• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

ben geldim sabah doktora gittim kizlar bebisimi gormeye 2 test icin okadar cinsiyet icin tirmaladim valla doktor goremedi bir turlu...ama cok kucuk gozukmuyorki dedi...anam ooo minik eller masallah bebisime zip zip oynuyor yerinde...allahim ne guzel varliktir bu boyle...doktordan ciktim kendi doktorumdan randevu aldim 7sinde yine gitcem doktora...valla osaatten beridir yuzum guluyor...

ise geri dondum ama hic icimden calismak falan gelmiyor hani...:nazar::emir_bebek:

ben geldim sabah doktora gittim kizlar bebisimi gormeye 2 test icin okadar cinsiyet icin tirmaladim valla doktor goremedi bir turlu...ama cok kucuk gozukmuyorki dedi...anam ooo minik eller masallah bebisime zip zip oynuyor yerinde...allahim ne guzel varliktir bu boyle...doktordan ciktim kendi doktorumdan randevu aldim 7sinde yine gitcem doktora...valla osaatten beridir yuzum guluyor...

ise geri dondum ama hic icimden calismak falan gelmiyor hani...:nazar::emir_bebek:

maşallah maşallah bebeğimize:nazar::nazar::emir_bebek:randevuyu yakın bi tarihe vermiş çok ii yine bebişini göreceksin :64::64:

maşallah maşallah bebeğimize:nazar::nazar::emir_bebek:randevuyu yakın bi tarihe vermiş çok ii yine bebişini göreceksin :64::64:

ole valla 3 testinde tarihini aldim 21 temmuza...doktor kontrol edecekmis yine ultrason sonuclarini valla sorularimi hazirliyorum unuttugum birsey diye..3 testte bittin hepsini cd cektirip alicam kayitlarin...bugun alim diy dusundum erken olur diye bekliyorum simdi...:71:

:nazar::nazar::nazar: maşallah.... test sonucunu ne zaman alacaksın?

:nazar::nazar::nazar: maşallah.... test sonucunu ne zaman alacaksın?

haziran 7 sinde randevu aldim yine doktordan sonuclari ozamana kadar cikmis olacak ben genel bir kontrol yaptirayim dedim...balik yagi falan alicam sabah tartildim yarim kilo daha vermisim :58: kilo verdigim icin hic uzulmemistim bu zamana kadar...4.5 kilo verdim toplamda hala devam ediyor sitelerde arastirdim bisey olmaz yaziyor ama iste bebegin buyumesine engel olur diye uzuluyorum valla...:84::84::84:

gunaydin kizlar

dun ablamla yaptigim telefon konusmasi sirasinda bana tetanoz asisi vurulup vurulmadigim sordu...bende ilk defa duydugum icin yok yani vurmadi doktor dedim..bunu doktorlar zaten cok soylemiyormus ama Turkiyede ucretsiz saglik ocaklarinda mutlaka gebeligin 20 haftasindan itibaren 1 ay ara ile 2 doz vuruyorlarmis..bilginiz olsun doktora gittigimde vurulmayi talep edicegim..vaktimiz gecmesin herkesin bilgisi olsun istedim...

günaydın. bilgin için sağol evet bende baktım şimdi bilgin için saol canım

onceden gidip kayit yaptirmak gerekiyormus onlar sana gun veriyormus o zaman gidiyormussun...yakininda bir yerde varsa git bir konus istersen talep fazla ise ugrastirmasin seni sonra...

haziran 7 sinde randevu aldim yine doktordan sonuclari ozamana kadar cikmis olacak ben genel bir kontrol yaptirayim dedim...balik yagi falan alicam sabah tartildim yarim kilo daha vermisim :58: kilo verdigim icin hic uzulmemistim bu zamana kadar...4.5 kilo verdim toplamda hala devam ediyor sitelerde arastirdim bisey olmaz yaziyor ama iste bebegin buyumesine engel olur diye uzuluyorum valla...:84::84::84:

hiç üzülme... benim bir arkadaşım da ilk üç ayda çok kilo vermişti, üstelik zaten parmak kadar birşeydi, sonra aradaki açığı kapattı, :) hamileliğin sonunda millet gemi gibi oldun diye dalga geçiyordu, nurtopu gibi bir kızı oldu, gayet sağlıklı :nazar: ve normal kiloda doğdu...

günaaaaaydıııııınnnnnnnnnnn 2011 Mart Hamileleri :64::64::52::52:

ben dün bir kaçamak yaptım :78: cumartesi ikili için doktora gidecek olmama rağmen önünden geçtiğim bir tıp merkezine girdim, nöbetçi doktora muayene oldum, sırf bebişimi görmek için.... ama napiim bu hafta batmalarım da bitti... kilo da almadım... mide bulantısı vs filan zaten yok.... orada olduğunu ve büyümeye devam ettiğini görmeye ihtiyacım vardı .... :8: büyümüş teyzeleri :nazar::nazar::emir_bebek:

ah canım benim ya :) sağlıkla kucağına alırsın inşallah :)

slm arkadaslar nasılsınız unutmadınız ınsallah beni:34:ben bulantılarla ugrasıyorum ıste:49:sıze sormak ıstedıgım bısey var herkes bebegının cinsiyetini ogrendı sanırım..benım 27 hazıranda kontrolüm var ..yanı o zaman 12+0 olcak bebegm acaba ogrenebılırmıyım cinsiyetını melegimin:emir_bebek::nazar:bu arada aşırı derecede erkek hissediyorum ben ya:9::27:

slm sen nerelerdesin sekercikk :):)
tam olarak bilemiyorum ki canım ben gittiğimde de hemen hemen 12 haftalıktım birşey demedi :) Hayırlısı olsun belki belli olur..

onceden gidip kayit yaptirmak gerekiyormus onlar sana gun veriyormus o zaman gidiyormussun...yakininda bir yerde varsa git bir konus istersen talep fazla ise ugrastirmasin seni sonra...

bence doktorunuza sorun... benim bir arkadaşıma da yapalım demişler onun doktoru izin vermemiş.. beni de çağırdılar sağlık ocağından, 20. haftada yapacağız dediler, ben haftasonu unutmazsam doktoruma soracağım, o ok derse yaptıracağım...

Bu arada sizi de sağlık ocağından kayıt için çağırdılar mı? Güzel bir uygulama bence aslında, bebek doğduktan sonra da eve geliyorlarmış, bebeği vwe anneyi kontrol edip temel bilgileri veriyorlarmış. bir de bebeğin aylık kontrolleri için çağırıyorlar. benim arkadaşım bebeği her ay hem kendi doktoruna hem sağlık ocağına götürüyor.

ah canım ya :)evet çok minikler ya biz büyütülmüş halleriyle görüyoruz :)
Allah ım hepimizin bebeğini sağlıkla büyütsün sağlıkla ve kolaylıkla da kucağımıza almay nasip etsin bu mübarek kandil gününde dualar edelim bebişlerimiz için kızlar :emir_bebek:

bu arada hepimizin kandili mübarek olsun güzel anneler :nazar::nazar::21:

hiç üzülme... benim bir arkadaşım da ilk üç ayda çok kilo vermişti, üstelik zaten parmak kadar birşeydi, sonra aradaki açığı kapattı, :) hamileliğin sonunda millet gemi gibi oldun diye dalga geçiyordu, nurtopu gibi bir kızı oldu, gayet sağlıklı :nazar: ve normal kiloda doğdu...

evet hamileliğin ilk 3 ayında kilo vermeler normalmiş sonlara doğru baya telafisi oluyormuş :D

Allah ım hepimizin bebeğini sağlıkla büyütsün sağlıkla ve kolaylıkla da kucağımıza almay nasip etsin bu mübarek kandil gününde dualar edelim bebişlerimiz için kızlar :emir_bebek:

bu arada hepimizin kandili mübarek olsun güzel anneler :nazar::nazar::21:

saol senin de canım, herkesin kandili mübarek olsun....

bence doktorunuza sorun... Benim bir arkadaşıma da yapalım demişler onun doktoru izin vermemiş.. Beni de çağırdılar sağlık ocağından, 20. Haftada yapacağız dediler, ben haftasonu unutmazsam doktoruma soracağım, o ok derse yaptıracağım...

Bu arada sizi de sağlık ocağından kayıt için çağırdılar mı? Güzel bir uygulama bence aslında, bebek doğduktan sonra da eve geliyorlarmış, bebeği vwe anneyi kontrol edip temel bilgileri veriyorlarmış. Bir de bebeğin aylık kontrolleri için çağırıyorlar. Benim arkadaşım bebeği her ay hem kendi doktoruna hem sağlık ocağına götürüyor.

benide ilk hamile kaldığımda aramışlardı gel diye ama ben gitmedim bir daha da aramadılar acaba ararlarmı?? Birdaha sağlık ocaklarında ultrason cihazı varmı?? Sen gidiyormusun hiç sağlık ocağına gitsemmi acaba diye düşünmüyor değilim ama ordaki aile hekimi nasıl bir kontrolden geçirirki beni acaba...

allah ım hepimizin bebeğini sağlıkla büyütsün sağlıkla ve kolaylıkla da kucağımıza almay nasip etsin bu mübarek kandil gününde dualar edelim bebişlerimiz için kızlar :emir_bebek:

Bu arada hepimizin kandili mübarek olsun güzel anneler :nazar::nazar::21:

evet herkese hayırlı kandillerrrr

benide ilk hamile kaldığımda aramışlardı gel diye ama ben gitmedim bir daha da aramadılar acaba ararlarmı?? Birdaha sağlık ocaklarında ultrason cihazı varmı?? Sen gidiyormusun hiç sağlık ocağına gitsemmi acaba diye düşünmüyor değilim ama ordaki aile hekimi nasıl bir kontrolden geçirirki beni acaba...

evet herkese hayırlı kandillerrrr

arıyorlarmış arada....zaten doktor muayene etmiyor..ultrason filan da yok.. bir hemşire var, kayıt defterine gerekli bilgileri yazıyor, tansiyon nabız filan bakıyor, işte temel bilgileri veriyor ne yenecek ne yenmeyecek filan diye, testleri tahlilleri soruyor, bana mesela ikiliyi sordu, yaptıracağım tarihi söyledim, not ettiler, sonucu sormak için arayacaklarmış. Yani konuyu takip eden bilinçli gebeler için belki çok gerekli değil ama bu konuları hiç bilmeyenler var, yani onların bilinçlenmesi için bence doğru bir uygulama.. doğumdan sonrada gelip anneye tetanos aşısı yapıyorlarmış, emzirme yöntemlerini gösteriyorlarmış, aşı takvimi filan veriyorlarmış, topuk testi yapıyorlarmışç. Aylık kontrollerde de kafa çapı ağırlık ölçüp aşılarını yapıyorlarmış.. Yani bir çocuk doktorunun yerini asla tutamaz ama bizim insanlarımız sağlık konusunda çok bilinçsiz, birilerinin tüm bebekleri takip ettiğini, en azından bebeklerin aşılarını/sağlıklarını takip ettiklerini bilmek güzel bence..

Back