• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 nisan gelinleri bızde burda toplanalım.....

Bız bugun kavga ettık okadar kafam bozuk kı kızlar kıme ne dıyım bılemıyorum sevgı bu kadar basıt mı ya sevmek nedemek bı soyleyın bana o kısının yolunda olmek degılmı degerını bılmek degılmı ben mı cok salagım ya nıe boleyım duygularım felaket derecede karısık bızım dugun tarıhı nısana dıe kararlastırıldı ama tam tarıh verılmedı okadar sevındımkı bu haberı duydugum da hemen konu acmıstım zaten ya ben kotu bı ınsanmıyım nıe ınsanlar benı oyalıyo sımdıse nısanlım paramız yok ertelenebılır dıo ne kadar agladım ya 5 sene mı verdım dıle kolay hıc ıstemıyo sankı evlenmek bole bı soguk evlılıge karsı hıc bole degıl dı bana bı akıl verın napım ya suan cok kotym ne dıyım bana paramız yok napım dıo bunlar ben sozluyken gıttı abısını evlendırdı 2 yıl sozlu kaldım daha napım ben ...........................:14: :14: :14: :19:haketmıyorum bunları bıde sımdı aramıyo bıle sankı bende hata :(

Bız bugun kavga ettık okadar kafam bozuk kı kızlar kıme ne dıyım bılemıyorum sevgı bu kadar basıt mı ya sevmek nedemek bı soyleyın bana o kısının yolunda olmek degılmı degerını bılmek degılmı ben mı cok salagım ya nıe boleyım duygularım felaket derecede karısık bızım dugun tarıhı nısana dıe kararlastırıldı ama tam tarıh verılmedı okadar sevındımkı bu haberı duydugum da hemen konu acmıstım zaten ya ben kotu bı ınsanmıyım nıe ınsanlar benı oyalıyo sımdıse nısanlım paramız yok ertelenebılır dıo ne kadar agladım ya 5 sene mı verdım dıle kolay hıc ıstemıyo sankı evlenmek bole bı soguk evlılıge karsı hıc bole degıl dı bana bı akıl verın napım ya suan cok kotym ne dıyım bana paramız yok napım dıo bunlar ben sozluyken gıttı abısını evlendırdı 2 yıl sozlu kaldım daha napım ben ...........................:14: :14: :14: :19:haketmıyorum bunları bıde sımdı aramıyo bıle sankı bende hata :(

Sana biraz bizden bahsedeyim:)
Biz haziranda mezun olduk. Nişanlım hemen işe başladı ben yüksek lisans yapıyorum.
Nişanda takılan altınlar, bohçalar, akrabaları getirmek için tutulan dolmuş falan hepsinin parasını nişanlım verdi ilk kazandıklarıyla.
Nişandan 7 ay sonra yani nisan da evlenmek istedik. Babam erken dedi. Ama kabul etti.
Ben düğün istemedim. Nikah olsun hem maddi yönden sıkıntı olmaz dedim hem de düğünleri sevmem.
Ne dediysem kayınvalide ve nişanlımın dayıları, teyzeleri cevabını verdi bana. Dinletemedim derdimi:)
Şimdi eşya masraflarını nişanlım ve ben ödeyecez, düğün salonunu da ( düğün yemekli olacak) nişanlım evleninceye kadar maaşıyla ödeyecek.

Velhasıl isteyince evlenebiliyorsun ama çok sıkıntı çekmek gerek.
kendi açından bakma olaya bir de nişanlın gözüyle bak bence.
Sen haklısın ya da o haklı diyemiyorum.
Mutlu haberlerini bekliyorum.:)

Ben de bugün evlendirme dairesine gittim. 23 Nisan'da hangi saatler boş diye kadın demesin mi resmi tatil diye. :53:

İlk işlemlere başlarken adama tarih olarak 23 nisanı düşünüyoruz dedim adam da " sağlık raporunun geçerliliği nisana kadar devam ediyor. yeni yıldan sonra gün alın" dedi. Tatil falan demedi. İnternet sitelerinde de resmi tatillerde fiyat farkı vardır diyor nikah yapılmaz demiyor.

Ben de bir sevinçle herkese 23 Nisan da nikah olacak diyorum. :14::14::14:

24 Nisan pazar günü için nişanlım düğün salonu tuttu.
Nikahı cuma günü yapalım desek babam bizim akrabalar gelemeyecek diye istemiyor,
Pazar yapalım desek iki farklı şehirdeyiz nikahtan sonra düğüne yetişmek için koşuşturacaz,
Bir hafta önce yapalım desek kayınvalidem biz tekrar gelin almaya mı gelecez yine yol parası mı verecez diyor

Çıkmazdayım :43:

Son düzenleme:
Ben de bugün evlendirme dairesine gittim. 23 Nisan'da hangi saatler boş diye kadın demesin mi resmi tatil diye. :53:

İlk işlemlere başlarken adama tarih olarak 23 nisanı düşünüyoruz dedim adam da " sağlık raporunun geçerliliği nisana kadar devam ediyor. yeni yıldan sonra gün alın" dedi. Tatil falan demedi. İnternet sitelerinde de resmi tatillerde fiyat farkı vardır diyor nikah yapılmaz demiyor.

Ben de bir sevinçle herkese 23 Nisan da nikah olacak diyorum. :14::14::14:

24 Nisan pazar günü için nişanlım düğün salonu tuttu.
Nikahı cuma günü yapalım desek babam bizim akrabalar gelemeyecek diye istemiyor,
Pazar yapalım desek iki farklı şehirdeyiz nikahtan sonra düğüne yetişmek için koşuşturacaz,
Bir hafta önce yapalım desek kayınvalidem biz tekrar gelin almaya mı gelecez yine yol parası mı verecez diyor

Çıkmazdayım :43:

hmmm 22sinde yapın ozaman canım olmazmı?:40:

kızlar nişanlım 1 ocakta işten ayrılmıştı.beklediğimiz haber de olumsuz sonuçlandı.günlerdir kendimi yiyorum.azönce nişanlım bizdeydi.ne yapıp edip nisanda evlenicez ben artık iyice bunaldım diye restimi çektim başka şansım yok çünkü 2004den beri hayatımda ve 2 senedir de söz ve nişanla geçti.nişanlımın ailesinin umrunda değil bu durum nişanlım işe girene kadar beklesek ailesi olmaz demeyecek.eve gerekirse 2 çekyat koyucaz iş bulana kadar bunlarla idare edicez ama nisanda evli olucaz dedim.acayip stres yaptım çok daraldım...

bir de bugün nişanlım benim pek hoşuma gitmeyecek bir konuşma yaptı.fakirlik Allahtanmış.biz fakir olacakmmışız belki ama huzurlu ve mutlu olacakmışız.beni şimdiden fakirliğe alıştırmaya mı çalışıyorsun dedim ne alakası var diyor.duygu sömürüsü yapıyor beni seviyormuş en korktuğu şey beni kaybetmekmiş.ama bir ömür boyu fakirliği kabul etmek..evlilikten iyice korkmaya başladım.daha nişanlıyken geçim sıkıntısı çekeceğini bilmek korkunç bir duygu..aynı maddi zorluğu ailemle de çekiyorum niye evleniyorum ben o zaman diyorum cevap veremiyor..benim kafam allak bullak oldu.seviyorum ama sevmek yetmiyor ki?ailem iyi düşün o zaman demeye başladı..yapabilecek miyim mutlu olabilecekmiyim yoksa ömrüm maddi zorluk içinde mi geçecek bilmiyorum..o kadar hayalimiz ve planlarımız varken birkısmını gerçekleştirmeye başlamışken de 2 çekyat alalım demiş olmama inanamıyorum.kendi adıma da şaşkınım..benden sonra sözlenen arkadaşlarım evlendi ya sinirlerim bozuluyor.millet nasıl evleniyor ben anlayamıyorum....

bence işe girmeden evlenme
iş bulmak okadar kolay değil
ve bu iş bulma sürecinde sende o da çok yıpranacak :((
gerekirse uzat ben 1 sene sözlü kaldım
nişanlılık sürecini söylemiyorum bile

ama ümidini kesme
bizimde durumumuz pek iyi değil şuan için
ev tutucaktık fazla kira ödeyemeyiz diye hep eski evlere bakıyorduk
yeni binaların yanından bile geçmiyorduk
çok uygun kiraya 3,katta dubleks yeni binadan bi ev tuttuk
karamsar olma
ömür boyu fakir mi yaşıcaz diye falan

Son düzenleme:
kızlar nişanlım 1 ocakta işten ayrılmıştı.beklediğimiz haber de olumsuz sonuçlandı.günlerdir kendimi yiyorum.azönce nişanlım bizdeydi.ne yapıp edip nisanda evlenicez ben artık iyice bunaldım diye restimi çektim başka şansım yok çünkü 2004den beri hayatımda ve 2 senedir de söz ve nişanla geçti.nişanlımın ailesinin umrunda değil bu durum nişanlım işe girene kadar beklesek ailesi olmaz demeyecek.eve gerekirse 2 çekyat koyucaz iş bulana kadar bunlarla idare edicez ama nisanda evli olucaz dedim.acayip stres yaptım çok daraldım...

bir de bugün nişanlım benim pek hoşuma gitmeyecek bir konuşma yaptı.fakirlik Allahtanmış.biz fakir olacakmmışız belki ama huzurlu ve mutlu olacakmışız.beni şimdiden fakirliğe alıştırmaya mı çalışıyorsun dedim ne alakası var diyor.duygu sömürüsü yapıyor beni seviyormuş en korktuğu şey beni kaybetmekmiş.ama bir ömür boyu fakirliği kabul etmek..evlilikten iyice korkmaya başladım.daha nişanlıyken geçim sıkıntısı çekeceğini bilmek korkunç bir duygu..aynı maddi zorluğu ailemle de çekiyorum niye evleniyorum ben o zaman diyorum cevap veremiyor..benim kafam allak bullak oldu.seviyorum ama sevmek yetmiyor ki?ailem iyi düşün o zaman demeye başladı..yapabilecek miyim mutlu olabilecekmiyim yoksa ömrüm maddi zorluk içinde mi geçecek bilmiyorum..o kadar hayalimiz ve planlarımız varken birkısmını gerçekleştirmeye başlamışken de 2 çekyat alalım demiş olmama inanamıyorum.kendi adıma da şaşkınım..benden sonra sözlenen arkadaşlarım evlendi ya sinirlerim bozuluyor.millet nasıl evleniyor ben anlayamıyorum....

canım öncelikle kaç yaşındasın onu merak ettim?
belki benden büyüksün ama fikrimi sölemek isterim.Evlenmek gerçekten zor işmiş insan içine girince anlıyo aman şu olmayıversin aman şunu almıyım dediğim şeyleri bile şuan ben yiyorum(söz olarak yani:1:) oyüzden bence hiç acele etme nişanlın yok diosa biraz daha zaman ver ona inan öfkeyle kalkan zararla oturur pişman olursun evlendiğine.birbirinizi nekadar sevsenizde maddiyat sıkıntı yaratmaya başladımı huzursuz bir evlilik bekler sizi.

inşallah senin için hayırlısı olur:6:

Kızlar benimde düğünüm 30 nisanda salon tutuldu eksikler hiç bitmıo alıyosun alıyosun bitmio bide benım takıntım var iğneden ipliğe kürdanlıktan peçeteliğe kadar herşeyi almak istıyorum allah yardımcımız olsun kızlar gerçekten düğün yapmak zormuş.

ben de Allah izin verirse nisan 24'de gelin olacağım :) zaman yaklaştı ama ben hala işin ciddiyetini kavrayamadım sanırım :)

Ben de "oooo daha çok var. Alınır, yapılır" diyordum ta ki gelinlik, damatlık, ev eşyası bakmaya başlayana kadar :9:

Çok stresli geçiyor bizim herşey:37: ve artık zamanın az kaldığını , evleneceğimi fark ettim:64:

Allah herkese sabır versin ve herkese kolay gelsin.

Son düzenleme:
bence işe girmeden evlenme
iş bulmak okadar kolay değil
ve bu iş bulma sürecinde sende o da çok yıpranacak :((
gerekirse uzat ben 1 sene sözlü kaldım
nişanlılık sürecini söylemiyorum bile

ama ümidini kesme
bizimde durumumuz pek iyi değil şuan için
ev tutucaktık fazla kira ödeyemeyiz diye hep eski evlere bakıyorduk
yeni binaların yanından bile geçmiyorduk
çok uygun kiraya 3,katta dubleks yeni binadan bi ev tuttuk
karamsar olma
ömür boyu fakir mi yaşıcaz diye falan

2004den beri hayatımda tatlım 2009dan beri de aileler arasında biliniyor.bizim düğün ve nişan tarihleri o kadar sık ertelendi ki şimdiye kadar.işten ayrılması büyük talihsizlik oldu ve ailem de ertelenmesi taraftarı değil.nisan ayına kadar mutlaka iş bulacaktır yani mecbur beklicez artık..

canım öncelikle kaç yaşındasın onu merak ettim?
belki benden büyüksün ama fikrimi sölemek isterim.Evlenmek gerçekten zor işmiş insan içine girince anlıyo aman şu olmayıversin aman şunu almıyım dediğim şeyleri bile şuan ben yiyorum(söz olarak yani:1:) oyüzden bence hiç acele etme nişanlın yok diosa biraz daha zaman ver ona inan öfkeyle kalkan zararla oturur pişman olursun evlendiğine.birbirinizi nekadar sevsenizde maddiyat sıkıntı yaratmaya başladımı huzursuz bir evlilik bekler sizi.

inşallah senin için hayırlısı olur:6:

ben 25 yaşımdayım canım.nişanlım da 32 yaşında.nişanlım aşırı bitkin şuan üstüne çok gitmemeye çalışsam da başarılı olduğum söylenemez.biraz zaman tanıyorum kendisine ama ömür boyu fakirliği de asla kabul etmeyeceğimi izah ettim.evlilik hazırlığı zaten zor bir de ekstra talihsizlikler hiç çekilmiyor...bunalımda olduğundan söylüyordur belki öyle bilmiyorumki..

karbeyaz.ocean
hakkında hayırlısı olsun bakarsın nisana kadar bulur toparlarsınız durumu
bende 5 yıldır beraberim 1,5 yılını ailemler biliyor
1 yıl sözlü kaldım
nişanı erteleye erteleye uzattık
seni anlıyorum bende çok şeyler yaşadım
ama toparlandık sizde toparlanırsınız inşallah :16:

kızlar hazırlıklar ne alemde
buzdolabı fırın çamaşır makinesi bulaşık makinesini aldım
yatak odamı aldım
salon ve oturma odası takımlarını aldık
halı ve perde kaldı :64: