2011 Ocak Annelerine Tecrübeli 2010 Ocak Annelerinden Tavsiyeler...

İyi yapmışsın denizcim. Bizim kendi ocak annelerimiz dururken helak oldum diğer topikleri dolaşa dolaşa. Tecrübeli ocak anneleri bizi en iyi siz anlarsınız.
 
Alışverişe çıkıyorum heryerde kısa kollu ve askılı bodyler var. Kısa kollu alsam bebeğim üşür mü, uzun kolluların çıkmasını beklesem acaba ocak ayında çok küçük olacakları için giydirmekte zorlanır mıyım gibi sorular takılıyor kafama.
Okuduğumuz kadarıyla 0-3 aylık çok fazla şey almamamız gerektiğini öğrendik ama bu bodyleri nasıl kullandığınızı anlatırsanız ona göre birkaç tane almak istiyorum kızlar.
 
evet denızcım hayırlı olsun...
mesela 2010 ocak annlerı bebek alısverıslerını yaparken kaç aya kadar kışlıkalısverısler yapmıslar..
bırde hastaneye doguma gotururken neler goturduler..bebekl usurmu dıye herseyı goturesım var benım hastaneye guclubacismile
 
biraz daha bekleyin kızlar alışveriş için
yok illa almak istiyorum diyorsanız 6 9 aylık indirimde olan yazlık kıyafet alın..
seneye yaza işinize yarar öyle çabuk büyüyorlar ki...

ekimde başlarsınız alışverişe.
kış sezonu başlar hastane çıkışları falan alırsınız.
şimdi alacağınız şeyler altaçma bebek arabası vs.. olabilir ama bekleyin derim..
 
canım benim yengem uzun kollu çıtçıtlı alma dedi yeni doğan için
kolu çıkar dedi akannehir
kısa kollu çıtçıtlı alıp üzerine uzun kollu zıbın mı onların adı ne bilmiyorum
çapraz önden bağlamalı onları giydir dedi
sahi uzun kollu çıtçıtlı almayalım mı yeni doğanlar için?
 

O zıbın var ya ilk doğduğunda giyilen,ben çevremde onu giydireni hiç görmedim,kızkardeşimin almıştı yine de ve sadece doğumda giydirdi hemşireler bir tanesini,diğerleri olduğu gibi duruyor. Bildiğim kadarıyla göbeği düşene kadar en alttan giydiriliyor onlar(chiccodaki satıcının yalancısıyım)bilmiyorumkismile
 

saol canımmm opuyorumnanaktan bilgiler içinn..
herkes bekleyin dio beklios bakemm :1rolleyes:
 
denizcim iyi düşünmüşsünn hihoyyyt
hepimise hayırlı olsun topiğimiss opuyorumnanaktan :hooray:
 
kızlar merhaba
bizde aynı siler gibiydik insanın içi içine sığmıyo her gördüğünü alası geliyo ama bencede acele etmeyin ve çok şey almayın bebekler o kadar hızlı büyüyor ki bi bakmışsınız elinizde birsürü hiç giyilmemiş kıyafet var
ben alttan çıt çıtlı uzun kollu badi çok giydirdim
ayaklı altlarda iyi oluyo yine ayaklı tulumlar kullanışlı ama fazla almayın bi anda boyları uzuyo ve içlerine giremiyorlar
sormak istediklerinizi sorun cevaplayalım aklıma bu kadar geldi
 
benim tavsiyelerim:)))
arabanızı baston alın tam yata r0+ay çok ağır olmasın...
ilk zaman bir aylık olana kadar ben hep yarın kollu çıtçıtlı badi ve üstüne 2 tane aldıgım önden baglanan beyaz zıbın almıştım işimi gördü..
sonrasında uzun kollu çıtçıtlı kullanmaya başladım.
kulotlu çorap dogdugu gunden beri kullandım üşütmedik hiç çok şükür.üzerine tulum veya pıjama giydirdim..
tulum çok almayın boy'dan olmuyor..
ağız mendili çok alın ilk zaman sütünüzü akar silersiniz peçete sert oluyor..
gögüs için krem alın kendinize..
gögüs pedi alın..
cam biberon bir tane alın ne olur ne olmaz süt gelene kadar mama verebilirsiniz..nuk cam biberon damaklı önerebilirim..
penye battaniye çok alın bende 7 8 tane var çok kullandım..
3-6 ay kozmonot tulum kullandım kış boyu portbebe almadım bebek toplu durdugu için taşımak kolay oldu.
anakucagı işime yaradı hastanede ve dışarı evlere giderken kullandım.
alt açma çok aldım çok kullandım gunduz oturma odasında yanımdaydı hep alt açmayı serdim yattı..
kesinlikle çok agırlaşmadan 7 ay olunca alışverişinizi bitirin bebeklerin nezamana gelecegi belli olmaz hazırlıklı olun..
hastane için sezeryan oldum 2 gecelik takımı 1 pijama takımı koydum ped vs hast.veriyor ben koymuştum..
sünnet oldugu için hurma ve zemzem koymuştum emzirmeden önce onlar sürüldü agzına..
hastane çantasına bebek için 2 hastane çıkışı koymuştum ama yetmedi eşim evden takviye getirdi daha fazla konulabilir zira sütüm gelmedi mama verildi ve kusu sürekli..
beşik mobilya asansörlü alabilirsiniz..
eminönünde havuzlu handa toplu alışveriş yapabilirsiniz.küvet file vs alın..
hastane çıkışı idil babynin büyük setlerinden almıştık..
mevlüt elbisesi yine alt açması battaniye hepsini takım almıştık.
3 aydan sonra zaten bebek gibi degilde büüyk gibi giydirdim ben pantolon ayakkabı şeklinde.çok alış veriş yapmayın:)
elimde okadar çok eşya kaldıki boşuna..
ve bebeğinizle alış veriş yapmak daha zevkli..
0-3 ay pek işe yaramıyor..kızım 6 aylıkkende 9-12 giydi yani bebeginiz iri uzun olabilir aldıklarınız olmaz..nasılsa kış boyu evde sıkılacaksınız alışveriş merkezlerine çıkar bebegizle alırsınız herşeyi sonraki giyeceklerini..ay ne çok yazdım:)))
sağlıkla kucagınıza alın inş...
 
merhaba sevgili 2011 ocak anneleri. hepinize öncelikle sağlıklı doğumlar dilerim.

gerçekten bebişler çok çabuk büyüyorlar o yüzden çok fazla 0-3 ay almamaya özen gösterin. çok fazla hediye de geliyor kimisini giydirme şansınız bile olmuyor. uzun kollu body hususuna katılıyorum ben hiç kullanmadım hep kısa kollu alttan çıtçıtlı giydirip üstüne tulum giydirdim. alt açma bezi için ise kesinlikle o heryerde satılan kumaş ya da tavşanlı civcivli şeylerden almayın . hiç kullanılmıyor inanın en iyisi can bebe. bez derseniz ne olur yeni doğan bezi alıp stoklamayın ihtiyac oldukça alırsınız. birçok bezi denemiş biri olarak primayı tek geçerim. yumuşacık. biz doğurduğumuzda premium care yoktu normal prima alsanız da olur. huggies sert, molfix biraz koku çıkartıyor ama huggiesden iyi. araba alırken ltf ağırlığına ve pratikliğine önem verin. ben ağır ve çok yer kaplayan almıştım 1 ay önce baston pusete geçtim daha hafif iyi araştırın derim. güzel kaliteli birşey alırsınız ama hep kullanırsınız. hastanede lazım olanlara gelince (tabii her hastanede uygulama değişiktir ama ben kesinlikle çok işime yarayanları söyleyeyim ) bebek bezi, ıslak mendil, bebek çorabı, battaniye, 2 tane hastane çıkışı (bana yeterli olmuştu) orkid, sizlere 3-4 tane iç çamaşırı, çorap, mutlaka ama mutlaka gecelik 2 tane yeterli ( pijama pratik olmaz ) havlu, biberon ( avent tavsiye edilir) , kaşık ( 2 gün süt gelmedi mama yapıp kaşıkla verdik ) mama (hastaneden alıp kazıklanmıştık ) inşallah hepiniz sütlü olursunuz bu arada, gögüs koruyucu (olurda bebişler meme ucunu alamz diye) , pamuk, kolonya, saç fırçası , biraz makyaj malzemesi :)))))) ana kucağı ya da port bebe (ben ana kucağı ile hastaneden çıkartmıştım ) , emzik te alabilirsiniz. pişik kremi (mother care sudocream şiddetle tavsiye edilir) bunlar benim naçizane fikirlerim aklıma geldikçe gene yazarım kızlarr
 
evet evet göğüs kremi mutlaka (lansinoh) , süt sağma makinesi (dilerseniz) , izmirli arkadaş var mı bilemiyorum ama mina bebe çok makul fiyalı herşeyinizi ordan tamamlayabilirsiniz. ıslak mendik uni yeni doğan, şampuan vs sebamed almıştım son derece memnun kaldım ama şimdi bübchen kullanıyorum onlarda çok güzel
 
uni baby yeni dogan ıslak mendil e bebekte vardı 12 li mi ne onlardan almıştım uzun bir süre onları kullandık..
chicconun çantalı bakım seti vardı onu almıştım çantası çok işime yarıyor arabaya takılabiliyor alış veriş merkezine giderken kol çantası almıyorum hem hırsızlık içinde ideal çalamazlar:)ama chicconun kokusunu begenmedim ben tavsiye etmem ama pişik kremi güzel..
 
emzirmek vs. için grekenleri okuyunca içim gitti yine. ben uzun süre emziemedim. oysa kaç takım emzirme atleti, sütyeni almıştım, mendiller kremler, süt sağma makineleri. çok heves ediyodum emzirmeye. benim bu konu ile ilgili tavsiyem alınacaklarla ilgili değil şu an için (aklıma geldikçe onları da yazacağım)
ilk tavsiyem doğumdan sonra ASLA ama ASLA etrafınızda olup bitenlere kafayı takmamanız. ben çok stresli birisi olarak doğumdan sonra bir sürü şeyi, etraftakilerin konuşmalarını vs. taktım kafama. sonuç: giderek azalan, %90 mama takviyesi ile 4. ayı zar zor tamamlayan bir emzirme macerası. Hala içimde uktedir. bu yüzden doğum sonrasını mümkün olduğunca keyifli geçirmeye çalışın.
 
hepinize hayırlı doğumlar dilerim, ben düşününce yazarım tavsiyelerimi ama
üç çocuk annesi olarak sizin gurubu görünce yine özledim o heyecanları bir
merhaba diyeyim dedim, Allah hepinize kolay hamilelik ve doğum nasip etsin
inşaallah, gerçi bizim gurupta bir çok kişi ocağı bekleyemedik, aralıkta doğurduk,
ama yine de sağlıklı doğumlar yaşadık, sağlıklı bebişlerimiz var çok şükür, Allah
size de nasip etsin inşaalah...
 

evet birçoğumuz ocak diye yola çıkıp aralıkta doğurduk bende dahil. 36 haftalık geldi oğluşum
 
Su anda telefondan bagandigm icin fazla yazamayacagim daha sonra akima geldilce yazarim. Body sormussunuz ben 0-3 ay icin sevi bebenin uzun kollu hem onden acilan hem de alttan citcitli bodylerini almistom su onden baglanan zibinlarin altta da citcitlisi gibi ben cok rahat ettim diger bodyerdense bunlari giydirmek daha kolay. Patikllialtlardan alin tulumun icine giydirmek icin. En rahati tulum oluyor 0-3ay icin. battaniyeli alt acma takimarindan alin ben hareketlenmeye baslayana kadar salonda koltugun uzerine alt acmayi serip uzerinde yatirdim. 5-6 tane penye battaniyeniz olsun cok cabuk kirlemiyor bir de mora marka topitos battaniyeler var cok guzel yumusacik kadife battaniye yerine onlardan alabilirsiniz.
 
hepinize hayırlı doğumlar öncelikle; çoğunluğu aralık annesi olacak müstakbel olcak anneleri
abartıp benim gibi kasım anası olmayında kaydirigubbakcemile3
uzun kollu badi kısmına katılıyorum. kış bebesi olacakları için genelde içine yarım kollu züerine uzun kollu giydireceksiniz. onun için uzun kollu badileri tek olarak 4.-5. ay civarında tek olarak giydirmeye başlayacaksınız.
badilerde mothercare'in poşetli 3'lü, 5'li, 7'li badileri normale göre biraz pahalı ama çook uzun süre giydirdim. hala daha onlardan kullanıyorum ben.
56 cm badisini oğlum 62 cm olaba kadar kullanabildim. kumaşı bayağı esnekti.

devlet hastanesinde doğum yapacak arkadaşlar; hastane çantanıza bardak yada kupa, çatal-kaşık-bıçak, tuvalet kağıdı, havlu peçete de koyun ekstradan. plastik kullan-at bardaklardan da koyabilirsiniz. iki de bir bardak çalkalama derdi olmasın diye.

çalışacak olan anneler süt sağma makinesi olarak manuel değil elektrikli bir makine tercih edin.
en iyisi medela'dır.
ama onu doğumdan sonra alın, zira sütünüz olmazsa -ki inşallah inşallah inşallah olur- boşuna almış olursunuz. ucuz birşey değil çünkü.

çok çok oyuncak falan almayın. ses çıkaran parlak renkli 1-2 şey yeterli. benim oğlum 10 aylık hala birşey almıyorum. çocuk bilinçlenmeden alınan tüm oyuncakları anneler kendini tatmin için alır düşüncesindeyim.

bebek odası yapmayacak annelere park yatağı tavsiye ederim. biz hala ve daha uzun zaman onu kullanacağız. çok memnunum ben.
odanızda yatırmak için beşik alacaksanız büyük paralar vermeyin. kullanım süreleri çok kısa zaten.

meme çatlakları için lansinoh krem alın ve bunu doğumdan 15-20 gün önce sürmeye başlayın ki meme ucunuz nemlensin, yumuşasın.

bebeklerinizi bol bol kucağınza alın. kucağa alışacak laflarına kulaklarınızı tıkayın. bilmediği bir dünyaya gözlerini açıyor ve bildiği koku, tanıdığı ses sadece sizinki. sizde onu kucağa alışmasın diye iyice yalnız bırakmayın. 3 ay bitene kadar yapışık da gezseniz alışmaz, merak etmeyin.

birde 2009 ocak annelerinin geçen sene bize verdikleri tavsiyeleri okumak isterseniz onlar da burada;
http://www.kadinlarkulubu.com/ocak-...lerine-2009-ocak-annelerinden-tavsiyeler.html
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…