• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 ocak-şubat ayında tüp bebek tedavisine başlayacak olanlar burada buluşalım...

benim eşimde sorun var. sperm yok mikro tese yapacaklar önce sperm bulunursa benden yumurta alacaklar. şuan benim tahliller normal görünüyor. inşallah sperm bulunur. sperm bulunmazsa başlamadan bitecek bu macera..

canım benimde eşimin sperm sayısında ve morfolojiisnde sıkıntı var.. canımcım dün gece uykum kaçmıştı topikte doşırken senin durumunda olupta ilk seferde ikizlerine hamile olna birini okudum..Allahım istrese nasip ederse herşey olur..

beklemede sen benim tanığım beklemedemiisn söyle bakıyım..ne işin var burda:)

başlamayı düşünüyo ama inan çok kötü tedavi süreçleri geçirdi beş yıldan beri olacak diye oyalayıp durdular şimdide tüp bebek diyolar sizden olumlu bişeyler duyabilmek için soralım dedik sanırım buda uzuzn bi süreç bi denemenin sonuç vermesi ne kadar sürüyobide çok fazla ilaç kullanılıyomuş galiba bi sürü merkez var hangisi seçilecek hepsine güvenilmiyo bir sürü soru yani siz nasıl bi yol izlediniz biraz anlatır mısın

ya ben arkadaşımın tavsiyesiyle gittim memnun kaldım eurofertil adıda eet iğne ağırlıklı zaten kullandığım ilaçlar hatta nerdeyse hepsi iğne karından kendin wuruyosun 2 3 güne bi kontrole gidip yumurtaların gelişmelerini takip ediyolar ewleneli 4 yıl oldu benimde... süreç doktorun kararına kalmış 2 türlü protokol var biri uzun biri kısa benim ilk başta uzundu sonradan kısa oldu ona göre ilaçlar değişiyo sanırım sonra yaklaşık 15 gün sonra yumurtalarım alındı 5gün sonrada transferim oldu 3 gün full yattım şu anda 5. günüm başka sormak istediğin bişeywarsa sorabilirsin

ya bide bu arada sperm sayısı için bişey biliyorum şahsen ben yaptım eşimin ileri hızlı sperm sayısı %5 sayısı 2milyondu 3 ay sonra %27 60milyona çıktı keçiboynuzu tozu kakao ve şekeri kocaman bi sürahi yapıyodum sütle koca bardaklarla içiriyodum ama biraz yoğun olsun sıcak çikolata kıwamında bol koyun yani tadıda fena olmuyo yani hatta sıkılnca aynısını eskimo gibi yapıyodum yazın buz gibi daha çok sewiyodu bu arada soğuk olmasına özen gösterin malzemeleride çok ucuz yapın kızlar bence

ya bide bu arada sperm sayısı için bişey biliyorum şahsen ben yaptım eşimin ileri hızlı sperm sayısı %5 sayısı 2milyondu 3 ay sonra %27 60milyona çıktı keçiboynuzu tozu kakao ve şekeri kocaman bi sürahi yapıyodum sütle koca bardaklarla içiriyodum ama biraz yoğun olsun sıcak çikolata kıwamında bol koyun yani tadıda fena olmuyo yani hatta sıkılnca aynısını eskimo gibi yapıyodum yazın buz gibi daha çok sewiyodu bu arada soğuk olmasına özen gösterin malzemeleride çok ucuz yapın kızlar bence

biz henüz sperm üretilip üretilmediğinden emin değiliz. belki genetik belki hiç üretim yok. bir test yaptılar genlere bakıyorlar eğer o normal çıkarsa sperm üretimi var ama az.. fsh ı 60 eşimin yani sperm ürettiren hormon çok yüksek ama ortalıkta sperm yok.. tam bir bilinmezlik yani.

biz henüz sperm üretilip üretilmediğinden emin değiliz. belki genetik belki hiç üretim yok. bir test yaptılar genlere bakıyorlar eğer o normal çıkarsa sperm üretimi var ama az.. fsh ı 60 eşimin yani sperm ürettiren hormon çok yüksek ama ortalıkta sperm yok.. tam bir bilinmezlik yani.

ürologunuz kim? kaan aydos u tavsiye ederim

hayırlı olsun canım...inşallah olumlu sonuç alırsın...ben kilo vermek için diyet yapıyorum...bide boğurtlen kökü kaynattım ona başladık bugün eşimle...ayrıca eşim bir macun kullanıyooo...içinde 20 tane baharat var....:49::55:

sagol canim benim insallah hepimizin emekleri :emir_bebek::49:sonuclanir.bögürtlen kökü neye yarar?lahana corbasina basladim2 gün oldu gecen yil 8 kilo vermistim.ayin 18 ekadar yapacagim,kilolu bayanlarda tüp bebek tutunmasi zormus kas dan cok yag tabakasi oldugundan tv de duymustum ve spor yapiyorum evde.insallah hayirli haberlerimizi paylasiriz burda:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bayanlar merhaba

Öncelikle inşallah hepiniz kucaklarınıza alırsınız bebeklerinizi

şu an yanımda sizinle aynı derdi olan bi arkadaşım var ve bu yöntem hakkında bilgi almak istiyoruz tedavi tam olarak nasıl yumurta toplama süreci sancılı oluyo diye duyduk doğrumu bide maliyetler ne aralık ta değişiyor bilgi verebilir misiniz

canım amin innşşşşşşşş tüp bebk yötemi adetin 2.3 günü merkezde vajinal muyane ile başlar uzun yada kısa protokol olarak ikiye ayrılır
uzun protokol oratlama 45 gün kısa protokol 30 gn civarıdndadır
yumurta gilşimi için ilaçlara başladıktan 15 gün sonra (bu günsayısı kişinde kişiye değişir )yumurta taplama işlemi yepılır (opu)ama anestezi altında olur bu işlen kolay ve ağrısıdır sonrasında adet ağrı kadar ağrı yaşaynalr olur
yumurtalr eşden alınan spermlerle döelenir ve 2.3.5 gün embiryonun durumuna göre transfer yapılır
12 gün sonrada kandan gebeliğe bakılır
kısaca böyle bir şilemdir
fiyatlarsa 2000tl ile başlayıp 6000tl kadar çıkn yerler vardır merkeze göre değişir
ortalama 2000 tl civarıdada ilaçlar tutar

slm arkadaşlar nasılsınız tıransferi yapılmış arkadaşlar nasıl gidiyo inşallah bebekleriniz şimdi karnınızdadır allah herkese nasıp etsin

o kadar çok yazılacak şey varkı bir bebek gürüp sevince etraftan sana acıyan güzlerle bakıyolar bir bebek mağazasının ününden geçin ce bebeyim olunca şunu alıcama bi bebek odası gürünce şunu alıcamam demek hamile kalınca şu hamilelik elbisesini alıcam demek bebeyim olunca bebek odasını nereye yapayım diye düşünmek aslında bunları neden yazdığımı bilmiyorum ben hep büyle şeyler düşünüyorum kızlar sizde benim gibimisiniz acaba süreklı bi eksiklık tamamlanmıyan birşeyler var bazan kendimi düşünürken yakalıyorum hep bu tarz şeyler düşünüyorum düşünmek istemiyorum düşündükçe çaresizliğim dahada artıyo dahada üzülüyorum 3 aşılama 2 tüp bebekten sonra kaldım öylece tekrar nasıl başlıcam nasıl yapıcam onuda bilmiyorum acaba bi gün bende anne olurmuyum bilmiyorum bütün piskolijimi tükettim sabrımı tükettim hayallerimi tükettim allahım nulur yardım et nulur

meraba arkadaşlar
benim de bugün transferim gerçekleşti.
2 aşılama 1 tüp bebek denemesi geçirdim.malesef olumsuz sonuç aldık.inşallah bu sefer rabbim kucağımızı boş bırakmaz.tedaviye başlayan herkesin rabbim kucaklarını dolu dolu etsin inşallah.

benim 26 yumurtam toplandı bunlardan 16sı döllendi ve 2si transfer edildi.1.kalitede dediler ve gerisini dondurduk bakalım hayırlısı

transferden sonra neler yiyorsunuz.neler yapıyorsunuz neler yapmıyorsunuz.çalışan bayanlar işe başladınızmı.merak ettim.

Bahar 32 arkadaşım şimdi yasalara göre tek transfer oluyormuş dedi doktorum. Senin nasıl 2 transfer oldu?

Birde kızlar ağlamak istiyorum bu karından vurulan iğneler sanki göbek yaptı yaaa. zaten birazcık göbeğim vardı. :43::43::43::43:

Böyle bişey oluyormu ? sizde oldumu:43::43::43:

o kadar çok yazılacak şey varkı bir bebek gürüp sevince etraftan sana acıyan güzlerle bakıyolar bir bebek mağazasının ününden geçin ce bebeyim olunca şunu alıcama bi bebek odası gürünce şunu alıcamam demek hamile kalınca şu hamilelik elbisesini alıcam demek bebeyim olunca bebek odasını nereye yapayım diye düşünmek aslında bunları neden yazdığımı bilmiyorum ben hep büyle şeyler düşünüyorum kızlar sizde benim gibimisiniz acaba süreklı bi eksiklık tamamlanmıyan birşeyler var bazan kendimi düşünürken yakalıyorum hep bu tarz şeyler düşünüyorum düşünmek istemiyorum düşündükçe çaresizliğim dahada artıyo dahada üzülüyorum 3 aşılama 2 tüp bebekten sonra kaldım öylece tekrar nasıl başlıcam nasıl yapıcam onuda bilmiyorum acaba bi gün bende anne olurmuyum bilmiyorum bütün piskolijimi tükettim sabrımı tükettim hayallerimi tükettim allahım nulur yardım et nulur

Canım yaa
nanki aynı şeyleri bizde düşünüyoruz hemde defalarca defalarca.

Ama duadan başka elden gelen bişey yok. Bol bol dua edicez birbirimize inşAllah :2:
Bir gün biizmde olucak :16:

çakı44 arkadasım
inan yalnız değilsin.hepimiz aynı durumdayız.negatif sonuçları aldığımda sanki en yakınımı kaybetmişim gibi oluyorum bende.bu travmadan kurtulmak zaman alıyor tabi.ama allahın takdiri keşke elimizden gelen bişiy olsa.

bende de sosyal hayat diye bişiy kalmadı.hiçbiryere gitmiyorum.kimseyi arayamıyorum.birisi bişey soracak diye çok korkuyorum,sorduklarında ölece kalıyorum.rüyalarımda görüyorum çocuklarımıı.uyandığımda ağlamaktan harap oluyorum.kolay değil bu yaşadıklarımız.allah hepimize sabırlar versin.

dualarım seninle.... sabır,sabır,sabır.....

tek birşe sorucam neden olmasın? neden olmayacakmış? olanlarda olup da bizdeolmayan birşey yok ki? insanlar 6 kere 7 kere deniyorlar gerekirse biz de deneriz..tamam biliyorum bazen gücü tükeniyor insanın ama inancımı hiç yitirmiyorum ben olacak taa içimde bir yerde hissediyorum. o yüzden de evet bir sürü hamilelik ve bebek hayali kuruyorum ve hatta bakıcı bile ayarladım, doğum sonrası ücretsiz izin için para bile biriktirmeye çalışıyorum. bunları düşünmek sana çaresizlik değil güç versin. bizler sistemli kadınlarız öyel kaza kurşunu olamaycak bizim çocuklarımız bizimkiler tıbbın son mucizesi :)))

Bahar 32 arkadaşım şimdi yasalara göre tek transfer oluyormuş dedi doktorum. Senin nasıl 2 transfer oldu?

Birde kızlar ağlamak istiyorum bu karından vurulan iğneler sanki göbek yaptı yaaa. zaten birazcık göbeğim vardı. :43::43::43::43:

Böyle bişey oluyormu ? sizde oldumu:43::43::43:

başarısız denemelrden sonra bi dilekçe karşılığı 2 embriyo tranfer edildi.
göbek ne demek kurbağa gibi oldum ben.bi de yumurta sayısı fazla olunca çok fazla şiş göbeğim.daha inmemişti tam olarak zaten.ilk tüp bebeği ağustosta yaptırmıştık.şimdi sanki 4-5 aylık hamile gbi karnım şiş

başarısız denemelrden sonra bi dilekçe karşılığı 2 embriyo tranfer edildi.
göbek ne demek kurbağa gibi oldum ben.bi de yumurta sayısı fazla olunca çok fazla şiş göbeğim.daha inmemişti tam olarak zaten.ilk tüp bebeği ağustosta yaptırmıştık.şimdi sanki 4-5 aylık hamile gbi karnım şiş

Hadi yaaa? ağlamak istiyorum :43: ben 3 kere aşılama yaptırdım ama bende böyle bir sorun olmamıştı sanki, yada benmi öyle hatırlıyorum bilemiyorum. 2 gün vurdum iğneleri bu akşam 3 oldu ama bu sabah göbeğim çok kötüyddü görünce ağlamak istedim :5::5::5::5:

Bir arkadaş öyle bir konu açmıştı şimdi bulamıyorum ama. İnanmıyorum Allahım sen yardım et.
Peki sonra inermi acaba bu göbek???????????:43:

arkadaşlar bende yarından sonra başlıyorum tüp bebek tedavisine. bu benm ikinci denemem olacak.ilkini haziranda yapmıştık ne yazıkki negatifti.ne kadar çok üzüldüm ne kadar çok ağladım ve ne kadar çok kilo aldım o ilaçlar yüzünden anlatamam keşke deyseydi ama olmadı. şimdide çok heyecanlıyım. İzmir kent hastanesinde İsrael Aruh beyle başlıyorum bu sefer Allahım bu sefer tutunmasını nasip etsin. herkes için Allah yardımcımız olsun...hepimize gönlümüzdekini nasip etsin....

Back