• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 ocak-şubat ayında tüp bebek tedavisine başlayacak olanlar burada buluşalım...

dr.gittim kan testlerim temiz çıktı farlutal diye ilaç verdi ama kullanmadım bekliyom kendiliğimden adet olayım diye

kızlar iyisinizidr umarım, sabah tüp bebek merkezime gittim bugün 9. günüm ilacı tamamn kestik sadece çatlamasın diye iğnemei yapıcam akşam, bu arada çok miktarda yumurtam oluştu ve artık çatlama zamanları yaklaştı büyük bir olasılıkla yarın e2 ye bakıldıktan sonra çatlatma iğnesi gözüküyor.doktorum sıkı sıkı tembihledi karnına dikkat et bir yere çarpma dar giyinme ve bol bol su içmeye başla dedi bakalım kızlar heyecan verici herşey çok güzel gidiyo, karnım çok şiş ama çok mutluyum umarım sonuda güzel olur, kendinze iyi bakın olumlu düşünün karamsar olmayın güzel sonuçlar alıcaz hepimiz hoşcakalın...

herkese merhaba ben yeni üye oldum siteye ve sizlerle tanışıp konuşmak istedim ilk tüp bebek denemem ve transferimin 6. günündeyim istanbul eurofertilde yaptırdım tek embriyo koydular zaten 6 yumurtam toplandı 3 embriyo oluştu diye aramışlardı ama transfer günü sadece 1 tanesinin 1. kalite olduğunu öğrendik zaten bizede 1 tane lazımdı. merkezden ve doktorumdan menmun kaldım gitmek isteyene tavsiye ederim inşallah heğimizin hakkında hayırlısı olur Allah'ım kucaklarımızı boş koymaz yazılanların hemen hepsini okudum yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi :25::25:

herkese merhaba ben yeni üye oldum siteye ve sizlerle tanışıp konuşmak istedim ilk tüp bebek denemem ve transferimin 6. Günündeyim istanbul eurofertilde yaptırdım tek embriyo koydular zaten 6 yumurtam toplandı 3 embriyo oluştu diye aramışlardı ama transfer günü sadece 1 tanesinin 1. Kalite olduğunu öğrendik zaten bizede 1 tane lazımdı. Merkezden ve doktorumdan menmun kaldım gitmek isteyene tavsiye ederim inşallah heğimizin hakkında hayırlısı olur allah'ım kucaklarımızı boş koymaz yazılanların hemen hepsini okudum yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi :25::25:

rabbim yüzünü güldürsün
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

selam canım tedavin hayırlı olsun.. ben de bir kere yaptırmıstım bu ay ikinciyi deneycegiz kısmetse...
sana ben tecrubelerimi anlatayım.. eger yumurtaların yeterli mm ye ulasırsa (her doktora gore farklı kriterler) ve eger rahminin kalinligini doktor begenirse yumurtalari toplayacaktir tatlim, bu toplama islemi genel anestezi altında yapılıyor ac karnına gidiyorsun, hicbir sey hissetmiyorsun , uyandiktan sonra regl nin ilk gunu gibi agrıların oluyo ama herkesin bunyesi farkli, benim 1-2 gun kanamam da olmustu , bir de iki gun biraz egilirken kalkarken sızım oldu ama cok normalmis, kimininse daha sancılı geciyor kimininse hicbir seyi olmuyor.. dedigim gibi bunyeden bunyeye ve de toplanan yumurta sayısına gore degisiyor..
toplamadan sonra beni hemen progesteron ilacına baslattılar piyasada cok ornekleri var bu ilacların, gunde 3 taneydi sanırım tam hatırlamıyorum, coraspirin verdiler bir de antibiyotik verdiler..

daha sonra embriyolog tarafından aranıyorsun ve dollenme ile ilgili bilgi alıyorsun..
ondan sonra embriyoların olgunlasması ile ilgili ve de transferinle ilgili 2. bir telefon daha alıyorsun.. cagırdıkları gun gidiyorsun bu sefer ac karnına olmana gerek yok.. eger daha evvel asılama yaptırdıysan aynısı .. eger yaptırmadıysan anlatimm..

cok su icmen lazım transfer oncesi baya sıkısık olacaksın cunku islem sırasında ultrasonu gobekten yapıyorlar..
simdi anlatıyorum:
adı speculum olan bir mini kaldırac yada kriko (cok guldum bu tanım icin kendim uydurdum) ile vajinanın icine giriyorlar. ilk basta biraz acılı ama inan dayanılır bir ufak acı.. sadece yerlesirken canın yanıyo ama o kadar da olsun.. onu iceriye yerlestirdikten sonra alttan ayarlarla vajinanı daha iyi acıp genisletiyorlar..cesitli antiseptik ilaclar falan da sıkıyorlar iceri mikroplara karsı o hafiften yakıyo ama sivrisinek ısırıgı..
sonra vajinaya boyle ince silikondan icinde emriyoların oldugu ignesiz bir sırınga sokuyorlar.. ama igne yok korkma silikondan uzun bir kablo gibi dusun bu enjektorun ucunda doktor enjektore basınca o silikon kablodan embriyolar iceri yerlesiyor.. bi yandan da hemsire gobeginden ultrasonu tutuyor doktoruna yol gosteriyor...
islem bu kadar!
ondan sonra Rabbime bol bol dua.. :)
beni 2 saat falan yatırdılar hastanede ama nasıl afedersin çişim geldi anlatamam devamlı süngüyü istedim, yataga tasırdım ben omrumde bu kadar işedigimi hatırlamıyorum..
hatta soruyorum bir sey olur mu diye hemsireye sacmalama falan dedi:)

ondan sonra ben 2 gun istirahat ettim.. 2. gun aksami dugune gittim.. ondan sonra da sehir dısına falan cıktım.. normal hayatımı gecirdim..gebelik elde ettik tuttu kızlar hem de tek embriyodan ikiz gebelik yani tek yumurta ikizi olacaklardi ama sonradan keseler boş cıktı..doktorum cok direndi 11. haftaya kadar bekledi ama en sonunda o da pes etti ve kurtajla aldılar falan.. sonu kotu bitse de tum bu heyecanlar cok guzeldi kızlar..

benden size tavsiye kendinizi eve hapsetmeyin..doktor bana "normal bir kadın hamile oldugunu bilmeden nasıl hayatına devam ediyorsa sen de oyle devam et "dedi..

hepinize bol sanslar.. ben de 3-4 gun icinde regl olmayi bekliyorum bugun son hapımı alıyorum dogum kontrol bu ay dondurulmus embriyo ile deneyecegiz.. hepinizin dualarına ihtiyacım var.. cok acı cektim.. ama gecmis gecmiste kaldı.. en azından kalp atısı duymadan kaybettim "keselerimi" :))
sevgiyle kalın gobusleriniz bebeklerle dolsun insallah!!

çokkkkkkkkkk teşekkür ederim,öyle güzel anlatmışsın kiiii değerlin vaktin için Allah senden razı olsun:=)

ancak cevap yazabiliyorum:( dün kontrolden sonra pazartesi günü yumurtalarımın toplanmasına karar verildi.. çokkk heyecanlıyım,bakalım neler olacak:18:

ayrıca Allah senin de yardımcın olsun, inşallah bu denemede sonuç alırsın canım benim. herşeyin hayırlısı...

ben gelişmeleri yazıcam, hoşça kal:)

arkadaşlar selam; yumurtalarım pazartesi günü toplanıyor ama bana genel anestezi mi yoksa lokal mi olacak bişey söylemediler, sadece anestezi için uygundur raporu aldık...

bana yardım edebilecek var mı?

arkadaşlar selam; yumurtalarım pazartesi günü toplanıyor ama bana genel anestezi mi yoksa lokal mi olacak bişey söylemediler, sadece anestezi için uygundur raporu aldık...

Bana yardım edebilecek var mı?

canım genel anestezi uygulanır
zaten kısa sürecek bir işlem 20 dk falan

tabiki genel anestezi olacak zaten lokal olan anestezi herkese yapılır bunun için hazırlık yapılmaz sana korkacak bişey yok hiçbişey hissetmiyosun ben sonrasındada hiç ağrı hissetmedim sadece azıcık kanama oluyo tedirgin olacak bişey yok yani

tabiki genel anestezi olacak zaten lokal olan anestezi herkese yapılır bunun için hazırlık yapılmaz sana korkacak bişey yok hiçbişey hissetmiyosun ben sonrasındada hiç ağrı hissetmedim sadece azıcık kanama oluyo tedirgin olacak bişey yok yani

iyi o zaman, çok sevindin saolsasın öznur. inşallah sen de güzel haberi alırsın:)

bu çok farklı bir maceraymış, ama yanlız olmadığını bilmek çok güzel. hepiniz çok saolun arkadaşlar:)

iyi o zaman, çok sevindin saolsasın öznur. inşallah sen de güzel haberi alırsın:)

bu çok farklı bir maceraymış, ama yanlız olmadığını bilmek çok güzel. hepiniz çok saolun arkadaşlar:)

anestezi raporunu nasıl aldınız? bana maya'dan bir liste verdiler, anestezi için bunları yaptır herhangi bir yere diye.
sağlık sigortam karşılıyor sanırım ama ben nereye yaptıracağımı bilemedim :26:

umarım umut yolculuğunuz başarı ile sonuçlanır :emir_bebek:

anestezi raporunu nasıl aldınız? bana maya'dan bir liste verdiler, anestezi için bunları yaptır herhangi bir yere diye.

canım ben üniversite hastanesinde tedavi görüyorum;orada yaptırdım. anestezi bölümünden çıkardım raporu.tüp bebek bölümünün sevkiyle gidiyosun,bu nedenle ücret almıyorlar.

Ayrıca güzel dileklerin için saol,senin de inşallah:)

anestezi polikliniği olan herhangi bir yerde yaptırabilirsin devlet hastanesinde tabi hiç para ödemene gerek yok ama bizden böyle bişey istemediler kan testlerini biz sağlıkçı olduğumuz için yapıp götürmüştük herhalde sözümüze güvendiler bilmiyorum sorun varmı daha önce ameliyat oldunmu falan diye sordular o kadar ama olması gereken kan testleri akciğer ve ekg ile anestezi muayenesi canım.

Back