• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

beni hiç arayan olmadı ya :68:

:52: bizimkiler psikopat.. her hamileliğimde aradılar hatta ilk seferinde hiç gitmemiştim, düşük yaptıktan sonra gelip beni evde buldular. Tazı gibi iz sürüyorlar valla:60: bir de ben ilk seferinde 2009 da konudan hiç haberdar değildim uygulama yeni başlamıştı, korktum, bi kadın beni hamleymişsiniz diye aradı bir sürü soru sormaya başladı.. anlamadım tırstım dedim kimsiniz ya niye soruyorsunuz bir güzel azarladım bir de.. sonra kendim araştırdım öğrendim...

bence doktorunuza sorun... benim bir arkadaşıma da yapalım demişler onun doktoru izin vermemiş.. beni de çağırdılar sağlık ocağından, 20. haftada yapacağız dediler, ben haftasonu unutmazsam doktoruma soracağım, o ok derse yaptıracağım...

Bu arada sizi de sağlık ocağından kayıt için çağırdılar mı? Güzel bir uygulama bence aslında, bebek doğduktan sonra da eve geliyorlarmış, bebeği vwe anneyi kontrol edip temel bilgileri veriyorlarmış. bir de bebeğin aylık kontrolleri için çağırıyorlar. benim arkadaşım bebeği her ay hem kendi doktoruna hem sağlık ocağına götürüyor.

valla beni arayamazlar muhtemelen varligimdan haberdar bile degillerdir:)) turkiyede yasamiyorum...ama ablam yakin zamanda dogum yapti ona yapmislar birde saglik ocaginin bas hemsiresi halamin geliniydi..valla saolsun ne gerekse yapilmasi soyluyor yonlendiriyor..oo ondan bilgi alarak yapmis olabilir..oda bana aktariyor...zaten soracagim doktora hintliler girecekse doguma ee kesin vurmalari lazim..:27::27::27::27:

arıyorlarmış arada....zaten doktor muayene etmiyor..ultrason filan da yok.. Bir hemşire var, kayıt defterine gerekli bilgileri yazıyor, tansiyon nabız filan bakıyor, işte temel bilgileri veriyor ne yenecek ne yenmeyecek filan diye, testleri tahlilleri soruyor, bana mesela ikiliyi sordu, yaptıracağım tarihi söyledim, not ettiler, sonucu sormak için arayacaklarmış. Yani konuyu takip eden bilinçli gebeler için belki çok gerekli değil ama bu konuları hiç bilmeyenler var, yani onların bilinçlenmesi için bence doğru bir uygulama.. Doğumdan sonrada gelip anneye tetanos aşısı yapıyorlarmış, emzirme yöntemlerini gösteriyorlarmış, aşı takvimi filan veriyorlarmış, topuk testi yapıyorlarmışç. Aylık kontrollerde de kafa çapı ağırlık ölçüp aşılarını yapıyorlarmış.. Yani bir çocuk doktorunun yerini asla tutamaz ama bizim insanlarımız sağlık konusunda çok bilinçsiz, birilerinin tüm bebekleri takip ettiğini, en azından bebeklerin aşılarını/sağlıklarını takip ettiklerini bilmek güzel bence..

bencede güzel bir uygulama benide aradılar nasılsa eşimin işyerinden aramışlar:) sonra ordan benim numaramı verince beni aradılar.hemşire tahlillerini yaptırınca getirirsin dedi ama hiç uğramadım bir dahada aramadılar zaten. Neyse zaten benim birde oraya gitme vaktim yok. Ama dediğin gibi halkı bilinçlendirmeleri güzel bir olay...

bencede güzel bir uygulama benide aradılar nasılsa eşimin işyerinden aramışlar:) sonra ordan benim numaramı verince beni aradılar.hemşire tahlillerini yaptırınca getirirsin dedi ama hiç uğramadım bir dahada aramadılar zaten. Neyse zaten benim birde oraya gitme vaktim yok. Ama dediğin gibi halkı bilinçlendirmeleri güzel bir olay...

evet onların çalıştığı saatlerde biz de çalışıyoruz....

bu arada sen bu ay ayrılıyor musun?

valla beni arayamazlar muhtemelen varligimdan haberdar bile degillerdir:)) turkiyede yasamiyorum...ama ablam yakin zamanda dogum yapti ona yapmislar birde saglik ocaginin bas hemsiresi halamin geliniydi..valla saolsun ne gerekse yapilmasi soyluyor yonlendiriyor..oo ondan bilgi alarak yapmis olabilir..oda bana aktariyor...zaten soracagim doktora hintliler girecekse doguma ee kesin vurmalari lazim..:27::27::27::27:

:1:... bu arada senin doktorun nereli? orada hastaneler nasıl? hijyen koşulları filan iyidir herhalde, neticede BAE zengin ülke diye biliyorum...

:1:... bu arada senin doktorun nereli? orada hastaneler nasıl? hijyen koşulları filan iyidir herhalde, neticede BAE zengin ülke diye biliyorum...

benim doktorum hintli ama meshur yani turklerde bu kadina gidiyor..anlattiklarina gore bir sorun olmamis dogumda falan hastaneler temiz ben zaten ozel hastaneye gidiyorum..genel bir hintli yargisi var genelde zaten filipinliler ve hintliler calisiyor..ama herkesin egitim seviyesi bir degil...gecen damarimi bulamadi filipinli saglik gorevlisi bir cocuk elimi mosmor etti..dunku ulturason doktoru hintli ama cok basarili idi ve inanilmaz iyiydi..arap doktorlar cok uyuzlar..misirlilar kompleksli oluyor degisiyor yani..

birde araplarin ozel lokal hastaneleri var iste orada sadece arap ve avrupali doktorlar var orayada burali olmayani almazlar...

hastaneler turkiye gibi degil pahali..burada yillik odeme yapip kart satin alirsin o senin her muayneni karsilar sigorta gibi..mesela benim kartim ust seviye herseyi kapsiyor ama sezeryan icine giriyormu henuz onu bilmiyorum..doktora sordum problem olmaz dedi...ama sezeryan ucreti en dusuk 4000 tl basliyor..

evet onların çalıştığı saatlerde biz de çalışıyoruz....

bu arada sen bu ay ayrılıyor musun?

sanırsam ayrılamıyorum:43: bu gidişle ekim sonuna kadarda burda olurum sanırım. ama şöyle yapıcam bende. temuzun ilk haftası 10 gün iznim var, ağustosun sonu 10 gün zaten tatil. eylülün sonunda da 10 gün iznim var:66: sonra ekimin sonuna kadar sabredicem 2,5 hafta daha iznim geliyor. içerdede 1 haftam kalmış olacak. sonra onların parasınıda tazminatımıda alıp çıkarım diye düşünüyorum. öyle işte biraz daha sıkmalıyım dişimi napayım. sonrası rahatım nasıl olsaaa:21:inşallah

benim doktorum hintli ama meshur yani turklerde bu kadina gidiyor..anlattiklarina gore bir sorun olmamis dogumda falan hastaneler temiz ben zaten ozel hastaneye gidiyorum..genel bir hintli yargisi var genelde zaten filipinliler ve hintliler calisiyor..ama herkesin egitim seviyesi bir degil...gecen damarimi bulamadi filipinli saglik gorevlisi bir cocuk elimi mosmor etti..dunku ulturason doktoru hintli ama cok basarili idi ve inanilmaz iyiydi..arap doktorlar cok uyuzlar..misirlilar kompleksli oluyor degisiyor yani..

birde araplarin ozel lokal hastaneleri var iste orada sadece arap ve avrupali doktorlar var orayada burali olmayani almazlar...

hastaneler turkiye gibi degil pahali..burada yillik odeme yapip kart satin alirsin o senin her muayneni karsilar sigorta gibi..mesela benim kartim ust seviye herseyi kapsiyor ama sezeryan icine giriyormu henuz onu bilmiyorum..doktora sordum problem olmaz dedi...ama sezeryan ucreti en dusuk 4000 tl basliyor..

bayağı pahalıymış yani . boşver gel sen türkiyede doğur:emir_bebek:

bayağı pahalıymış yani . boşver gel sen türkiyede doğur:emir_bebek:

yok esimi yanliz birakmak istemiyorum burada 2 ay ucaga binemem kucucuk bebekle onada yazik kac saat yol gelecek kulaklari rahatsiz olur...
birde esim istanbulda gidip en sap hastaneleri soyluyor buralarda olacaksan git diye..bende aman napim ayni sey burada kalirim daha iii..ne yapalim artik saglikli sihhatli dogsunda o onemli degil gerisi...

hmm o damar bulamayan beceriksizlerden burada da çok var malesef.... bir keresinde benim iki kolumu da delik deşik edip bir türlü bulamamıştı bitanesi, başka birini çağırmışlardı...kan alan kişinin yeteneğine bağlı... şimdi gittiğim hastanede bir kadın var, gece staffı, zaten bende genelde mesai saatlerinin dışında gidiyoum kan vermeye, kadın tık diye alıyo :nazar:

4000 tl en düşük ücret olarak çok... yani burada da 12.000 tl'ye kadar gidiyor ücretler ama 500'e de var neticede..

sanırsam ayrılamıyorum:43: bu gidişle ekim sonuna kadarda burda olurum sanırım. ama şöyle yapıcam bende. temuzun ilk haftası 10 gün iznim var, ağustosun sonu 10 gün zaten tatil. eylülün sonunda da 10 gün iznim var:66: sonra ekimin sonuna kadar sabredicem 2,5 hafta daha iznim geliyor. içerdede 1 haftam kalmış olacak. sonra onların parasınıda tazminatımıda alıp çıkarım diye düşünüyorum. öyle işte biraz daha sıkmalıyım dişimi napayım. sonrası rahatım nasıl olsaaa:21:inşallah

:1: iyiymiş.. dün ben hesaplattım içeride 58 gün iznim varmış, 21 gün de bu seneden... bu sene bize verdikleri izin 1 hafta :84:

4000 tl en düşük ücret olarak çok... yani burada da 12.000 tl'ye kadar gidiyor ücretler ama 500'e de var neticede..

arastirdim american alman hastanelerinin fiyatlari bu sevilerdeymis..ama yok ya ben abartmiycam ne gerek var napalim burada neyse hesabimiz artik cekecegiz..turkiyede alman hastanesinde dogum yapana gulmu takiyorlar....mis gibi zeynep kamil var dimi geleni hart diye aliyorlar bir suru hastane var o biraz insanin sansi ile alakali iyiyse iyisi cikar kotu ise okadar para versende nafile...:53::53:

kızlar ben hamile olduğumu anlar anlamaz b-hcg yi öğrenmek için sağlık ocağına gitmiştim. ilgi süperdi direk tansiyon, b-hcg ve kan değerlerime baktılar bi sürü tavsiyelerde bulundular. eşim yanımdaydı onunda bilgilerini aldılar bi kaç form vs. doldurdu.2 ay sonra yaptırdığınız tahlillerle yine bekliyoruz dediler. ama ben gidemedim açıkçası tekrar gitmeyi isterim bakalım ayarlayabilirsem tahlillerim konusunda onların fikirlerini de almak isterim, fazla bilgiden zarar gelmez :))

maşallah ne çok iznin varmış. hiç izme çıkarmıyolarmı sizi:52: nerde çalışıyordun bak merak ettim şimdi:53:

ya sorma... otomotiv sektöründe çalışıyorum, plastik parça ihracatı yapıyoruz... yılda bir hafta izin kullanabiliyorum, 8 senedir de burdayım, o zamandan beri birikti :59:

neyse iyi tarafından bakayım işten ayrılırken iki maaş fazladan alacağım :61:

arastirdim american alman hastanelerinin fiyatlari bu sevilerdeymis..ama yok ya ben abartmiycam ne gerek var napalim burada neyse hesabimiz artik cekecegiz..turkiyede alman hastanesinde dogum yapana gulmu takiyorlar....mis gibi zeynep kamil var dimi geleni hart diye aliyorlar bir suru hastane var o biraz insanin sansi ile alakali iyiyse iyisi cikar kotu ise okadar para versende nafile...:53::53:

tabi canım.. hem bence almanda amerikanda 4000 tl'ye doğum yapamazsın.. sormadım ama 8000'den aşağı olduğunu sanmam... acıbadem 10 onu biliyorum, international 6-12 arası değişiyor ( hocasına göre ) alman ve amerikan ondan aşağı kalmaz... ay aman dediğin gibi ne gerek var o kadarına da artık... o parayı kenara koyarım, getirisiyle çocuğum liseyi bitirince ona araba alırım :10:

kızlar ben hamile olduğumu anlar anlamaz b-hcg yi öğrenmek için sağlık ocağına gitmiştim. ilgi süperdi direk tansiyon, b-hcg ve kan değerlerime baktılar bi sürü tavsiyelerde bulundular. eşim yanımdaydı onunda bilgilerini aldılar bi kaç form vs. doldurdu.2 ay sonra yaptırdığınız tahlillerle yine bekliyoruz dediler. ama ben gidemedim açıkçası tekrar gitmeyi isterim bakalım ayarlayabilirsem tahlillerim konusunda onların fikirlerini de almak isterim, fazla bilgiden zarar gelmez :))

senin tahlillerine doktor mu baktı hemşire mi?

ya sorma... otomotiv sektöründe çalışıyorum, plastik parça ihracatı yapıyoruz... yılda bir hafta izin kullanabiliyorum, 8 senedir de burdayım, o zamandan beri birikti :59:

neyse iyi tarafından bakayım işten ayrılırken iki maaş fazladan alacağım :61:

ben evlenecegim donem isten cikip oturayim dedim biraz evde ailemle vakit gecireyim..neyse ciktigim yerden tazminat aldim..baya ii hemde kendim ayrildim saglik sorunlarim var dedim tanidikti esirgemediler..nese dugun tarihinde 1 sene kadar uzama oldu benide o sira turkcellden aradilar calisirmisiniz bizimle diye..ii bakalim baslayalim nese genel mud basladim guzelde maasim var..nese 1 sene icinde evliklik yuzunden cikarsan 2 maas hakki veriyorlar dediler,,,tabi ben dururmu zaten ise olesine girdim..esimin turkiyeye geldigi bir ara nikah yaptim 4 ay sonrada evlendim esim izin vermiyor cikmam lazim diye ciktim...3 maas aldim :)) isten ciktiktan sonra 4 ay evde yattim sonrada evlendim...

Back