• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 ocak-şubat ayında tüp bebek tedavisine başlayacak olanlar burada buluşalım...

tedaviye başalmadan önce bol bol c vitamini ve protein tüketin kızlar, geçen sefer hiç hazırlanmamıştım ve 4 tane ancak büyümüştü.. bu sefer dört ay önce diyete başladım hem eşime hem kendime.. protein ve c vitamini kim bilir belkide şans veya kullanılan ilaçlar..umarım kaliteleri de iyidir..

canım siizn sorun neydi? benim eşimin sperm sayısı ve morfolojisi düşük..kaç yaşındasın?

selam arkadaşlar; ben de başladım tedaviye:) biz de sorun eşimden kaynaklanıyor, ben de çok şükür problem yok.

raporumuz çıktı, ardından iğnelerime başladım. hergün 225 puregon, bugün de cetrotide... puregona başlayalı 7 gün oldu, yarın tekrar kontrol var. çok heyecanlıyım:)

acaba yumurtalar bu ay toplanır mı? ilaçlar bittikten sonra süreç nasıl gelişiyor?

:18:bana yardım edebilecek tecrübeli arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var:)

selam arkadaşlar; ben de başladım tedaviye:) biz de sorun eşimden kaynaklanıyor, ben de çok şükür problem yok.

raporumuz çıktı, ardından iğnelerime başladım. hergün 225 puregon, bugün de cetrotide... puregona başlayalı 7 gün oldu, yarın tekrar kontrol var. çok heyecanlıyım:)

acaba yumurtalar bu ay toplanır mı? ilaçlar bittikten sonra süreç nasıl gelişiyor?

:18:bana yardım edebilecek tecrübeli arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var:)

canım seninki uzunmu kısamı protokol..bende tedaviye başladım uzun protokol..lucrin iğnesi yapıyorum..inşallah ayın 20 si gibi adet olunca tekrar giidcem ve diğer ilaçlara başlayacağız...

doktor uzun yada kısa hiçbişey söylemedi, onu nasıl anlıycam:(

hiç konuşmuylar yaaa:((((

canım mesela benimki uzun protokol.adetin 3 .günü doğum kontrol hapı başaldım, 18. gün lucrin isimli iğneye başadım..devam ediyorum..adet oluncada doktora gidicem asıl ilaçlara başlayacağım inşallah..

yaşım kırk bilinen hiç bir sorun yok daha önce kendiliğinden iki kez hamile kaldım.. kariyer para falan derken yaş 40 oldu.. birde kontrolde FSH 13 gördüler ve hadi artık geç kalıyorsunuz dendi.. bizde başladık... sonuç bir aşılama... bir IVF bu ikincisi.. haşimato tiroidim var.. ve bu arada şeker yüklemede şekerim olduğu ortaya çıktı..

merhaba kızlar nabersiniz? benim bugün doğum kontrol ilacım bitti..artık lucrine tek devam edeceğim..bakalım ne zaman adet olurum...

hayırlısı olsun :)

yaşım kırk bilinen hiç bir sorun yok daha önce kendiliğinden iki kez hamile kaldım.. kariyer para falan derken yaş 40 oldu.. birde kontrolde FSH 13 gördüler ve hadi artık geç kalıyorsunuz dendi.. bizde başladık... sonuç bir aşılama... bir IVF bu ikincisi.. haşimato tiroidim var.. ve bu arada şeker yüklemede şekerim olduğu ortaya çıktı..

zaman böyle geçip gidiyor maalesef değil mi :/
hepimizin hakkında herşeyin hayırlısı olsun.

bu topikte bir tablo var mı?

ben neden bukadar kararsızım korkuyorum bilemiyorum.okadar düşünce geçiyorki içimden oysa ilk denemede nekadar heyecanlıydım,kararlıydım,istekliydim.şimdi sanırım eşimin şubat sonu antalyaya gitmesi,beni bu ay yapmaya mecbur kılıyor sanki.neyapıcam şimdi ben.okadar kararsızım kiii...zorla olsa olmasa sonra kendimi suçlucam.şubattada yaptıgımda eşim yanımda olmucak .offffffff napıcam ben yaaaa

bana da yükleme yaptılar normal çıktı ama yine de ilaç kullanalım dedi doktorum glikofen kullanıyorum. bu fsh çok mu önemli benimki 1,8 çıktı geçen adetimde ama yine de rezervin az diyor doktor. tiroid sorunu bende de var onun için de ilaç kullanıyorum.

nasılsnız kızlar
ne yapıyorsunuz

ben neden bukadar kararsızım korkuyorum bilemiyorum.okadar düşünce geçiyorki içimden oysa ilk denemede nekadar heyecanlıydım,kararlıydım,istekliydim.şimdi sanırım eşimin şubat sonu antalyaya gitmesi,beni bu ay yapmaya mecbur kılıyor sanki.neyapıcam şimdi ben.okadar kararsızım kiii...zorla olsa olmasa sonra kendimi suçlucam.şubattada yaptıgımda eşim yanımda olmucak .offffffff napıcam ben yaaaa

benim eşimin spermlerini dondurduk ve benim tedavim şuat reglimde başlayacak, kendisi yanımda olamayacak ama önemli olan bunu birlikte yapıyor olmamız değil mi zaten :29:

benim eşimin spermlerini dondurduk ve benim tedavim şuat reglimde başlayacak, kendisi yanımda olamayacak ama önemli olan bunu birlikte yapıyor olmamız değil mi zaten :29:

Selam arkadaşlar

Benim de eşim yanımda olmayacak. İş için yurt dışında olacak gerçi burda olsa da 1 gün önce falan gelmiş olacak ve azospermi olduğundan o yorgunluğa ondan birşey beklenemez. Biz de dondurulmuşları kullanacağız büyük ihtimalle.

Birşey soracağım, lucrin bende kist yaptı ve 2. denemem iptal oldu. Nerdeyse 1 haftadır kullanmıyorum reglolmayı bekliyorum. Şimdi vajina girişimdeki büyük dudaklardan birinde bir şişlik var ve acıyor, bunun lucrinle bir ilgisi olabilir mi ? doktoruma mı sorsam ?

Bu arada bu kist ağrı yapıyor. Genelde ilk reglde yok olur dediler, bu konuda ne diyorsunuz ?

Sevgiler,

Happy

Selam arkadaşlar

Benim de eşim yanımda olmayacak. İş için yurt dışında olacak gerçi burda olsa da 1 gün önce falan gelmiş olacak ve azospermi olduğundan o yorgunluğa ondan birşey beklenemez. Biz de dondurulmuşları kullanacağız büyük ihtimalle.

Birşey soracağım, lucrin bende kist yaptı ve 2. denemem iptal oldu. Nerdeyse 1 haftadır kullanmıyorum reglolmayı bekliyorum. Şimdi vajina girişimdeki büyük dudaklardan birinde bir şişlik var ve acıyor, bunun lucrinle bir ilgisi olabilir mi ? doktoruma mı sorsam ?

Bu arada bu kist ağrı yapıyor. Genelde ilk reglde yok olur dediler, bu konuda ne diyorsunuz ?

Sevgiler,

Happy

selam canım Allah kolaylık versin bu süreçte bir de yalnız olmak daha da zor ama olsun da tüm zorluklar razıyız.
valla ben lucrini tek başına değil de merional diye bir iğneyle beraber sulandırılmış olarak kullandım bana bişey yapmamıştı.
ben de sık sık kist oluyor ve genelde kendisi dağılmıyor doüum kontrol hapı kullanıyorum o zaman gidiyor.

Selam arkadaşlar

Sevgiler,

Happy

benim daha tedavim başlamadı o yüzden ilaçları ve etkilerini bilemiyorum.
aslında en doğrusu doktoruna sor istersen çok gecikmeden.

benim de eşim yurtdışında, aslında ben de onunla birlikte dışarıdaydım, çalışıyordum da eskiden, sırf bu iş için geldim.
öncesinde hep yumurta toplama günü gelecekmiş gibi hazırlamıştık kendimizi, sonra ben snin geçmişte yazdığın bu konuyla ilgili bişeyden bahsettim eşime, çok şükür ki merkez de biz sormadan teklif etti.

aslında fikri senden öğrendik, bilmeseydik ve de merkez de söylemeseydi zor durumda kalacaktık yani ;)

tedavi sürecinde bol şans diliyorum.

Son düzenleme:
kızlar tedavimde 7 günüm ilsçlsrımın dozu gittikçe düştü yumurtalar iyi durumda rahim kalınlığıda iyi görünüyo yarın usg var yine ardından e3 bakarlar herhakde her geçen gün daha heyecan verici bu arada işyerim dede bir dakika durmuyorum çok yoğun geçiyo bu ara zaman ve çok mutluyum inşallah sonuda mutlu gelir arkadaşlar kendinize iyi bakın şimdilik benden bu kadar

kızlar tedavimde 7 günüm ilsçlsrımın dozu gittikçe düştü yumurtalar iyi durumda rahim kalınlığıda iyi görünüyo yarın usg var yine ardından e3 bakarlar herhakde her geçen gün daha heyecan verici bu arada işyerim dede bir dakika durmuyorum çok yoğun geçiyo bu ara zaman ve çok mutluyum inşallah sonuda mutlu gelir arkadaşlar kendinize iyi bakın şimdilik benden bu kadar

çok güzel kafan başka şeylerle meşgulken gereksiz stres yapmazsın bence tedavin için de olumlu olur..
eğer kısa protokolse az kalmış 7-8 gün sonra toplarlar yumoşları

Merhaba arkadaşlar ben izmirde geçen yıl aralıklarla 3 micro denemesi yaşadım sonuç negatif oldu.Bend esorun yok ama eşimin sperm sayısı çok az ve morfoloji bozuk.Üç deneme de irenbe de dr.Aral Özbal ile oldu.Sonuç hep negatif ama doktorumdan ve merkezden inanılmaz memnun kaldım.Son deneme 2010 marttaydı ve bi altı ay ara verin vücut kendine gelsin dendi.Şimdilerde yeni bir denemeye niyetleniyoruz ama nerede yaptırmak gerek konusunda çok kararsızım ,doktoruma hala çok inanıyorum ama bi yandan da başka bir yerde başka bir doktorla daha mı iyi olur diye düşünüyorum.İzmir de tavsiye edebileceğiniz merkez ve doktor varsa paylaşırmısınız lütfen?

Merhaba arkadaşlar ben izmirde geçen yıl aralıklarla 3 micro denemesi yaşadım sonuç negatif oldu.Bend esorun yok ama eşimin sperm sayısı çok az ve morfoloji bozuk.Üç deneme de irenbe de dr.Aral Özbal ile oldu.Sonuç hep negatif ama doktorumdan ve merkezden inanılmaz memnun kaldım.Son deneme 2010 marttaydı ve bi altı ay ara verin vücut kendine gelsin dendi.Şimdilerde yeni bir denemeye niyetleniyoruz ama nerede yaptırmak gerek konusunda çok kararsızım ,doktoruma hala çok inanıyorum ama bi yandan da başka bir yerde başka bir doktorla daha mı iyi olur diye düşünüyorum.İzmir de tavsiye edebileceğiniz merkez ve doktor varsa paylaşırmısınız lütfen?

cnm 3 deneme az değil
hemde sende sorun yok
erkek infertilitesi daha kolay çünkü
bence bi merkez değiştir derim

Değiştireyim de,araştırıyorum,soruyorum ben denedim şurası daha iyi diyen yok,aksine kime sorsam yine aral beyi söylediler.Ne yapacağımı çok şaşırdım ben de.

günaydın
hayırlı cumalar
allahım gönülerden geçenleri nasip etsin
dualrımız kabul etsin
ellerimizi boş çevirmesin
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

Back