2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba benim oğlum da 10 Ocak doğumlu. İlk inciniz hayırlı olsun :) Bizim iki dişi çıkalı 2 ay oluyor. Emeklemiyor, kafalama gidiyor :KK53:

Özellikle sabahları uykusuzluk fena vuruyor. Oğlum uyusa diye gözünün içine bakıyorum bazen 2 saat sonra tekrar uyuyor. Bazen 5 saat bana mısın demiyor. En büyük sorunum uykusuzluk benim :KK43: Allah başka dert vermesin ne diyeyim..

Evet lütfen :)
Doğum tarihlerinin aynı olması çok güzel.Benim oğlumda emekliyor.Uyku konusunda ilk günden beri şanslı oldum.Akşam 9 da muhallebisini yiyor masalını dinliyor ve yatıyor oğlum sabah 8 gibi kalkıyor.Böylece ben de ertesi güne dinlenik oluyorum.Allah bütün annelrin yardımcısı olsun...

wera bende çok üzüldüm
aynı şey bizim başımızda,bizimkide hiç sevmiyor oto koltuğunu
bende durmadığında kucağıma alıyordum,ağlasa da almıcam artık:KK43:

benim oğlumda sık uyanıyor,bazen saat başı uyanıyoruz.alıştım artık
bizimki memede uyumak istiyor.

kızlar ben kilosundan okadar şikayetçi değilim de bizimkinin de boyu pek uzamadı
son ay 1 cm uzamış normalde 3 cm uzuyordu.diş biraz sarstı yemesini

kızlar biz de 26 ocak doğumluyuz.ama henüz oturamıyoruz.sizde durumlar nasıl???bi de yememiz pek güzel değil kilo da nerdeyse almadık gibi :KK59:

kızlar biz de 26 ocak doğumluyuz.ama henüz oturamıyoruz.sizde durumlar nasıl???bi de yememiz pek güzel değil kilo da nerdeyse almadık gibi :KK59:

Ececim oturmaması normalmiş bende paniklemiştim doktor 9.aya kadar destekle oturabilir dedi.Şimdi oğlum 30 saniye kadar oturabiliyor.Çevrede uyarıcı çok olunca hareket etmek istiyor oturmaktan kaçıyor :) Benim oğlumda zayıf 7 kilo ama sağlıklı ve mutlu bir bebek o yüzden üstüne gitmiyorum.Doktoruda kilo vermediği ve uzun süre kilo almadığı zaman testler yapılması gerektiğini söyledi.ÇOk hareketli oğlum doktorda hareketli olduğu için sorun yapmamamız gerektiğini söyledi.ma tabiki bütün öğünlerde ısrarcı davranıyorum.HEr şeyide yiyor ama kilosu yavaş yavaş ilerliyor.Bir de 8.aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor eskisi gibi haftada 100 er gram şeklinde değilde.25 ile 50 gram arası oluyor diyebiliyorum.

Bugün bizimde bakıcılı ilk günümüzdü.Güzel geçti eve gelince mutlu gördüm oğlumu ben de rahatladım.Mutluyummm :)

Son düzenleme:
wera bende çok üzüldüm
aynı şey bizim başımızda,bizimkide hiç sevmiyor oto koltuğunu
bende durmadığında kucağıma alıyordum,ağlasa da almıcam artık:KK43:

benim oğlumda sık uyanıyor,bazen saat başı uyanıyoruz.alıştım artık
bizimki memede uyumak istiyor.

kızlar ben kilosundan okadar şikayetçi değilim de bizimkinin de boyu pek uzamadı
son ay 1 cm uzamış normalde 3 cm uzuyordu.diş biraz sarstı yemesini

bende 6.ay aşıda sonra tartırmadım...
bugun gıdecegım saglık ocagına..buyuk abimizi cagırdılar..boy kılo takıbı yapacaklarmışş..hep bebekle ılgılenmeyelım .abıylede ılgılenelım dedı aıle hekımı...

bu gece perışan ettı edız benı...doyurup yatırdım..2 saat sonra kalktı.emzırdım..yataga koydum..aman ne aglamak..ne cığırmak...sanki arı soktu...babası kalktı..pişpişladı uyuttu..15 dakıka sonra yenıden cıgırdı...paşam sallanmak .pişpişlanmak ıstermıs..emzırdım...koydum yenıden yataga...ayy yatakta dikenler var sankı...atıyor kendını ordan oraya..aldım salona gıttım..koydum başına bır yastık..bıraktım halıya...
hemen cukcuk.emzık emmeye basladı..uyuycak..agladı tabı bırazda..bunlardakı keyıf beyde yok anacım...bugunde pişpişlamadan uyuttum gunduz..alışmış kudurmuştan betermişş gerçekten....

wilma gözünüz aydın canım
inşallah memnun kalırsınız hep

ece bizimki oturuyor kendi başına ama emekleme sıfır.
konuşamıyorda garip garip sesler çıkartıyor.
baba dede felan diyemiyor yani 7.5 aylık olduk

bugun gıdecegım saglık ocagına..buyuk abimizi cagırdılar..boy kılo takıbı yapacaklarmışş..hep bebekle ılgılenmeyelım .abıylede ılgılenelım dedı aıle hekımı...

bu gece perışan ettı edız benı...doyurup yatırdım..2 saat sonra kalktı.emzırdım..yataga koydum..aman ne aglamak..ne cığırmak...sanki arı soktu...babası kalktı..pişpişladı uyuttu..15 dakıka sonra yenıden cıgırdı...paşam sallanmak .pişpişlanmak ıstermıs..emzırdım...koydum yenıden yataga...ayy yatakta dikenler var sankı...atıyor kendını ordan oraya..aldım salona gıttım..koydum başına bır yastık..bıraktım halıya...
hemen cukcuk.emzık emmeye basladı..uyuycak..agladı tabı bırazda..bunlardakı keyıf beyde yok anacım...bugunde pişpişlamadan uyuttum gunduz..alışmış kudurmuştan betermişş gerçekten....
valla bizimkide öyle canım
yatırıyorum 5 dakika sonra ağlıyor,oda en az yarımsaat emzirdiğim,uyuduğuna emin olduğum halde
delirtiyor beni,memeyi gözü kapalı alıyor:)ben çekiyorum sıpa yapışıyor
çok keyif :))ağzımda meme uyuyayım diyor

anneler bebeişlere hangi öğünde neler veriyorsunuz? fikir alışverişi yapalım belki atladığımız birşey vardır. günde kaç kez emiyorlar?

Son düzenleme:
anneler bebeişlere hangi öğünde neler veriyorsunuz? fikir alışverişi yapalım belki atladığımız birşey vardır. günde kaç kez emiyorlar?

9:00 gibi kahvaltı(peynir,zeytin,pekmez,yumurta)hepsini ayrı veriyorum
11:00 gibi meyve
12:00 gibi 100 cc kadar süt
15:00 gibi yoğurt
18:00 gibi sebze çorbası(1 kase anca yiyor)
yatmadan öncede 1 kase çorba yediriyorum.
tabi aralarda emziriyorum
ama emzirdikten sonra yemek yemek istemiyor
savaşıyoruz resmen,emzirmesem sütüm kesilir
genelde zorla yediriyorum,oyunlarla felan
sizler nasıl yapıyorsunuz?emzirdikten ne kadar sonra yemek veriyorsunuz?
günde ortalama gündüzleri 5-6 kez rahat emiyordur.3 saatte bir uyuduğuna göre
geceleride emiyor.
birde kahvaltıda sıkıntı,onuda zor yiyor.
çorbalardan da sebze çorbası,mercimek çorbası,irmikli çorba,tarhana çorbası,yoğurtlu çorba,tel şehriye çorbası,tavuk sulu un çorbası verdim şimdiye kadar,tarhanayı,yoğurtlu çorbayı,irmikli çorbayı beğenmedi,zor yediriyorum.sebze çorbasına havuç atınca zor yiyor
onun dışında tavuk haşlayıp didikleyip ağzına veriyorum.
yemeğin sularından tattırmıyorum,tuzlu ve salçalı olduğu için

benden bu kadar aklıma geldikçe yazarım
evet sizler neler veriyorsunuz?

Son düzenleme:
geceleride emiyor.
çorbalardan da sebze çorbası,mercimek çorbası,irmikli çorba,tarhana çorbası,yoğurtlu çorba,tel şehriye çorbası,tavuk sulu un çorbası verdim şimdiye kadar,tarhanayı,yoğurtlu çorbayı,irmikli çorbayı beğenmedi,zor yediriyorum.sebze çorbasına havuç atınca zor yiyor

dirim ben den aynı senin beslenme planını uyguluyorum.Yalnız ben çok emziremiyorum gündüz bir kere ve gece boyunca emziriyorum.ben de geçen gün balık verdim severek yedi.çorbaları genelde beğeniyor bir kase yemesi bence normal ben de bir kase yiyebiliyorum :) akşam yatmadan önce keçi sütüyle yapılmış muhallebi veriyorum pekmezle tatlandırıyorum.meyveleride genelde yiyor.ama bu hafta köfte makarna ve pilav vermeyi düşünüyorum.100cc süt demişsin ne sütü içiriyorsun?

geceleride emiyor.

bızım menu de benzer..sabah kahvaltı..ayrı ayrı yıyor..
2 saat sonra meyve..
2 saat sonra sebze çorbası..yada mercımek.yada tarhana ..vs..
2 saat sonra yogurt...
yatmadan pirinç unundan mama...ılıyınca ıçıne formulş mama koyuyorum...
aralarda emzırıyorum....
aralarda bızım ogunlerden tattırıyorum..kofte pirinç pilavı.bulgur pılavı.taze fasulye.bamya..ne olursa..

canım sağlıklıysa kiloyu sorun etme.benim oğlum 8.5 aylık ve 1 haftadır falan desteksiz oturuyor.
Bugün bizimde bakıcılı ilk günümüzdü.Güzel geçti eve gelince mutlu gördüm oğlumu ben de rahatladım.Mutluyummm :)
bakıcı büyük bir yük insanın omzuna, ya kötü çıkarsa ya bebeğim mutlu olmazsa diye endişeler sarar insanı.siz şanslı olanlardansınız.

haklısın canım çok keyifci bu veletler.daha öncede söylemiştim Arda'nın gece uykuları da çok huzursuz.hep ağlayarak uyanıyor,mızmızlanıyor.

7.30 gibi bebe bisküvili devam sütü
9.30 kahvaltı(peynir,devam sütü,pekmez,yumurta,zeytin,domates vs)
12.00 çorba(sebze çorbası,tavuk suyuna şehriye çorbası,pirinç çorbası)
15.00 yoğurt-meyve
18.00 bebe bisküvili devam sütü
22.00 muzlu pirinç unu maması

aralarda da emziriyorum,bizimle birlikte yemeklerdende tadıyor.günlük beslenme şeklimiz saatleri değişsede genel olarak bu şekilde.geceleri daha sık emziriyorum kalkıp mama hazırlamak zoruma gidiyor :KK69:

wilma süt derken ben çalışıyorum,sütümü sağıyorum.100 cc kadar.kendi sütüm
canım pilav çocuğun boğazına takılmaz mı?
bende vermek istiyorum ama makarnaya,pilava daha geçemedim

dün tavuk haşlamıştım.didikleyip ağzına verdim.sevdi.köfte verdim bir kere onu pek sevmedi.
sanırım tuzdan dolayı,köfteyi tuzsuz yapmıştım,tadını alamıyor.
canım sen çorbayı 1 kase mi veriyorsun.ekmek katmadan?doyar mı?

adilemir
canım pilavı rahat yiyormu?
kızlar birde bende yemeklerden tattırmak istiyorum
ama hani tuzlu vermeyin diyorlar ya siz nasıl yapıyorsunuz.nasıl tattırıyorsunuz?
sularından mı?

wilma süt derken ben çalışıyorum,sütümü sağıyorum.100 cc kadar.kendi sütüm
canım pilav çocuğun boğazına takılmaz mı?
Bende vermek istiyorum ama makarnaya,pilava daha geçemedim

dün tavuk haşlamıştım.didikleyip ağzına verdim.sevdi.köfte verdim bir kere onu pek sevmedi.
Sanırım tuzdan dolayı,köfteyi tuzsuz yapmıştım,tadını alamıyor.
Canım sen çorbayı 1 kase mi veriyorsun.ekmek katmadan?doyar mı?

Adilemir
canım pilavı rahat yiyormu?
Kızlar birde bende yemeklerden tattırmak istiyorum
ama hani tuzlu vermeyin diyorlar ya siz nasıl yapıyorsunuz.nasıl tattırıyorsunuz?
Sularından mı?

canım pen pılavı verırken tereddut ettım..ama rahat yuttu...çay kasıgıyla verır kadar az az verıyorum...
Yıyor..bulgur pılavınıda oyle yıyor..tavuk balık dıdıkleyıp verıyorum..balıgın kılcıklarına çok dıkkat edın...

Ben kendı yemekllerımızden tattırıyorum..az tuzlu yıyoruz zaten..çok az tuz oluyor yemeklerde...verıyorum..hıç korkmadan..
Abimize vermedım aşırı ıstahsız oldu...o yüzden tattırmaktan korkmuyorum açıkcası..

ben de canım yumurta peynir ayrı veriyorum kahvaltıda. 60 ml süt ancak içiyor ve bir çay kaşığı pekmez koyuyorum. haftada 3 defa sebze çorbası veriyorum, çorbasına da yarma atıyorum. nedense :))) bilmiyorum. ekmek niyetine.. annemin fikriydi galiba. yoğurt kasemiz de yine ufak, küçük cam kaseler.

sabah aptamil süt 60ml öğle aptamil meyveli mama akşam da tahıllı mama küçük kase bile dolmayacak kadar veriyorum. rezene çayı içiriyorum. suyu sıcak sevdiğini farkettim içine de rezene atıyorum. tereyağını kahvaltı mamasına yeni katmaya başladık. sabah öğle ikindi ve akşamda emziriyorum. hergün meyvelerden birini cam rendeden geçirip veriyorum. onlar da miktar olarak fazla değil bu arada.

ee anneler siz hiçbirşey yazmamışsınız. neler veriyorsunuz*??

X