***** 2011 Mart Hamileleri *****

dimi canım bencede oh be yazdım buraya rahatladım valla:) bende kapıyı kapadım yatak odası çocuk odası ve banyo benim arama sınır koydum oturduğum yerden aradaki kapıyı kapatın diye bağırıp duruyorum
valla birde kaynım olsa çekemezdim ha. dimi cidden ne alaka bırakıp kaynananı gitseymiş o zaman dediğin gibi küçükte değil hani. aman neyse bu günlerde geçecek inşallah sonra hepimiz güzelcene çekirdek ailelerimizle kalıcaz

hayırlısı olsun. 4 kg çok zor olurdu hem bebek hem senin için aşayada inmiyormuş madem en mantıklısı tabiki sezeryan. Bende cmrtesi gidicem hala daha gelmezse pzrtesi gün vericem demişti doktorum. Bakalım ne olucak.

Benim kayınvalidem fazla kalcak gibi değil. Beni çağırıyor evine tam tersine. Bende gidemicemi söledim. 40 ı dolmadan daha doğrusu verem aşısını olmadan kış vakti evden çıkarıp başka atmosferlere sokmak istemiyorum. Ayrıca lohusa halimle nasıl kalırım nasıl rahat ederim başka yerde. Hayırlısı inşallah.

Bizde mama takviyesi yapıyoruz mecburen günde 2-3 kez , süt olması için ben humana still tea diye bir çay var onu içiyorum birde erik kayısı hoşafı yapıyoruz sürekli , doktor en az 2 litre su içmelisin demişti birde.Gaz ve karın ağrısı içinde Aguline diye bitkisel bir şurup verdi bebişin doktoru günde 3 kez 1 çay kaşığı veriyoruz.

slm kızlar bende öyle kalabalık ortamlara hem imrenerek bakıyordum ama yazdıklarınızı okuyunca iyiki yalnızım diyorum..benim annem 15 gün yanımdaydı şu an yalnızım evin herşeyi bana bakıyor çok fazla dinlenemedim ameliyat yerim de malum ağrılar oluyor buyüzden, arada bir ağlama krizlerim falan da tutuyor özellikle geceleri bizimki uyumadığında sinirlerimçok bozuluyor..biz gaz için metsil diye damla kullanıyoruz 8 damla çay kaşığına damlatıp veriyorum, birde yemeklerime çaylarıma kimyon ekliyorum o da gaz için çok işe yarıyor bebiş rahatlıyor..sütüm için humananın çaylarını içiyorum,arada rezene-anason karışımı çayda içiyorum..şu an sadece sütümle besliyorum mert'imi inş.öyle devam eder sizlere de bol bol sütlü günler diliyorum,iştahım hamilelik dönemine göre çok daha açık hep bişeyler yemek istiyorum ama yerkende gaz yapar mı yapmaz mı sorusu aklıma geliyor..
sağlıkocağından monovit d3 vitamini verdiler 15 günden sonra kullanmaya başladık 1 yaşına kadar devam edeceğiz....bizden haberler bunlar..

Son düzenleme:
icebreezer oğluşumun ilk aşısı pazartesi günü olacak canı çok acıycak mı? sen tecrübelisin sanki ben aşı olacakmışım gibi tedirginim valla

Merhaba bayanlar

valla benimde annem ve kayinvalidem evde...ben lohusa stresine falan girmedim annem bebege bakiyor kayinvaldeim yemekleri yapiyor sofra kurup kaldiriyor evi temizlediler valla biri halilari temizledi bir yerleri herseyi yikadilar temizlediler..bebek kiyafetleri tekrar yikiyorlar utuluyorlar..bebegi yikiyorlar yedileriyorlar ben sadece emziriyorum..alt degistiresini bile cogu kez ben yapmadim..yani anlayacaginiz baya iyi durumdayim..annem 21 donecek kayinvaldem ocak sonu donecek..yani bir problem yok cok sukur..

oglum sarilik olmustu degerleri cok yuksek degil ama yukselme ihtimali oldugu icinde mama baslattilar..2 saatte bir ortalama bir hafta anne sutu ile takviyeli gece gunduz verdim..sarilik degerleri dustu cok sukur..ama simdide anne sutu yaninda mamayida ariyor..biberonla vermedim memeyi unutmasin diye siringalarla besledik..simdi yiyior cok yemesi falan iyi..sutun cogalsin diye normal yemek yiyorum bol bol su iciyorum..salata yiyorum..yani ektra sut erttirici bisey yapmadim..ilk bir gun maya ictim allahim oluyorum dedim ne pis kokuyordu..ama inanin sutumu o getirdi..kayisi hosafi sekersiz yapti annem onu ictim..

turkiyeden metsil gaz ilaci ve dvit 3 heralde ole bisey onu getirttim..ama gaz sorunu icin elma yaginida karnina suredugunuzde rahatlatiyor..bir kac gun sonra dvit baslayacagim..metsilde baya ise yariyor..icinde paraben var vermek ne kadar kullanmak dogru acikcasi onuda bilmiyorum cocuklarda yan etikisi yokmus ama..iceriginde paraben var dusunduruyor beni biriniz turkiyede doktora sorsaniz bana bilgi verseniz olurmu ben cunku icin rahat degil..elma yagi kullanicam yoksa bu gidis..

selamlar,

yarın sezaryene gidiyorum ben de inş. yaa hemen süt gelmezse die mama falan mı götürsem hastaneye. siz naptınız?

selamlar,

yarın sezaryene gidiyorum ben de inş. yaa hemen süt gelmezse die mama falan mı götürsem hastaneye. siz naptınız?

bence götürmene gerek yok öle birşey olursa kendileri veriyor diye biliyorum. Bilmiyorum devlettemi yoksa özeldemi yapıcaksın ama özellerde zaten bebek bakımı diye ayrı bir ücret alıyor bunun gibi şeyler için. Öle birşey yoksa bile hastane yanında birkaç eczane muhakkak vardır birkoşu birileri alır. Hem doktorun önerdiği mamayı almış olursun.

Bu arada haftaya kalmıcakmıydı senin doğumun kararını değiştirdinmi planlı sezeryan istemiyorum diyordun çünkü :/

Anam yapayalnız kalıcam burda tek doğuramayan olarak ((

yaa artık dayanamıyorum.karnım çok acıyor taşıyamıyorum çocuğu. nasılsa sonu sezeryan. bi an önce olsun bitsin istedim. bi de bekle bekle gelmezse. annemler de öyle dedi ne beklicen madem dediler.

doğru diyorsun öyle bişi olsa acil alır gelirler herhalde. sen normal doğumu mu bekliosun patka. kaçıncı günündesin?

selamlar,

simdi her marka bebek mamasini kullanma bazilarinin icerigi organik similac mesela..ben oglumda novalac kullaniyorum..bu iki marka cocuklarda kabiz yapmiyor..tabi bebegin sevmeside onemli novalac varmi turkiyede bilmiyorum ama..mesela bitti simdi aptamil aldim internette soyle bir arastirdim..cogu kadin kullaniyor ama coguda kullanmiyor bende gidip degistirecegim simdi...icime pek sinmedi acikcasi immunafortis ne ole bisey var millet isin hikayesi diyorlar..genelde herkes bebelac kullaniyor..

anne sutude yetiyor ama bebekler dogduklarinda sarilik olduklari icin genelde veriyorlar..vermelerinin sebebide bebegin vucudunun temzilenmesi icin suya ihtiyaci varmis anne sutu bu kounda yeterli olmadigi icin yeni doganinde su icemeyeceginden dolayi mama ile beraber alsin diye veriyorlar..zaten kakasi ile atiyor..

haklılar bencede ya gelmezse boşyere hasretle beklemek var. Benide okadar gerdiki nezaman gelicek meselesi ( Karnım hiç aşaya inmiyor. 39+3 oldum bugün. Pzrtesiyi bekliyorum son gün 40 hafta bitmiş olucak. Ne eşim ne annem kimse destekçimde olmuyor sezeryan için. Bilemiyorum sanki doktor istersen sezeryan yapalım dese bende kabul etsem herkes üstüme çullanıcak gibi. Çok stres yaptım bu konuyuda kendide gelicek gibi değil bekle diyolar 42. haftaya kadar bekleyebilirmişim bilmem neymiş ya gelmezse senin dediğin gibi. Artık bende zorlanıyorum gece uykusu yok rahat dolanamıyorum halsizliğim tavan yapmış durumda. Baya bir bunalmış durumdayım (

olsun boşver sabret bence. zaten az kaldı. illa çıkçak o çocuk ordan en fazla bi haftaya. benim bebek normal boyutta olsa beklerdim. benim bebek gelemio öyle bi sorunu var doktor öyle dedi. iri olduğu için kendini itemiyodur dedi. seninki gelceği günü biliyodur. zaten artık doktor günü dolunca seni yönlendirir. belli eder kendini. inş çabucak gelir kendiliğinden.
benim eşim de sezeryana karar verdim deyince bozuldu. bebek iri olmasına rağmen.eskiden nasıl doğuruyorlarmış dio o da doğuruolar ama bakalım sonra ne hasarlar çıkıyor allah göstermesin. benim annemin arkadaşı iri iri bebekler doğurmuş idrarını tutamıyor şimdi. gülerken bile. ameliyat olması gerekiormuş.

yani bende pzrtesiyi bekliyorum bakalım neolacak hangisi hayırlısı ise onu nasip etsin Allah.

Zorlayınca normal doğumda ya anneye ya bebeğe bir zarar çıkıyor muhakkak. Benimde arkadaşımın ablası doğumdan sonra bu idrar yolu yüzünden amaliyat olmak zorunda kalmıştı. Akrabamızında bebeğinin kolunda ki sinirleri incitmişlerdi şimdi kolunu kullanamıyor. Oyüzden kilolu bebek için en iyisi sezeryan. Yarın inşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın. Kendini toparlayınca bizi unutma :)

hakkında hayırlısı olsun :) inş ben haftasonu çıkıncaya kadar senin bebiş de kucağında olur pazartesiyi beklemez :)

Kizlar merhaba bebegimizi aldik geldik evimize ama agrim var hala goguslerimde okadar yara olduki emerken gozumden yas geliyor resmen aci icinde emziriyorum yinede... Benimde hep agliyasim var herseye bahane veriyorum biran once gecer lohusalik krizlerim insallah simdilik daha fazla yazamiyorum firsat buldukca girerim yine...

hayırlı olsun çiğdem Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip esin inşallah. Benim eltiminde öle olmuş göğüsleri eczanede göğüs ucu için satılan aparatlar varya onlardan kullanmış rahat etmiş geçmiş yaraları. Sende bir dene istersen. Geçmiş olsun canım.

canım gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün
göğüsler için geçmiş olsun canımm sana tavsiyem; ben göğüs kreminin yanında birde Evigen E vitamini kullandım süper işe yaradı çok kısa sürede iyileşti şu an hiç problemim yok..eczaneden alabilirsiniz öyle çok pahalı bişeyde değil vitamin olduğu için yıkamanada gerek yok sık sık rahatlıkla sürebilirsin...
lohusalık krizlerim benim hala geçmedi ilk haftalara göre iyiyim ama sürekli ağlamaklıyım yani, birde üstüne grip enfeksiyonu geçiriyorum çok fenayım...

cigdem hayirli olsun allah anali babali buyutsun ben avent gogus uclarini aldim bende pompa kullandim ondan uclari yaralandi cok cektigi icin mustelanin gogus ucu kremini kullandim ve avent gogus ucunu kullandim...cok rahat ettim hafif yara olur gibi oldu ama gecti..cok sukur bir sikinti kalmadi birde simdi sarkmasin diye egzersiz yapiyorum goguslerim icin..

Selam kızlar.
Bugün kızım 1 aylık oldu.yavaş yavaş göz teması kuruyor bizimle.Allaha şükür bir sıkıntımız yok.Benim d annem ve kayınvalidem yanımda ama ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim.Kalabalığı her zaman sevmişimdir.Vakit onlarla daha güzel geçiyor.Kayınvalidem 10 gün sonra yani kızımın 40 ı çıkınca gidecek ama annem daha 2 ay burda.Bana her ikisinin de çok yardımı oldu.Onlar olmazsa çok zorlanırdım.Çalışan bir insan olmamam gezmeyi çok sevmeme rağman ben öyle sürekli evde olmaktan dolayı depresyona falan da girmedim.Kızımın güzelliği kokusu her şeyi unutturuyor.Biraz daha büyüsün gezeceğimiz günler de gelecek nasıl olsa.Sizler de sıkmayın canınızı.Hamilelik sürei gibi bu süreç de çok önemli.Stres biliyorsunuz süt gelmesini de etkiliyor.
Çiğdem gözün aydın.Bebişini almışsın kucağına.Allah analı babalı büyütsün.
Patka canım eşin ve annen niye bu kadar karşı hiç anlamadım sezeryana.Dünyanın sonu değilki.Sen nasıl istiyorsan bence öyle olmalı.Sonuçta birebir işin içinde olan biziz.Dışardan konuşmak kolay.Ben sezeryanla doğum yapmış biri olarak çok rahat olduğunu söylemek istiyorum.Özellikle bebeğe bir şey olur mu korkusu yok.Ya da annede kalıcı bir hasar olur mu.Sen nasıl istiyorsan öyle yap bence.Hakkında hayırlısı olsun.
Blackroseimmortal sanırım doğum yaptı sesi soluğu çıkmadığına göre.Umarım her şey yolundadır.
Bu arada kızlar kilolardan ne haber.Verebiliyor musunuz.Ben 82 ile bitirmiştim hamileliği.72 kiloyum şu an.Yani aldığım 19 kilonun henüz 10 unu verebildim.Daha en az 9-10 kilo vermeliyim.Hele bir 40 ımız çıksın evde kendimce spor hareketleri de yapıp vermeye çalışacağım bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…