek yok.. eger daha evvel asılama yaptırdıysan aynısı .. eger yaptırmadıysan anlatimm..

cok su icmen lazım transfer oncesi baya sıkısık olacaksın cunku islem sırasında ultrasonu gobekten yapıyorlar..
simdi anlatıyorum:
adı speculum olan bir mini kaldırac yada kriko (cok guldum bu tanım icin kendim uydurdum) ile vajinanın icine giriyorlar. ilk basta biraz acılı ama inan dayanılır bir ufak acı.. sadece yerlesirken canın yanıyo ama o kadar da olsun.. onu iceriye yerlestirdikten sonra alttan ayarlarla vajinanı daha iyi acıp genisletiyorlar..cesitli antiseptik ilaclar falan da sıkıyorlar iceri mikroplara karsı o hafiften yakıyo ama sivrisinek ısırıgı..
sonra vajinaya boyle ince silikondan icinde emriyoların oldugu ignesiz bir sırınga sokuyorlar.. ama igne yok korkma silikondan uzun bir kablo gibi dusun bu enjektorun ucunda doktor enjektore basınca o silikon kablodan embriyolar iceri yerlesiyor.. bi yandan da hemsire gobeginden ultrasonu tutuyor doktoruna yol gosteriyor...
islem bu kadar!
ondan sonra Rabbime bol bol dua.. :)
beni 2 saat falan yatırdılar hastanede ama nasıl afedersin çişim geldi anlatamam devamlı süngüyü istedim, yataga tasırdım ben omrumde bu kadar işedigimi hatırlamıyorum..
hatta soruyorum bir sey olur mu diye hemsireye sacmalama falan dedi:)

ondan sonra ben 2 gun istirahat ettim.. 2. gun aksami dugune gittim.. ondan sonra da sehir dısına falan cıktım.. normal hayatımı gecirdim..gebelik elde ettik tuttu kızlar hem de tek embriyodan ikiz gebelik yani tek yumurta ikizi olacaklardi ama sonradan keseler boş cıktı..doktorum cok direndi 11. haftaya kadar bekledi ama en sonunda o da pes etti ve kurtajla aldılar falan.. sonu kotu bitse de tum bu heyecanlar cok guzeldi kızlar..

benden size tavsiye kendinizi eve hapsetmeyin..doktor bana "normal bir kadın hamile oldugunu bilmeden nasıl hayatına devam ediyorsa sen de oyle devam et "dedi..

hepinize bol sanslar.. ben de 3-4 gun icinde regl olmayi bekliyorum bugun son hapımı alıyorum dogum kontrol bu ay dondurulmus embriyo ile deneyecegiz.. hepinizin dualarına ihtiyacım var.. cok acı cektim.. ama gecmis gecmiste kaldı.. en azından kalp atısı duymadan kaybettim "keselerimi" :))
sevgiyle kalın gobusleriniz bebeklerle dolsun insallah!!

Canımmm ne kadar güzel anlatmışsın. Rabbim herkeze en kısa zamanda hayırlısını versin inşAllah
Bu gün hastanede bebek çikolatası verdi hemşire uğur getirsin die mavi. Bi anda öyle duygulandımki ağlamaya başladım. İnsanların acıması ve senin iyiliğini istemesi bile kötü etki ediyor ne hikmetse. Kimse değil Rabbim acısın bizlere. Bizlerinde yüzünü güldürsün hayırlısıyla inşAllah:81:

canım tecrübelerini bizlerle çok güzel paylaşmışsın...herşeyden önce teşekkür ederiz..inşallah dondurulmuş embriyolarınla tutar..hangi hastenede yaptırıyorsun?

canım tecrübelerini bizlerle çok güzel paylaşmışsın...herşeyden önce teşekkür ederiz..inşallah dondurulmuş embriyolarınla tutar..hangi hastenede yaptırıyorsun?

canlarım temennileriniz icin cok tesekkur ederim.. bu surec hem cok zor hem de keyifli.. mesela su anda bir an evvel regl olup o anları yasamak istiyorum.. bir an evvel aynı heyecanları yasamak istiyorum..

ben bu sureclerde hic aglamadım hatta kurtaj oldugumda bile aglamadım aksine doktorumu ben telkin ettim uzulmeyin ne olur bi an evvel alalım keseleri de bir dahakine tedaviye baslayalım falan dedim.. goren de ben doktorum o hasta zannedecek

tek agladıgım an transferimden sonra doktorumun bana "bol sanslar" deyip sarilmasi ve hemsirenin de elimi sıkı sıkı tutup alnımı oksamasıydı..
ben bu zamanları maalesef bir tek esimle paylastım ailemden kimse bilmiyor hep yalnızdım o yuzden doktorla hemsirenin bana adeta bir agabey-abla sefkatle yaklasması beni cok ama cok duygulandirdi baya bir agladim 10 dakika..

inanın o saniyeleri unutamıyorum yazarken bile gozlerim doldu..

insallah hepimiz sonu guzel biten tecrubeler yasariz bundan sonra hepinizi kucakliyorum... :13:

Anlattıklarından ne kadar güçlü bir insan olduğun ortaya çıkıyor ve bence bu çok önemli.inşallah hepimiz bu işlerden başarılı bir şekilde sonuç alırız..

Merhaba arkadaşlar ben geçen sene aralıklarla üç micro denemesi yaşadım ve negatif sonuç aldım.Eşimin sprem sayısı az ve morfoloji bozuk.Bugünlerde yeni bir denemeye niyetleniyoruz.Erkek infertilitesinde başarılı sonuç aldığınız merkez ve doktorları paylaşırmısınız?

arkadaşlar ankarda tüp bebek yaptıran varmı.kime gidecegim kafam çok karışık.bir haftadr sürekli araştırıyorum kafayı yicem.

Bende kendiliğinden bi kere hamile kalmıştım alternatif tıpla oda biyokimyasal çıktı. Aldırırken ve sonrasında çok güçlüydüm ama insanız işte..Merhametimiz gereği vs. vs. üzülüyoruz, duygulanıyoruz.

Benimde ailemden hiç kimse bilmiyor sadece 2-3 arkadaşım o kadar. Şu an bana destek olaccak 1-2 kişi var sadece. Çok ozr Allah herkeze kolaylık versin inşAllah. Manevi yönü maddi yönüü

nasılsnız kızlar bu gün çokyorucuydu

sşm kızlar aranızda endometriosz olup tüp bebek yaptıranlar var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…