***** 2011 Mart Hamileleri *****

çok sevindim canım...

:78: ben daha hala folic plus aşamasındayım... küçük ya benimki teyzeleri ondan... bu hafta herhalde bırakacağım.. aslında laf aramızda doktor 13'ünde gittiğimde 1 hafta daha kullanır bırakırsın dedi ama içinde kalsiyum var ya, ben de bu hafta çok fazla süt filan içemedim o yüzden bırakmadım, ama bu haftasonunda bırakacağım.. mahvetti o folic plus beni, acaip rahatsız ediyor...

bir de kan sulandırıcı aspirin kullanıyorum, hemoglobin yüksek çıkıyor ben de.. bir de tiroid ilacı kullanıyorum.. ama tabi bu ikisi özel durumlarda kullanılıyor, Allah kimseye gerektirmesin...

cinsiyeti görebildi mi doktor?

hayırlısı canım senin bebişinde büyüyor bu haftadan sonra kullanacağın ilaçların içinde de folik asit oluyor için rahat olsun..benim dr elindeki folik asitler bitene kadar iç zararı olmaz demişti yaklaşık 2 hafta hem elevit hem folik asit kullandım. aspirin ve tiroid ilacını ne zamana kadar kullanacaksın.
cinsiyeti görebildi mi doktor?

bebeğimin cinsiyeti erkekmiş çok şaşırdım bu yüzden henüz kimseyle paylaşamadım acaba yanılma payı olabilir mi diye..Allahım hayırlı ve sağlık bir evlat olmasını nasip eder inş.

bana doktor eleviti degistirip osteocare birde burada satilan turkiyede yoktur heralde bir demir hapi verdi...elevit iii idi ama osteocare daha ii cikti..ben surekli uyuyordum yorgunluk falan baya fazla idi simdi bunu kullandiktan beridir daha iyim..ablam hamileykende doktor bu vitamini vermis ona...o bana onerdi ama doktora sormadan sadece yorgunum halsizim dedim bunu verdi....

ya kizlar acelemi ettim ne daha cinsiyetini ogrenmeden sanki erkek olacakmis gibi gittim bir suru alisveris yaptim...

ayrica kucuk tiyolara ihtiyacimiz var yoksa acayip seyler alipta elimizde kalmasin ben biraz arastirdim.biberon alacaktim acele etmeyin dediler bebegin yemesi ile alakali imis...ama ben yine 4 aylikken bazen ek gidaya geciliyormus anne sutu ile avent marka ii dedi burada bir arkadasim BCA ole tam hatirlamiyorum ole bir madde yokmus..

biliyorum cok erken herkes oyle diyor ama burasi o kadar sicakki ben degil dahada agirlasinca heralde bir yere cikamam daha simdi bile yolda zor yuruyorum valla...

osteocre nin içeriği sadece demir mi??

haklısın oralar çok sıcak çevremde gidenler olmuştu, gündüz yaz sıcağı kavuracak derecede oluyormuş. ama zaten senin doğumun kışa denk geliyor bence o zaman bıraksaydın..Tabi yine de sen bilirsin :) insan kendini tutamıyor ben bile bebek mağazalarının önünden geçerken şöyle bi bakmadan edemiyorum. :))

saol canım... aspirini herhalde 34. haftaya kadar kullanacağım ( bebeği besleyen damarlarda pıhtılaşma olmasın diye ) tiroid ilacını ben zaten ömür boyu kullanmak zorundayım, o hep devam edecek...

Neden şaşırdın, kız mı tahmin ediyordun? Erkek çocuk anneye düşkün olur.. Allah hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin... Sağlıklı hayırlı olsun inşallah...

saol canım... aspirini herhalde 34. haftaya kadar kullanacağım ( bebeği besleyen damarlarda pıhtılaşma olmasın diye ) tiroid ilacını ben zaten ömür boyu kullanmak zorundayım, o hep devam edecek...

Neden şaşırdın, kız mı tahmin ediyordun? Erkek çocuk anneye düşkün olur.. Allah hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin... Sağlıklı hayırlı olsun inşallah...

aslında içimden hep erkek çocuğu geçiyordu çin takvimide bu hissi mi destekliyordu.11.hafta dr kız gibime geliyor ama emin değilim demişti. bir de hamileliğimin gidişatı ve sürekli ekşi şeyler yediğim için çevremdekiler kesin kız diyordu. bu yüzden şaşırdım tabi bana sorsan ben bi kızım bi de oğlum olsun istiyorum iki yavrucuğum olsun...

:) erken başlamışsın hakikaten, ama dediğin gibi sizin oralar çok sıcak olur, sonra çıkamayabilirsin.. hem insan heves ediyor.. zor tutuyorum valla kendimi..

Hem sen de farklı renkler alırsın, illa mavi ya da pembe olmak zorunda değil ya... unisex renkler giydirirsin bebişine...

kalsuyum ve magnezyum diger vitamin ve mineralleri iceriyor...sadece kalsiyum bakimindan elevitte 120 mg di octeocare 800 mg diger degerlerde cok yuksek ayrica ona gore birde demir hapi ayri aliyorum ondada baya vitamin ve mineral var...hemoglobin oranim dusuk diye verdi doktor..birde yiyemiyorum diye iste vitaminsiz kalmayim diye...

ya alisveris yapmamin sebebi burada sezonluk indirimler oluyor mesela ornek verim marks & spencerdar ben kadife tulum aldim kendime ablamin oglunada hediye..indirim denk geldigi icin normalde cok pahali turkiyede baktim fiyatina ucmuslar..ben burada 15 tl aldim dusun bu sadece bir tanesi bir suru sey aldim..bayb city diye bir magaza var yine hediye goturdum cok kaliteli idi mallari yeni dogan hastane setleri aldim bi tande 3 aylik oldugunda bir set 2 sine turk parsi ile 33 tl verdim..
ve yani soyle soyleyim 24 parca bebek kiyafetine 140 tl verdim...bunlari turkiyede bu kadar ucuza alamazdim acikcasi..hepside cok kaliteli birde ozellikle cok dikkat ediyorum baskili hic birseyde almadim...

Hoşgeldin aramıza canım :) Allah ım sorunsuz saplıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah

canım çok sevindim senin adına
bende salı aldım ikili test kan sonucumu çok şükür negatif çıktı..
ben elevitin yanında bir de balık yağı verdi haftada 3 gün iç dedi..Birde çatlak kremi evde adını unuttum :97:
ayrıca güneş koruma unutmayın kızlar lekeler bu aydan(3. ay) itibaren başlıyor..Bacakları ve ayakları serbest bırakın,dar yada sıkı şeyler giymeyin..Varis kılcal damar çatlamaları bu ay başlıyor en çok..

Aman dikkat güzel anneler

Allah gönlüne göre versin inşallah..

:44: Hmmm demek çin takvimi doğru çıktı... benim çin takvimine göre kız... bakalım ne olacak??

bana da hem çin hem de rus takvimine göre erkek bakalım ne olacak 19 haziranda gittimde beli olur sanırım..Amaaan sağlıklı olsun da cinsiyet sorun değil

çok sevindim, hadi darısı başımıza.....

güneş koruma kremi kullanıyor musun? ne kullanıyorsun? ben emin olamadım, bazı sitelerde zararlı yazıyor, bazılarında değil yazıyor... doktoruma da henüz soramadım... sen sordun mu?

saol canim ya bisey sorucam bebek 12 haftalikken cinsiyetini belli edermi 1 haziranda ulturasonum var hergun gun sayiyorum valla

13 haftalık falan oluyorsun 1 haziranda.. belli olmaz bebek gösterebilir ama dr ihtimaller üzerine konuşur bu haftada. 16. haftada tam netleşir...bana 11 haftalıkken tahminde bulunmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…